Ultima redută în obținerea supremației într-o democrație este îngrădirea libertății presei. Gata, a început ultima ofensivă asupra ultimului instrument al democrației. Probabil că în câteva luni nu vom mai putea scrie decât critici literare, poezii de amor și rețete de prăjituri chiar pe propriile noastre blog-uri.

Alina DobreFoto: Contributors.ro

În România la începutul lui 2019 Parlamentul, instituțiile cheie din administrația locală și centrală, Guvernul, Biserica, autoritatea electorală, Curtea Constituțională, CSM, justiția, CNA, societatea civilă, autoritățile economice de execuție și control, piața liberă, toate sunt controlate, șantajate sau intimidate, astfel încât nu mai funcționează nimic din toate acestea, decât numai după cum dorește o anumită entitate diabolică, care nici măcar nu știm dacă este o persoană, dacă sunt mai multe persoane, un popor, o țară, dacă este de pe la noi, dacă este din alte părți.

O foarte mică parte a presei și Președintele, rămas fără puteri, sunt singurele redute care au mai rămas României să lupte. Practic, în acest joc de șah, regele democrației noastre liberale nu mai are decât un pion- numit speranța-, și un cal-o mică parte a presei care oricum nu mai are la cine să strige, mutările sale fiind limitate.

Beneficiarul direct al acestor răsturnări de situație a plecat din țară, ca de fiecare dată când trebuia să se întâmple ceva rău. Este o tactică și asta desigur. Este tactica boierașului de plantație de bumbac care a plătit un serial killer pentru a ucide democrația, iar el stă cu burta la soare trăgând din trabuc și făcând scroll la știri de pe smartphone.

În vremea asta oamenii strigă după ajutor pentru că statul a scăpat de sub control securitatea cetățenilor, siguranța lor. Străzile, lifturile, proprietățile, locurile publice, nimic nu mai este sigur în România. Minerii lui Iliescu din 1990, Dragnea, în zilele noastre, i-a înlocuit cu infractori. Minerii au venit pentru câteva zile, infractorii sunt pe o perioadă nedeterminată, mierii erau în centrul capitalei, infractorii sunt pretutindeni. Luati-vă adio de la Schengen. Nu merităm! Nu putem să asigurăm securitatea cetățenilor noștri, cum am putea asigura granița de Răsărit a Uniunii Europene!

Interesant este că acești indivizi care ne fură țară bucată cu bucată se bazează pe ”supremația Constituției”, aceea pe care o încalcă ei flagrant în fiecare zi. Ei nu mai trăiesc în statul pe care îl denumește Constituția ca fiind o ”republică”, nu mai trăiesc în imperiul drepturilor și libertăților fundamentale, nu mai trăiesc într-un stat de drept. Articolul pe care se fundamentează întreaga organizare a statului român – art.1 din Constituția României-, nu mai există, este aruncat în aer de tudorei și iordachieși, cu pixurile lor cu cerneală neagră. Ei, și toți ceilalalți români, trăiesc în statul creat de această clică, un stat anarhic, condus și consiliat de infractori, de oameni lipsiți de orice scrupule. Nu mai contează acum incompetența marionetelor. Tudorel visează un fotoliu de europarlamentar, ca mulți alții. La Veneția este plătit prost nenorocitul? Și nu este doar acest motiv dar că se simte acolo cam singur printre atâtea somități sclipitoare cu inteligența lui uni neuronică de subsol de prăvălie. Nu-mi vine să cred că mi-a fost profesor! Pur și simplu nu-mi vine să cred!

Și până la urmă nu mai contează de ce am ajuns aici. Salvarea acum nu mai poate veni din România. Toate forțele pe care ne putem baza în țară sunt pierdute, anihilate.

Emigrația sau exilul românesc trebuie să înceapă de azi să se organizeze și să-și salveze țara. Nu mai trebuie pierdută nici o secundă.

Miza cea mai importantă nu cred că este doar România, miza este granița răsăriteană a Uniunii Europene, ba mă tem că este și mai mult, poate lovi chiar în stabilitatea Nord Atlantică. Priviți, puzzle-ul internațional se conturează încet, dar sigur.

Și haideți, să nu mai fim naivi. Dragnea și clica sa nu-și dorește doar salvarea personală (asta cântărește doar vreo 5%), ținta este mult mai sus și asta se vede din aroganța cu care ne sunt date răspunsurile la întrebări, se vede din graba și precizia cu care se desfășoară evenimentele. Totul este pus la punct la milimetru. Acești oameni nu se vor împiedica de Uniunea Europeană, de voturile împotriva României din Parlamentul European, de amenințările sau chiar înghețarea fondurilor europene. Știau ei de ce doreau parteneriat public-privat pentru infrastructura țării…iată, și de aceea.

Nu este de joacă domnilor. Viitorul ne pregătește o pagină urâtă, nu este atât de binevoitor precum horoscopul lui Dragnea pentru 2019.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro