Semnificatia alegerii noii conduceri a CSM. Cum a devenit institutia imprevizibila

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Vineri, 5 ianuarie 2018, 17:37 Actualitate | Opinii


Dan Tapalaga
Foto: Hotnews
Cu Simona Marcu aleasa in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii si Codrut Olaru in cea de vicepresedinte, CSM a devenit o institutie imprevizibila, in sensul ca e greu de spus daca va actiona in continuare de partea magistratilor sau va face jocurile puterii. Anul trecut, Marcu s-a pronuntat pentru aviz pozitiv cu observatii pe legile justitiei, in timp ce marea masa a magistratilor au cerut si obtinut in final aviz negativ.

Codrut Olaru, fost sef al DIICOT, n-ar fi primit nici un vot din partea sectiei de procurori. Acest fapt, confirmat pentru HotNews.ro de unele surse din CSM, spune multe. In primul rand, procurorii nu-l mai percep ca le apara interesele. Au fost singurii candidati deoarece jocurile erau deja facute si rezultatul dinainte stiut.

Pana acum, exista de bine de rau o majoritate sa-i spunem reformista in momentele cheie. De azi, totul depinde de modul cum vor vota Mariana Ghenea, fosta sefa a CSM si Cristina Tarcea, presedinta Inaltei Curti. Ultima si-a schimbat de cateva ori pozitia in CSM si a oscilat intre tabere. Cu alte cuvinte, se va juca la limita in momentele importante pentru magistrati, fie ca vorbim de legile justitiei, de modificarile la Codurile Penal, de apararea reputatiei si independentei sistemului judiciar etc.

Alegerea Simonei Marcu cu 11 voturi pentru si 8 impotriva n-ar fi fost posibila fara votul celor doua judecatoare care vor inclina de acum incolo balanta in CSM. Cum noua presedinta a CSM provine de la Inalta Curte, s-ar explica partial sustinerea primita din partea Cristinei Tarcea, presedinta Inaltei Curti. Ce a schimbat raportul de forte in CSM a fost trecerea lui Codrut Olaru in echipa Simonei Marcu. Pentru a-i asigura alegerea in functia de presedinte, ministrul justitiei, Tudorel Toader, si-a intrerupt vacanta pentru a fi prezent la sedinta de vineri. Fara votul lui, Olaru n-ar fi putut ajunge vicepresedinte, deoarece avea nevoie de minim zece voturi.

Simona Marcu face parte din tabara sa-i spunem anti-reformista din CSM si o gasim pozitionata mereu alaturi de judecatoarele  Lia Savonea, Nicoleta Ţînţ, Gabriela Baltag, Evelina Oprina. Ultimele s-au remercat prin numeroase interventii anti-reformiste, cateva fiind prezente obisnuite la Antena 3. Este semnificativ ca publicatia luju.ro considera alegerea Simonei Marcu drept “cea mai buna varianta” si califica prestatia ei din CSM in 2017 drept “ireprosabila”.

“Sa ne amintim doar de momentul in care judecatoarea Marcu a cerut cercetarea disciplinara a Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar, zis Lazarica, pentru declaratiile politice inadmisibile pe care acesta le-a facut”, explica luju.ro de ce noua sefa CSM este o solutie buna.

Pe de alta parte, Simona Marcu se bucura de o foarte buna reputatie profesionala in calitate de judecator specializat in contencios administrativ, dar in CSM s-a remarcat pana acum prin pozitii cel putin discutabile.

Unii magistrati care au avut-o formator la Institutul National al Magistraturii consultati de HotNews.ro o descriu pe noua sefa a CSM drept un excelent profesionist, un judecator echilibrat si “cu coloana vertebrala”, dar nu au reusit sa explice derapajele din CSM si s-au declarat chiar “neplacut surprinsi” de evolutia ei.


Citeste mai multe despre   

14360 vizualizari

 • -18 (58 voturi)    
  "CSM a devenit o institutie imprevizibila" (Vineri, 5 ianuarie 2018, 18:02)

  cucuveauamov [utilizator]

  Slava cerului ca de acum deciziile se vor da in functie de fapte si nu vor mai veni in plic!
  • +11 (19 voturi)    
   Reputatia profesionala (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 2:38)

   animatron [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Asa cum e descrisa dna Marcu de catre profesionistii din domeniul dreptului, la fel de reputat jurist este si dl ministru al Justitiei, dl Toader.

   Nici unuia nu i se poate reprosa ceea ce li se reproseaza pe buna dreptate unuia ca Iordache sau Nicolicea, niste habarnisti in drept, dar cu foarte mult tupeu si nesimtire de politicieni de profesie.

   Foarte interesant, la fel ca si pentru dna Marcu, cei apropiati de dl Toader sunt la fel de "surprinsi" de pozitiile sale discutabile legate de legile justitiei.

   Doi profesionisti ireprosabili, cu caractere echilibrate, care odata ajunsi in functii si institutii aflate in "campul tactic" al politicii, par sa devina "imprevizibili" si controversati.

   Colegii judecatori ai dnei Marcu sunt convinsi de capacitatea ei de a intelege si proteja interesele lor (deja vizibil in prima ei declaratie).

   Procurorii nu par la fel de incantati de dl Olaru, fost sef DIICOT si recent (2016) "reactivat" chiar de dl presedinte Iohannis prin acordarea unui grad militar (general!).
   Selectat de dna Kovesi, propus de dna Macovei si numit de dl Basescu, dl procuror Olaru a fost tinta unor campanii in mass-media din jurul dlui Voiculescu, acuzat de "basism" in reptate randuri.

   Acum a fost sustinut de dl Tudorel Toader. Poate nu e intamplator ca dl Olaru, bacauan de origine, a devenit iesean de adoptie, are o casa frumoasa si terenuri langa Iasi, orasul dlui ministru al Justitiei.
   • +13 (21 voturi)    
    Alunecoşi, (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 8:48)

    indrea [utilizator] i-a raspuns lui animatron

    "fără moral, fără prinţipuri", vor să pară profunzi. Sunt doar lacomi, ahtiaţi după recunoaştere. De la oamenii de valoare n-o s-o aibă niciodată, pentru că "doar valoarea recunoaşte valoarea".

