Nu ne ajungea că încă din scrierile lui Caragiale nu prea știam ce caută neamțul în Bulgaria. Acum nu știm cu ce scop și pe ce bani s-a dus d-na Viorica Vasilica Dăncilă în SUA. Doar ca să se întâlnească cu nu știu ce primari sau cu câțiva reprezentanți de mâna a doua ai Băncii Mondiale?

Mircea MorariuFoto: Arhiva personala

Inși cu care ajungea dacă se vedea dl. Eugen Orlando Teodorovici că tot e el expert în îndatorarea țării care a mai crescut începând de ieri, dl. ministru fiind inclus și el pe lista de voiaj cam din aceleași motive cu care familia l-a dus în Capitală pe dl. Goe. Doar ca să se vadă cu reprezentanții Congresului american al evreilor în fața cărora e de sperat să nu spună vreo prostie legată de Holocaust?

Nu de alta, dar doamna prim ministru și totodată președinte al PSD este expertă în comisul de gafe. În acest domeniu putând aspira la primirea unui doctorat garantat neplagiat decis și confimat de orice Senat universitar, nu neapărat doar de cel al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza. Reamintesc că în urmă cu un an, cu ocazia anterioarei vizite în SUA, mândrețea noastră de premier a debitat mega-prostia referitoare la iminența mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, aiureală care ne-a costat pierderea locului nepermanent din Consiliul de Securitate. Fiindcă în conscință țările arabe nu ne-au dat voturile necesare.

Până la urmă nu faptul că doamna V. V. Dăncilă care oricum nu mai prea are guvern s-a dus în SUA, că a zburat cu Business Class și că s-a cazat la un hotel de cinci stele din Manhattan contează. O putea face și pe banii ilustrului ei soț fiindcă tot la fel de mult impresiona vizita fostei profesoare de Discipline tehnologice de la un amărât de liceu industrial mediile de afaceri și politico-diplomatice din SUA. Care știu foarte bine că vizitatoarea maimuțărește pe plaiurile mioritice funcția de premier, că este șefa unui partid care mai mult ca sigur va pierde toate rândurile de alegeri viitoare și că mai este și candidat perdant la alegerile prezidențiale din noiembrie. În cel mai bun caz și cu consistenta milă a lui Dumnezeu, doamna V. V. Dăncilă va putea ajunge în turul al doilea.

Contează, de fapt, că d-na Dăncilă a pus de un voiaj doar ca să îi facă un fel de concurență președintelui Iohannis. Să demonstreze capului de locuitor și de votant din România că și ea poate apărea în emisiunile televiziunilor românești plătite de PSD și rămase încă fidele intereselor acestora și altfel decât făcând shopping în magazinele de lux din SUA. Pare-se că pentru a fi masa mai bogată și ca minciuna vizitei să fie mai puțin gogonată doamna Dăncilă se va vedea și cu vicepreședintele SUA, dl. Mike Pence, cu care va semna un acord în domeniul energetic.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro