"Guvernarea PSD seamana din ce in ce mai mult cu o spargere data la Trezorerie, planuita in detaliu de multa vreme si pusa acum pas cu pas in aplicare. Aceasta lovitura e in plina desfasurare. Abia acum, cand au inceput s-apara detalii din proiectul de buget, ne dam seama ca gratierea colectiva e doar o perdea de fum iar dezincriminarea abuzului in serviciu este un mijloc, nu un scop in sine", scrie Vlad Petreanu pe blogul sau.

Vlad PetreanuFoto: Arhiva personala

"Sigur, dezincriminarea rezolva o multime de dosare si claseaza o sumedenie de anchete, dar premiul nu e acesta. Premiul e un purcoi de bani: 6,6 miliarde de euro de praduit fara teama de lege. Marea Praduiala" arata acesta.

Potrivit lui Vlad Petreanu, pe 18 ianuarie, guvernul Grindeanu a adoptat o ordonanta de urgenta prin care a stabilit alocarea a 30 de miliarde de lei, adica aprox. 6,6 miliarde de euro, pentru Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) in intervalul 2017-2020. Ordonanta a fost publicata abia pe 25 ianuarie.

"Nu s-a anuntat nimic si nu s-a dezbatut nimic pe tema asta, desi evident ca e de mare interes public, iar prevederea cu cele 30 de miliarde e ascunsa pe la jumatate, intr-un articol modest. (...) Ce este PNDL? PNDL este inventia din 2013 a lui Liviu Dragnea, cand era ministru al Dezvoltarii. In intervalul 2013-2016, fondurile au fost de 5,5 miliarde de lei. Banii au fost alocati discretionar de catre ministrul Dezvoltarii, fara a se mai controla ulterior cum s-au cheltuit, arata un raport al Curtii de Conturi. Practic, bani pentru clientela de partid", explica Petreanu.

"Fondurile cresc acum de la 5,5 la 30 de miliarde de lei, deci de peste 5 ori, cum spuneam, peste noapte si fara nici o discutie. Cum vor fi distribuite aceste 30 de miliarde de lei, adica 6,6 miliarde de euro? Prin ordin de ministru. Nu, pe bune. 6,6 miliarde de euro vor fi distribuite autoritatilor locale prin semnatura discretionara a ministrului Dezvoltarii. Cine este acest ministru? Dna Sevil Shhaideh. Deci, practic, asta inseamna ca dl. Dragnea va avea la dispozitie 6,6 miliarde de euro de dat la clientela", mai arata Petreanu.

Citeste articolul integral si comenteaza pe petreanu.ro