Sentințele instanței de trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul de corupție în care actualul președinte al Camerei Deputaților și, totodată, lider al Partidului Social Democrat a fost inculpat pentru că a instigat la abuz în serviciu și deturnarea fondurilor publice de la direcția locală Teleorman a ”Protecției Copilului”, au aruncat o parte din România în euforie și o altă parte a țării în neagră disperare. Dar a mai și rămas o bună bucată de țară absolut indiferentă, pentru care personajul Liviu Dragnea nu are nimic spectaculos ori nici măcar nu există.

Cristian FeleaFoto: Arhiva personala

Domnia sa însuși a rămas tăcut. (O tăcere febrilă.) Nu contează, a vorbit în apărarea sa doamna prim-ministru, V. V. Dăncilă, mare dregătoare în capul țării, care a dat lecții de etică și constituționalitate, a inventat termeni juridici noi (recursul în apel) și i-a certat pe judecători că i-au condamnat șeful și prietenul de familie.

Personal, cred că doamna premier este de fapt îngrijorată că va trebui să părăsească mai curând decât se aștepta biroul din Piața Victoriei și îi este teamă că vor rămâne neudate florile, pe de o parte, iar pe de altă parte că va trebui să se întoarcă în cele străinătățuri, la programul extenuant de la Bruxelles și la plictisitorul ritual de purtat costume naționale pe la diverse evenimente politice ale PSD.

Doamna Rovana Plumb s-a întrecut pe sine, dacă acest lucru mai era posibil și a vărsat lacrimi (să zic de plumb?) de crocodil, mișcată de necazul omului care-i conduce partidul, necaz pe care mii de oameni l-au nesocotit cinic în seara de joi, în Piața Victoriei, cântând: ”La mulți ani, la mulți ani Dragnea să ia!” Da, avea până la urmă dreptate și subtilul vechil Marian Neacșu, cred că și-a spus simțitoarea doamnă Plumb pentru sine, oamenii ăștia ar trebui luați cu dubele!

Gând la gând cu bucurie, a rezonat și doamna agă Carmen Dan, dregătoarea la jandarmi, care, demnă, și-a apărat șeful, a înfruntat comunitatea #Rezist și poporul neiubitor de PSD asigurându-i că nu-și va închide pagina de Facebook indiferent câte mesaje de dezaprobare va primi.

Apoi s-a pus pe treabă și a aprobat lista cu necesarul de dotări pentru ca viitoarele proteste ale fioroaselor familii care vin spontan (!!!) la proteste cu bicicleta, copiii în landouri și căței să fie întâmpinate cu muniția și dotările necesare, astfel încât să nu se repete scenele din toamna anului 1991, iar protestatarii să nu poată să forțeze cu bicicletele, rolele și skateboard-urile ușile de la Palatul Victoria.

În timp ce panicat și presimțind marea primejdie Varujan Vosganian îi avertiza discret, dar și tunând teatral de la tribuna Parlamentului, pe toți parlamentarii că nu-i altă cale decât să scape toți odată, căci pe rând s-ar putea să nu fie sigur, pentru că unii ar putea fi placați în alergare de vreun procuror al statului paralel, s-a ridicat dârz și sigur pe știința sa Tudorel Toader care a observat public, ghicind textul motivării, că judecătorii care au votat pentru condamnarea dregătorului verde Liviu Dragnea au omis mișel să respecte o decizie a CCR.

Stați binișor răzeșii mei, a tunat Tudorel Toader, și tu jupâne Liviule, că nu rămâne așa! S-au mai văzut cazuri, și acum va fi, căci completul de cinci judecători va da achitare, vom avea noi grijă de acest lucru. Apoi a pășit marțial către sediul ministerului său, pentru a dezlega ițele încurcate ale justiției, în care s-au încurcat și vașnicii juriști ai PSD-ului, adică vitejii cavaleri ai dreptății Florin Iordache și Eugen Nicolicea.

Și alte tot mai multe semne că partidul va lupta umăr la umăr pentru cauza lui Liviu Dragnea, liderul vânat de demonii statului paralel, s-au arătat în scurt timp. Dumitru Buzatu, de la Podul Înalt al Vasluiului, coborând către ulițele prăfoase ale CEx-ului din capitală, a observat cu amărăciune că s-a produs o condamnare și, pesemne, partidul va lua act.

Dar să nu se aștepte vrăjmașii că partidul va intra în neagră panică, nu, partidul se va lupta dimpreună cu toți oamenii săi ca guvernul acestei adevărate vrâncioaie care este blajina și neconflictuala doamnă dregător V. V. Dăncilă să nu fie pierdut și majoritatea din spatele său să fie păstrată cu orice preț!

Și știa domnia sa clucerul Buzatu ce spune, pentru că la București vapiriței Gabriela Firea sentința pronunțată de Înalta Curte i-a adus miros de sânge politic. Dar a negat, asemeni unui alcoolic aflat sub tratament, că acest miros îi dă gânduri și idei și a asigurat public pe toată lumea că sângele politic nu va fi vărsat, atât timp cât cel rănit de statul paralel, oricine va fi fiind el, nu este vinovat (conform directivei europene privind prezumția de nevinovăție).

Un alt domn, să-i zicem dregătorul roșu de la Senat, a trimis răvaș pe Facebook că și domnia sa a luat act de decizia instanței în ce-l privește pe dregătorul verde de la Camera Deputaților, dar i-a adus aminte în continuare că trebuie să se bucure cât mai ține asupra sa prezumția de nevinovăție, să fie tare și să spere, pentru că lupta cu statul paralel va fi dusă până la victoria finală.

Așadar, ziua a doua după cumplita veste nu a fost atât de mohorâtă precum părea. Supușii și prietenii i-au fost aproape dregătorului Liviu Dragnea și soarele a strălucit pe cer. Puținii nori ce s-au arătat erau în Harghita și Covasna, semn că baciul ungurean Kelemen Hunor suspina și dânsul de marea nedreptate și se gândea că musai trebuia ca legea să se schimbe și palatelor corupției să li se clădească la abuz un prag de 200 de mii de euro.

Mare lucru nu mai este de spus. Supușii și prietenii s-au adunat la Palatul Parlamentului, unde se dă se pare un mic, o bere, alune, caviar și vodcă la un CEx de seară. Așa cum se va fi știind deja pentru sfatul adunat, Liviu Dragnea îi va surprinde anunțând că va rezista vitejește și că va lovi cu sabia, mortal, în statul paralel.

De va curge sânge politic, acela nu va mai fi al domniei sale, ci al vrăjmașilor săi. Craiul neamț Iohannis va sângera. Procurorii vor sângera, judecătorii la fel, unghiile le vor fi smulse de priceputul și viteazul Tudorel Toader. Sluga de la DNA, acea Codruță Koveși nerușinată va fi măturată din cotloanele în care s-a baricadat, atunci când craiul Iohannis va fi răpus.

De mujicii se vor strânge iar pe ulițe și prin târguri, cavalerii dreptății conduși de amazoana Carmen Dan îi va risipi și vor fi dați pe mâna poporului adevărat, iubitor de PSD. Și tot lor, din tagma poporului credincios, le vor crește și pensiile și ajutoarele sociale, pentru că partidul nu uită cine-l ajută la greu!

Va fi o luptă grea, dar partidul trebuie să învingă. Este vital. Fericirea, prosperitatea (nu securitatea!) sunt acum prea aproape pentru a renunța. Liviu Dragnea însuși este la trei pași de fericire. Cum își poate cineva închipui că o va pierde? Nu, nu o va pierde. Va rezista și, dacă dușmanii nu vor reuși acum să-l răpună, nimic nu-l va mai putea opri apoi să se suie pe tronul craiului neamț. Atunci victoria va fi deplină și țara va fi împăcată. Chiar dacă mulți dintre supuși vor lua calea bejeniei. Poate că va fi mai bine așa.

Căci ori voi toți să muriți, ori noi toți să scăpăm!

Comenteaza pe contributors.ro