Pentru ca nu sunt adeptul alegerii raului mai mic. Daca mi se servesc doua farfurii de mancare proasta, nu ma poate nimeni obliga sa o aleg pe cea mai putin alterata, daca pot spune astfel.

Pentru ca m-au dezamagit oameni in al caror calibru credeam pana mai ieri, indemnandu-ma desantat sa votez cu un anumit partid (care, daca nu ar fi fost ridicat in slavi in mod oribil, poate l-as fi votat).

Pentru ca niciunl dintre candidati nu a venit cu un program economic concret, preferand sa arunce slogane din care aflu ca merit respect, un salariu mai mare sau alte asemenea fraze aflate la limita debilitatii politice.

Pentru ca niciunul dintre candidatii propusi pentru functia de premier (care ar trebui sa fie omul numarul 1 in Romania) nu-mi inspira incredere.

Doua vorbe despre Stolojan. L-am auzit, intr-o emisiune tv cum, intrebat fiind de ce a lasat balta Parlamentul European din moment ce romanii l-au trimis acolo sa-i reprezinte, a raspuns cum ca a avut o activitate consistenta acolo.

Am intrat pe site-ul PE si am dat peste activitatea domniei sale. Jenanta. Omul a avut 11 interventii in 11 luni. Iata una dintre ele. "Salutam initiativa Presedintelui Comisiei de a veni in Parlamentul European pentru prezentarea propunerilor privind energia si schimbarile climatice. Cu aceasta ocazie, rugam Comisia Europeana sa acorde atentie sporita si sa intreprinda toate masurile necesare pentru accelerarea realizarii proiectului NABUCCO, care prezinta o importanta majora pentru garantarea securitatii UE de aprovizionare cu gaze naturale".

Celelalte interventii sunt in acelasi gen. Asta da activitate consistenta, domnule Stolojan. Trec peste episodul penibil al retragerii din cursa pentru prezidentiale. Trec peste deciziile luate in timpul in care a fost premier. In fine, Stolojan e mult mai putin decat ceea ce vrea el sa arate ca este.

Despre Geoana, infinit mai putine cuvinte. Promisiuni aberante cu zeci de mii de euro dati romanilor care se intorc acasa, cu misiuni spatiale, de ai impresia ca omul se crede la o preselectie pentru Star Trek. Despre asemenea indivizi chiar nu ai ce sa spui.

Ar mai fi Tariceanu, care insa isi are bubele lui, legate de mediul de afaceri sau macar de o anumita parte a lui. Din pacate, in ceea ce-l priveste, ii dau dreptate lui Basescu si nu as merge nici mort pe mana unui prim ministru ca Tariceanu.

Cu cine sa votez, asadar? Admit ca nu e cea mai buna optiune din punct de vedere al civismului, dar aici am ajuns. Pentru cei care merg la vot, tot respectul!

Ca sa concluzionez, prea ne cred unele partide tarfele lor electorale cu care vor sa se culce, dar pe care a doua zi sa nu le mai caute.

Prefer sa-mi aprind tigara de dinainte si sa renunt la votul de dupa.

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.