Victoria și realismul: Va da drumul Nicușor Dan la apa caldă ?

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 28 septembrie 2020, 16:35 Actualitate | Opinii


Catiusa Ivanov
Foto: Facebook
Nicușor Dan este noul primar general al Bucureștiului. Este o victorie așteptată de 12 ani, însă dincolo de euforia momentului, greul abia acum începe. După 12 ani de administrație PSD, Bucureștiul este în colaps, și oricât ne-am dori ca lucrurile să se schimbe repede, să avem peste noapte apă caldă, căldură, să nu mai stăm blocați în trafic, să respirăm aer curat acest lucru nu se va întâmpla. Este nevoie de cel puțin 8 ani ca aceste probleme să fie rezolvate la un nivel decent.

Pornind de la această realitate, nu aștept minuni în următoarele luni, în următorul an, însă aștept de la Nicușor Dan onestitate, o analiză corectă a ceea ce se află acum în primărie, pe ce au fost cheltuiți banii noștri în ultimii ani, o strategie coerentă și o etapizare realistă a proiectelor, astfel încât oamenii să știe la ce să se aștepte și să primească tot timpul informații despre ce s-a făcut și cât mai este de făcut.

Cele mai mari probleme ale orașului în acest moment sunt poluarea, traficul, starea deplorabilă a sistemului de termoficare, mizeria, lipsa autorității, companiile municipale și faptul că aproape 1,5 miliarde lei din bugetul primăriei se duc pe subvenții și ajutoarele date de Gabriela Firea, astfel că pentru investiții rămâne circa 5% din bugetul de 4,1 miliarde lei (cel real, nu estimatul).

Poluarea are trei cauze: sistemul învechit de termoficare, traficul și mizeria/arderi necontrolate de deșeuri, deci depinde de rezolvarea acestora. În rest, este important ca Primăria Capitalei să aibă o rețea de monitorizare a calității aerului, ca să știe unde să acționeze, Primăriile de Sector să spele străzile, monitorizarea/amendarea șantierelor. Sunt lucruri promise de Nicușor San și care se pot rezolva în primele luni de mandat.

Pentru a rezolva problema termoficării, Nicușor Dan a promis că va schimba 300 de km de rețea principală de termoficare cu fonduri nerambursabile. Este vital ca acest lucru să se întâmple, pentru că fără investiții majore sistemul se va bloca, însă înlocuirea țevilor înseamnă practic să sapi toate marile bulevarde, deci blocaje în trafic, sistări periodice ale alimentării cu apă caldă și căldură, ceea ce va dura și va genera revoltă în rândul populației dacă nu va comunica bine. În plus, deși Nicușor Dan a promis că va înlocui în 4 ani cei 300 de km de rețea principală, este greu de crezut, deoarece se va lucra tot timpul cu sistemul pornit, nu poți să ții oamenii fără apă caldă și căldură mai mult de câteva zile. În traducere liberă, asta înseamnă că în continuare, în următorii ani, una dintre cele mai mari probleme va rămâne furnizarea agentului termic.

În ceea ce privește traficul și aici este nevoie de timp pentru rezolvarea problemei, iar un mandat nu este suficient, însă după 2 ani se pot vedea îmbunătățiri cu eforturi susținute. Prioritară este modernizarea transportului public, continuarea achizițiilor de mijloace noi de transport (aici lucrurile stau cât de cât bine fiindcă s-au achiziționat 530 de autobuze noi, licitația pentru cele 100 de tramvaie noi a fost finalizată, la fel și cea pentru 100 de troleibuze, iar în următorii 2 ani acestea vor intra în circulație). Achizițiile însă trebuie continuate mai ales pe partea de autobuze electrice și tramvaie, unde spre rușinea celor care au condus orașul încă folosim tramvaiele construite în perioada comunistă.

Pentru infrastructură, trebuie investit masiv în benzi unice pentru autobuze. Măsura va fi însă nepopulară deoarece trebuie luat din spațiul dedicat mașinilor, ceea ce va genera nervi, mai ales dacă oamenii nu au alternative. Un exemplu este ce s-a întâmplat banda unică de pe DN1. Nicușor Dan a promis că va face mai multe parcări, iar datorită acestora va putea fi eliberată prima bandă și se va face loc pentru benzi unice.