    Nu-i cunosc direct, dar mimica, gesturile, "căutătura", timbrul vocal al fiecăruia etc - sunt semne de necontestat ale unor înclinaţii & apucături care pun în gardă persoanele mai evoluate.
    • +9 (13 voturi)    
     de cate ori il vad pe Tudorel (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 13:35)

     revo [utilizator] i-a raspuns lui indrea

     imi amintesc de un limax mare, pe care l-am vazut in curte, de peste 10-12 cm, gros ca degetul mare - oare de ce?
     • +2 (2 voturi)    
      Dane, orice spui, eu nu înțeleg cum vine aia (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 23:42)

      IisusVine [utilizator] i-a raspuns lui revo

      Magistrat cu vila, mai ales când venitul declarat nu le permite asta.
      Restul sunt doar detalii și mărunțișuri.
   • +7 (9 voturi)    
    Si dl. Olaru este un profesionist ireprosabil (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 13:25)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

    (sunt multi care au spus-o cand domnia-sa a ajuns sef la DIICOT), tot astfel cum si de d-na Marcu, (fosta jurisconsult la UJCAP (o uniune a CAP-urilor ceausiste, unde inteleg ca ajungeau sa-si ia repartitia absolventii cu mediile cele mai mici), colegii au inceput sa vorbeasca frumos dupa ce aceasta a ajuns la ICCJ. Oricum, cine are curiozitatea si rabdarea sa citeasca CV-ul d-nei Simona Camelia, o sa constate ca imediat dupa Revolutie din jurisconsulta aceasta a ajuns judecatoare in creme de la creme a judecatoriilor din Bucuresti, respectiv la Judecatoria Sectorului 1(fara examen), dupa care a parcurs in viteza treptele carierei, ajungand la nici 18 ani de la absolvire (2006) in templul Justitiei romane (tot fara examen !)

    Sigur, mi se poate spune ca d-na s-a perfectionat continuu,aratandu-mi -se tot cv-ul sau.

    Domnule Animatron, vin din fenomen: Dreptul este ca si Medicina ! Asa cum in medicina, daca te-ai pregatit doar cat sa poti duce la bun sfarsit o operatie de apendicita sau de extirpare a amigdalelor(si poate nici atat), nu poti sari la una pe creier si in justitie nu poti trece de la Jurist la CAP direct la judecator care judeca fie spete civile complicate in materie de proprietate, succesiuni, teoria generala a drepturilor si obligatiilor, fie spete penale gen talharie, viol, etc.

    Prin tot ce am spus mai sus vreau sa indemn la moderatie
    atunci cand e vorba de dat calificative chiar si pe baza spuselor unor "colegi" !

    Cat priveste opera juridica a d-nei presedinte a CSM, se observa ca se rezuma la cateva culegeri de spete juridice (deci la munca de selectie de spete) in vreme ce Codrut Olaru, a scris carti de drept originale (din domeniul de activitate al DIICOT.

    Si dl Olaru, are "bubele" lui cat priveste avansarea pe scara militara.

    PS. Repet : cred ca in Romania, trebuie sa fim foarte circumspecti atunci cand dam calificative, mai ales, trecatoarelor "marimi" !

    PPS. O zi buna !
    • +6 (8 voturi)    
     un model de evolutie sociala (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 17:27)

     pb80tm [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     care mi-a amintit de evolutia lui crin antonescu. buna obs.
    • +1 (3 voturi)    
     Spoială (Duminică, 7 ianuarie 2018, 9:56)

     indrea [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     = eticheta de pe diplomele amărâte ale majorităţii absolvenţilor de Drept de 70 de ani încoace. N-au avut modele, maeştri, au tocit, dacă au tocit, chestii socialiste, n-au cultură, prestanţă - ioc. Poartă, cei mai mulţi, pălării prea mari pentru capetele lor. Sunt ridicoli şi periculoşi.
     De-aia e Justiţia varză, pentru că, aceia despre care vorbesc acum, nu ştiu ce-i aia onoare şi nu se gândesc deloc la efectele tranzacţiilor pe care le fac. Toată "filozofia" lor se poziţionează oleacă mai sus & mai jos în raport cu ombilicul.

     Bine ar fi dacă ar vedea mai mulţi că "împăratul e gol", de fapt. "Forme fără fond".

     Sigur, nu includ în categoria spoiţilor şi puţinii oameni valoroşi, cu principii şi valori înalte de viaţă...

     Până la urmă, Eminescu a zis-o şi p-asta: "Cei tari se îngrădiră/ Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi"(" Împărat şi proletar")...ajutaţi DE CINE?
  • +5 (11 voturi)    
   intr-adevar.... (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 11:37)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   ca inainte de 2000 era biiiineeee....

   mai iti aduci aminte cum toata tara era stupefiata cand s-a facut condamnarea lui becali si cea din dosarul transferurilor?! efectiv nu puteam concepe ca astfel de oameni pot face puscarie?!
   vremurile alea incep incet-incet sa revina...

   poti sa-mi explici te rog d c esti fericit din cauza asta?!
   • +10 (12 voturi)    
    Iti pierzi vremea cu un postac (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 12:11)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    tovarasu' tacpac de mai sus posteaza la kilogram, scuze, la copeica, dupa fituica primita.
    Pur si simplu nu ai ce sa explici unui astfel de...
  • +4 (6 voturi)    
   !! (Duminică, 7 ianuarie 2018, 8:50)

   nlln [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Asa neinformati sunteti?
   Aveti un simplu exemplu de persoana care a primit o decizie " in plic"?

   Nici vorba.

   Megaexcrocii, megacoruptii, oamenii politici in general striga din toate puterile ca sunt " tinte" .

   Au furat tot!
   Au primit niste pedepse derizorii.. cu suspedare..nu s-a recuperat prejudiciul.

   Platitorii de taxe sunt tinta.Tinta hotilor ajunsi pe liste de partid in functii .
   Stau linistiti... au furat cat pentru 7 vieti.

   Suficient sa te uiti in jur.
   Se vede de la o posta ca este o tara guvernata de hoti.

   HOTI.
   HOTI PROFESIONISTI.
 • +13 (33 voturi)    
  previzibila, nu imprevizibila (Vineri, 5 ianuarie 2018, 18:03)

  revo [utilizator]

  La un scor de 11 la 9 pentru tabara demolatorilor nu mai vorbim despre imprevizibilitate.
  Si este doar inceputul; in timp, vor ajunge mai multi la sentimente mai bune, pe masura ce politica "pas cu pas", prevazuta de Varan pentru acapararea justitiei, se va desfasura calm, metodic si perseverent, sub privirea atenta (ca atat stie si poate sa faca) a Premierului Grivco.
  • -3 (15 voturi)    
   Pai si "Marele Licurici" crezi ca nu va (Vineri, 5 ianuarie 2018, 22:23)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui revo

   mai avea niciun cuvant de spus? Intreb pentru un prieten si pentru la ...vara, dupa ce Bob isi va desavarsi "opera"....
   • -3 (9 voturi)    
    nu stiu, sper, dar (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 13:31)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

    deocamdata, in ceea ce priveste politica externa, Marele Licurici trage artificii pe Twetter, incurca treburile si cam atat. A, da, si ii avertizeaza pe rusi ca le umbla unii incinsi pe strada. Intern, da, lucrurile au inceput sa se miste, e clar ca incearca revitalizarea clasei mijlocii si asta e bine, daca clasa mijlocie va investi in America.
    Apropo de Marele Licurici, ce zici cat de bataios si neinfricat se arata Tudorel fata de Kovesi? Ce o fi stiind el si de la cine?
  • -1 (1 vot)    
   speram (Duminică, 7 ianuarie 2018, 13:15)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui revo

   ca noua conducere a CSM sa lamureasca si situatia dosarului Apa Nova,tras pe linia moarta dupa decorarea cu legiunea de onoare a dottoritei 4%plagiat+96%maculatura=+15%la salariu.
   de asemenea mai speram ca noua conducere a CSM sa lamureasca si situatia arhivei SIPA si a utilizarii informatiilor despre magistrati de catre persoane neautorizate care #noaptea ca hotii,fara certificate ORNIS au patruns in arhiva!
 • -11 (35 voturi)    
  foarte bine, (Vineri, 5 ianuarie 2018, 18:26)

  meditatorul [utilizator]

  "sistemul mafiot" pierde teren! Iar Tapalaga se teme ca poate sa-i vina randul...
  • +6 (16 voturi)    
   cugeti? (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 11:08)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui meditatorul

   Si, ma rog, cu ce meditezi? Cu picioarele?
   • +1 (7 voturi)    
    nu cuget (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 18:28)

    meditatorul [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

    dau meditatii la... fizica! Ca nu se stie, poate am si eu "ghinion"
  • +8 (16 voturi)    
   care sistem mafiot ma?! (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 11:38)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui meditatorul

   hai explica-te! cu doverzi te rog!

   iar o sa revenim la momentele in care oamenii "smecheri" nu o sa mai aiba nici o sansa sa intre in puscarie...
   dar tu esti fericit din cauza asta... dracu stie d c... naiv, platit sau hot... alege una din variante te rog!
   • +5 (9 voturi)    
    Dar de ce (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 17:00)

    motanul_gri [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    ... doar una din variante? Majoritatea adeptilor teoriei statului paralel se incadreaza simultan la doua sau chiar la toate cele trei!

    De exemplu pensionarul care a votat pentru cei 100 de lei in plus la pensie este platit pentru ca a primit suma respectiva, dar si naiv pentru ca nu vede ca preturile au crescut cu mult mai mult decat sporul veniturilor.

    Bugetarul spagar este platit pentru ca primeste salariu majorat, dar si hot pentru ca pe langa leafa mai vrea si mita.

    Politicianul corupt este hot, dar si naiv pentru ca nu intelege ca nu are cum sa pacaleasca vesnic pe toata lumea. Viitorul lui va trece oricum pe la Brutarie...

    Iar postacul care a primit sarcina de serviciu sa polueze forumul HN este simultan platit (uneori in ruble, sau mai bine zis in copeici!), hot (pentru ca a pactizat cu hotii) si naiv (pentru ca isi imagineaza ca cititorii HN sunt o turma credula care ii inghit lui balivernele)...
 • -7 (27 voturi)    
  Panica mare, (Vineri, 5 ianuarie 2018, 18:35)

  adi_69 [utilizator]

  nu cumva sa se "joace"mai echilibrat de acum...
  De fapt au inceput sa se prinda si judecatorii ca ei au devenit, in mod aberant, "piua a doua" in procesul de justitie si au inceput contraatacul. Chiar daca asta va insemna sa se faca frate cu dracu, politicienii puterii.
  • +7 (15 voturi)    
   esti afon... (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 11:47)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   in cel mai bun caz...

   ce pia a 2a mai?!
   procurorul cauta dovezi si (Daca gaseste suficiente dovezi) trimite in judecata, avocatul apara, judecatorul decide...
   asta a fost si asta o sa fie in continuare!

   singura diferenta e ca acum judecatorii nu o sa mai condamne membvrii de partid... si tie iti convine asa...

   ce sa zic.. din comentariu tau inteleg ca esti naiv in cel mai bun caz... si necunioscator a cum functioneaza justiaia, ticalos in cel mai rau...
   bravos

   iti zic eu d c e panica mare... panica mare e ca se va intoarce perioada in care nimeni smecher nu era condamnat , toti vor fura ca-n codru... nu se vor mai face nici putinele lucrari la infrastructura care se fac acum... se vor impozita privatii din ce in ce mai mult, pt pomeni la votanti (deja au inceput), firmele se vor cara, imprumuturile externe, inflatia si deficitul vor exploda s.a.m.d.
   de asta ne e teama... nu de cine intra la puscarie...

   putin imi pasa mie cine intra la puscarie... scopul puscariei e ca oamenii sa nu incalca legea! visul meu e sa nu se fure in Romania .... ma doar in fund cine intra sau cine nu intra in puscarie!

   Prima data cand m-am gandit serios sa plec din tara (si au fost multi care au patit la fel... unii chiar au plecat) a fost la OUG13... anu asta am in plan sa ma hotarasc f clar in ce tara si in functie de ce se intampla cu tara asta sa imi caut serios sau chiar sa plec...
   nu vreau sa plec din tara... inca sper ca nu o sa fie nevoie... dar nu sunt dispus sa astept inca 20-30 de ani pana cand o sa mai aiba o sansa sa-si revina din mocirla tara...

   tu chiar nu vezi ca psd isi pune oameni peste tot (cna au pus pe cine au vrut, tvr, ccr, acum csm, a3 , Romania tc si niste siteuri le au de mult). chiar crezi in "statu paralel" e doar un termen ca sa dea vina pe altii cand o dau in bara ... ATAT!
   presedintele nu are nici o forta... sri e din ce in ce mai slabit... csm s-a dus dracu... psd are efectiv 80%+ din tara asta... da tot ei sunt nevinovati...
   • -2 (6 voturi)    
    Procurorul (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 13:38)

    A310 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    nu trebuie sa fie magistrat . Aceasta pozitie a fost obtinuta prin legile uneiprocuroare comuniste .
    Pentru mine care nu am fost membru PCR , asta spune foarte multe .
    • +1 (1 vot)    
     asa si?! (Duminică, 7 ianuarie 2018, 20:23)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui A310

     nu vorbim acum daca e magistaarat sau nu...
     vb. daca Justitia e controlata politic sau nu...daca exista niste legi prin care poti baga infractori si cirupti la puscarie...
  • +5 (9 voturi)    
   De unde le scoti, baiete? (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 12:15)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   - cum ai vrea sa tu sa fie justitia? Sau sa nu mai fie deloc justitie?
   - contraatacul impotriva a ce? impotriva anticoruptiei? sau a existentei justitiei?
   Incearca sa te exprimi logic, poate ai ceva de spus
 • +3 (11 voturi)    
  hmmm (Vineri, 5 ianuarie 2018, 18:53)

  Bittick [utilizator]

  mai bine ramanea Johannis si la momentul alegerilor...
  • 0 (4 voturi)    
   de ce? (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 13:37)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Bittick

   a, da, sa urmareasca cu atentie...
 • 0 (18 voturi)    
  Imprevizibilitatea e ok, arata independenta (Vineri, 5 ianuarie 2018, 18:58)

  andipetre [utilizator]

  O organizatie previzibila e una manipulabila, ca un sistem newtonian. Ii stabilesti conditiile initiale si se comporta asa cum doresti. O institutie importanta intr-un stat nu trebuie sa fie previzibila, ci sa reactioneze corect la situatile reale, analizandu-le strict pe acestea, nu supunandu-se unor scenarii ale celor care vor sa controleze, previzibil, totul.
  • +3 (11 voturi)    
   inconsecvent (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 11:12)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   Esti cam pe alaturi cu "rationamentul". Pune mana si vezi ce inseamna "newtonian". Pana una alta aplicarea corecta a "legii" inseamna si predictibilitate.
  • +2 (6 voturi)    
   Judeci o organizatie sociala pe baza unui (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 13:30)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   sistem fizic !

   Nu merge !
   • +1 (3 voturi)    
    Si commentul facut pt @Animatron ? (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 14:30)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Ala s-a imbolnavit de pojar si a intrat in carantina inteleg ! ;))
    • -3 (3 voturi)    
     Eu unul am facut pojar in copilarie... ;) (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 20:03)

     andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     ... si am capatat imunitate pe viata la acea boala, spre deosebire de altii, mai agresivi pe aici ;)

     Pentru a evita reactii viscerale: si acest comentariu e tot o figura de stil :)
     • +2 (2 voturi)    
      Cel despre care spuneam ca a facut pojar (Duminică, 7 ianuarie 2018, 16:38)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

      si a intrat in carantina nu era @Animatron ci comentariul meu facut la postarea lui, pe care HN l-a scos pana la urma din carantina si i-a dat drumul sa circule.
   • +1 (5 voturi)    
    Te rog citeste cu atentie comentariul meu (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 20:00)

    andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Ca sa il traduc:
    - unii vor ca lucrurile sa fie controlabile, la fel cum in fizica newtoniana poti, teoretic, controla/prezice traiectoria unui corp daca stii conditiile initiale
    - aceiasi se supara cand afla ca modelul lor asupra lumii se dovedeste incomplet (asemeni celui newtonian) si institutiile pe care ar vrea sa le manipuleze sunt in realitate "imprevizibile"
    - in democratie trebuie sa ne ferim de institutiile "previzibile", adica controlabile de cercuri arbitrare de interese

    E o analogie, nu o demonstratie.
  • +5 (5 voturi)    
   O institutie importanta intr-un stat (Duminică, 7 ianuarie 2018, 9:36)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   trebuie sa functioneze in baza legii !

   Legea nu reglementeaza situatii imprevizibile. Ea reglementeaza totalitatea relatiilor sociale, economice si politice care stau la baza dezvoltarii societatii si in baza carora membrii societatii intra in raporturi economice, sociale si politice.

   In baza legii institutia isi creaza propriile regulamente de functionare. Cata vreme legea si regulamentele adoptate in baza ei sunt respectate, nu putem vorbi de manipulare.

   PS. Abia intr-un cadru caracterizat de imprevizibilitate, pericolul
   manipularii oamenilor este major, de fapt este aproape invitabil.

   De exemplu, pt ca Florin Iordache si Eugen Nicolicea nu reusesc sa-i manipuleze intotdeauna pe parlamentarii opozitiei, se vad nevoiti sa modifice foarte des regulamentele de functionare a
   Camerei Deputatilor pt a transforma "imprevizibilul" in "previzibil" !

   PS. Imprevizibilitatea nu este ok !
 • +5 (19 voturi)    
  Asta-i Romania! (Vineri, 5 ianuarie 2018, 19:07)

  Nonidem [utilizator]

  Asta-i Patria Romana, prin oamenii institutiilor ei de esenta, nu a depasit-curios, dupa schimbarea generatiilor-mentalitatea tovaraseasca!Un pas inainte, doi pasi inapoi!Iar despre "solida,impecabila" pregatire profesionala, ne-a convins Mos Creanga-recte d-l Tudorel Toader ce importanta are privind adoptarea unor legi corecte in Romania.
 • -2 (14 voturi)    
  reforma/antireforma (Vineri, 5 ianuarie 2018, 19:08)

  gpavel [utilizator]

  reforma/antireforma functie de pozitia politica a site-ului!
  • +1 (5 voturi)    
   Care e Pozitia Politica a siteului? (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 12:59)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   Asa dupa Liberul Arbitru din Tine
 • +15 (25 voturi)    
  Ce-i mai poate opri? (Vineri, 5 ianuarie 2018, 19:47)

  valll [utilizator]

  Avand majoritatea parlamentara, Ministerul Justitiei, CCR si acum cu CSM, legile justitiei vor merge ca prin branza...
  Semne ” bune” anul are. Alta intrebare!
  • +7 (17 voturi)    
   Noi ii oprim, in strada, pe 20 ianuarie (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 10:02)

   2087 [utilizator] i-a raspuns lui valll

   si ii mai oprim si la vot, cand votam cu USR si nu mai dam niciun vot mafiei securiste transpartinice.
   • +7 (11 voturi)    
    Usr inseamna Altceva (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 11:18)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui 2087

    Ca Toti Sa Fim Uniti in Salvarea Romaniei, nu doar un Partid, toti sa Votam Un Principiu-Integritatea- nu logo ul lor!
 • +8 (16 voturi)    
  Treaba e simpla (Vineri, 5 ianuarie 2018, 20:13)

  scaraotchi [utilizator]

  Am inteles ca stimabila are proprietati in Alexandria.
  Pai sa tocmeasca Daddy doi garoi "telectuali" sa-i arunce o pisica moarta in curte, dupa care sa sune la usa .Restul e deja istorie... din pacate...
  • +13 (19 voturi)    
   Simona Camelia Marcu (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 9:23)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

   s-a născut în 12 iunie 1966 in Bucuresti, dar are neamuri de etnie rusa, ca si Dragnea si Carmen Dan, din Teleorman. Normal ca investeste banii in judetul neamului ei. Au zis la radio ca are de la Stat un salariu de vreo 200.000 de lei pe an, si de la cabinetul de avocatura a sotului vreo 400.000 lei an. Adica un total de vreo 50.000 de lei / luna ! In timpul asta ea lucreaza oficial 8 ore/ zi pentru Statul Roman !
   Desigur, ca la cabinetul sotului vin clienti in functie de ,,cat da din coate" ea in ,,Justitie" sa ajunga cat ma sus.
   • +5 (13 voturi)    
    Efemera Simona (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 11:20)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

    Efemer este P$D , Teleormanul Trebuie sa Se Dezica de Fiul Penal Cariat!
 • +9 (19 voturi)    
  Madam are proprietati (Vineri, 5 ianuarie 2018, 21:31)

  soundtrack [utilizator]

  taman in Teleorman!
  • -6 (26 voturi)    
   deh, (Vineri, 5 ianuarie 2018, 23:09)

   meditatorul [utilizator] i-a raspuns lui soundtrack

   nu toti au pot avea "proprietati" in sibiu, din meditatii. La ce lefuri babane au chiar ma intreb pe ce a risipit banii...
   • +2 (10 voturi)    
    mai jos (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 11:15)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui meditatorul

    Tot meditezi? Si tot cu ceva mai jos decat capul?
    • +3 (3 voturi)    
     Hai ca v-a zis-o (Duminică, 7 ianuarie 2018, 10:58)

     Popescul [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

     Hai ca v-a zis-o, n-o mai dati cotita. Supara adevarul, nu-i asa? Ghinion. Las ca trece.
     • +1 (3 voturi)    
      atitudine de microbist antedecembrist (Duminică, 7 ianuarie 2018, 12:19)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Popescul

      asta ai inteles tu ? " v-a zis-o" ? viata, dialogul comunicarea se rezuma la cine da mai tare cu Lopata lu Stalin ? cu siguranta copilaria ta a fost un etern meci de box (in care poate ai fost si sac de antrenament)
   • +2 (10 voturi)    
    ba m-am saturat de voi... (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 11:35)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui meditatorul

    comparati niste posibile contraventii care nu se pedepses cu puscaria chair daca se dovedesc adevarate
    cu niste infractiuni ale codului penal DOVEDITE ...

    sunteti PENIBILI!!!
    din cauza celor ca tine e tara asta in kkt si o sa mai fie mult iani de acum incolo! felicitari! faci parte din categoria sociala din cauza carora o sa ajungem ultimii din Europa././.. si nu numai!
    • -1 (3 voturi)    
     Eu n-as fi asa drastic (Duminică, 7 ianuarie 2018, 11:10)

     Popescul [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

     Eu n-as fi asa drastic. Omul a constatat un fapt. Ce e fals in ceea ce a spus? Are Iohannis cinci case (pe-a sasea a luat-o pe naspa si a pierdut-o rusinos) luate din meditatii la fizica? Are. Ne-a ras in nas tuturor cu raspunsul lui sfertodoct (povestea cu „ghinion„ de la dezbaterea cu pricina)? Ne-a cam ras. Ai sa fim sinceri. As indrazni sa afirm ca ne-a luat de prosti. Voi ati citit cine sunt cei doi soti? Ati vazut ce functii/profesii au? Ce ati vrea? Sa traiasca de azi pe maine. Va informez ca intr-o multitudine de tari avocati o duc binisor mai bine decat media. Iar cei doi nu erau chiar orice oameni de drept: sotia era o sculă in domeniu la ICCJ, iar el un avocat cu o firma de avocatura. O asemenea firma are parte de o clientela aleasa dat fiind renumele sotiei. Nu mai fiti absurzi. De ce si-au luat prorpietati in Teleorman? Fiind asa au vrut si pentru ca putut s-o faca. D-aia. Cei doi traiesc in Bucuresti. Unde voiati sa-si cumpere, in Săt-Mar sau in Maramu? Mai judecati si voi un pic. Nu pot sa vi le dau pe toate pe tava. Debarasati-va de ura asta care va orbeste. Cand auziti de PSD vedeti negru in fata ochilor. Adica, n-am nimic impotriva sa dati dovada de spirit civic, dar fiti lucizi cand o faceti.
     • 0 (0 voturi)    
      si daca are 5 case ce?! (Duminică, 7 ianuarie 2018, 20:24)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Popescul

      ponta are 4 si nimeni nu sare de fund in sus

      vila lui dragnea valoreaza cat vreo 20 de case d-ala lui Iohannis si nimenu nu sare in sus...

      si din nou... in cel mai rau caz incalcarea codului civil vs incalcarea sigura a codului penal... care o fi mai rea?!
   • +2 (10 voturi)    
    Chiar ma intrebam... (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 12:20)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui meditatorul

    ce o sa mai inventezi de data asta?
    Asta nu e logica, este doar rea credinta.
    Nu e prostie, ci doar dovada ca esti postac.
    O zi buna.
 • +6 (22 voturi)    
  Inca o institutie acaparata de (Vineri, 5 ianuarie 2018, 21:37)

  kokos [utilizator]

  ciuma rosie .Rusine!
 • +9 (17 voturi)    
  a inceput (Vineri, 5 ianuarie 2018, 22:21)

  meditatorul [utilizator]

  lumea sa se trezeasca!
 • +11 (23 voturi)    
  De la an la an sefii CSM se "imbujoreaza" (Vineri, 5 ianuarie 2018, 22:46)

  Susufler0 [utilizator]

  tot mai tare !

  Iar asa-zisa "persoana de legatura", de echilibru, intre cele doua tabere din Consiliu, d-na Tarcea, Presedinta a ICCJ, este in realitate o pesedista moderata, dar totusi pesedista !

  PS. In atare conditii prevad ca in viitor hotararile CSM referitoare la apararea independentei justitiei vor fi tot mai "partinice" !
  • +1 (11 voturi)    
   Ce face si desface P$D cu Mana (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 9:07)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Lucru Manual se Numeste
 • 0 (14 voturi)    
  Regret ! Regret ! Regret ! (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 8:48)

  Cremenarul [utilizator]

  Regret că dl Tăpălagă nu a sesizat politizarea dezbaterilor !?
  Regret că dl președinte nu a abordat una din cele mai acute probleme, respectiv
  NULAREA și CONDAMNAREA PUBLICĂ A ACORDULUI SECRET SRI=PÎCCJ/DNA
  • +1 (9 voturi)    
   Of, (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 12:21)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui Cremenarul

   altul care gandeste cu genunchii
  • +1 (3 voturi)    
   Daca acordul era initiat in CSAT, avea proceduri (Duminică, 7 ianuarie 2018, 9:44)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui Cremenarul

   si ati aflat si dvs despre el, cum era "secret"?!
 • +12 (18 voturi)    
  incet-incet... (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 9:29)

  liviu_ [utilizator]

  psd isi ia tara inapoi... adica ne intaorcem in anii 90...

  tara imi e teama ca o sa se iprumute in draci la straini pana in 2020 ca sa nu pice tara economic... si apoi pierd alegerile intentionat si ii lasa pe ceilalti cu toate problemele...

  sunt f . buni in a da vina pe altiii.... UE TREBUIE sa ne sanctioneze pt legile justitiei... daca Romania nu si-o ia grav in domnia aceasta a psd... psd o sa fie inca 10-20 de ani o mare putere politica... si sansele noastre sa ne revenim cca tara vor scade considerabil. Poate suna urat ca imi doresc ca aceasta tara sa aiba probleme... dar cred ca pur si simplu atata timp cat acest partid sub aceasta forma ,
  exista, Romania nu are nici o sansa la progres.
  Tot ce trebuie sa faca psd e sa aiba un mandat odata la 12 ani... vin... fac praf tot, isi pun sefi peste tot... si apoi 2 mandate se chinuie celelalte partide sa repare... apoi vine iar psd... s.a.m.d.

  PSD TREBUIE sa dispara... altfel Romania nu are NICI O SANSA la progres!
  • +9 (13 voturi)    
   Inserarea in Constitutie a Integritatii (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 10:21)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Proclamatia de la Timisoara si Legea Ticu sunt Temelia, astfel P$D si practicantii acestei Secte sa devina Proscrisi
   • +1 (3 voturi)    
    LTD in variata originala, (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 13:10)

    ...!?! [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    nu LTD rezultata in urma masacrarii de catre FSN-istii lui Iliescu in care se deconspira informatorii securitatii ceausiste si securistii comunismului raman nedeconspirati si bine merci cu pensiile speciale. nevlegilor !))))
   • -3 (3 voturi)    
    Liniștește-te (Duminică, 7 ianuarie 2018, 10:55)

    Popescul [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    Liniștește-te. Nu se va intampla asta niciodata, pentru ca fiecare partid stie ca are un cimitir in dulap, nu un schelet. Pana la urma actele mentionate de tine nu-s niste bule papale, astfel incat nu cred sa contina adevarul suprem. Mai lasati-ne cu ura voastra. Mai mergeti naibii inainte fara sa priviti cu patima tot timpul peste umarul vostru, ca sunteti tare schimonositi de ura. Adica, mai traiti naibii si in prezent.
    • +2 (4 voturi)    
     Popescul - a vea si a nu vrea sa vada (Duminică, 7 ianuarie 2018, 12:28)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Popescul

     cu ochii lui ( ci doar cu ochii mazetei). Imi dai voie ?. In Romania dupa infamul moment 30.12.1947 nu s a intamplat O Minune in Romania, dupa 22,12,1989 a Revenit Normalitatea in planul Statalitatii cu toate neajunsurile create de FSN si urmasii iubiti ai tai. Acum sa spunem ca Proclamatia de la Timisoara si Legea Ticu Nu sunt Repere Importante si Morale in Viata Romanilor este ca si cum am anula 22.12.1989, practic TU asta ai vrea ! Intoarcerea la Iad ( cu siguranta esti un mancurt EXACT definit in emisiunile Monicai Lovinescu - teze si Antiteze la Paris). Ghinion ! Majoritatea Romanilor este de alta parere, zi de zi Chiar si cei Care Nu Au Votat Realzeaza asta, simt ca indivizi similari tzi trag frana de mana a Prezentului pentru o revenire in Trecutul Infam. Ura nu ma caracterizeaza, am incercat sa inteleg ceea ce ai scris TU legat de ura insa nu e cazul, daca as ajuge la Ura, gesturile mele ti ar fi fatale tie si multor altora care iti impartasesc Opinia, nu am ajuns pana acolo, recunosc ca ma provoci sa ajung acolo insa..mai este drum.. Altfel ura o pot vedea la P$D si Liota de Hotzi din Parlament care in decembrie 2017 au Devenit Pro Monarhisti, aici ma aniba scarba la adresa voastra, nimic mai mult. Pornind pe logica ta si a P$D ului, vom aminti cu / fara ura despre P$D si mafiotii din 1990 de la FSn si emanatiile DOAr dupa ce FIZIC nu veti exista, atunci ne vom Impaca ! (iti suna cunoscut modelul, voi l ati initiat in decembrie 2017)
    • +1 (3 voturi)    
     "Stati linistiti la locurili voastre!" (Duminică, 7 ianuarie 2018, 13:23)

     motanul_gri [utilizator] i-a raspuns lui Popescul

     "Mai mergeti naibii inainte fara sa priviti cu patima tot timpul peste umarul vostru, ca sunteti tare schimonositi de ura. Adica, mai traiti naibii si in prezent."

     Adica fix "argumentatia" din iarna trecuta a autorilor legilor amnistiei si gratierii
     Cei peste 500.000 de cetateni care au iesit la proteste au inteles despre ce era vorba de fapt: o incercare deghizata a hotilor de a scapa liberi cu ce au furat. Plus crearea unui hazard moral prin puterea precedentului: talharii ar fi prins si mai mult curaj sa isi comita infractiunile, asteptandu-se la inca o lege asemanatoare peste cativa ani.

     Nu cred ca se poate spune despre protestatari ca nu sunt ancorati in prezent. Din contra, comparativ cei care doar privesc la televizor, lor le pasa mult mai mult despre ce se intampla acum in orasul sau in tara lor. Si, departe de pasivitatea si fatalismul mioritic, cetatenii implicati civic incerca sa isi modeleze prin propriile lor actiuni viitorul.
    • +1 (1 vot)    
     pana in ianuarie... (Duminică, 7 ianuarie 2018, 20:57)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Popescul

     ma rog de fapt februarie 2017 nu m-am gandit sa plec din tara...

     deci da sunt plin de ura... da nu pt ca am eu ceva cu psd... pentru ca psd este cel mai toxic partid...
     da toate partidele au scheletele lor... dar psd are dublu fata de orice partid!
  • +10 (12 voturi)    
   Complet gresit. PSD nu-si ,,ia tara (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 10:36)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   inapoi" , pentru ca este un altfel de PSD ca jn anii '90.
   Daca atunci era un PSD mare pentru ca era frica de ,,burghezi si mosieri". Acum este un PSD mare datorita talentului lui Dragnea de a mobiliza / corupe batranii de la sate sa vina la vot pentru cresterea puternica a pensiilor / salariilor bugetarilor, in Teleorman si judetele invecinate.
   Sloganul era atunci:,, Vin mosierii cei rai , votati PSD !"
   Sloganul tacit acum : ,, Noi, baronii locali PSD suntem mosierii acum ! , dar daca ajungem la putere impartim averea Statului pe pensii si salarii crescute la bugetari".
   • +1 (1 vot)    
    ok sloganu difera... (Duminică, 7 ianuarie 2018, 20:58)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

    dar rezultatu e aceleasi: aducerea tarii asteia in epoca de piatra:(
  • -2 (4 voturi)    
   Parere (Duminică, 7 ianuarie 2018, 10:52)

   Popescul [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Eu cred ca Romania nu si-o va fura de la UE. In fata noastra sunt Polonia si Ungaria pe lista europenilor. Pentru taierea fondurilor este nevoie de o decizie luata cu unanimitatea statelor membre. N-am nici cea mai mica indoiala ca cele trei tari se vor sprijini reciproc, asa cum este si normal. De ce sa nu mai primesc bani daca eu cotizez totusi la bugetul Uniunii? Daca Franta si Germania si alte tari occidentale vor sa creeze un pol de putere in UE, de ce nu ar vrea si alte state sa aiba asa ceva (i.e. Visegrad). Daca ne laudam ca avem un grup (Visegrad), cum sa nu ne sprijinim intr-o chestiune esentiala ca cea a fondurilor europene? Atunci ce roost mai are grupuletul nostru. Ar fi doar o forma goala de continut. Asta la modul practic de ce cred ca nu vom fi sanctionati. La modul principial vad ca Germania si Franta tot discuta cu Turcia lui Erdogan, negociaza, urmeaza sa le vanda si arme (cf.unei stiri aparute ieri pe Digi privind intalnirea Macron-Erdogan), desi ambele se bat cu caramida in piept privind statul de drept si democratia. In ce parte a Turciei se aplica astazi vreunul din cele doua prințipii, ca mi-e nu mi-e clar? Parca nu mi-ar placea sa fiu sanctionat la initiativa unor asemenea „lideri europeni„. Parca n-as vrea. Ba parca as vrea sa fac orice doar sa le pun bețe-n roate si sa-mi vad de treaba.

