Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a luat luat o trântă în această dimineață, în timp ce sfințea o biserică în orașul Novorossiisk de la Marea Neagră. Acesta a alunecat pe podeaua de marmură și s-a lovit de marginea amvonului.

Pariarhul Kirill cade in Biserica Foto: Twitter

Head of the Russian Orthodox Church Patriarch Kirill took a tumble this morning while consecrating a church in the Black Sea city of Novorossiysk pic.twitter.com/KL78NVRpos

— Francis Scarr (@francis_scarr) June 25, 2022

Preoții din jur se grăbesc speriați să-i sară în ajutor Patriarhului, dar acesta se ridică repede și continuă slujba de sfințire.

„Nici securiștii, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reușit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat. Mitropolitul Grigore și episcopul local Theognost se uită vinovat la patriarh și așteaptă o reacție. Dar de vină sunt restricțiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să-l atingă și să-l susțină pe trepte”, a scris protodiaconul Andrei Kuraev, potrivit Unimedia .