Cheia pentru fluidizarea traficului rămâne însă tramvaiul, iar culoarele unice pe liniile care leagă marile intrări în oraș de centru, conexate cu parcările park&ride promise de Nicușor Dan în programul electoral, ar putea reduce substanțial numărul celor care fac naveta cu mașina din comunele limitrofe și vin în centru sau a celor care locuiesc în cartierele mărginașe și tranzitează orașul.

Importante sunt și proiectele de infrastructură, așteptăm o listă de priorități și ce se va întâmpla cu pasajul Ciurel - care a costat 240 milioane de lei, dacă Nicușor Dan va continua cu străpungerea spre A1 și cu Pasajul din Doamna Ghica, un proiect care a avansat destul de mult, dar care a stârnit furia vecinilor.

Centura rămâne un proiect vital pentru eliminarea traficului de tranzit. Chiar dacă nu este la Primăria Capitalei, municipalitatea poate încheia un parteneriat cu Guvernul pentru a finaliza cât mai repede problema, așa cum s-a întâmplat la Oradea.

Transportul alternativ este și el important, mai ales în contextul pandemiei, când lumea evită să folosească transportul public. Dar pistele de biciclete trebuie făcute pe carosabil, conectate între ele, nu pe trotuar așa cum a făcut vechea administrație pista de pe bd. Elisabeta. Și aici trebuie tăiat din spațiul dedicat mașinilor, ceea ce va genera nemulțumire. Nicușor Dan a promis că va face o rețea viabilă de piste pentru biciclete, rămâne de văzut cum va arăta.

Problema traficului nu va putea fi rezolvată fără un management riguros al locurilor de parcare, marile orașe rezolvând problema prin faptul că în centru nu există locuri de parcare fără plată, iar acestea sunt scumpe. Bucureștiul are un tarif mare la parcare, 10 lei pe oră în centru, însă nu a funcționat deoarece Poliția Locală nu i-a amendat pe cei care au parcat pe trotuar, pe prima bandă, pe trecerile de pietoni, astfel că au continuat să vină cu mașina în centru.

Dincolo de trafic, amenzile și prezența autorității poate va elibera în sfârșit trotuarele de mașini.

Din experiența altor orașe, aceste măsuri, luate în același timp, au rezolvat problema traficului și au crescut calitatea vieții (vezi Viena, Copenhaga).

În ceea ce privește companiile municipale, Nicușor Dan a declarat că le va desființa, mai puțin Termoenergetica și STB. Este ușor de spus, dar greu de făcut deoarece către aceste companii au fost delegate principalele servicii publice: iluminat stradal, întreținere parcuri, deratizare, dezinsecție, consolidări etc. Acestea au în total peste 10.000 de angajați fără STB și Termoenergetica. Astfel că nu pot fi desființate peste noapte, fiind nevoie mai întâi de licitații pentru delegarea serviciilor publice.

Referitor la ajutoare și la subvenții, acestea mănâncă circa 35% din buget, iar pentru a avea bani de investiții trebuie reduse. În campania electorală, Nicușor Dan a declarat că va păstra ajutorul pentru persoanele cu handicap, cu ajutorul primăriilor de sector. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu restul.

O altă problemă este faptul că Bucureștiul pare un oraș abandonat, administrației Firea i-a lipsit preocuparea pentru detalii, iar prezența autorității nu s-a simțit pe stradă: trotuarele sunt pline de gropi, este gunoi pe străzi, copaci uscați, cabluri care atârnă peste tot, fiecare parchează unde are chef. Trebuie luat bulevard cu bulevard, curățat, îngrijit, iar prezența autorității pe stradă și amenzile vor asigura menținerea ordinii și a curățeniei.

Fără un Consiliu General care să-i susțină proiectele Nicușor Dan nu va face mare lucru.
Potrivit ultimelor date, PSD va avea 21 din cei 55 de consilieri generali, PNL 12, USR-PLUS - 17, iar PMP 5. În acest moment, PNL-USR-PLUS au împreună 29 de consilieri, deci o majoritate fragilă, iar dacă alianța se rupe nu mai trece nimic. Poate vă mai amintiți certurile interminabile dintre Traian Băsescu și Consiliul General. Mai mult, cele două partide nu au majoritate calificată, astfel că fără votul PSD proiectele de două treimi nu vor trece, chiar dacă PMP va vota pentru.

Cu majoritate absolută se poate aproba bugetul Primăriei, organigrama, proiecte urbanistice, proiecte de infrastructură. De două treimi este nevoie pentru proiectele care țin de proprietatea municipalității, de exemplu cumpărarea sau vânzarea de terenuri, exproprieri, darea în administrare a unor terenuri ale municipalității, străzi, către alte Sectoare, instituții.

Succesul depinde de trei lucruri: curățarea aparatului executiv de oamenii incompetenți și corupți, formarea unei echipe de profesioniști în care are încredere și susținerea în Consiliul General.

Este vital ca Nicușor Dan să lucreze în mod eficient cu echipa pe care și-o va forma, fiindcă dacă va lucra singur activitatea primăriei se va bloca și totodată va crea frustrări atât în Primărie cât și în Consiliul General.

Primarul este cel mai puternic în primele 100 de zile de mandat, iar deciziile cele mai dure trebuie luate în primul an de mandat, ca să producă rezultate.

Nicușor Dan are o șansă extraordinară de a aduce schimbarea pe care ne-o dorim, gura de aer proaspăt de care Bucureștiul are nevoie. Rămâne de văzut dacă va fi cel mai bun primar de după '90 sau o nouă mare dezamăgire.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14123 vizualizari

 • -9 (49 voturi)    
  Deja se cauta scuze pentru Nicusor Dan? (Luni, 28 septembrie 2020, 16:39)

  Miky60 [utilizator]

  Nu e primar nici de 24h si deja se cauta scuze? Cam repede. Deci stim ce o sa auzim 4 ani "PSD e de vina", "Sectorul 5 e de vina", "Dati-mi si consiliul general ca sa pot face treaba".
  • -10 (28 voturi)    
   gata, nici nu s-a uscat tusul pe stampila (Luni, 28 septembrie 2020, 18:31)

   Mary80 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   si deja am devenit "realisti"
 • -6 (44 voturi)    
  101 in tehnica de manipulare (Luni, 28 septembrie 2020, 16:41)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... le promiti lapte si miere apoi "aaa, sa iti doresti lapte si miere nu e realist.. uitati cate avem de facut, de reparat. trebuie sa asteptati 4 ani".
 • +11 (23 voturi)    
  corect (Luni, 28 septembrie 2020, 16:49)

  falcoind [utilizator]

  dacă in primele 6 luni face doar proiecte și nimic concret o sa fie un mare fâs, proiectele trebuie sa existe deja și săptămâna viitoare sa intre la vot. De fiecare data cu mas-media alături explicând ce și de ce se vrea.
 • -6 (34 voturi)    
  Deja greau mostenire ? (Luni, 28 septembrie 2020, 16:51)

  DanCris [utilizator]

  Articolul asta ma asteptam sa apara peste 4 ani. Cand se va si dovedii ca Plicusor Ban nu a facut nimic.
  Probabil e nevoie deja de propaganda pentru alegerile generale.Asta asa, ca sa intelega votantii de ce nu s-a facut nimic pana atunci si sa nu faca gura...
 • -5 (21 voturi)    
  Eu Regret ca Ana Ciceala (Luni, 28 septembrie 2020, 16:57)

  un domn [utilizator]

  NU a candidat la Sector 3
 • -2 (26 voturi)    
  Aha (Luni, 28 septembrie 2020, 17:02)

  consumator2 [utilizator]

  Adica sa tot asteptam...
 • -5 (29 voturi)    
  va da drumul la apa calda (Luni, 28 septembrie 2020, 17:13)

  maiorulmura [utilizator]

  dar numai pe teava de apa rece. si invers
 • +13 (25 voturi)    
  Acuma...... (Luni, 28 septembrie 2020, 17:26)

  CetateanulRoman [utilizator]

