Adrian Nastase a reusit sa invinga sistemul ticalosit, cel care a vrut sa prajeasca marii rechini, cu ajutorul colegilor juristi care i-au dat NUP. Onor instanta de judecata parlamentara, care ar trebui trecuta in Constitutie, ca sa nu mai fie dubii, a decis definitiv si irevocabil ca ingerintele politice ale lui Basescu via Morar sint atit de mari incit dosarul e civil, nu penal. NUP-ul din Zambaccian este semnalul pentru spalarea celorlalti ministri, motiv pentru inlaturarea lui Morar si o palma pe obrazul lui Basescu. Raul a fost taiat de la radacina. Justitia trebuie sa se retraga in spatele termopanelor si sa-si recunoasca infringerea. In rest, la numarat oua, tovarasi!

Iesit de la audierile din Comisia juridica, Nastase jubila, glumea si in ochi i se vedea oglindindu-se scaunul de la Cotroceni. Poate rasufla usurat, drumul e liber, acum ca "i-a convins" pe colegi ca dosarul i l-a facut insusi Basescu cu minuta lui Morar. Dar parca mai era nevoie?Tovarasii de lupta parlamentara erau gata convinsi, ca doar nu degeaba a pronuntat din prima Andon cuvintele magice "ingerinte politice".

Audierile, pe care insusi Nastase le asemuia cu "intilnirea de la Termopile a DNA cu termopanele din Zambaccian", nu au facut decit sa ofere munitie justificatoare. S-a intrat in etapa spalarii de orice urma de indoiala.

"Punctul de vedere al nostru a fost ca este un dosar instrumentat politic. S-a dorit denigrarea lui Adrian Nastase. Reiese foarte clar ca a fost rea credinta, rea vointa, s-a raspuns la o anumita comanda politica, nu s-a dorit decit tergiversarea, justiţie la televizor si denigrarea omului Adrian Nastase", a glasuit colegul de partid Florin Iordache, care este si vicepresedintele Comisiei.

Dupa ce si plenul Camerei va confirma NUP-ul, va incepe campania de reabilitare. Din cel mai mare corupt al tarii, Nastase trebuie metamorfozat, prin procedeele mediatice deja patentate, in cea mai mare VICTIMA. Dar nu una oarecare, ci a insusi Presedintelui, comandantul suprem al tuturor dosarelor demnitarilor. Victima, inocentata definitiv si irevocabil, va putea candida la prezidentialele din 2009 pe un cal mare si alb.

NUP-ul lui Nastase are insa o dubla bataie. E doar scenariul pentru celelalte dosare aflate la dospit in Parlament. Pina in toamna, cind le va veni rindul lui Seres si Pacuraru, piesa lui Nastase isi va fi consumat toate actele in aplauzele publicului parlamentar si antenist, iar cei doi vor veni in siaj. Sub NUP-ul cel mare al lui Nastase se pot citi de pe acum NUP-urile mai micute ale celorlalti.

Dar mai e ceva. Dupa asa un dosar fara probe, dar cu ingerinte, in care urmele penalului sint ca monstrul din Loch Ness pe capul caruia s-a pus o recompensa de 50.000 $, e clar ca procurorii nu doar ca au dat-o in bara, dar trebuie chiar trasi la raspundere. Cum? Mandatul lui Morar expira in 13 august, inspectia de fond la DNA, facuta de aceeasi procuroare Robu, va "evidentia neimplinirile", iar raportul Comisiei Europene va fi trecut. Ghiciti? Dupa Morar vor urma Tulus si restul procurorilor cu care se lupta Nastase si colegii de ani de zile.

Cum poporul nu mai da doi bani pe lupta anticoruptie si in suflet i s-a strecurat diabolica indoiala (daca Nastase chiar si-a construit din banutii luati pe oua viloiul din Zambaccian, daca doamna Dana nu lua comisioane asa mari cum umbla vorba, daca... ?), parastasul dosarelor va trece neobservat. Se vor duce nestingherite de nimic in loc de odihna si verdeata si nu vor putea fi dezgropate decit atunci cind actuala clasa politica va fi si ea ingropata. Adica niciodata, pentru ca urmasii urmasilor ei vor face la fel.

Sistemul ticalosit, cel care a vrut sa-i prajeasca pe rechinii cei mari, a fost, in sfirsit, infrint. Lupta n-a durat decit vrreo 18 ani si NUP-ul lui Nastase este momentul eliberator. De acum inainte, procurorii isi vor fi dat seama de inutilitatea zbaterii, judecatorii vor rasufla usurati, ca tot le frigeau degetele dosarele astea si nu stiau cum sa scape de ele, iar politicienii vor fi cei care vor face Justitia.

Pentru a se evita repetarea unor incidente de tipul Zambaccian, n-ar fi o idee rea ca noua instanta parlamentara sa fie trecuta in Constitutie. Nastase, saracul, ar putea cere daune statului pentru prejudiciile de imagine si comisioanele lipsa. Asta si pentru a nu mai fi nevoit sa economiseasca diurna, care doar pe 2007 s-a ridicat la 897,86 euro.

Cit despre Basescu, poate trece NUP-ul lui Nastase la capitolul infringeri. Raul a fost taiat de la radacina. Anticoruptia e de domeniul trecutului.