Exprimarea din titlu apartine lui Bogdan Chireac si este fabuloasa, este fabuloasa prin absurdul ei si, in acelasi timp, prin adevarurile pe care le exprima.

Sa vedem exemple. Sunt opriti de la cumulul de salariu cu pensie maharii cu 300 de milioane pe luna, bucatareasa de la gradinita la care-mi am odorul trebuie sa aleaga la randul ei. Nu e usor de gasit o bucatareasa care sa gateasca pentru copiii dintr-o gradinita, e o chestie destul de complicata. O sa plece cred.

Rusii zic ca ei trimit gazele, ucrainenii ca nu, noi n-avem. Pisica are doua fete, bilaterale, noi suntem chiar in planul in care pisica este doar o dunga din care nu se intelege nimic, are legatura cu geometria. Trebuie doar sa alegem directia in care ne miscam ca sa vedem o fata a pisicii.

In Gaza se moare pe capete, israelienii au dreptul sa-l atace pe atacatorul tarii lor, palestinienii sunt victime garantate si de multe ori inocente. Dezastrul este evident pentru ambele parti.

Rolul presei, pe care nu-l joaca aproape nimeni din presa noastra, este sa prezinte dunga din mijloc, aia din care fiecare, cu capul lui, trage concluziile. Sunt dezamagit, ca sa nu spun mai mult, de presa din Romania, trist.

Citeste contraexemplele si comenteaza materialul pe Romania obiectiva.