Negocierile de noapte dintre Hrebe, Prostanacul si Razgindeanul au dat roade: pensiile se maresc in avans cu o luna, salariile profesorilor cresc si ele cu un electoral 9%, e drept, nu in acelasi ritm cu cele ale celor 19 angajati ai Fondului Proprietatea care totalizeaza frumusica suma de 607.000 euro. Sinecurile si cumparaturile en-detail de politicieni si jurnalisti sint la ordinea zilei: SOV s-a apropiat si mai mult de banutul liberal, punindu-si omul guvernator in Delta, Petrica a ajuns secretar de stat liberal si candidat in colegiul Europa, iar Mitrea si Geoana se bat pe mirosul din canalizarea Protanului. Si pentru ca toate trebuiau sa poarte un nume li s-a spus DNA fara procurori contracoruptie.

Avem cea mai mare crestere economica din Europa, ba chiar din lume, graieste Tariceanu la bilantul de patru ani, facut - nu intimplator - dupa intilnirea de marti noaptea cu prietenii Hrebe si Geoana. Coincidenta a fost planificata din vreme, ca dovada zelul cu care PNL, care daca ar fi onest si-ar mai adauga un Social in coada,. si PSD isi trag spuza maririlor pe propria turta electorala, calcindu-se pe bataturi sa urce pe podiumul premiantilor in populism si demagogie.

Daca acum citeva luni, Pacuraru si Tariceanu avertizau incruntati ca se duce naibii bugetul daca se maresc pensiile si salariile inainte de vreme, ca sa nu mai discutam de cobea de Mugur Isarescu, iata ca acum scurgerile bugetare au fost date la maximum. Nu de frica amenintarii cu motiunea de cenzura a prea-plecat capul PNL, sa fim seriosi, socoteala e mult mai simpla. Cistigam alegerile impreuna, guvernam impreuna! Cu alte cuvinte, ne infruptam in comun din procentele electorale pe care, inevitabil, le aduc astfel de masuri si la guvernare mai vedem noi cum o dregem cu bugetul. Inconstienta celor doua partide tovarase de drum capata pe zi ce trece dimensiunea gaurii negre proaspat descoperite in Calea Lactee si impotriva careia voiculestii nu au apucat sa protesteze.

Cum problemele de factura si inflatie se vor simti abia dupa noaptea Sfintului Andrei, la ordinea zilei e reformarea clasei politice cu Petrica Roman, scos din Partidul Pensionarilor si facut secretar de stat liberal. Comic e modul in care fostul luptator pentru drepturile virstei a treia se jura ca nu va bate in lung si-n lat colegiul Europa pe banii guvernului. Iata cum egalitatea de sanse a candidatilor romanilor de peste mari si tari e 100% garantata pe spezele contribuabilului.

Si mai nostim insa e modul inedit in care au ajuns sa se impleteasca intr-un odgon gros cit obrazul fanat al liberalismului oligarhic interesele lui SOV, cu cele ONG-iste si, evident, cu cele jurnalistice. Toata lumea, de la Bogdan Olteanu, la patronul SOV si la societatea civila traitoare din banii proiectelor ministerelor e multumita. Liviu Mihaiu trebuie sa faca "treaba buna" in postul de Guvernator de Delta, altfel va fi "urit" pentru el, a grait liberalul sef la Antene. Ramine de vazut ce anume va da rod la umbra campaniilor in floare pentru Salvarea Deltei. Speram ca nu cele 21.000 de ha cu peste cu tot pe care le cerea viitorul guvernator pe vremea cind se lupta cu Bittner.

Asa cum, va fi interesant de urmarit cine isi va adjudeca mirosul pestilential de la Protan. Protejatul lui Geoana se lupta cu protejatii lui Mitrea si miza e de multe milioane de euro. In cazul in care canalizarea Protanului nu se desfunda, si omul lui Geoana nu va putea sa-si construiasca cartierul pe terenul achizionat linga vidanjele ruginite, putoarea va afecta direct relatiile dintre mai marii PSD si indirect campania. De altfel, Mitrea i-ar fi transmis deja lui Geoana sa nu mai mizeze pe el in propaganda de la Dabuleni. Evenimentul arata ca baietii reincep sa-si reintre in mina.

Si de ce n-ar face-o, din moment ce Justitia a fost pusa cu botul pe labele din fata si la intern si extern? Olteanu si Vacaroiu i-au trimis o misiva dragastoasa lui Poettering, atragindu-i atentia asupra "framintarilor" si "nemultumirilor firesti" din "parlamentul national" fata de "indrazneala" Comisiei europene de a-l critica. A cui o fi fost ideea scrisorelei e greu de spus, caci Olteanu si Vacaroiu se confunda tot mai mult, dar mesajul e unul singur: vedeti-va de ale voastre si lasati-ne cu coruptia noastra! Asa ar fi si drept, explica olteni-vacaroii, parlamentul a muncit din greu, a citit miile de documente "inconsistente" ale DNA ca sa ajunga dupa nopti de nesomn si framintare la mareata concluzie ca ele sint politice.

Si pentru ca prin zidul facut din pieptii vinjosi ai parlamentarilor sa nu mai poata strecura Comisia nicio impunsatura si procurorii niciun dosar, s-a aplicat lovitura decisiva: sefii anticoruptie vor fi numiti de tovarasa Lidia Barbulescu si coledzii ei din CSM. Basescu sa-si puna pohta-n cui si sa-si ia gindul de la Constitutie si dosarele rechinilor. De acum inainte, coruptii cu functii in statul fost de drept, alesi sau numiti, impreuna cu clientii lor ascunsi sau la vedere pot incinge hora prieteniei fara frontiere intre politica si afaceri. Aferim.