  Asta spuneam tuturor celor pe care i-am convins sa vina la vot: ca trebuie sa schimbam ceva fiindca altfel o sa disparem. Din nefericire or sa inceapta cu hipsterismele:
  1. traficul autoturismelor; asta in conditiile in care multe din camioanele regiilor sint euro nix, cind majoritatea utilitarelor celor ce desfasoara lucrari pt primarie sint "pe Bulgaria" si avem autobuze cu milioane de km la bord. Sa dispara astea in primul rind; apoi rezolvati cu CET-urile, gropile de gunoi si arderile ilegale. In pandemie dupa 3 sapt de stat in casa si strazi pustii a fost mai poluat decit cu trafic. Asta spune tot
  2. sistemul de termoficare si cele 300km de teava. ADIO. E mort. numai sapaturile vor polua cu praf mai mult decit orice. centrala individuala de buna calitate. Veti observa ca poluarea va scadea fantastic. Fiecare consuma cit ii trebuie; pierderi pe traseu ZERO. Functionare aiurea in timpi morti ZERO. Iarna faci frigul, primavara stai cu geamul deschis ca trebuie sa arda gazul sa faca planul. ADIO!!!
  3. Biciclete, trotinete, etc. Astea pot trimite psd inapoi in parlament. Masiv. Nu va imbatati cu apa rece!
  4. Opriti constructiile ilegale. Asta e un punct absolut necesar.
  5. Fluidizati traficul cu adevarat. Timpul de stat in trafic aiurea influenteaza poluarea; un catalizator rece nu lucreaza. Exista cai!
  5. construiti parcari cu adevarat. Nu incasati parcare ca in centrul Vienei fara sa investiti. Eliminati mafia parcagiilor! Aduceti pretul parcarii de resedinta la 100Ron lunar, si construiti muuulte parcari! E nevoie
 • -3 (33 voturi)    
  Deja scuze? (Luni, 28 septembrie 2020, 17:26)

  Soarele [utilizator]

  Dragă doamnă:
  1. Nici nu s-au dat rezultatele oficiale.
  2. Nici nu a pus încă piciorul în biroul de primar (ND)
  Şi deja căutaţi scuze?

  "Fără un Consiliu General care să-i susțină proiectele Nicușor Dan nu va face mare lucru."

  Mi se pare teribil de pesimist să vorbim despre asta înainte ca măcar punctele 1-2 să fie îndeplinite.

  Sau este o mişcare preventivă, în continuarea campaniei electorale, pentru a disjunge victoria şi speranţele de azi, de lupta ce se duce în continuare?
 • -2 (28 voturi)    
  cum ati ajuns la cifra de 8 ani ? (Luni, 28 septembrie 2020, 17:33)

  mmmircea [utilizator]

  V-a impartasit maestrul bruckner metoda dupa care a calculat cei 25 ani si ati aplicat-o si dvs...
  Despre un potential al doilea mandat discutam in primavara lui 2024, pana atunci sa vorbeasca faptele.
  • +1 (1 vot)    
   Brucan si 20 de ani, nu 25 (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:59)

   produsulinternbrut [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   E vorba de Brucan, Silviu Brucan. Si pronosticul era de 20 de ani, nu de 25.

   Confunzi cu Pascal Bruckner.
 • +5 (31 voturi)    
  Tot n_am scapat de ei... (Luni, 28 septembrie 2020, 17:39)

  contributor.bis [utilizator]

  Nicusor risca sa nu fie "cel mai bun primar". Dupa ce PSDul a trecut pe la primarie totul e vraiste.
  PSDul va face ce stie el mai bine : va pune bete-n roate oricarui proiect util Bucurestiului si care ar arata ca Firea n-a facut nimic.
  PSDul este incendiarul viitorului nostru.
  Vin parlamentarele ! Iesiti la vot !
 • +7 (25 voturi)    
  categoric... (Luni, 28 septembrie 2020, 18:03)

  liviu_ [utilizator]

  nu ne putem astepta la schimbari peste noapte...
  bugetul e cu probleme, mai mult ca sigur contracte deja semnate, angajati loiali psd s.a,m.d.

  dar sunt increzator ca USR POATE schimba ceva in 4 ani. Cel mai teama imi este de pnl... este posibil sa joace la dublu.

  Oricum daca USR face ce trebuie si daca pnl nu-i pune bete in roate (repet de asta imi e teama) aceste alegeri pot repezenta inceputul sfarsitului pentru psd...
  e posibil sa fie alegerile pe care le asteptam de 30 de ani. (realist vb. este posibil sa fie si o dezamagire, dar sper sa nu fie cazul)
  • -1 (3 voturi)    
   Va rog incercati sa explicati! (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:16)

   Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   "nu ne putem astepta la schimbari peste noapte..."

   Va rog incercati sa explicati asta si trollilor pedeseristi, care imediat au aparut cu zecile, si ataca frenetic nu doar pe Nicusor, ci pe toti cei ce nu suntem cu partidul lui Draknea!
 • +6 (24 voturi)    
  Nicușor, acest Emil Constantinescu al Primăriei (Luni, 28 septembrie 2020, 18:30)

  Mariobrutte [utilizator]

  ...care după patru ani se va declara copleșit de sistem.

  Singurul lucru bun pe care-l poate face e să decupleze o parte din mafia bugetară de la robinetul cu resurse. Atât. Viața bucureștenilor în următorii ani va tot aia.
  • +1 (23 voturi)    
   Nope. Va fi mai proasta! (Luni, 28 septembrie 2020, 19:33)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Mariobrutte

   "Viața bucureștenilor în următorii ani va tot aia."

   =============================

   Nope. Va fi mai proasta! Ca viata tuturor romanilor, dealtfel. Furtuna perfecta se apropie. Sper ca uSRI sa castige si la Parlamentare, sa fie totul conform planului. Deja "succesurile" au inceput: deficitul bugetar e dublu fata de perioada precedenta (comparabila) a PSD.
   • +2 (16 voturi)    
    da, urmează o recesiune prelungită, dar... (Luni, 28 septembrie 2020, 20:23)

    Mariobrutte [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Viața în București fi la fel de proastă cum ar fi fost dacă se realegea țața Firea, asta ziceam.

    Că urmează o criză economică de proporții epice, e altă poveste, n-are treabă cu PMB.
    • +3 (13 voturi)    
     Hehehe, cand a avut ceva treaba cu "ai nostri"? (Luni, 28 septembrie 2020, 21:42)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui Mariobrutte

     "Că urmează o criză economică de proporții epice, e altă poveste, n-are treabă cu PMB."
     =======================
     Hehehe, cand a avut ceva [negativ] treaba cu "ai nostri"?

     In 2010, la criza precedenta, Romania a avut CONCOMITENT si inflatie galopanta si somaj marit si crestere URIASA a datoriei externe. Caz unic pe planeta.

     Intreaba vreun basist daca situatia asta a avut vreo legatura cu Basescu si Boc-cii lui !

     hahahaha, ai trei incercari sa ghicesti raspunsul :-))
     • +4 (14 voturi)    
      ar putea avea legătură cu Tăricenii (Luni, 28 septembrie 2020, 23:34)

      Mariobrutte [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      cu majorările salariale, cu creșterea aparatului bugetar, cu explozia creditării, cu febra imobiliară și în general cu economia românească care „duduia” prin 2008, an electoral cu locale și generale.

      Da, fix ca 2020.
 • +3 (13 voturi)    
  Important... (Luni, 28 septembrie 2020, 18:32)

  Andreas1256 [utilizator]

  ... este sa existe vointa, nimeni n-are interes s-o ascunda, nimeni n-o poate disimula (la nesfarsit).
 • +10 (16 voturi)    
  Hai (Luni, 28 septembrie 2020, 19:45)

  a87 [utilizator]

  sa lasam tembelismul asta. La "privat" nu merge asa, ca daca tu iti incepi proiectul explicand sefului cat de greu va fi si ca o sa ai nevoie de doua ori timpul bugetat, te da ala afara in secunda doi.

  Vreau sa stiu concret, la finalul fiecarei luni, urmatoarele:
  1) cat s-a construit din centura, de catre ce firma si la ce cost;
  2) cati metri de tevi de termoficare s-au inlocuit, unde si la ce cost;
  3) cate intersectii au fost incluse in sistemul de semaforizare inteligent si impactul in fluxul de trafic in zona versus perioadele precedente;

  Asteptarea nu este sa transforme Nicusor Bucurestiul in Copenhaga, ca ne lipsesc totusi niste sute de ani de civilizatie ca sa scoatem capul din noroi, dar niste asfalt se poate turna, niste tevi se pot inlocui si niste semafoare se pot sincroniza pana si in cea mai saraca fosta colonie africana.

  Fineturi de genul autobuze electrice, transport alternativ sau mai stiu ce alte SF-uri pentru Bucuresti poate sa le lase pe mai tarziu, vreau sa vad concret omuleti cu sapa in mana lucrand la proiectele pe care le asteptam de zeci de ani. Acum! Nu peste 4 ani, cu 2 luni inainte de alegeri.
  • -3 (3 voturi)    
   Ehe! (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:20)

   Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui a87

   "vreau sa vad concret omuleti cu sapa in mana lucrand la proiectele pe care le asteptam de zeci de ani."

   si eu as vrea sa vad asta, dar stiu bine ca este absolut imposibl, chiar daca Nicusor ar avea si majoritatea in Consiliu.

   Cea mai mare problema nu sunt fondurile, ci OAMENII, de unde omuleti care a LUCREZE cu sapa, si altii cu mapa care sa veriice ca au lucrat bine, dupa zeci de ani de domnie a pedesereului, de triumf al incompetentei si hotiei??
 • +16 (26 voturi)    
  S-a imblanzit Catiusa... (Luni, 28 septembrie 2020, 19:46)

  luciannn [utilizator]

  Catiusa, care fumega in trecut la fiecare muc de tigara gasit in Bucuresti, acum gaseste preventiv scuze pentru noul primar, ba chiar il si pasuieste vreo 8 ani pana la prima critica...

  Interesant... cum pitbulul se transforma in miel atunci cand la conducere este omul preferat...
 • +8 (16 voturi)    
  o victorie asteptata de 12 ani (Luni, 28 septembrie 2020, 20:31)

  maiorulmura [utilizator]

  si acum mai asteptam un an analiza primariei? pai 12 ani cat a asteptat victoria ce a facut?
 • +5 (11 voturi)    
  lel (Luni, 28 septembrie 2020, 23:42)

  Georgiana1995 [utilizator]

  "Să treacă sărbătorile" :)
 • +4 (10 voturi)    
  Apa calda-i rece (Marţi, 29 septembrie 2020, 2:24)

  SleepyCris [utilizator]

  Apa calda a venit, da-i rece!
  Problema apei calde se rezolva foarte simplu, prin cumpararea unei centrale termice!
  Nu trebuia să iasă nicusor pentru a se da drumul la apa calda!
 • +2 (6 voturi)    
  mda (Marţi, 29 septembrie 2020, 9:39)

  toxx [utilizator]

  romanii niciodata nu sunt multumiti

  - daca se face, si sunt santiere, sunt suparati ca e trafic sau jeg, dar santierele pot fi configurate sa nu faca mizerie daca se schimba legea in constructii sau se aplica cea existenta

  - daca nu se face, iar nu e bine, ca nu se face.

  eu as fi ok cu santiere cat timp stiu ca proiectele sunt facute cu cap, si stiu unde se duc banii, cati au fost si care e pretul pe piata. la sfarsitul asteptarii vom avea ceva demn de Europa civilizata.

  NDan trebuie sa taie in carne vie, iar in timpul mandatului sa construiasca lucruri astfel incat oamenii care vor aprecia ce-a facut vor iesi la vot si il vor vota iar pt ca A FACUT.

  Cum sa aiba primaria 30000 de angajati ? Eu lucrez intr-o multinationala din top 5 in lume, si 30000 cred ca sunt pe toata EMEA.
 • +2 (4 voturi)    
  Apa calda (Marţi, 29 septembrie 2020, 10:58)

  GICOMANU [utilizator]

  Da va da drumul la apa calda stocata de vechiul primar adica nici o apa calda si dupa achitarea datoriei vechi si noua pentru apa cald
 • -1 (1 vot)    
  In consiliu... (Marţi, 29 septembrie 2020, 14:24)

  Sandalutza [utilizator]

  Eu nu inteleg chestia asta cu consiliul municipal. De ce ar fi neaparat unii consilieri de o parte impotriva hotararilor propuse de cealalta parte? De exemplu daca se doreste un sistem de semaforizare (preiau si eu din comentariile anterioare), unii consilieri n-ar vrea? De ce? Lor le place sa stea cu orele in trafic? ... Ce ar propune in loc? Nu lucreaza pentru oras? etc. etc. Ce mentalitate de luzeri :-) eu sper sa nu mai (prea) auzim asta in primariile municipiilor.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by