Nu inteleg de ce unii oameni considera ca dreptul la vot este o obligatie. Nu inteleg de ce considera ca daca am ales sa nu votez, n-ar trebui sa am dreptul sa comentez ce se intimpla. Dimpotriva, am dreptul sa comentez tocmai pentru ca n-am pus stampila pe un buletin de vot, scrie Alex Mihaileanu, pe blogul lui.

Am ales sa ii sanctionez pe "reprezentanti" prin absenta. Ei nu sint "reprezentantii" mei, nu imi reprezinta mie interesele. Ii refuz. Refuz cu indirjire sa accept sa fiu furat de aceiasi oameni. Pentru ce as fi mers la vot? Ca sa aleg din nou raul cel mai mic? Nu vreau sa aleg intre doua rele, nu mi se pare corect in primul rind fata de mine, nu mi se pare corect fata de restul lumii.

Cei care au candidat ca sa ma "reprezinte" nu au fost alesi de mine, nu au fost alesi de comunitate, s-au ales tot intre ei. Ei se reprezinta pe ei. Ei nu merg sa voteze pentru mine, ci tot pentru ei. Nu eu sint vinovat pentru ca ei, toti, vor sa ma fure pe mine, vor sa te fure pe tine, vor sa fure pe toata lumea. Pentru ce sa merg la vot? Ca sa aleg alesii lor care aleg sa aleaga pentru ei? Nu, multumesc. Refuz.

Da, stiu, o sa-mi spui "pai si-atunci de ce nu pleci din tara?". Uite, de prost. Pentru ca am tupeul sa mai sper ca vor veni si altii. Cine stie?, poate o sa plec la un moment dat, dar pina atunci vreau sa cred ca se va schimba ceva. Cind singura oferta pe care o primesc este aceeasi de 19 ani incoace, ma scuzati, dar nu doresc sa cumpar.

Nu vreau sa merg la vot si sa ii legitimez sa ma fure. Nu vreau sa ajung, la fel ca bucurestenii de aseara, de pe DN1, sa ma intorc de la munte si sa ma prezint la vot pentru ca am vazut la stiri ca iese raul cel mai rau. Vreau sa ii votez pe cei care imi demonstreaza ca vor sa schimbe ceva. Ei vor sa-si imparta ciolanul, nu sa-l fiarba si sa faca o ciorba care sa hraneasca tot mai multe guri.

Ati vazut declaratiile din campania electorala? Eu nu. Eu am vazut doar niste slogane terne. Nu am vazut nici macar minciunile aruncate pina acum patru ani. E drept, nici nu m-au interesat. Insa la fel cum nu m-a interesat pe mine, nici pe ei nu i-a interesat sa ma informeze ce vor sa faca cu tara.

Ati vazut declaratiile din ziua votului? Le-ati auzit pe cele de dupa? "Nu ne permitem sa pierdem alegerile", "Primul ministru va fi de la partidul nostru", "Vom negocia" etc. Nici macar un reprezentant al unui partid politic n-a spus "Va multumim pentru increderea acordata si promitem solemn ca vom incerca sa facem ceva si pentru tara asta, s-o urnim macar doi milimetri". N-am pretentii de "Promitem sa va furam mai putin", as cere prea mult.

Pe cine sa aleg? Pe ei care se aleg pe ei? Pe alesii lor alesi pentru a se alege tot pe ei? Ce au facut ei pentru mine in ultimii 12 ani? Ce au facut in ultimii opt ani pentru mine? Ce au facut in ultimii patru ani? Mi-au mai pus in circa niste taxe, mi-au mai bagat niste impozite si… cam atit. Asa s-au gindit ei sa-mi ridice nivelul de trai. Punindu-ma sa platesc si mai mult.

Nu, multumesc. Nu vreau sa-i aleg tot pe ei. Si nu, multumesc de parere, dar nu sint de acord ca daca n-am votat nu am dreptul sa comentez. Daca tara se duce de ripa, tu, cel care ai votat, n-ai dreptul sa comentezi. Pentru ca tu esti cel responsabil pentru ca i-ai ales pe cei care ne ingroapa. Nu eu, ci tu le-ai mai dat o sansa.

Daca tu ii legitimezi sa fure, si eu am dreptul sa comentez.

Comenteaza pe subiectiv.ro