   PSD poate sa dispara doar dpdv politic daca asa va hotărî boborul, nu pentru ca spune „Un domn„ sau altul. PNTCD de exemplu a fost trimisa in „lumea celor drepti„ in anul 2000 pentru modul dezastruos in care au guvernat. Nu i-a scos nimeni in afara legii dupa 90. Pai, ce facem? Aplicam legea specifica unui stat de drept sau mătrășim paratidele care nu ne convin? USR, PNL si celelalte n-au decat sa se alieze (daca-s destepte) si sa infranga PSD in 2020. Cum gandesti altfel? PSD au fost ales de multe persoane in 2016 (eu nu ma aflu printre ei) din toate zonele tarii, inclusiv in Ardeal. Hai sa fim onesti. Din partea, n-au decat sa dispara, insa prin vot.
   • +1 (1 vot)    
    deci (Duminică, 7 ianuarie 2018, 21:05)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Popescul

    1 - psd a facut chestii mult mai naspa decat pntcd... si nu a disparut... totul tine de PR...
    2 - castigarea alegerilor nu inseamna ca 4 ani de zile poti face absolut ce vrei.,... sau ma rog nu ar trebui sa insemne asta
    3 - un stiu de nici o negociere cu turcia... si stiu ca turcia a avut mari probleme din cauza lui Erdogan... si o sa mai aiba... negociere se pot purta.. da turcia a amanat categoric o posibila intrare in ue pt multa vreme
    4 - e f greu sa piarda un partid alegerile (indiferent de ce face) cand primele 3 (Acum ca intra si tvr) televiziuni din tara sunt controlate de ei
    5 - franta si Germania disscuta de o Europa restransa pt ca ungaria si polonia o iau razna si nu invers!
    6 - polonia si ungaria pot sa i-o suga lui putin de 3 ori pe zi fiecare... nu o sa ajunga nici la 10% din puterea UE
    7 - (si cel mai important) noi avem MCV! noi putem sa fim sanctionati FARA unanimitate de voturi! Tocmai asta ne face pionul sacrificat. Dam in tara asta pana nu mai poate cu sanctiuni ca sa se potoleasca ungaria si polonia de frica sa nu pateasca aceleasi lucru!
 • +5 (9 voturi)    
  consiliul socialist al magistraturii (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 10:46)

  ...!?! [utilizator]

  s-a reusit colectivizarea puterii judecatoresti sau iobagirea magistratilor ?)))
  brava neneaca!))))
 • -2 (6 voturi)    
  Ce-i de facut? (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 10:47)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Asta e intrebarea: ce-i de facut?
  Altceva: cititi acest editorial dintr-un ziar de provincie si intrebati-va din nou: ce-i de facut?
  http://glasul-hd.ro/sare-n-ochi-1331/
  Pentru dl. Tapalaga: daca veti citi acest editorial, sunt convins ca il veti invita pe autor sa se alature dvs. la Hotnews. Bineinteles, daca ar renunta la ideea din finalul textului respectiv.
 • -3 (15 voturi)    
  Antireformistii din CSM (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 11:33)

  kpopper [utilizator]

  Autorul lanseaza niste sentinte pe care numai unii le pot intelege:"Simona Marcu face parte din tabara sa-i spunem anti-reformista din CSM si o gasim pozitionata mereu alaturi de judecatoarele Lia Savonea, Nicoleta Ţînţ, Gabriela Baltag, Evelina Oprina. Ultimele s-au remercat prin numeroase interventii anti-reformiste". La ce reforma se refera autorul, numai 'cei alesi' pot intelege. Sau" "Anul trecut, Marcu s-a pronuntat pentru aviz pozitiv cu observatii pe legile justitiei, in timp ce marea masa a magistratilor au cerut si obtinut in final aviz negativ.".Adica 10-8 inseamna "marea masa" , iar avizul negativ fata de cel pozitiv, cu observatii, inseamna ca cei 10 au dorit reforma., iar ceilalti 8 nu !
  • 0 (4 voturi)    
   da, ai dreptate, e logica de cominternist (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 20:05)

   andipetre [utilizator] i-a raspuns lui kpopper

   ...dar e greu sa ii faci sa inteleaga ce inseamna cu adevarat tiranie si intoleranta pe cei nascuti ieri si amagiti azi.
 • +3 (3 voturi)    
  Reformistii (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 13:19)

  Arminius [utilizator]

  Sa se reformeze- primesc, dar sa nu se schimbe nimic. Caragiale lua in deradere astfel de "reformisti". Pot fi numiti oricum, aparatori ai justitiei, etc, numai reformisti nu. Sloganul cu reforma e perimat.
  • -1 (5 voturi)    
   Reforma se va Infaptui cand vine Ziua Purge (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 16:00)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

   Pentru Toti Politicienii, atunci Vor Pasi In Fata Oamenii Care Vor Reforma Romania
 • +3 (3 voturi)    
  Faptul ca conteaza seful institutiei si nu corpul, (Duminică, 7 ianuarie 2018, 9:49)

  deval [utilizator]

  valoarea persoanelor care formeaza CSM, arata ca instituria e slaba si nu are legi de selectie si functionare decente !
 • -2 (2 voturi)    
  allloooo,hn!lucru slab! (Duminică, 7 ianuarie 2018, 16:27)

  miculescu-rucar [utilizator]

  mi-ati sters comentariul "Sa dea Domnul"!
  nu va convine ca va dat woodra pe goarna?
  • +1 (1 vot)    
   Ai perorat visele jihadishtilor (Duminică, 7 ianuarie 2018, 19:23)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

   Dupa Moarte, alaturi de Fecioare....dar e frumos sa Tastezi Vulgar? Mamitzica ta ce spune?


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version