​Op-Ed Ambasadorul SUA: Acum, mai mult ca oricând, Huawei este alegerea greșită

de Adrian Zuckerman    
Joi, 10 septembrie 2020, 20:18 Actualitate | Opinii


Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman
Foto: Facebook
Huawei și Ambasada Chinei continuă să încerce să inducă în eroare poporul român. Pretinsele clarificări ale poziției Huawei distribuite de ambasadă, de diverși autori cu trecut controversat și de platforme de dezinformare rusești sunt în mod evident false și nefolositoare. Comuniștii chinezi disprețuiesc libertatea, statul de drept, drepturile omului și adevărul. Huawei și șefii săi comuniști chinezi din Beijing sunt maeștri în intimidare, în trafic de influență și în încercarea de a-i împiedica pe românii cinstiți să cunoască adevărul.

Huawei a fost pus sub acuzare din cauza practicii sale de a folosi frauda și înșelăciunea pentru a fura secrete comerciale. Potrivit unui comunicat al Departamentului Justiției din 13 februarie 2019: Acuzații includ Huawei și patru filiale oficiale și neoficiale - Huawei Device Co. Ltd. (Huawei Device), Huawei Device USA Inc. (Huawei SUA), Futurewei Technologies Inc. (Futurewei) și Skycom Tech Co. Ltd. (Skycom) - precum și directorul financiar al Huawei, Wanzhou Meng (Meng) ...

După cum a fost dezvăluit de ancheta independentă a guvernului și prin examinarea dosarelor instanțelor judecătorești, noile acuzații în acest caz se referă la presupusele eforturi de zeci de ani ale Huawei și ale mai multor filiale ale sale, atât în ​​SUA, cât și în Republica Populară Chineză, de a-și însuși în mod fraudulos proprietatea intelectuală, inclusiv de la șase companii de tehnologie din SUA, pentru a dezvolta și de a opera afacerea Huawei. Proprietatea intelectuală însușită a inclus informații comerciale secrete și lucrări protejate prin drepturi de autor, cum ar fi codul sursă al software-ului și manualele de utilizare pentru routerele de internet, tehnologia de transmitere a semnalului și cea de testare a roboților. Huawei, Huawei SUA și Futurewei au fost de acord să reinvestească veniturile acestei presupuse înșelătorii în afacerea mondială a Huawei, inclusiv în Statele Unite.

Mijloacele și metodele presupusei înșelătorii au inclus încheierea de contracte de confidențialitate cu deținătorii de drept ai proprietății intelectuale și apoi încălcarea termenilor acordurilor prin însușirea frauduloasă a proprietății intelectuale în folosul comercial propriu al inculpaților. De asemenea, a inclus recrutarea și coordonarea angajaților altor companii pentru a-și însuși în mod fraudulos proprietatea intelectuală a foștilor angajatori. A inclus și utilizarea de intermediari, cum ar fi profesorii care lucrează la institute de cercetare, pentru a obține tehnica și a o furniza inculpaților. Ca parte a acestei scheme, Huawei ar fi lansat o strategie instituind un program de bonusuri pentru a recompensa financiar angajații care au obținut informații confidențiale valoroase de la concurenți.

Eforturile Huawei de a fura secrete comerciale și alte tehnologii complexe din SUA au avut succes. Prin metodele de înșelăciune descrise mai sus, inculpații au obținut proprietate intelectuală care nu este publică, referitoare la codul sursă al software-ului routerului de internet, tehnologia de transmitere a semnalului și robotică. Prin furtul de tehnologie și proprietate intelectuală, Huawei a reușit să-și reducă drastic costurile de cercetare și dezvoltare și întârzierile asociate, oferind companiei un avantaj competitiv semnificativ și incorect.

Atunci când s-au confruntat cu dovezi ale infracțiunilor, inculpații ar fi făcut în mod repetat declarații false în fața oficialilor americani, inclusiv a agenților FBI și a reprezentanților Comisiei pentru servicii secrete a Camerei Reprezentanților, în legătură cu eforturile lor de a-și însuși fraudulos secrete comerciale. În mod similar, inculpații au adoptat un comportament obstructiv pentru a reduce la minimum riscul de apariție a litigiilor și de anchetare, inclusiv ancheta care a dus la urmărirea penală.

Noul rechizitoriu include, de asemenea, noi acuzații la adresa Huawei și a filialelor sale, privind implicarea în proiecte de business și tehnologie în țări supuse sancțiunilor SUA, UE sau ONU, cum ar fi Iranul sau Coreea de Nord, ca și eforturile companiei de a ascunde scopul acelei implicări. Activitățile inculpaților, care au inclus aranjamente pentru expedierea bunurilor și serviciilor Huawei către utilizatori din țările sancționate, erau de obicei desfășurate prin intermediul filialelor locale din acele state. O dovadă că desfășurarea acelor afaceri în zone supuse sancțiunilor reprezenta un subiect sensibil este și faptul că documente interne, care ar aparține companiei Huawei, se refereau la astfel de destinații cu nume de cod. De exemplu, codul ”A2” se referea la Iran, iar ”A9” se referea la Coreea de Nord.

Angajații Huawei, de asemenea, ar fi mințit despre legătura companiei Huawei cu Skycom, susținând în mod fals că nu ar fi vorba despre o filială a Huawei. Compania a mai susținut că Huawei avea doar operațiuni limitate în Iran și că nu ar fi încălcat legislația SUA sau alte legi ori reglementări referitoare la Iran. În fapt, rechizitoriul arată că Skycom a fost filiala neoficială a Huawei care, printre alte servicii, a asistat Guvernul iranian în efectuarea supravegherii interne, inclusiv în timpul demonstrațiilor de la Teheran din 2009.

Este de neînțeles că un român poate pleda pentru Huawei sau pentru comuniștii chinezi. Este și mai mult de neînțeles că unele publicații românești cedează atât de ușor puterii atotputernicului RON și publică propagandă pentru aceste entități corupte și pentru comuniști. Eram în București în decembrie 2019; am stat în fața Ministerului de Interne, am citit numele martirilor care și-au pierdut viața acum 30 de ani în revoluția împotriva comuniștilor. Nu vreau copiii români să fie nevoiți să citească numele viitorilor patrioți martiri, din cauza banilor primiți de presa lacomă din partea unor actori comuniști chinezi fără scrupule, pentru a le publica propaganda. Comuniștii chinezi controlează mass-media și presa din China și vor să facă exact același lucru în România. Nu-i lăsați! Doar spuneți NU!

Partidul Comunist Chinez monitorizează vieților tuturor cetățenilor din China. Comuniștii chinezi își monitorizează poporul prin tehnologii diverse, inclusiv internetul, camere de supraveghere plasate prin toată țara, telefoane și alte echipamente. Companii precum Tencent, Dahua Technology, Hikvision, SenseTime, ByteDance, Megvii, Huawei și ZTE au creat produse, hardware și software, pentru a sprijini Guvernul comunist să implementeze legea securității internetului din China. Ca parte a proiectului Skynet, au fost amplasate peste 200 de milioane de camere TV cu circuit închis în China, doar anul trecut. La finalul acestui an, se preconizează că numărul va depăși 600 de milioane.

Aplicațiile pentru telefonul mobil sunt, de asemenea, folosite în China pentru a permite cetățenilor să raporteze „comportamentul greșit” al prietenilor și vecinilor lor! Comuniștii chinezi o numesc supraveghere socială. Nu acolo era și România acum 30 de ani? Asta doriți din nou? Mari colectări de date și analize, recunoaștere facială și monitorizarea rețelelor social media – da, nu este Huawei minunat? Monitorizarea internetului și a social media de către Guvernul comunist central ar însemna întoarcerea „vremurilor bune” pentru România.

Huawei, companiile sale de tip shell, și filialele lor ascunse sunt acum trase la răspundere pentru tiparul lor de criminalitate și spionaj. Rămâne întrebarea cu privire la alte companii ale comuniștilor chinezi, care se comportă la fel. Angajații companiei Nuctech din Namibia au fost acuzați de mituirea sectorului public cu zeci de milioane. La începutul acestui an, Nuctech a mituit ofițeri de poliție de rang înalt din Taiwan. Din nou, vorbim de alte achiziții publice și de mai multe valize cu bani ai comuniștilor chinezi. Asta se întâmplă acum și în România.

Președintele Trump, Secretarul Pompeo și poporul american nu susțin opresorii comuniști, armatele lor și statele lor care practică supravegherea. Dictatorii străini, care au lagăre de concentrare și companii care fac afaceri cu Iranul și Coreea de Nord, nu vor primi niciun fel de susținere din partea Statelor Unite și a aliaților lor. 5G este esențial, dar nimic nu merită înțelegerea Faustiană. Există căi alternative sigure și curate pentru 5G, cum sunt Nokia, Ericsson și Samsung.

Tehnologiile avansate 5G în transporturi, apărare, energie, instituții de aplicare a legii și viața obișnuită de zi cu zi, vor aduce lumii noi oportunități. Putem construi o infrastructură sigură pentru o rețea curată 5G astăzi, pentru a modela lumea digitală de mâine. Însă, Huawei și comuniștii chinezi vor să facă din România țara supravegheată care era acum 30 de ani – exact așa cum este China comunistă. Transmiteți Beijingului un mesaj – statul supravegheat după modelul comunist nu mai există în România. Președintele Trump și poporul american au avut curajul să spună „Nu”. Știu că bravul și curajosul popor român va spune, de asemenea, „Nu”. Poporul român vrea democrație, viață privată, decență și stat de drept. Poporul român vrea să le obțină în mod CORECT și de aceea Huawei este alegerea GREȘITĂ pentru România.

***
Opinie a Ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2715 vizualizari

 • +8 (46 voturi)    
  D-le Ambasador, (Joi, 10 septembrie 2020, 20:29)

  Nyk1 [utilizator]

  România este un stat suveran și va alege să colaboreze în domeniul tehnologiei cu firma care poate oferi cel mai mult pentru atingerea scopurilor noastre naționale.

  Cam așa ar fi trebuit să sune răspunsul. Nu zic că nu are măcar parțial dreptate, dar suntem practic forțați să-i dăm peste nas, altfel vom avea și alte imixtiuni, mai dăunătoare, în viitor, din partea Marelui Licurici.
  • +3 (25 voturi)    
   Ai gresit ...Rusia (Joi, 10 septembrie 2020, 21:04)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   In nici un caz tu nu reprezinti ROMANIA!
 • 0 (22 voturi)    
  misto "debate" (Joi, 10 septembrie 2020, 20:35)

  Nevermind [utilizator]

  Chinezii platesc reclama pe HN ca sa li se publice opiniile si asta se scoate cu op-ed :)))))
  • -10 (20 voturi)    
   Stai flexat.... (Joi, 10 septembrie 2020, 21:47)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   Precum Gold Corporation la un moment dat Huawei va da statul roman in judecata pentru a isi recupera "investitiile". Nu trebuie luati de prosti ...
 • +7 (31 voturi)    
  A plecat Klemm si a venit asta (Joi, 10 septembrie 2020, 21:06)

  salvatore [utilizator]

  Doar numele e diferit.
 • +11 (37 voturi)    
  Jenant, (Joi, 10 septembrie 2020, 21:39)

  RoyPeters [utilizator]

  mai Excelențo!!! Nu așa se face diplomație, nici la nivel de țară din lumea a cincea.
 • +5 (35 voturi)    
  desigur (Joi, 10 septembrie 2020, 21:53)

  sile1 [utilizator]

  Domnul Ambasador nu poate face altceva decat sa reprezinte punctul de vedere al Administratiei Trump care l-a numit in functie.

