Am un prieten care are o fetita de 3 ani, Irina, zisa Dom Inginer, actiunea se petrece asta-vara. O gasesc in mijlocul casei uitandu-se, total dezorientata, intr-un rucsac, gol. Ridica privirea spre mine si zice ingenua si intr-un fel fascinata "Mi-a disparut toate!" Rucsacul era, intr-adevar, gol. Nici macar nu era rucsacul ei. Exact aceeasi figura pierduta si consternata am vazut azi la Vosganian cand marea deficitul bugetar la 4 procente cu bataie spre cine stie cat.

In programul de guvernare ne mentinem la un deficit sub 3 procente dar persista cresteri de pensii, salarii minime, pensii sociale, alocatii. Cota unica se mentine dar cu piruete, aia cu venituri reduse au compensatii. Cauta surse pentru finantarea sistemului de pensii. O uita pe aia cu marirea cu 50 de procente a salariilor profesorilor, ramane doar o salarizare "corespunzatoare". Adica atat cat e.

La Sanatate se maresc sumele. Se compenseaza minim 90 de procente din pretul medicamentelor pentru pensionari si cei cu venituri mici. Incredibil, minim 90. O sa fie medicamente compensate cu 110 procente domnule importator de Ferrari?

Cresc salariul minim si ala mediu ca la vadul lat. Si mai baga si o pensie minima garantata. Si elimina si niste inechitati plus o mie de kilometri de autostrada.

Sa-i comunicam Presedintelui jucator, Prostanacului superjucator, Primului Ministru neinvestit dar cu istoric de testator al legii atractiei gravitationale, o sa aiba nevoie de experienta asta, ca toti banii pe care-i impart frenetic sunt de la popor, datorii ale poporului sau de la imprimanta.

Cred ca ar trebui chemata Dom Inginer sa le joace scena cu "Mi-a disparut toate!", o sa aiba nevoie de exercitiu de 1 martie cand Boc o s-o joace public, la televizor.

Daca nu pot sa ofere paine, macar circ, a si inceput, Nicusor Constantinescu, Gigi si Piturca sunt trimisi in instanta. Se pregatesc... multi. Asta e miza ministrului justitiei.

Citeste si comenteaza pe Romania obiectiva.