Fantezii, domnule Iliescu? Este sau nu este adevarat ca ati pregatit haine de mineri cu care i-ati imbracat pe securistii lui Magureanu? Este sau nu este adevarat ca ati dat semnal verde pentru arestarea tuturor celor care pareau suspecti de anti-fesenism, fie si prin tinuta vestimentara? Este sau nu este adevarat ca ati pregatit camioane cu custi in care i-ati azvarlit pe cei trimisi apoi in infernul lagarelor improvizate? Este sau nu este adevarat ca ati incalcat legile tarii si ati recurs la mijloace extra-legale pentru a distruge opozitia la regimul partidului mare, succesorul partidului unic? Este sau nu este adevarat ca, impreuna cu Razvan Theodorescu ati instigat la violenta impotriva celor pe care i-ati infierat, fara nicio proba, drept “legionari”? Le-ati multumit, domnule Iliescu, “minerilor” pe 15 iunie, pentru ceea ce-au facut la Bucuresti? Ati salutat barbaria?

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

Eram acolo, in Piata Victoriei, v-am auzit cu urechile mele, pot depune oricand marturie. Nu, domnule Iliescu, nu a fost o mineriada, ci o actiune organizata de Dvs si de complicii Dvs, dupa modelul alegerilor din 1946, pentru lichidarea pluralismului in Romania. A fost o provocare nomenclaturist-securista, domnule Iliescu, in care minerii au fost manipulati in chip nerusinat. Sunteti cel mai cinic personaj din istoria politica a acestetei tari!

Citesc si tot nu-mi vine sa cred ca traiti inca, la 85 de ani, in aceasta supra-realitate ideologica pe care o cultivati de decenii si pe care, ca prim-secretar al CC al UTC, ministru al tineretului, secretar al CC insarcinat cu ideologia, secretar judetean la Timis, prim-secretar la Iasi ati impus-o drept adevar absolut cand, in fapt, era Marea Minciuna : “Nu am acordat niciun interviu, niciunui jurnal si niciunei televiziuni, in ultima vreme. Ce au prezentat-sau vor sa prezinte-televiziunile de stiri, sau televiziunea publica, sunt materiale de arhiva. Ca urmare ele pot fi prezentate doar abuziv drept raspunsul meu la reluarea cercetarilor intr-un dosar ce priveste evenimente din urma cu 26 de ani. Oricum pozitia mea fata de acele evenimente nu s-a schimbat in acest timp, ea este publica, si bazata pe fapte concrete, nu pe fanteziile unora sau altora.” Va complaceti in minciuni si mistificari, domnule Ion Iliescu! Va este ingrozitor de teama, stiti ca exista un timp al crimei si unul al pedepsei!

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro