Centenarul pulanului 

de Clarice Dinu     HotNews.ro
Miercuri, 15 august 2018, 15:42 Actualitate | Opinii


Clarice Dinu
Foto: Facebook
Dumnezeu cu mila! Ce altceva ai fi putut înțelege din declarația făcută Sebastian Cucoș, șeful în exercițiu al Jandandarmeriei la momentul reprimării manifestației din Piața Victoriei, care a apărut, după patru zile, în fața unui altar cu mai multe icoane decât la o biserică de cartier, bătând, de această dată, obrazul românilor că au umplut netul cu imaginile violențelor acelorași subordonați care în alte dăți au salvat oameni la inundații ? Ce altceva ai fi putut înțelege din interviul dat de șeful Brigăzii Speciale de Intervenție, Cătălin Paraschiv, care aproape 60 de minute, i-a explicat unui ziarist, că bătaia aplicată sistematic oamenilor din Piață a pornit după ce cineva i-a spus în cască, nici mai mult, nici mai puțin, că doi jandarmi au fost omorâți?

Dacă ar mai fi fost nevoie după demonstrația de vineri din Piața Victoriei, acești doi șefi au reușit să distrugă ce mai rămăsese din capitalul de încredere al Jandarmeriei, instituție care era după Biserică următoarea în topul de încredere al românilor. 

Explicațiile agramate și golănești sunt departe de a fi mai făcut pe cineva să se simtă în siguranță.  

1. Sebastian Cucoș a spus că jandarmii și-au făcut datoria și „își merită respectul nostru”. Sentimentul datoriei împlinite, crăpând capetele oamenilor pașnici veniți la manifestație, gazând femei și copii, scoțând cu forța oameni din taxi, de această dată turiști străini, și luându-i la picioare? 

2. Sebastian Cucoș a spus că „jandarmii ăștia care au umplut tot netul acum sunt aceeași pe care i-ați văzut la inundații, care au scos oameni din zăpadă”. „Jandarmii ăștia” nu sunt plătiți tocmai pentru a acționa în situații critice, cum ar fi inundațiile, înzăpezirile, recuperarea oamenilor de munte etc? „Jandarmii ăștia” au umplut netul și atunci, oamenii felicitându-i pentru lucrul normal pe care l-au făcut, datoria/meseria. Aplauze pentru călcat în picioare și crăpat capete am auzit în alte timpuri pe care cei care au venit în Piața Victoriei și nu numai nu și-ar dori să le retrăiască, cu siguranță.  

3. Cătălin Paraschiv a spus că intervenția Brigăzii Speciale, pe care a coordonat-o personal, a început după ce în cască i s-a spus că doi jandarmi sunt „călcați în picioare, omorâți” și i s-a transmis că pe televiziuni rulează imagini cu aceștia prinși de mulțimea furioasă. Cât a contat realitatea din teren? Când a ajuns la locul faptei starea de pericol în cazul celor doi fusese îndepărtată, de morți, nici pomeneală. Însă Brigada colonelui Paraschiv a continuat să măture străzile și să agreseze oameni cu mâinile ridicate sau care își făceau meseria, jurnaliști. 

4. Cătălin Paraschiv a spus despre ziaristul HotNews, Robert Mihăilescu, care a fost „umflat” pe stradă că este un „asa-zis jurnalist” și de unde are imagini dacă i-a fost luat telefonul. Robert Mihăilescu făcea un live pe Facebook, care salvează imaginile, avea legitimația de presă la vedere, a strigat că este ziarist și avea mâinile ridicate în sus. În ce regulament scrie că oamenii cu mâinile ridicate trebuie loviți? 

5. Cătălin Paraschiv a spus, ca primă opțiune, că ziariștii ar trebui să stea într-un țarc la proteste, și, chiar în situația în care ar avea legitimații speciale, distinctive, pentru astfel de manifestații, nu ar trebui să filmeze când se trage cu cartușe cu gaze sau când sunt încătușate persoane. Nu cumva datoria jurnalistului este de a semnala posibile sau chiar abuzuri? 

6. Cătălin Paraschiv a spus, de asemenea, că nu s-a gândit că lucrurile vor degenera și era îmbrăcat ca un hipiot doar pentru că e vară și așa a plecat de acasă. Totuși, spune el, eșarfa pe care o avea era pentru a se proteja de gazele lacrimogene.  

7. Cătălin Paraschiv a spus că se întreba dacă se mai ține cont de codul deontologic al jurnalistului și dacă îi cere și lui cineva o părere și că în codul deontologic se spune că ziaristul are obligația să respecte dreptul la viața privată și la demnitatea persoanei. Oamenii pașnici căzuți sub gaze și sub bastoane meritau și ei să li se respecte dreptul la viață și demnitatea? (De menționat că, din primul moment, HotNews a făcut toate demersurile pe lângă Jandarmeria Română pentru a avea un punct de vedere privind acțiunea colonelului Paraschiv în Piață, dar nu a primit niciun răspuns până în acest moment). 

8. Cătălin Paraschiv a spus că în Piață erau grupuri mari de agitatori, de persoane violente care au atacat forțele de ordine. Dacă e așa, până acum cum de au fost reținute doar trei persoane pentru acest lucru? 

Cam asta este ce au avut de zis cei doi capi ai Jandarmeriei. Dar cel mai important lucru este acela pe care nu l-a spus nici unul dintre ei: că-și cer scuze oamenilor pașnici care au fost gazați și loviți fără nicio vină. „Onoarea nu înseamnă să faci alegerile potrivite, ci să ai de a face cu consecinţele alegerilor tale”. Spusă de Sofocle, în urmă cu două milenii și jumătate, și valabilă și astăzi.  

Degeaba șeful Jandarmeriei a îndemnat patetic „dragii români” să se așeze „la calm, la moderație, la înțelegere” în anul Centenarului. Fără această onoare, va fi doar Centenarul pulanului.  

Și încă ceva. Nu aș vrea să fiu în pielea jandarmului, și cu siguranță nu este unul singur, care și-a făcut datoria fără excese și este supus acum oprobriului public din cauza celui care, responsabil pentru acest dezastru, se ascunde sub fustele propriei vanități sau ale politicului.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8702 vizualizari

 • +48 (50 voturi)    
  Atat timp cat SINGURUL scop al.... (Miercuri, 15 august 2018, 15:50)

  gigiN [utilizator]

  ….psd-ului si al "Belzebut"-ului sau este salvarea lui dragnea,atat timp cat acest geniu al raului va ramane in fruntea psd-ului,sansele noastra de a ramane o tara cat de cat civilizata vor tinde rapid spre zero.
  • +7 (9 voturi)    
   Legaturile lui Dragnea cu serviciile ruse (Miercuri, 15 august 2018, 20:41)

   Militica [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   https://www.flux24.ro/exploziv-unchiul-lui-liviu-dragnea-omul-urss-si-al-lui-putin-a-venit-in-romania-cu-armata-rosie-a-lui-stalin-decorat-de-2-ori-de-vladimir-putin-doar-in-2015-dupa-ce-a-reprimat-demonstratiile-din/

   Ieri Divizia Tudor Vladimirescu, azi brigada Vlad Tepes, doua nume sacre romanesti batjocorite de influenta serviciilor secrete ruse si a marionetei Dragnea.
   • +2 (4 voturi)    
    . (Joi, 16 august 2018, 1:16)

    Ingwar [utilizator] i-a raspuns lui Militica

    psd este un partid antipopular si antinational, si este pericol pentru siguranta nationala, tradeaza NATO, UE si parteneriatul cu SUA si colaboreaza in secret cu kremlinul, intrebarea e de ce inca e la putere si are o asa influenta mare asupra intregii tari ?
    • -1 (1 vot)    
     Alta Dovada (Joi, 16 august 2018, 8:36)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Ingwar

     A Partizanatului P$D cu URSS este Numele Parcului din Sectorul 2, nume care egaleaza performanta celor din 10.08.2018 ce au vizat gazarea si cotonogirea Protestatarilor

     https://adevarul.ro/news/eveniment/rusii-deranjati-ideea-redenumirii-unui-parc-bucuresti-mae-rus-speram-romania-nu-permite-rescrierea-istoriei-1_5998142a5ab6550cb822758f/index.html
     • -1 (1 vot)    
      Nu uita de statuia lui Heydar Alyiev (Joi, 16 august 2018, 12:29)

      EconomistulLuPeste [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Un omagiu adus unui mafiot marioneta al rusilor.
 • -52 (62 voturi)    
  violența verbală (Miercuri, 15 august 2018, 16:03)

  Mazeta [utilizator]

  naște violența fizică. cine stă cu m#ia în gură cheamă p#lanul în cârcă.
  • +27 (33 voturi)    
   Ok! (Miercuri, 15 august 2018, 16:35)

   Landser [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   M#je mazeta!
   • 0 (2 voturi)    
    Mazeta nu e platit de rusi (Joi, 16 august 2018, 12:30)

    EconomistulLuPeste [utilizator] i-a raspuns lui Landser

    Rusii platesc doar la succes, la mesaje care sunt citite si care produc rezultate.
    Asta aici ia minusuri si daca scrie un mesaj de o litera. E doar un bugetar speriat ca isi pierde sporurile ilegale.
  • +11 (15 voturi)    
   Asta ii din Putzul Gandirii de la Octombrie 1917 (Miercuri, 15 august 2018, 16:38)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Si perpetuat in Romania la 8 mai 1921, Desavarsit si “Legal” s a Implementat la 31.12 1947, iar la 20 Mai 1990...s a reluat de unde a ramas in Mai 1921
   Pentru Dreptul de a comenta in Limba Romana, tu, ar trebui sa ai un bilet medical de la psihiatru
  • +20 (22 voturi)    
   M#IE PSD! (Miercuri, 15 august 2018, 16:44)

   karryne [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   M#IE PSD!
  • +15 (17 voturi)    
   si sclavii (Miercuri, 15 august 2018, 17:06)

   loveparade [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   rusilor, asa ca tine, ce anume cheama?
  • +14 (16 voturi)    
   Da, aici ai dreptate (Miercuri, 15 august 2018, 17:29)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Pentru cei redusi mintal, ca tine!
  • +13 (17 voturi)    
   Cu siguranta .. (Miercuri, 15 august 2018, 18:10)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   .... te referi la "momentul" nascase, cand ne invita sa-i numaram ouale, nu-i asa?
  • +15 (17 voturi)    
   iti aduci aminte de Finalnda? (Miercuri, 15 august 2018, 18:20)

   paranoid_android [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   problema cu violenta fizica, bolsevicule, e ca se intoarce intotdeauna impotriva ta
   • +4 (6 voturi)    
    Symo Haiha era (Miercuri, 15 august 2018, 19:04)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui paranoid_android

    Si cu m..ia, si cu bulanu..Mazeta precis are un bunic ce a fost mantuit de Symo
  • +4 (6 voturi)    
   Da p'asta o stii? (Miercuri, 15 august 2018, 20:03)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Ce dai ma, nu stii sa-njuri?!
   Tare prost trebuie sa fii sa zici ce-ai scris...
   mi se paruse ca esti unu' mai stilat !
   Ia-te de mana cu colonelul civil, cu esarfa!
  • +7 (9 voturi)    
   Serios, lepra? (Miercuri, 15 august 2018, 20:15)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Ia te uita pe latrine si pe publika!
   Nu am vazut panselute in gura lui badea si nici ale lui cumpanasu, si nici ale lui ursu, si nici ale oanei, ...
   Asa ca violenta lor veraba, da drumul la multa m#ie atat catre pesede, cat si cei ca tine!
   Ia, multa si indesata!
   Am la oferta!
  • +7 (9 voturi)    
   Violenta (Miercuri, 15 august 2018, 21:14)

   C0tilli0n [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Cat de trist si de mic sa fii ca om sa postezi asa ceva dupa ce s-a intamplat vineri.? Aproape nesemnificativ de mic si trist cat se poate.
  • +2 (4 voturi)    
   De acord! (Miercuri, 15 august 2018, 21:30)

   Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Iar cui cheama la mitralierea oamenilor sau la calcarea lor in picioare, ce-ar trebui sa li se intample?!?
   Simplu - nimic. Eventual bonusuri, promovari...
  • -9 (11 voturi)    
   ce involburare ai starnit!! (Miercuri, 15 august 2018, 23:38)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   deh, adevarul supara!
  • 0 (6 voturi)    
   Sunt niste deosebiri (Joi, 16 august 2018, 2:15)

   valll [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Injuratura devenita celebra si-a pierdut calitatea de injuratura, acum este o eticheta lipita de PSD. Nu mai am senzatia de ceva trivial atunci cand o aud sau o citesc.
   Dar ideea ziaristei de a asocia un cuvant dubios de centenar, este nu doar o imitatie de prost gust, dar alaturarea celor doua cuvinte e inadmisibila!
   Nu scrii oricum, ca sa iesi in evidenta!.
   De fapt,, in mare parte, articolul reproduce raspunsurile dintr-un interviu pe care Alexandru Cautis si se straduia sa povesteasca la Realitatea Tv,, dar moderatorul,, dar doamna ziarista care ii utilizeaza acum interviul, l-au desfiintat.
 • +32 (34 voturi)    
  Cei doi (Miercuri, 15 august 2018, 16:06)

  rutger [utilizator]

  golani mentionati, chipurile "ofiteri de jandarmi" merita cate 10 ani de puscarie grea si inca vreo 10 fara drepturi civice ! In rest, doar M//EPESEDE !!
 • +14 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 august 2018, 16:19)

  [anonim]

 • +15 (17 voturi)    
  De parca jandarmii au facut de capul lor... (Miercuri, 15 august 2018, 16:53)

  mircea_cjn [utilizator]

  ...au primit ordin, sefii lor, si s-au executat intocmai si la timp ! Adica gaze suturi si bastoane in cap !

  Dar de la cine a venit comanda? Doamna Clarice Dinu, maaaare pesedista in cuget si simtiri, o vorba nu sufla despre pesedeul, care este adevaratul golan al acestor demonstratii!

  PSD-ul e in spatele bastoanelor, doamna Clarice Dinu !
 • +9 (13 voturi)    
  Pai (Miercuri, 15 august 2018, 17:24)

  paulbutoi [utilizator]

  Putem sa le multumim tovarasilor "colonei" pentru sinceritate .
  Asta ne ajuta sa intelegem mai exact tara in care traim .
  Si poate ca o sa incepem sa ne gandim - macar oleaca - de ce am acorda incredere vreunei institutii din Ro .
  Inteleg ca Jandarmeria are peste 70.000 de angajati ; nu-mi vine sa cred , dar daca informatia este corecta , nu sunt, , totusi , cam multi ?
  In privinta golanului Cucos lucrurile sunt mai complicate ; ma idoiesc ca o sa sufere vreo sanctiune legala .
  Nici macar o sanctiune administrativa nu cred ca v-a lua ; pentru asa ceva ar trebui sa fie cunoscut cuvantul " ONOARE " in Jandarmeria Romana - limpede , nu e cazul .
  In cazul golanului Paraschiv o sa fie ceva mai interesant : cred ca un civil oarecare era demult in arest preventiv pentru fapta numita in CP " Talharie " .
  Cand spun " interesant " ma refer strict la modul in care o sa fie absolvit de orice vina .
 • +12 (14 voturi)    
  Simplu: cerem DEMITEREA (Miercuri, 15 august 2018, 18:10)

  ZaR [utilizator]

  Solutia este sa cerem DEMITEREA amandorora:

  Demis: Sebastian Cucos
  Demis: Catalin Paraschiv

  Astfel de ultrasi NU NE POT GARANTA PASTRAREA DEMOCRATICA A ORDINII PUBLICE!
 • +17 (19 voturi)    
  Si daca? (Miercuri, 15 august 2018, 18:19)

  oopsie_daisy [utilizator]

  Presupunind, prin reducere la absurd, ca doi jandarmi in mod regretabil ar fi fost striviti si omoriti in piata (nu a fost cazul, dar de dragul rationamentului), asta justifica faptul ca sfintul Paraschiv taia si spinzura impartial printre toti protestatarii si isi mina oile din subordine sa bata nediscriminatoriu tot ce misca, sa sparga si confiste telefoane, samd?

  Nu mai exista conceptul de ancheta, justitie, retinere de suspecti, probatoriu, etc? Dar de verificare a informatiilor inainte de a actiona? Sintem la nivelul de ochi pentru ochi, dinte pentru dinte? Care este urmatorul pas? Sa omorim doi protestatari la nimereala, ca sa compensam presupusa moarte a jandarmilor?

  De citeva zile pendulez intre oripilarea data de nivelul de manipulare si minciuna afisat de aceste organisme de stat (MAI, Jandarmeria, Guvernul) si in acelasi timp de nivelul de incompetenta crasa a acelorasi institutii.

