„Turul doi fără PSD”

de Gabriel Liiceanu     Contributors.ro
Duminică, 3 noiembrie 2019, 13:29 Actualitate | Opinii


Gabriel Liiceanu
Foto: Hotnews

De câte ori avem alegeri prezidențiale mă întreb cum ne alegem candidații: cu capul sau cu viscerele? Stând zilele trecute într-un magazin la coadă, aud în spatele meu următoarea discuție dintre o doamnă și un domn: „– Eu nu-l votez pe Orban că are părul vopsit, zice doamna. – Păi el nu candidează la președinție, zice domnul. – N-are importanță. Vreau să zic că nu-l sufăr că are părul vopsit. – Păi atunci voteaz-o pe Veorica, că e coafată tot timpul. – Păi chiar e. Asta nu înseamnă că aș vota-o. Da᾽ vreau să zic că e mult mai îngrijită.”

Nu contează, așadar, programul candidatului, inteligența lui, competențele lui, ținuta discursului, compatibilitatea lui cu funcția. La noi, doar cine nu vrea nu candidează la prezidențiale: actori, directori de circ, penali, anonimi, trufași incorigibili… Și câți dintre alegători, duminica viitoare, vor hotărî să piardă o jumătate de oră din viață la urne ca să pună ștampila în buletinul de vot în funcție de un calcul matur care țintește binele țării?

Sondajele spun că actualul președinte, cu cele 40% de procente ale sale, este de departe favorit pentru un nou mandat. Dar dincolo de avansul considerabil al lui Klaus Iohannis, sondajele mai spun și că există posibilitatea ca PSD, prin Viorica Dăncilă, să ajungă în turul doi. Or, românilor nu le poate fi indiferent cine va fi partenerul în finală al lui Klaus Iohannis. Ba chiar sunt înclinat să spun că acest „detaliu” devine miza actualelor alegeri. De ce este de nedorit s-o avem pe doamna Dăncilă în turul doi? Pentru că un finalist, chiar învins, iese din alegeri cu un capital politic și cu o aură utilizabile în continuare. A revalida politic un partid toxic și o guvernare dezastruoasă, lăsând reprezentantul USR în afara celui de-al doilea tur, ar fi o greșală electorală pe care am plăti-o cu toții. Cu un partid avariat și totuși validat încă o dată, care-și mituiește electoratul, care generează mafii în toate domeniile, care ține jumătate din populația țării la limita subzistenței și face din justiție principalul lui dușman, România va continua să fie fundătura Europei. Dan Barna e primul care știe acest lucru. Nu întâmplător, sloganul lui de campanie a devenit: „Un tur doi fără PSD”.

Zilele trecute l-am auzit pe Cozmin Gușă că a decis să revină în PSD „ca s-o ajute pe Viorica Dăncilă să intre în turul al doilea”. În viziunea lui, pericolul cel mare pentru România nu este menținerea pe scena politică a celui mai nociv partid al ultimilor trei decenii, nu este Viorica Dăncilă, cea mai teribilă caricatură din istoria clasei politice românești, ci Dan Barna. Adică singurul politician cu viziune modernă coerentă și cu o ofertă politică nouă, cu o personalitate bine conturată și cu cel mai fluent discurs electoral, în al cărui program se conturează limpede lista priorităților României. Candidatul care pledează pentru refacerea clasei de mijloc prin creșerea bugetului educației la 6%, pentru alegerea primarilor în două tururi și pentru împiedicarea penalilor de a accede la funcții publice a devenit peste noapte inamicul public numărul 1.

Două-trei procente îi despart în clipa de față pe Barna de Dăncilă. Așa încât șansa ca Dan Barna să intre în cel de al doilea tur depinde în mare măsură de cele două-trei procente pe care alt candidat, cu șanse nule de a intra în finală, dar jucând rolul de „încurcă-lume”, le poate lua din electoratul lui. Rolul de aliat din umbră al Vioricăi Dăncilă și de susținător prin ricoșeu al lui Cozmin Gușă, pare să-i fi revenit lui Toader Paleologu. Cum ajunge în fața unui microfon, Paleologu îl beștelește pe Barna. De ce o face? Ce îl mână oare în luptă? L-am auzit recent pe liderul USR la o emisiune TV afirmând că „Paleologu nu-și mai aparține”. Nu a dat detalii. A avut eleganța de a nu răspunde cu aceeași monedă. Așa e. Toader al nostru nu-și mai aparține. Deunăzi l-a transformat pe Andrei Pleșu în agent electoral: fără să-i ceară permisiunea, i-a reprodus poza pe pagina sa de facebook, punând sub ea sloganul „Paleologu președinte”.

Dacă „Paleologu nu-și mai aparține”, atunci cui aparține el? Domnul Barna nu ne-a spus. Singurul răspuns care-mi vine în minte este: unei penibile vanități de copil răzgâiat. În fond, infantilismului lui. L-am auzit cu ani în urmă – revenise în țară dintr-o ambasadă din Danemarca și ne-am întâlnit la nu mai știu ce „masă rotundă” –, afirmând cu o superbie care m-a amuțit: „Eu am stat la masă cu regi și regine”. Asta, credea el, ținea loc de carte de vizită. Păi și Ceaușeștii, mi-a venit să-i spun, au stat la masă cu regina Angliei și asta nu i-a făcut mai breji!

În campania electorală actuală, Toader Paleologu aduce o notă de pitoresc. Seamănă cu un copil care ține morțiș să se joace de-a oamenii mari. Ca să atragă atenția, face giumbușlucuri și-și pierde simțul ridicolului. Având în minte mari topoi literari, își închină campania memoriei tatălui, invocă, încurcându-le între ele, personaje din Iliada, face paradă de citate latinești la care electoratul ar urma să freamăte de emoție, le vorbește românilor despre cultura armelor… E fericit să vorbească și să se vorbească despre el.


Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.roCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

35038 vizualizari

 • -22 (34 voturi)    
  Editura politică fără Liiceanu (Duminică, 3 noiembrie 2019, 13:33)

  Shaolin [utilizator]

  E bună editura partidului? E bună boss?

  E buuuună...
  • -10 (20 voturi)    
   Liiceanu si "cel mai fluent discurs electoral" ?! (Duminică, 3 noiembrie 2019, 17:47)

   Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

   a repeta, fara sa clipesti, aceleasi sloganuri electorale goiale a devenit "discurs electoral fluent" ?
   Dl Liiceanu imbatraneste urat. Dar am mai vazut "oameni noi" care decad in oameni de nimic.
   De exemplu Victor Ciorbea, speranta cdr-ului.
   • +1 (1 vot)    
    Chiar că est naiv!!! (Luni, 4 noiembrie 2019, 12:58)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

    dacă nu ți-ai dat seama ca VC era infiltrat lațărâniști, cu misiunea de a-i dezbina și desființa. ceea ce a și reușit, acum PNȚ nu trece nici pragul electoral, ba chiar sun ALIAȚI ?!?!? cu PSD!?!???
  • +12 (18 voturi)    
   Editura Politica Fara Liiceanu (Duminică, 3 noiembrie 2019, 18:43)

   Caracal [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

   Respect postaci, lucrati si duminica! Primul comentariu, bravo.
   Boss o duce bine, cu tot portofoliul de Platon (stii cine a fost? Un scriitor din anii 1970) si filozofie achizitionat de Editura Politica. Si cati bani scoate din Tratatul de Chimie al lui Elena. Isi ia Ferrari nene. Bai, boss nu plateste copyright la Platon, daca vrei sa stii. Il fura pe saracul scriitor de nu se vede.
   Shaolin-ule, nu crezi ca ar fi mai bine sa iti iei si tu o meserie cinstita si sa nu stai gata pe computer duminica sa mai dai si tu cu rahat? E salariul atat de mare sa merite? Mai bine te faci agent de vanzari la privat, se plateste bine.
 • +12 (26 voturi)    
  dar de intelectualii lui paleologu ce ziceti? (Duminică, 3 noiembrie 2019, 13:49)

  Itsoc [utilizator]

  se cheama un intelectual ala care nu intelege corelatia intre votul sau "mort" pentru un candidat fara sanse si accederea in turul 2 a vioricai? pt ca pe scurt asta e: votezi paleologu = votezi viorica.
  asadar, te poti numi intelectual daca nu poti face o minima corelatie logica?
  • -6 (10 voturi)    
   Asa e, dar... (Duminică, 3 noiembrie 2019, 14:59)

   murangura [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Majoritatea intelectualilor care il ajuta pe Paleologu au un castig personal. Deci nu e vorba de logica electorala ci de logica pragmatica :)
   • +9 (11 voturi)    
    sunt foarte curios ce castig personal (Duminică, 3 noiembrie 2019, 15:08)

    Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui murangura

    ce naiba castiga votantii paleologu in afara de umflarea ego ului caci au votat un 'telectual de vita nobila?
    adica PMPisti au 4% ca partid insa pare ca paleologu se va clasa lejer al 5 lea cu vreo 7-8% bune....
    • -5 (9 voturi)    
     Eu ppentru ccine vvotezz? (Duminică, 3 noiembrie 2019, 19:15)

     clencix [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

     Se pare că dilema este azi Barna/Paleologu. Cei care zic B judeca după punctajul USR la europene, unde meciul B-P s-a câștigat prin neprezentare, B avea avantajul ca s-a trezit mai de dimineață și are și ceva organizație mai contemporană în spate. În noul meci, B vine cu vânătăi de la competitorii ce s-au organizat și ei intre timp, iar P apare curat ca lacrima, cu farmecul "burgheziei" trecute, basca suferințele tatălui și soliditatea culturii. B pare mai încercat în luptele romanesti pentru bani, P are naivitatea ce-l face să pară simpatic și cinstit. Cum tot romanul se crede buricul alegerii, face calcule și nu se mărită cu cine vrea și iubește, se mărită cu cel care are averea mai mare. Da' acolo, în cabina, ești singur cu sinele, oare cu cine votează el?
     • +2 (2 voturi)    
      Povestea nu prea "bate" (Luni, 4 noiembrie 2019, 12:54)

      sile_v [utilizator] i-a raspuns lui clencix

      Cumva il faceti pe Barna mai experimentat, mai cunoscator in politica si in facut bani, iar pe Paleologu il faceti mai naiv si mai boem, asa...

      Totusi, Barna a intrat in politica acum nici trei ani, in USR, unde e si acum.

      Paleologu a fost asa de prin 2005 si pana azi: 4 ani ambasador in Danemarca si Islanda, 6 ani deputat PDL,1 an ministru in guvernul Boc, 2 ani deputat PMP (a plecat din PDL odata cu gruparea Udrea, in 2014), iar azi e propunerea PMP/Basescu pentru prezidentiale.

      Nu prea bate povestea asta cu naivul si boemul Paleologu vs. experimentatul Barna.

      P.S. Chiar am devenit curios si am verificat si declaratia de avere a boemului Paleologu: cam 100.000 de euro in conturi bancare, 45 de ha teren agricol dat in arenda, casa de 400 mp in Bucuresti, cam 100.000 de lei incasati anual de la Fundatia Paleologu pt drepturi de autor, etc. Clar nu e milionar, dar nici nu e chiar boemul care bea bere pe datorie la Casa Capsa...
      • 0 (0 voturi)    
       pe bune (Luni, 4 noiembrie 2019, 19:06)

       clencix [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

       Am spus "în luptele pentru bani" nicăieri pentru politică. Paleologu a moștenit banii, nu i-a făcut. Și totuși, asa securist cum credeți că e Băsescu, a făcut condamnarea oficială a comunismului și a avut curajul să spună adevărul despre criza din 2008 și să ne scoată din ea. De altfel, nu Băsescu candidează, nu averile se concurează, ci omul ca valoare. Cu ce e mai breaz Barna, că e în clica ce l-a dat jos din organizație pe inspiratorul ei, pe viitorul primar al capitalei? Asta e politică?
  • +3 (9 voturi)    
   Nu cred ca ati inteles (Duminică, 3 noiembrie 2019, 23:21)

   Caracal [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Mi se pare ca nu ai prea inteles esenta articolului. Problema pusa nu era votezi Paleologu=votezi Viorica ci faptul ca Paleologu ii saboteaza pe Barna, pe criterii nestiute de nimeni (bine, a spus in interviul HotNews, "he is not fit for the job" [nu mai stim romana, de cat de intelectuali suntem], de parca Paleologu este instanta sa decida). Daca votezi Paleologu, atunci votezi anti-Barna, ceea ce este egal cu votat Viorica. E simpla matematica, nu fizica nucleara. Ori Paleologu nu are nici o sansa in turul doi, drept urmare, ideea articolului este, cu dorinta lui de a ajunge presedinte, Paleologu ii taie din sanse lui Barna si astfel indirect o avanseaza pe Viorica si astfel se ajunge la un tur doi Iohannis-Viorica, nu Iohannis-Barna, care combinatie, de bine de rau este mai meritata decat orice imagine PSD.
  • +1 (1 vot)    
   Pe scurt : (Luni, 4 noiembrie 2019, 21:12)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Votezi Paleologu=votezi competenta.
 • +6 (20 voturi)    
  o analiza pertinenta (Duminică, 3 noiembrie 2019, 14:54)

  marvel [utilizator]

  Poate d-l Paleologu isi revine din aceasta betie a grandorii si isi da seama de consecintele actiunii sale. Ar face un mare bine daca s-ar retrage si ar scoate din joc candidatul PSD.
  • -1 (1 vot)    
   Nu va face asta (Luni, 4 noiembrie 2019, 12:56)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui marvel

   O sa mearga pana la capat. Si poate ca nici nu e normal sa se retraga, si-a facut campanie, are sustinerea unui partid ales in parlament (PMP)

   Diferenta o pot face numai si numai alegatorii. Si eu sunt de parere ca votul pentru Paleologu e pierdut, dar eu sunt doar unul. O sa vedem peste o saptamana cati au votat util, pentru Barna, si cati, nu.
 • +8 (16 voturi)    
  Are dreptate (Duminică, 3 noiembrie 2019, 14:58)

  Appollodor [utilizator]

  Foarte elocventă și la obiect critica domnului Liiceanu. Merită apreciată și finețea de a atribui demersurile domnului Paleologu infantilismului, când ar putea exista și alte speculații, indicând spre motive mai puțin onorabile ale candidaturii sale.
 • -10 (18 voturi)    
  "Moarte intelectualilor" (Duminică, 3 noiembrie 2019, 15:25)

  ww [utilizator]

  ... cam asta pare sa fie mesajul articolului. Dle Liiceanu, nu imi vine sa cred ce rationamente puneti in fata poporului. Deci Paleologu este aliatul Dancilei si al lui Gusa pentru ca il ataca pe Barna? Nu am auzit-o totusi pe Dancila sa-l bage in seama pe Barna, fiind ocupata sa-l "atace" cu nimicuri pe partenerul de incredere Iohannis (pentru a nu le da altora ocazia sa o faca, desigur).
  Daca il tine cureaua pe atat de inzestratul dvs favorit, de ce nu participa la o dezbatere cu T Paleologu, sa-l faca KO? Cum va realiza Barna toate minunatiile pe care le insirati daca nu e in stare sa participe la o dezbatere? Paleologu ne e bun ca are capul plin de citate, Barna e bun ca nu poate lega doua idei din cap. Caramitru va place, dle Liiceanu? Nu ar fi inca si mai bun decat Barna?
  Ca fost membru de frunte GDS sa nu va deranjeze tocmai lipsa dialogului si dezbaterii din aceasta campanie? Sa nu realizati ca "criza guvernamentala" a fost provocata tocmai pentru a da subiecte lui Iohannis, Barna si Dancilei si a pune in umbra orice alt candidat? Subiectul "Orban si guvernul sau" trebuie sa acapareze agenda publica tocmai in campanie pentru a acoperi mediocritatea crasa, impostura si neadecvarea primilor trei clasati.
  Daca un vehement critic al comunismului ca dvs nu sesizeaza orientarea neo-marxista a USR (declarat de "centru-dreapta") atunci cum sa o faca atat de putin educatul electorat român? Nu vedeti nici blatul psd-pnl, dle Liiceanu? Credeti ca in tot psd-ul nu se gasea un alt candidat daca partidul isi dorea Cotroceniul?
  Asadar fiti fara grija, vom avea un "tur doi fara psd". Nu este doar dorinta dvs, ci a intregii clase politice actuale.
  Apropo de clasa politica, dle Liiceanu, in afara de "oferta" actuala, oare alta optiune chiar nu mai avem? Suntem blestemati sa alegem vesnic intre criptocomunism, fesenism si neo-marxism? De asta va temeti toti, ca in spatele lui Paleologu se poate inchega un puternic curent cu orientare crestin-conservatoare?
  • +7 (15 voturi)    
   de acord (Duminică, 3 noiembrie 2019, 16:10)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui ww

   o intrebare insa:
   de ce paleologu nu urla vehement ca nici iohannis si nici dancila nu accepta o dezbatere cu el, nu doar barna.

   altfel pun si eu o intrebare. de ce nu dezbate domnul paleologu cu dl cumpanasu? sau cu viorel catarama intai si apoi poate sa vina prin puterea exemplului sa-i spuna lui barna: uite, eu am dezbatut cu cei mici, acum e randul tau s-o faci.

   ori eu imi amintesc ca barna a spus ca va merge la orice dezbatere cu toata lumea, nu doar cu un singur candidat al carui scop e sa-l traga inapoi pe barna pentru ca asa sunt directivele clanului udrea-basescu.
   • -7 (13 voturi)    
    Abureli de USR (Duminică, 3 noiembrie 2019, 16:47)

    ww [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    Paleologu a discutat cu Hunor (singura dezbatere) si a spus ca se intalneste cu oricine. Pacat ca nu v-ati prins, Paleologu a scos mitraliera si a tras asupra potarnichilor: "Ba, ce presedinti vreti sa fiti cand nu sunteti in stare sa legati o idee si un punct de vedere coerent intr-o dezbatere?"
  • +3 (13 voturi)    
   zise un ventriloc al PSD-ului (Duminică, 3 noiembrie 2019, 16:51)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui ww

   Deci Liiceanu are inca o data dreptate. Paleologu e doar iepurele PSD-ului.
   • +3 (9 voturi)    
    Poate (Duminică, 3 noiembrie 2019, 21:29)

    yol [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    sa fie si iepurele PNL-ului sau al lui Iohannis. Nu stiu de ce se exclude varianta asta?! Mai ales ca pnl-ul are istoric cu astfel de trocuri, sau am uitat cine a facut-o primar pe Firea.
    Chiar crezi ca Iohannis l-ar vrea pe Barna in turul 2 si nu pe Dancila?
  • -1 (1 vot)    
   prolix (Luni, 4 noiembrie 2019, 13:05)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui ww

   si pe lângă subiect!
   E 100% punctajul PSD!
   • 0 (0 voturi)    
    Pe langa subiect? (Luni, 4 noiembrie 2019, 20:04)

    yol [utilizator] i-a raspuns lui nick24

    Adica e imposibil ca PMP sa negocieze cu PNL pentru ai asigura linistea ficusului?:))
    Daca il vedem pe Paleologu numit ambasador pe undeva dupa alegeri?? Om vedea...:)
    Sau daca baselu scapa toate cozile ramase in justitie ( dosar blonda, dosar securitate, dosar fica) dupa aceste alegeri? Om vedea si asta...
 • -13 (15 voturi)    
  hahahaha (Duminică, 3 noiembrie 2019, 15:25)

  john70 [utilizator]

  Liiceanu asta isi tot da cu parerea de 30 de ani si intotdeauna a gresit. Ideile lui sunt depasite si duc la pierzanie.
  Pai cea mai simpla metoda ca sa scapi de PSD in turul 2, e sa scapi de turul 2. Cei care vor sa voteze cu Barna, sa lase orgoliile deoparte si sa-l voteze pe Iohannis, sa iasa din primul tur. Ar fi un act patriotic, s-ar economisi milioane de euro daca n-ar mai trebui facut turul 2.
  Un alt lucru bun pe care ar trebui sa-l faca romanii ar fi sa nu se mai ia de Liiceeanu, aparatorul tuturor cauzelor pierdute. Sa ne amintim ca in 2000, Liiceanu, alaturi de alte cateva sute care se pretindeau intelectuali ai romania, constiinta civica a tzarii, le-a spus romanilor sa voteze cu Ion Iliescu, un criminal ordinar.
  • +10 (14 voturi)    
   pt o buna informare (Duminică, 3 noiembrie 2019, 16:07)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui john70

   pentru cei care vor sa se informeze corect, nu doar de la propaganda pnl sa stiti ca e imposibil ca iohannis sa poata sa iasa din T1. Pentru asta ar avea nevoie de 50+1% din voturi DIN TOTAL ALEGATORI PE LISTE (Constitutia Romaniei). Asta inseamna ca IOhannis ar avea nevoie de 9,1 milioane de voturi in T1.

   Avand in vedere ca prezenta cu totul la prezidentiale nu depaseste 55% de obicei, inseamna ca iohannis ar trebui sa ia vreo 90% din voturile prezentilor ceea ce e imposibil (in sondaje procentul lui iohannis e 40%)

   Asadar schema e doar o manipulare marsava penelista cu singurul scop de a fura voturi de la USR pentru a o baga in turul 2 pe Dancila, un adversar comod pentru Planta Prezidentiala.
   • -3 (3 voturi)    
    adevarat spua ! (Luni, 4 noiembrie 2019, 5:53)

    muscha mbanana [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    analiza f.bi\una ,numai talibanii si dusmanii romaniei fac astfel de marsavii , crezand ca manipuleaza ,dar se-nsala .Bravo.
 • -4 (12 voturi)    
  Ma intreb (Duminică, 3 noiembrie 2019, 16:10)

  ruxi17 [utilizator]

  De unde stiu toti ca votantii lui paleologu s-ar decide pentru Barna si nu pentru Iohannis? Sa fie atacat mai bine Iohannis, ca ia voturi de la Barna, nefacand nici un fel de campanie.
 • -9 (15 voturi)    
  Pacat (Duminică, 3 noiembrie 2019, 18:19)

  wintershadow [utilizator]

  Aceasta pozitie nu-i face cinste d-lui. Liiceanu.

  Este opusa chiar conceptului de democratie, bazata doar pe manipulari si supozitii profund subiective.

  Mergand la absurd pe firul acesta, hai sa nu mai facem niciun fel de alegeri, sa-l declaram pe Barna presedinte si gata.

  Simplificarea asta pana la ridicol este tipica regimurilor intolerante de factura neo-liberala spre care tinde si actualul USR.

