Uite, Gadea, ce-ai facut din noi. Am ajuns sa-ti multumim, cu lacrimi in ochi. Ne-am cutremurat de ras vineri dupa amiza dupa cateva zile cu atmosfera de mort. S-au zguduit peretii redactiei de la trei la sase. Spirala cu pensionarii a fost de vis, cand s-a trantit Dana Grecu in genunchi am ramas cu totii fara aer. Oamenii care faceau live-text nu mai nimereau tastele.

Colegii mei va roaga politicos dar ferm sa protestati mai des, sa va intalniti de mai multe ori pe an cu entuziastul public de varsta a treia nu doar la evacuari, suspendari, la intrarea unuia dintre voi in puscarie sau alte evenimente dramatice din viata voastra.

Desi, cand priveam fetele amaratilor din piata Constitutiei, ne cam pierea rasul tuturor. Va bateti joc de amaratii aia in ultimul hal cu mascarada voastra. Ati murdarit, terfelit si confiscat teme si simboluri mari: libertate, mortii revolutiei, demnitate etc.

Ati scos sarmanii aia in strada sperand ca veti pune statul in genunchi cu totul, ca veti salva astfel o avere de zeci de milioane de euro furata inclusiv de la ei, de la nefericitii prostiti pe fata ca statul vrea sa va inchida. Statul se tot chinuie de un an si jumatate sa recupereze milioanele furate.

Asta ar fi partea trista a povestii. N-a ras nimeni de publicul vostru, demn de mila si compasiune. Dar am cedat, recunosc, in fata unui irezistibil comic de situatie. Cum sa le cantati bietilor pensionari "sus in aer", astia nu prea au cum sa se zbenguiasca, abia ies din iarna intepeniti de frig si foame.

Ca orice tragi-comedie, ati vazut si voi, s-a incheiat cu happy-end. Cum ati incheiat balciul de vineri seara, ANAF a si anuntat ca scoate la licitatie cladirile. Au lesinat de frica institutiile statului, va dati seama. Ne-a placut mult, cum spuneam, ineditul protestului cu rugaciune colectiva pentru eliberarea de catuse. Am notat in calendar ziua de 19 februarie, cand enoriasii Antenei 3 s-au inchinat la moastele sfantului Voiculescu Puscariasul care putrezeste la Rahova.

Lui Mircea Badea cel razboinic: a iesit macel, intr-adevar, ne-a inghetat tuturor sangele in vine cand am vazut de ce sunteti in stare. Totusi, ceva, parca, nu se leaga. Data viitoare cand va mai laudati cu publicul vostru tanar si vioi, gata sa mature puterea abuziva din temelii, macar scoateti cumva reclamele la "Urinal". Nu prea poti incepe revolutii eliberatoare cand publicul tau merge cam des la toaleta.