S-a dat peste tot stirea, si pe net si in presa scrisa, Bucurestiul e prezent in Second Life, un centru al capitalei construit din biti. Pe linga faptul ca, din punctul meu de vedere, sint niste bani aruncati aiurea, initiativa este draguta si demna de toata admiratia. Repet, chiar daca mi se pare inutila, scrie Alex Mihaileanu, pe blogul lui.

In ceea ce ma priveste, am cont de Second Life, chiar am intrat de vreo citeva ori, dar n-am priceput cum sau poate n-am avut rabdarea necesara sa imi dau seama cum poti sa initiezi diverse actiuni in lumea virtuala. E doar problema mea.

Insa stiind ca se poate, chiar daca nu stiu eu cum, cu o doza masiva de ironie, stau si ma intreb cum se poate face mizerie in Bucurestiul virtual.

Altfel spus, cum poti sa arunci pe jos mucuri de tigara, cum sa lasi ambalaje de dulciuri, cum sa versi vagoane de gunoi in fata Ateneului si cum sa mizgilesti cu grafitti tepusa cu un cartof infipt in ea.

De ce? Din cauza ca oricit de bine ar fi reprezentat centrul Bucurestiului in Second Life, fara gunoaie nu e suficient de realist. Si din cauza ca doar asa ar fi suficient de realist, cita vreme invers nu se poate.

Ati vazut cumva bucurestenii (nu vorbesc de cazuri izolate, ci de majoritate) sa fie in stare sa pastreze curatenia pe strazi?

Comenteaza pe subiectiv.ro.