  Una e sa stii ca oamenii astia sint aserviti Mustaciosului sef. Cu totul alta e sa stii ca sint de o incompetenta si lipsa de deontologie profesionala crasa. Ma ingrijoreaza, sincer, gindul ca Romania s-ar confrunta cu probleme grave gen cutremur, atac terorist, darmite un atac la frontiera sau o situatie gen Hadareni, Tirgu Mures 1990, etc. Macar Securistii de atunci aveau scoala, dictie, retorica - cei de acum au doar diplome, icoane si 'au absolvit examene legale'

  Si ei isi stiu limitele, stiu ca daca ar cadea sistemul care ii tine in brate si-ar pierde "meritele" si "diplomele". Asa ca nu au alta solutie decit, ca niste dobermani, sa tina cu dintii de el, si sa muste.
  • +6 (8 voturi)    
   Cea mai ordinara tactica: inocularea urii (Miercuri, 15 august 2018, 20:41)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui oopsie_daisy

   Acesti comandanti sunt incapabili de vreo tactica elaborata. Cel mai simplu este sa-i tratezi pe subordonati ca pe niste caini si sa-i asmuti impotriva dusmanului.
   Ba, aia va omoara, fara mila!
   Ce, ... manevre, care ... tactici, ce tehnici de extragere? Le bagi in cap ca protestatarii sunt dusmani si gata. Bataie la ei ca la fasole.
   Dotarea tehnica ii face aproape intangibili. Cu echipamentul de pe ei, intr-o infruntare corp la corp, aveau cel mult sanse sa capete niste vanatai. Nu s-au gasit arme albe sau alte arme contondente. Nimic de felul asta. Toate armele erau la ei. Chiar si imbulzeala aia pe doi jandarmi, si daca nu e o facatura e tot doar de spectacol.
   Scopul a fost unul singur: sa-i scoata din piata pe protestatari CU ORICE PRET, ca sa nu apara o manifestare de amploare contra PSD si sa compromita protestele.
   AU OBTINUT EXACT CONTRARIUL.
   Acesti oameni trebuie decazuti din drepturi, scosi din jandarmerie si din orice institutie a statului, in suturi, cu dezonoare, fara drept la pensie sau alte drepturi ce trebuie sa revin unora care sunt in slujba poporului
 • +16 (18 voturi)    
  Bine spus si e trist ca se intampla (Miercuri, 15 august 2018, 18:31)

  Fu Leng [utilizator]

  La 100 de ani de la Unire tara a intrat in Autocratia Pulanului.
 • -1 (1 vot)    
  Aniversara 100 (Joi, 16 august 2018, 7:51)

  Tambrian [utilizator]

  Cei vremelnici, care inca mai stiu cum s-a facut Romania Mare , ar trebui sa aminteasca tuturor ca pentru a avea ceva in tara ta, adica pentru cei ai tai , trebuie sa suporti multe. Uneori chiar si foarte
  mari demonstratii. Este un timp de aproape 50 de ani cand se descopera descopera ca ceia ce aproape ca toti cei prezenti momentului stiu. Ca se lupta ope gaze si petrol......
 • +2 (4 voturi)    
  monstri (Joi, 16 august 2018, 8:11)

  clujanu [utilizator]

  Responsabili de violenta sunt conducatorii PSD care au caracterizat pe cei plecati sa-si castige o paine amara printre straini ca fiind curve, hoti si cersetori! Sa suprimi dreptul de exprimare cu o structura echipata cu scuturi , casti, bastoane , gaze lacrimogene, tunuri de apa, este o crima impotriva propiului popor. Conducerea M.I., a Jandarmeriei sunt MONSTRI care trebuie eliminati pentru totdeauna din din astfel de structuri. Executarea unor ordine ilegale nu-i exonereaza de pedeapsa!.
 • +2 (4 voturi)    
  Nu pulan (Joi, 16 august 2018, 10:28)

  UpNext [utilizator]

  stimata "doamna", ci bulan, care are doua sensuri, din care unul este de baston....Vrabia malai viseaza :))
  "Pulan" a fost lansat de personajul Garcea in abjectia de serial "Vacanta Mare", adorat de indigeni valahi, mai ales de teleormaneni.
 • -1 (1 vot)    
  Love Clarice (Joi, 16 august 2018, 11:10)

  angrycloud [utilizator]

  Incep sa dezvolt o pasiune pentru doamna/domnisoara Clarice. Mi-am recitit gandurile in acest articol. Sunt exact intrebarile pe care mi le-am pus.
  E reconfortant sa citesti un articol atat de bine articulat si logic coerent. Felicitari Clarice!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by