Invitat joi seara în studiourile postului de televiziune Digi 24, ministrul de Interne din guvernul Orban, dl. Marcel Vela, a rostit un adevăr pe care l-am intuit toți cei care am urmărit în după-amiaza și seara zilei de vineri, 10 august 2018 operațiunile provocatoare la adresa manifestanților și dimensiunea fără precedent a încercărilor de reprimare desfășurate de trupele Jandarmeriei.

Mircea MorariuFoto: Arhiva personala

Degeaba au încercat atunci să mintă și să spună doar ce le-au ordonat șefii ierarhici superiori, cei care mai mult ca sigur că au mâinile murdare de sânge, purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei. Desecretizarea convorbirilor a dezvăluit pare-se tot adevărul pentru care nu numai ei, mincinoșii de serviciu din linia întâi, trebuie să plătească. Desigur, faptul că acești băieți spilcuiți și buni de gură ne-au mințit în față, că ne-au luat drept proști, că au crezut că românii au rămas aceiași ca în 13 -15 iunie 1990, că n-au realizat că la un moment dat tehnologia de astăzi îi va da de gol va trebui decontat și nu oricum, ci în fața instanțelor militare. însă decontul va trebui să meargă și la superiorii care au dat ordinele de reprimare, au dispus în disprețul legii, crezând că nu vor da la nimeni socoteală, scoaterea la înaintare a așa-numitelor „țestoase” ori recursul la supradoze de gaze lacrimogene. Din 10 august 2018 Jandarmeria este compromisă, iar dacă vinovații nu vor fi pedepsiți aspru există puține șanse ca respectiva armă să mai recapete vreodată respectul și încrederea populației.

Dl. Marcel Vela a promis ferm că îi va demite pe toți acei șefi ai Jandarmeriei în care și-a pierdut încrederea îndată ce cercetările vor fi finalizate. Nu ajunge. Este necesar ca vinovații să fie trimiși în judecată , se impune ca procesele să se desfășoare cu maximă celeritate, trebuie ca populația să fie ținută la curent cu desfășurarea lor, iar pedepsele se cere să fie exemplare.

Dl. Marcel Vela a mai spus, deocamdată fără a da nume, că există dovezi de netăgăduit că șefii Jandarmeriei s-au pus la cheremul politicului. Că au dus la îndeplinire ordine primite mai mult ca sigur de la mai marii zilei. Cine să fie respectivii? Deloc greu de ghicit. I-am numit în comentariile din zilele cu pricina, acum nu fac decât să îmi reiau acuzele. În primul rând, numitul Dragnea Nicolae Liviu cel care a fost primul care a încercat să acrediteze ideea că Diaspora și bucureștenii ar fi vrut să dea în ziua de 10 august o lovitură de Stat. În al doilea rând, ministrul de Interne din acea vreme, atât de radicala, de tupeista individă Carmen Dan. Suspectă de vinovăție este cu îndreptățirea și doamna Viorica Dăncilă, la momentul respectiv premierul României, și asta în pofida faptului că insa cu pricina ne tot repetă că în săptămâna respectivă se afla în concediu. Chiar dacă plecată strategic la mii de kilometri distanță de București, este cu totul imposibil ca doamna Dăncilă să nu fi știut, în ciuda IQ-ului ei redus, ce se întâmpla în Capitala României. Numita Dăncilă Vasilica Viorica a repetat până în ultimele zile ale campaniei electorale care s-a dovedit a-i fi fatală varianta oficială, aceea acreditată de numitul Dragnea Nicolae Liviu. Cetățeana Dăncilă a dat-o la întors doar când a înțeles și ea că se –ngroașă gluma.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro