In urma cu o luna, hai maximum doua, seful statului, premierul, guvernatorul BNR si ministrul de finante declarau senini ca Romania nu are cum fi atinsa de criza, ce-s copil? Acum, aceiasi oameni se bat intre ei pe programe anticriza, in declaratii radicale si in juraminte ca vom trece cu bine peste turbulente, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Iata ce declarau capii Romaniei in aceasta toamna:

Calin Popescu Tariceanu, premier, 17 septembrie 2008

“Raspunsul este clar nu, criza financiara internationala nu va avea efecte asupra economiei si asupra cetatenilor”, a declarat primul-ministru Tariceanu . Mai mult, Tariceanu considera ca situatia de pe piata financiara din SUA ar putea avea chiar efecte pozitive asupra noastra.

Mugur Isarescu, guvernator BNR, iunie 2008

“Sunt tentat sa afirm ca impactul crizei financiare internationale asupra economiei romanesti a fost mai degraba unul pozitiv. In cazul in care criza persista, riscul ar fi sa se tempereze prea mult cresterea economica, insa nu sunt semne de incetinire”, a explicat guvernatorul.

Traian Basescu, presedinte, iunie 2008

Seful statului a precizat ca, in momentul de fata, exista o singura institutie bancara a carei activitate pe piata romaneasca este foarte scazuta, dar pozitiva. Criza financiara internationala nu va afecta profund economia Romaniei, deoarece pe piata bancara autohtona nu exista filiale ale bancilor americane.