  Iar problema lor cu dl. Paleologu este faptul ca acesta poate inchega in jurul sau o miscare de natura crestin-conservatoare, care lipseste din pacate din peisajul politic autohton.
  • +2 (8 voturi)    
   Cine nu vrea sa (Duminică, 3 noiembrie 2019, 21:21)

   yol [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

   scapam de PSD? Paleologu sau Barna?
   • 0 (0 voturi)    
    Sunt sigur (Marţi, 5 noiembrie 2019, 21:33)

    wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui yol

    ca vor amandoi.
    Diferenta este ca Paleologu mai vrea si altceva, are o orientare, o pozitie certa, pe cand toata campania USR se reduce la "fara PSD". Asa e cand nu ai altceva, te potentezi numai prin antagonism.
 • -6 (14 voturi)    
  Domnule Liiceanu , (Duminică, 3 noiembrie 2019, 22:10)

  adrian88000 [utilizator]

  sa va fie de bine. V-ati inscris in USR, dar nu ati facut pana acum publica acesta inscriere. Dar ati iesit acum in fata , tare. Intrarea dumneavoastra in USR ma duce cu gandul la intoarcerea " Fiului ciripitor" in PSD.
  • +4 (10 voturi)    
   Inscriere USR (Duminică, 3 noiembrie 2019, 23:12)

   Caracal [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

   Va rog demonstrati obiectiv ca GL s-a inscris in USR. Nu va luam pe buna credinta. Deci, inainte de a deschide gura, arata faptele pe baza carora deschizi gura. Ca la tribunal. Comunistii erau minunati in a deschide pliscul, ca matale, cu acuzatii fara baza. Deci, inainte de comentariul acesta jalnic, arata-ne te rog ca GL s-a inscris in USR. Sigur partidul are o lista oficiala de membrii, doar nu e Cosa Nostra.
   • +1 (1 vot)    
    Articolul lui (Luni, 4 noiembrie 2019, 21:06)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Caracal

    este scris cu multa rautate si face o apologie nereusita pentru Barna. Deci este scris de un om care pare a fi facut doua cereri de inscrire in USR, nu doar una. Mai sunt si alti membrii usr , dar au mai mult bun simt. Deci am vrut sa spun ca se manifesta ca un membru radical al acestui partid. Chiar daca nu i-am vazut cererea de inscriere.Uneori hartia nu demonstraaza totul. Atitudinea este mai importanta !
 • -4 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 noiembrie 2019, 9:36)

  [anonim]

  • -2 (4 voturi)    
   Halate! (Luni, 4 noiembrie 2019, 12:43)

   yol [utilizator] i-a raspuns lui

   Mai aveti halate?!:)
   • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 noiembrie 2019, 19:04)

    [anonim] i-a raspuns lui yol

  • -2 (2 voturi)    
   Dar e un pic comic. Si ilogic (Luni, 4 noiembrie 2019, 13:06)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui

   "Daca este sa-i privim dupa experienta in alegeri directe si politica, niciunul dintre candidati, in afara de Iohannis, nu are vreuna. Au fugit de candidaturi directe la Primarie cat au putut."

   Strict in cazul lui Barna: Nu avea cum sa aiba alta experienta decat cea de parlamentar, pentru ca de cand a intrat in politica (final de 2016) nu au fost decat un singur rand de alegeri interne: alegerile parlamentare. Omul nu a prins in politica alegeri locale, inca, pentru a il acuza ca a figit de alegerile la Primarie.

   A, si inca ceva: pentru mine, asta cu experienta nu prea e un plus, daca vorbim de clasa politica din Romania. E de fapt un minus: daca esti de 20-30 de ani in politica, mai ia si tu o pauza.

   Altfel ar fi logic sa ii votam la nesafarsit pe Basescu (30 de ani de politica), Tariceanu (30 de ani de politica), Orban (28 de ani de politica), Ponta (20 de ani de politica) sau Iohannis (19 ani de politica)

   Au cu totii experienta, de ce sa bagam in politica si pe unii mai noi/mai tineri? Ca astia nu stiu ce si cum, pentru ca nu au experienta!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by