  El nu e diplomat de cariera, a fost numit in functie pentru ca l-a sprijinit pe Trump in campania pentru alegerile prezidentiale din 2016.
  Exista obiceiul asta in America.

  Nefiind diplomat de cariera e foarte posibil ca ,daca Trump nu mai este ales in noiembrie, sa fie schimbat de viitoarea Administratie asa ca isi da silinta sa-l sprijine in continuare pe acesta.
 • -7 (13 voturi)    
  corect (Joi, 10 septembrie 2020, 22:14)

  ..13 [utilizator]

  .
 • +10 (28 voturi)    
  Dovezi... (Joi, 10 septembrie 2020, 22:40)

  Anjo [utilizator]

  "Atunci când s-au confruntat cu dovezi ale infracțiunilor, inculpații ar fi făcut în mod repetat declarații false în fața oficialilor americani, inclusiv a agenților FBI și a reprezentanților Comisiei pentru servicii secrete a Camerei Reprezentanților, în legătură cu eforturile lor de a-și însuși fraudulos secrete comerciale. În mod similar, inculpații au adoptat un comportament obstructiv pentru a reduce la minimum riscul de apariție a litigiilor și de anchetare, inclusiv ancheta care a dus la urmărirea penală." Acest avocat foloseste niste termeni care nu prea ar avea ce cauta in aceasta "scrisoare". Foloseste termenul de inculpati, desi in acest moment nu exista niciun proces. Poate folosi termenul de suspecti, dar sub nicio forma inculpati. Au fost prezentate dovezi. Unde? Pana acum tot acest conflict comercial intre SUA si China a fost dus exclusiv prin intermediul Wall Street Journal, ziar detinut de bunul prieten al lui Donald Trump si anume Rupert Murdoch. Toate asa numitele acuzatii la adresa Huawei si acum la adresa SMIC au transpirat publicului doar prin intermediul WSJ desi nu s-au adus pana acum deloc dovezi clare care sa demonstreze ca intradevar Huawei a spionat. Exista doar suspiciuni si alegatii (la fel ca alea cu armele de distrugere in masa detinute de Saddam Husein). Aici este vorba de un razboi economic. Huawei in momentul de fata detine cam 80% din toate patentele legate de 5G si restul lumii detine restul de 20%. Si din acel rest de 20% cam nimic apartine unei firme americane. Asta e marea problema. Ca nu mai pot ei "spiona" si exista sansa sa spioneze chinezii, desi chiar si un copil stie ca exista 2 circuite separate in telecomunicatii si anume cel civil, pentru plebe si cel militar/diplomatic. Corect ar fi daca ar fi asa de ingrijorati de spionaj sa spuna clar aliatilor sa refuze Huawei pe partea de comunicatii militare si diplomatica lasand transmisiunile civile sa fie facute de firma cu cea mai buna oferta, indiferent de nationalitate.
 • +12 (32 voturi)    
  Stil (Joi, 10 septembrie 2020, 22:47)

  Beta Alfa [utilizator]

  NU pun la indoiala sau comentez aici continutul interventiei domnului ambasador, ceea ce deranjeaza este stilul de ordine transmise unui stat vasal.
  Pe vremuri ( anii '50 ) se comportau exact la fel si ambasadorii sovietici care ne dadeau dispozitii si ne mai ardeau si niste bice pe spinare.
  Cu amaraciune constat ca nu am evoluat, numai am schimbat stapanul.
  Nu ma afecteaza daca voi primi portia de minusuri :-) , ele nu schimba adevarul celor spuse
 • +11 (33 voturi)    
  ipocrizie americana scoasa de la MC Donalds (Joi, 10 septembrie 2020, 23:12)

  aloaloalo [utilizator]

