Rezerva Federala americana (Fed) a redus miercuri seara dobanda de referinta cu 0,5 puncte pana la unu la suta, transmite AFP. In acest ritm de scadere a dobanzii, expertii au calculat ca, in iulie anul viitor, Fed va oferi o dobanda cheie de minus 2 la suta, ceea ce inseamna ca cei care vor dori dolari americani vor primi din partea statului bonusuri si cadouri in bani. Se asteapta si lansarea unor promotii si a superofertelor, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Economia SUA a scazut cu o rata anuala de 0,3% in al treilea trimestru, cel mai acut declin din ultimii sapte ani, in contextul in care consumul s-a diminuat drastic in fata temerilor privind recesiunea, transmite Reuters. In schimb, in Romania consumul va creste cu cel putin 100% in urmatoarea perioada. Practic, fiecare roman, pentru a vedea cum isi va acoperi ratele si cum va face fata majorarilor nesimtite de preturi care vor urma, se va consuma de doua ori mai mult decat in prezent.

Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat azi ca partidul sau va propune Bancii Nationale a Romaniei (BNR) un pact prin care rezerva nationala a statului sa fie folosita pentru cofinantarea unor proiecte cu fonduri europene. Auzind aceasta, Guvernatorul a trimis urgent un consilier la prima farmacie sa cumpere o cutie de Prozac, pe care sa i-o daruiasca liderului PDL.

Consiliul Director al Erste Group a renuntat la bonusurile pentru activitatea din 2008, iar o serie de alti senior-manageri s-au alaturat acestei decizii, au anuntat, joi, oficialii grupului financiar austriac. Din economiile facute astfel, au reusit sa achite prima de instalare a lui Wolfgang Schoiswohl, care s-a mutat de la HVB - Tiriac, in pozitia de vicepresedinte executiv in locul lui Jean Andronie.

Firmele se confrunta cu un anumit blocaj financiar, intrucat bancile au stagnat creditarea, a declarat, joi, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniel Chitoiu, care crede ca situatia se va remedia in urmatoarele doua-trei saptamani. Daca nu, isi va inchide firmele si-i va lasa pe drumuri pe angajati.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a majorat joi dobanzile la depozitele in lei cu pana la 2,5 puncte procentuale, cel mai ridicat nivel atingand 14% pe an, se arata intr-un comunicat al bancii. Astfel, in cazul depozitelor cu scadenta la trei luni, BCC ofera o dobanda de 13,5%, iar pentru cele pe sase luni plateste 13,75%. Bancherii sibieni vor tipari si afise personalizate cu numele celor 5 clienti ai bancii.

Comenteaza pe Dan Popa's Weblog.