Desemnarea lui Theodor Stolojan pentru functia de Prim ministru ridica doua probleme: raporturile acestuia cu mediul de afaceri si starea sanatatii Prim-vicepresedintelui PDL, scrie Claudiu Minea, pe blogul Jeopardy.

1. Raporturile domnului Stolojan cu mediul de afaceri

Dupa mineriada economica a nationalizarii valutei de catre domnul Stolojan, nu am auzit decat explicatii. Nu stiu ca domnul Stolojan sa-si fi cerut public scuze pentru acel episod. Dat fiind ca, din nou, este probabil sa devina prim ministru intr-o perioada de criza, ar trebui sa stim la ce sa ne asteptam.

In lipsa scuzelor, ne putem astepta oricand ca masura nationalizarii valutei sa se repete, daca lucrurile vor merge prost.

2. Starea sanatatii domnului Stolojan

Nu am auzit nici o explicatie referitoare la motivul retragerii domniei sale din cursa prezidentiala din 2004. Oficial, a fost bolnav. S-a vindecat? De ce boala a suferit? Dat fiind ca urmeaza o noua perioada de stres intens, ne putem astepta ca boala sa revina in mod subit?

In lipsa explicatiilor, ramane plauzibil si celalalt motiv invocat la momentul retragerii, anume ca domnul Stolojan a fost santajat. Fiind intr-un guvern cu PSD-ul, ne putem astepta la repetarea santajului.

Un guvern PDL-PSD porneste oricum cu un enorm deficit de imagine. Clarificarea celor doua lucruri de catre domnul Stolojan ar da guvernului o minima sansa pentru a porni cu dreptul.

Comenteaza pe Jeopardy.