Victoria lui Barack Obama e si a ta. Fie ca vrei, fie ca nu vrei. Victoria e si a tuturor celor care citesc acest text, sau orice text pe internet. La nivel simbolic, victoria lui Barack Obama e sinonima cu prima interconectare dintre doua calculatoare, pentru ca inseamna umplerea unei prapastii. Intrarea triumfala si fara nicio umbra de indoiala a primului presedinte de culoare la Casa Alba (ce ironie searbada:) a fost posibila si datorita voturilor a milioane de tineri ale caror prejudecati au fost spulberate odata cu primul contact cu internetul.

Pentru ca, pina la urma, despre asta e vorba in lumea in care traim acum. Internetul a rupt bariere de comunicare si a topit resentimente vechi de secole. Da, stiu, calculatorul ne poate instraina de familie, de vecini etc. Dar el ne conecteaza la o lume in care albul si negrul nu mai sint niste notiuni atit de antagonice ca in urma cu 20 de ani.

Internetul duce informatia in locuri in care pina acum 20 de ani era de neimaginat. Internetul a permis aparitia a sute de mii de bloggeri, multi dintre ei mai bine informati si mai talentati decit o gramada de ziaristi. Victoria lui Obama e si a lor.

Si un singur cuvint despre invinsul John McCain. Ultima fraza a discursului prin care si-a acceptat infringerea este superba: Ii urez succes celui care a fost oponentul meu si de-acum incolo imi va fi presedinte. Asta inseamna ONOARE.