  Deci CEDO si Curtea Europeana de Justitie au condamnat SUA pentru supravegherea in masa a populatiei, iar ambasadorul asta ne spune ca chinezii sunt rai ca supravegheaza cetatenii?
  Doar ca China n-a fost condamnata si nimeni n-a spus ca China ar face asa ceva in Europa.
  NSA-ul a supravegheat-o pana si pe Merkel, imaginati-va ce ne face noua, cetatenilor de rand.
  Pana una alta, sa le dam americanilor 5G-ul inseamna ca ei vor detine tot controlul asupra datelor noastre. E o mare vulnerabilitate pentru UE. Deja toate bazele de date din UE se duc spre SUA, fara sa le controlam, fara sa decidem ce facem cu ele, fara sa stim cine le acceseaza. Ceea ce e o amenintare la securitate.
  Da, mai bine Huawei in cazul asta. Momentan, Huawei n-a venit in Europa sa supravegheze pe nimeni. Snowden ne-a spus foarte clar ce face NSA-ul.
 • -9 (15 voturi)    
  Cine este aliatul României ? SUA sau China ? (Vineri, 11 septembrie 2020, 1:56)

  Ed___ [utilizator]

  Îmi este ruşine cu mulţi români care au nesimţirea să ţină sau creadă China cea mincinoasă !!!

  Cine este aliatul României ?

  SUA sau China ?

  Credeţi că dacă ar veni ruşii peste noi (Crimeea este foarte aproape) China ar salva România ???

  De ce România se dezvoltă bine şi Ucraina mai puţin ?

  Pentru că România este în NATO !
  A SE CITI - INVESTIŢIILE SUNT ÎN SIGURANŢĂ !
  A SE CITI - SUA A ACCEPTAT SĂ FIE ALIATUL NOSTRU !

  Fără SUA nu intram în NATO şi fără intrarea în NATO nu pupam UE !

  Fără UE zăceam în sărăcie ca Serbia, Kosovo, Muntenegru, Bosnia, Rep Moldova sau Ucraina.

  Cap pătraţi şi proştii care "vorbeşte ca unui stat vasal" .... vorbeşte ca unui STAT ALIAT ŞI PRIETEN !
  • +6 (12 voturi)    
   stat aliat si prieten... (Vineri, 11 septembrie 2020, 9:39)

   carvil [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

   Sa dea el diferenta de bani atunci.
  • +6 (8 voturi)    
   Citeste istorie (Vineri, 11 septembrie 2020, 11:25)

   Anjo [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

   Fara China noi eram in situatia Cehoslovaciei in anul de gratie 1968 cel mai tarziu 1969. Doar ca atunci o tarisoara a spus cu litere mari, virgule si semne de exclamatie unui anume lider si anume Brejnev ca ar fi o grava "eroare" sa intre peste noi. Si acea tarisoara se numea pe vremea aia Republica Populara Chineza. Dar asta este o istorie pentru cei mai batraiori si nu pentru fulgii de zapada care se tem sa se uite la documentare de razboi de frica sa nu se destabilizeze la nivel de mansarda. Despre SUA numai de bine. In afara de faptul ca nu este aliatul nostru ci doar suveranul nostru, in afara de faptul ca ei nu ne protejeaza pe noi ci doar isi protejeaza investitiile si bazele externe. Legat de saracia din fosta iugoslavie sa nu uitam cam ce pagube a produs tocmai aliatul nostru, America, pe acolo. S-au dus si bombardat ca nebunii pe acolo, au dus o tara retativ moderna pe undeva la inceputul Cuaternarului si acum tu ne explici de saracia lustruita de acolo. Rusine....
 • +8 (14 voturi)    
  ca pe vremea imperiului otoman (Vineri, 11 septembrie 2020, 8:53)

  bimor [utilizator]

  parca se adreseaa unor sclavi. Asta nu mai e diplomatie, e propaganda primitiva.
 • +3 (5 voturi)    
  Ceausescu revine (Vineri, 11 septembrie 2020, 12:46)

  krank [utilizator]

  Ce-ar fi sa le cerem si noi americanilor s-o lase mai moale cu importurile din China, cu sprijinul acordat sauditilor etc.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by