Am tot dat bilete de papagal politicienilor care faulteaza logica sau bunul simt, spun prostii sau ne iau de prosti. Dar ma tem ca, fie si in interiorul acestei definitii, exista papagali si papagali. Avem aici un caz care, prin comparatie, lasa in umbra o buna parte din celelalte in care am acordat aceste bilete, scrie Doc, pe blogul sau, Inventarul stricaciunilor politice.

Presedintele Basescu a reprosat deputatilor ca se substituie justitiei si ca blocheaza dosarele dlor Mitrea si Nastase. Replica liderului deputatilor a venit prompt, in forma unui “ba pe-a ma-tii!”, asa cum se poarta la politicieni la care papionul tine loc de buna crestere. Dincolo de forma insa, fondul e absolut jalnic. Am selectat pasajul urmator:

  • “Inca din toamna trecuta mi-am exprimat regretul ca ati refuzat sa colaborati cu Comisia prezidentiala infiintata prin Ordonanta de Urgenta si desemnata de Consiliul Superior al Magistraturii, tergiversand astfel solutionarea dosarelor de coruptie vreme de cateva luni, in asteptarea unei decizii a Curtii Constitutionale care sa fie in interesul dumneavoastra.” (Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, scrisoare catre presedintele Basescu)

E incredibil cum intr-un pasaj atat de scurt se poate acumula atata minciuna, impostura si rea credinta. Sa le luam pe rand. Comisia prezidentiala a fost desfiintata prin Ordonanta de Urgenta, nu infiintata. OUG-ul a fost promovat de ministrul PNL al justitiei, el insusi in situatia de a fi urmarit penal.

Comenteaza pe Inventarul stricaciunilor politice.