Pentru că:

Otilia NutuFoto: Arhiva personala

- dl Iancu este responsabil de legea offshore, așa cum arată ea, de amenință toți investitorii cu plecarea.

- dl Iancu s-a opus din răsputeri transpunerii Directivelor europene în energie, în special liberalizării pieței de gaze naturale, deși ea a dus la prețuri mai mici pentru consumatorii casnici și la falimentul întâiului oligarh asistat prin subvenții al țării.

- dl Iancu se opune exporturilor de gaze naturale, deși România ar fi putut reduce dependența de Gazprom (riscul întreruperii aprovizionării) pentru țările din jur, Moldova, Ungaria, Bulgaria.

- dl Iancu ar fi fost opțiunea preferată pe post de ministru al economieipentru ”băiatul deștept” al gazelor, dl Niculae de la Interagro.

- dl Iancu e adversar pe față al producătorilor de gaze, abuzând de poziția lui în Parlament pentru a extinde mandatul unei ”comisii de anchetă” în mod discreționar, la cine îl enerva. De pildă, amenințând-o pe Mariana Gheorghe de la Petrom.

- nu ne permitem să ne mai batem joc de piața de gaze. La finele lui 2019 expiră actualul contract între ucraineni și ruși pentru tranzitul de gaze naturale. Nu se știe ce va fi după, că nu-s tocmai prieteni. Putem intra în criză. Importăm azi gaz rusesc mai mult decât oricând în ultimii 4 ani. Cu criza la ușă, trebuie să dăm semnalul că nu mai punem bețe în roate producției interne și anulăm toate ordonanțele proaste (OUG 114, OUG 19). Avem nevoie de un ministru care să-și bată realmente capul să reducă dependența noastră de gazele rusești, să facă piața funcțională, fără prieteșuguri cu Niculae, Comănescu și alții.

Citeste intreg articolul si coemnteaza pecontributors.ro