Ne aflam in Oltenia de sub munte, la tara. Cam tot timpul primari PSD. In 2000 apare un nou primar. Satul arata hidos, totul era vraiste. Strazi neasfaltate, de fapt ulite, lipsa de apa vara, iluminat public chior, ca la tara.

In 8 ani a asfaltat tot ce a vazut in fata ochilor, a facut si drumuri noi, drumul principal nu l-a putut asfalta ca nu tine de primarie ci de judet, nasol. A facut un nou bazin pentru apa. A facut sistem de salubritate, oamenii au pubele la poarta, ca acolo nu se fura si vine tractorasul si ia gunoiul, 20 de lei abonamentul pe an. Noaptea nu-ti bagi degetele in ochi.

Exista sala de sport, teren de tenis, scolile sunt renovate si dotate. Incearca sa faci un vaccin antitetanos in Bucuresti, o sa bati 5 spitale, eu a trebuit sa fac unul acolo, mi-a luat 5 minute la dispensarul satesc. Exista supermarket la care platesti cu cardul. Exista magazin de scutere, am vazut o tanti de 70 de ani, cu broboada, pe scuter, la benzinarie. Acum primarul face cea mai lunga partie de ski din Romania.

Si-a angajat la Primarie functionar care sa scrie proiecte pentru banii UE. Care chiar le scrie si castiga proiectele. A adus niste investitori din Italia. Si are o gramada de planuri. Gaze, canalizare. Mai sunt multe de facut dar deja e un loc in care se poate trai decent. Si daca nu gasesti ceva in sat, gasesti la 8 km intr-un orasel cu 7.000 de locuitori. Numai reprezentanta de masini nu are oraselul.

A castigat al treilea mandat cu aproape 70 la suta. Si e de la PSD. Si are si dosar la DNA.

Ce concluzie sa trag? Prosperitate fara morala? Saracie si moralitate? Sau mai simplu, sa asteptam sfarsitul procesului si pana atunci sa fim alaturi de proiectele sale?

Asa si cu noul Guvern, nici nu e viu dar e corupt, imoral, reprezinta baronii si e intruchiparea comunismului. Macar sa asteptam sa se formeze. Oricum, am intrat in opozitie. Dar nu stupida.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.