O bomba a explodat in fata sediului Ambasadei Spaniei, in capitala Libiei, afirma locuitori din Tripoli, ultimul dintr-un sir de atacuri vizand misiuni straine in aceasta tara nord-africana, relateaza Reuters in pagina electronica, citeaza Mediafax.

"Am auzit o explozie puternica", a declarat o persoana care locuieste langa ambasada.

Potrivit ziarului spaniol El Mundo, nicio persoana nu a fost ranita, avand in vedere ca Spania, la fel ca cele mai multe tari occidentale si arabe, si-a retras diplomatii in vara, in timpul unor confruntari sangeroase intre grupari armate rivale la Tripoli.

Imagini postate pe retele de socializare prezinta avarii la un zid al cladirii. Atacul nu a fost revendicat imediat, iar oficiali libieni nu au facut comentarii.

Islamisti loiali gruparii Statul Islamic (SI) au revendicat o serie de asasinate de straini si atacuri asupra unor ambasade si campuri petroliere din Libia.

Islamisti SI au exploatat haosul din tara nord-africana, in contextul in care doua guverne, sustinute de grupari armate, lupta pentru preluarea controlului la patru ani de la indepartarea fostului dictator Muammar Kadhafi de la putere.

Gruparea sunnita a revendicat duminica uciderea a aproximativ 30 de crestini etiopieni, la doua luni dupa ce a decapitat 21 de egipteni copti pe o plaba libiana.

Guvernul libian recunoscut la nivel international functioneaza in estul tarii, dupa ce o factiune rivala a preluat controlul asupra aeroportului din Tripoli, in august, si a instalat o administratie rivala.