În România, care devine din ce în ce mai pronunțat Republica Română Dragnea, e din ce în ce mai clar că avem două categorii de contribuabili. Majoritarii, care sunt din ce în ce mai vulnerabili în cazul în care îndrăznesc să pună la îndoială adevărul și binele din zicerile și faptele zise și făcute de minoritarii din PSD. Adică inșii care s-au cățărat în funcții publice și fac tot ceea ce le place ori le trece prin tărtăcuță sau le dau ordine subordonaților să le îndeplinească voia. Și uite așa se face că articolul 16 din Constituția României care glăsuiește că nimeni nu ar mai presus de lege nu mai are nici cea mai mică valoare.

Mircea MorariuFoto: Arhiva personala

Ne-o demonstrează în ultima vreme, cu asupra de măsură, după ce a adoptat un ritm susținut al muncii, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Pentru care există, pe de o parte, pesediștii, pentru care, vorba lui Constantin Bacalbașa, creatorul nemuritorului Moș Teacă, membrii CNCD au întotdeauna pregătită”o tocană mai particoleră”, și majoritarii, pe seama și din buzunarul cărora se realizează planul de amenzi al instituției.

Dacă te cheamă Mihai Tudose și ai fost cândva premierul, chiar și debarcat forțat din funcție al României, ai oricând dreptul să ameninți cu spânzurătoarea pe maghiarii din Harghita și Covasna.

Dacă însă îndrăznești să o pui în relație pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă, succesoarea în funcție a domnului Mihai Tudose, cu pavianul cu mantie încasezi la repezeală o amendă, așa cum a pățit-o jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.Ceea ce nu înseamnă însă că dacă doamna Dăncilă îi numește “autiști” pe cei care nu apreciază felul în care guvernează coaliția PSD-ALDE sus-numita ar putea fi măcar de formă sancționată.

În cazul în care porți gloriosul nume de Șerban Nicolae și ai fost șoferul voluntar al pușcăriașului Cătălin, Voicu poți să ameninți o colegă de Parlament că deții poze în care dumneaei ar face sex anal și pentru asta membrii CNCD îți pregătesc o cafeluță cu sau fără caimac, după cum ți-e vrerea.

Dacă însă te cheamă Klaus Iohannis CNCD îți taie urgent chitanță de 2000 de lei fiindcă i-ai catalogat ‘’penali’’ pe cei care schimonosesc legile justiției interes propriu. Ajunge doar o sesizare făcută de prea cinstitiții de la luju.ro o anexă din imensa proprietate a familiei Voiculescu și decizia de amendă vine cu o viteză neașteptată.

Pe de altă parte, dacă ești șef al Televiziunii Române, te numești Doina Gradea și au fost numit în funcție cu sprijinul susținut al PSD care acum face scut în jurul tău ai tot dreptul să îți batjocorești o subordonată numind-o ‘’cap de porc ‘’. CNCD nici măcar nu te invită la o discuție amicală fiindcă știe că ești ocupat cu făcutul valizei căci trebuie să fii neapărat la Eurovisionul unde evoluează The Humans. Doar oamenii sunt mai importanți decât animalele, iar într-o lume ca a noastră în care a revenit în actualitate Ferma animalelor țoți suntem egali, iar unii sunt mai egali ca alții. Drept pentru care unii au tot dreptul de a amesteca reporterii cu suinele în discuții private, chiar dacă Biroul de președinte-director general al SRTV este spațiu public.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro