În Republica Dragnea, acolo unde Tudorel Toader intruchipează viziunea despre dreptate şi egalitate în faţa legii a majorităţii parlamentare,nu există loc pentru rezervă şi nici pentru critică. Rolul instituţiilor statului este acela de a se alinia, cuminte, executând , atent şi respectuos, comenzile Conducătorului. Nimic nu scapă atenţiei părinteşti a lui Liviu Dragnea. De la alegerea preşedintelui FRF până la definirea constituţională a familiei, marile teme îi sunt aproape, in numele patriotismului care îl animă. Republica Dragnea, cea pe care o păstoreşte domnia-sa, nu are altă raţiune de a fi decât apărarea interesului general. Conducătorul se confundă cu cei pe care îi conduce.

Ioan Stanomir Foto: Arhiva personala

În logica Republicii Dragnea, astfel cum a indicat domnul Tudorel Toader însuşi, refuzul Preşedintelui Republicii de a da curs solicitării de revocare a procurorului şef al DNA este o încălcare a legii fundamentale. Cu abilitatea onctuoasă şi servilă care îi modelează conduita publică, domnul Toader a anunţat probabila sesizare a CCR. Intenţia domnului Toader este cât se poate de transparentă- aceea de a obţine, prin intermediul unui verdict al CCR, modificarea de facto şi de jure a regimului constituţional, prin eliminarea, efectivă, a şefului de stat din cadrul procedurii evocate. Cu ajutorul CCR, ( prezidate de harnicul şi devotatul Valer Dorneanu), domnul Toader vizează consacrarea, finală, a marginalizării Preşedintelui.

În fapt, lupta regimului Dragnea cu DNA şi cu justiţia independentă trebuie redată unui context mai amplu, acela al lichidării mecanismului de asigurare al echilibrelor constituţionale. Republica Dragnea este interesată, organic, de organizarea unităţii de voinţă şi de acţiune. Prin majoritate, ea controlează executivul şi legislativul. Prin legiferare si acţiune de interpretare constituţională,ea intenţionează nu doar să castreze instituţia prezidenţială, dar să şi deschidă drumul spre colonizarea şi domesticirea justiţiei.

Confruntarea cu DNA este parte din acest război pe care Republica Dragnea îl duce împotriva ordinii constituţionale prin chiar Parlamentul României. Suveranitatea naţională este utilizată spre a consolida privilegiile celor care atacă, frontal, ideea de egalitate in faţa legii. Republica Dragnea nu are nici o ideologie. Unica ei ideologie este extinderea acestei ordini neopatrimoniale care face din stat o moşie împărţită diverşilor vechili.Republica Dragnea există spre a servi casta care se confundă cu Conducătorul PSD. Dincolo de acest obiectiv al puterii, al imunităţii si al impunităţii nu se află nimic.

Pentru Republica Dragnea, cu întreg sistemul ei de alocare clientelară şi de organizare coruptă, decapitarea DNA este o ţintă simbolică care nu poate fi ratată. Oricât de vulnerabilă, de fragilă, de ezitantă, de afectată de atacurile recente, DNA este, încă, simbolul unei ameninţări pe care PSD nu încetează să o denunţe. Republica Dragnea se hrăneşte din această mobilizare demagogică. Evocarea “ statului paralel” şi a DNA ţine de logica consolidării unităţii de monolit a partidului.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe contributors.ro