Traian Basescu a declarat, duminica, la B1, ca Adriana Saftoiu, fost consilier prezidential si purtator de cuvant, a plecat de la Cotroceni pentru ca transmitea informatii din interiorul presedintiei catre trusturi de presa, acuzand-o ca "probabil castiga un ban". Fostul presedinte a sustinut ca exista stenograme care demonstreaza ca Adriana Saftoiu "sifona" catre "mediul de afaceri si oameni corupti". Pana la aceasta ora, Adriana Saftoiu n-a putut fi contactata pentru a comenta declaratiile fostului presedinte.

"De asta a plecat Adriana Saftoiu de la Cotroceni. Nu sifona doar catre trusturile de presa, avea clientela ei catre care sifona, avea si mediul de afaceri si oameni corupti catre care sifona lucruri din Cotroceni", a declarat fostul presedinte, duminica, intr-o interventie telefonica la B1.

Avertizat de moderator ca "e o acuzatie grava", Basescu a replicat ca "Nu e o acuzatie grava, domnule. Sunt stenograme, lasati-o moarta [...] cand ne-am despartit, ne-am despartit de asta, nu pentru cartea lui Adriana Saftoiu sau pentru ce isi imagina ea la vremea aia. Pentru asta ne-am despartit. Probabil castiga un ban, nu stiu de ce o facea".

Fostul presedinte a sustinut ca in cartea Adrianei Saftoiu, "Cronica de Cotroceni", se vede "o viziune a unei femei cu frustrari".

Adriana Saftoiu, fost consilier prezidential si purtator de cuvant al presedintelui Traian Basescu, si-a lansat volumul biografic "Cronica de Cotroceni" la sfarsitul lunii mai, in care relateaza mai multe scene din perioada petrecuta in Administratia Prezidentiala care il pun pe fostul sef de stat intr-o lumina nefavorabila.

Saftoiu a demisiona ladata de 28 martie 2007, invocand motive de natură personală si că: "E doar o măsură administrativă. Rămân în continuare un sustinător al politicii si proiectelor lui Traian Băsescu".

Demisia Adrianei Săftoiu a venit la zece zile după ce sotul ei, Claudiu Săftoiu, a demisionat din functia de director al SIE.