Profesorul de patima

de dr. Gabriel Diaconu     HotNews.ro
Marţi, 3 februarie 2015, 13:21 Actualitate | Opinii


dr. Gabriel Diaconu
Foto: Hotnews
Aș minți să zic că l-am cunoscut pe Dumitru Păduraru. Deși, istoric, l-am cunoscut, odată, pe Dumitru Păduraru în perioada în care eram băiat de trupă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din București, la Catedra de Anatomie condusă de Cezar Th. Niculescu. Moldovenii veneau mai rar prin sud. Pe Păduraru, ca și pe alții (frații Maghiar, Mircea Ifrim, floarea Bihorului și împrejurimilor) i-am întâlnit acum 16 ani la Primul Congres Internațional (sic!) de Anatomie de la Băile Felix, ținut cu multă surlă și fanfară de fratele de arme al lui Cezar, ”academicianul” Ifrim.

Azi un bătrânel decrepit, uitat prin diverse saloane ale Sănătății de burg din capitală, Ifrim era la vremea respectivă un autentic patron de arte, cu părul atent cănit, cu inelul gros al cavalerilor cruciați pe-o falangă prelungă, descărnată, și o quasi-imperceptibilă halenă de putred care se amesteca cu parfumul onctuos şpriţat pe costumul vișiniu. Era un personaj, Mircea Ifrim. Era o cocotă. Dar acasă la el, la Oradea, Dumnezeul primei universități private de medicină din Vestul țării era omniscient, omnipotent, un Mecena al universitarilor.

Printre ei, tinerel și ager, Păduraru, pe o traiectorie balistică pe care stăteau și cățelandrii ca noi. Ești cuminte, de la preparator te păstrez asistent. Stai câțiva ani asistent, ții bine capul între urechi, știi când să vorbești dar mai ales când să taci, și-o să fie totul bine. În câțiva ani o să fii șef de lucrări. Mai tai pe unul pe stânga, mai sapi pe unul pe dreapta, dacă ai supt licuriciul potrivit ajungi și conferențiar. Profesorii de azi? Mulți dintre ei, la sfârșitul mileniului trecut, erau cum era și Păduraru. Aspiranți înfometați, cu ochi sticlind și guri hulpave.

Bătrânii noștri aveau o aură vampirică. Nemuritori. Răi. Cuceritor de răi. Intoxicant de perverși în felul în care-și vedeau studenții. Totul era, în fapt, un exercițiu psihologic de dominare. Profesorul nu umbla niciodată singur. La profesor, practic, nu ajungeai. Ajungeai la noi. Noi, preparatorii, eram prima poartă. Deasupra noastră asistenții universitari. Unii mai de treabă, alții mai puțin. Toți la cotă, toți la normă. Cota era de studenți cotizanți (i.e. plic, valută, favoruri), îndeosebi străinii.

Noi aveam mulți greci. Grecii aveau bani. Aveam și câțiva albanezi. Albanezii nu prea aveau bani. Dar aveau femei frumoase. Și femeile frumoase aveau bărbați geloși. Din care pricină cineva aproape că s-a trezit cu mașina în flăcări după ce i-a făcut avansuri unei margarete exotice, prilej cu care s-a ales cu un mesaj foarte clar. Mai deschizi gura în fața ei, mori. Margareta a umblat vreme de patru sesiuni plângând la poarta lui dom’ profesor să o treacă.

Nu de alta dar, în primii doi ani de facultate la Medicină, cei mai grei ani practic, Anatomia e nava amiral. Anatomiștii au o aură de superioritate pe care scuipă, pe-ascuns, histologii, bioceliștii (specialiștii în biologie moleculară) și biochimiștii. Cei de la biofizică, blânzi și excentrici pe orbită, nu prezintă vreun interes. Nu. Anatomia e în centrul gravitațional. Despre cum am ajuns să fac asta, la 19 ani, am mai scris.

Dumitru Păduraru a fost arestat, zilele acestea, pentru că ar fi condiționat trecerea examenului la anatomie de favoruri sexuale unei studente. Practica e de notorietate în universitățile din România. O făceau și oameni de la noi. Mai ciudat e că Păduraru, cel puțin de două ori în ultimii 4 ani, a ajuns în atenția presei pentru comportamente similare. Și totuși nu s-a potolit. A ajuns să fie bătut, i s-a pus o bombă sub mașină. Și tot nu s-a potolit. Nu s-a potolit nici el, nu l-au potolit nici colegii, y compris camarazii din Senatul UMF Iași.

Când mi-am făcut documentarea despre el, în premersul textului meu, am rămas cu un perfid iz de vomă în spatele faringelui. Dom’ profesor a terminat facultatea acum 20 de ani. Cam târzior, la 30 de ani. Avea de recuperat. Au urmat bifele, punct cu punct, ale unei cariere deloc surprinzătoare. Cum s-a făcut sorocul, Dumitru Păduraru a mai urcat o treaptă. Rezidențiat în radiologie, 4 ani? Bifat. (În paranteză fie spus, mulți dintre anatomiști își ”trag” și-o specialitate clinică mai ieftină, gen radiologie, să fie acoperiți. Așa s-a ales România cu mulți radiologi făcuți la Mobutu). Lucrare de doctorat făcută în timpul rezidențiatului? Bifat. În 10 ani de la obținerea doctoratului, acest eminent anatomist fabricat în România a ajun să fie șeful catedrei de la UMF Iași, ce-i drept pentru o scurtă perioadă, în 2008, după moartea lui Zamfir!

Este, sau cel puțin așa rezultă din CV-ul profesional, (încă) vicepreședintele Societății Române de Anatomie! Este, în același timp, potrivit stenogramelor procuraturii, protagonistul următoarei anecdote:

“Te aştept în semestrul II şi în fiecare săptămână, aranjată, frumuşică, cum eşti acum… Săptămânal, în semestrul II te aştept”, ar fi spus Păduraru. Tot atunci, universitarul a întrebat-o pe fată dacă şi-a început viaţa sexuală şi ce culoare are lenjeria sa intimă. “Lovindu-se de refuzul persoanei vătămate, Păduraru Dumitru a devenit nervos, neputând să tolereze frustrarea cauzată de atitudinea victimei şi dându-i acesteia un ultimatum: «ai zece secunde să te gândeşti! Nu. Pentru că…şi la patru am altceva şi nu am cum. Ai zece secunde să te gândeşti! (…) Zece secunde au trecut. Gândeşte-te!»” (sursa: Adevărul)

Acest domn, spumă odioasă a unui sistem universitar hidos, a crescut bine-merci la umbra Rectoratului Universităţii de Medicină din Iași. E băiatul de aur al unei filosofii de prăsit pseudo-academia, impostoratul care ”educă” viitori medici în România. Aceștia sunt oamenii care, potrivit celor mai recente ordine de ministru, ”decid” etica în spitalele României.

Aceștia sunt oamenii care taie și spânzură, care împart bani, fonduri, care se cațără unul pe altul, se călăresc reciproc, și când se umflă sufleul tac. Tac mâlc. Tac morți în păpușoi. Tac și, prin tăcerea lor, sunt complice. Pentru că păcatul indiferenței e cel puțin la fel de mare. Păduraru era știut. Păduraru era reputat. Și, deși faima lui s-a dus cale de 5 județe, și merge mulți, mulți ani în urmă, nimeni din Facultate n-a îndrăznit să-l antagonizeze. După incidentul din 2010, când cineva i-a pus o bombă sub mașină, onorabilul conferențiar și-a luat permis de port-armă. Așa venea la cursuri, cu pistolul în toc, la piept, un veritabil cowboy în Estul sălbatic.

Povestea lui e doar alta care trece pe sub radar în timp ce privim, drogați cu adrenalină, confesiunile Pupezei blonde, arestarea marelui Alb, perindarea zerourilor pe sticlă, unele cu chip de om, altele cu coadă de pește. Datoria mea e să-mi apăr meseria prin ce scriu, și măcar oamenii care mă știu, care mă citesc, care dau peste mine să afle.

Să afle că astăzi, în 2015, continuă lucruri care se întâmplau și acum aproape 17 ani. Continuă în țara care are cea mai mare pepinieră de viitori medici din galeria nou-veniților în Uniunea Europeană. Continuă în țara în care studenții străini aduc la bugetul universităților, anual, peste 16 milioane de Euro, oficial, și neoficial încă pe atât în plic, șpăgi, și diplome date pe bărbi.

Într-un editorial recent din Viața Medicală aduc aminte și de faptul, deloc de neglijat, că aproape trei sferturi dintre studenții străini, în unele centre, provin din țări non-UE. Clujul, de exemplu, se laudă cu studenți din țări exotice precum Tunisia, Maroc, Sudan. Departe de mine să generalizez, nu cred că veniți pe plaiurile răzeșilor studenții vor întâlni doar Pădurari (sic!), dar e deja grosolan dacă vor fi întâlnit măcar unul.

Ministerul Sănătății e destinat să piardă lupta la baionetă cu corupția din Medicină atât timp cât, în spatele autonomiei universitare, România va continua să hrănească dulăi băloși, și prădători sexuali, impostori și nemernici, personalități de polipropilenă și lupi în țoală de oaie, guvernanți ai Eticii peste-o șleahtă de pungași.

Sila mea față de ei e dictată de două lucruri: primul, că întâmplător au aceeași meserie cu mine, și pata lor e și pe halatul meu. Și doi, că prin culoare și anticamere o fracție minimă din taxele plătite de mine ajunge și-n buzunarul lor. Or eu refuz să contribui la remunerarea cu zeci de mii de lei pe an a unor hiene psihopate.
Fiat justitia, pereat mundus!

Gabriel Diaconu este medic psihiatru, articolele sale putând fi citite şi pe blogul personal.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

27028 vizualizari

 • +11 (11 voturi)    
  de la Iasi (Marţi, 3 februarie 2015, 13:44)

  jkl [anonim]

  La Iasi situatia e incurcata rau. Profesorii si conducerea UMFului stiu de ani de zile care e situatia nu numai cu Paduraru, dar si cu ceilalti profesori spagari dar nimeni nu face nimic. Stiti ca odata cu Paduraru au fost prinsi si doi alti profesori cu spaga ( o suta de euro in fiecare carnet de student).
  Acum studentii sunt amenintati cu exmatricularea, deci va dati seama ca nimeni nu va mai scoate o vorba, desi era ocazia sa se faca curatenie in UMF. Cititi articolele, cititi si comentariile ca sa va dati seama de amploarea coruptiei din aceasta universitate.

  www.ziaruldeiasi.ro/stiri/stenograme-cu-dumitru-paduraru-maniacul-sexual-poreclit-patu-sau-patru--86914.html


  http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/exclusiv-rusine-acestor-studenti-de-la-umf-lista-celor-care-au-dat-bani-pentru-examen--86913.html
  • +3 (3 voturi)    
   Incredibil! (Marţi, 3 februarie 2015, 15:09)

   Acestnicknameestedejainregistrat [utilizator] i-a raspuns lui jkl

   Prostia din Justitie loveste din nou!

   Spune jkl: "Acum studentii (obligati sa dea spaga - nota mea) sunt amenintati cu exmatricularea" Adica cineva iti baga un cutit in spate si dupa ce il aresteaza pe ala, te aresteaza si pe tine pentru port ilegal de arma alba!

   Cat de dobitoci pot fi procurorii respectivi? Sau ... au cumva INTERESUL ca studentii sa-si tina gura?

   Solutia pentru studentii respectivi este simpla: sa-si re-faca examenul cu o comisie de la alta facultati de Medicina. Totul pe cheltuiala spagarilor, bineinteles!
   • +1 (1 vot)    
    Nu e incredibil... (Miercuri, 4 februarie 2015, 5:50)

    Vasile Kubile- Medic plecat aiurea [anonim] i-a raspuns lui Acestnicknameestedejainregistrat

    Bai fasole- Acestnicknameestedejainregistrat.

    Au fost chemati la DNA sa dea declaratii cu privire la darea de mita. Marele Rector Astarastoaie (se stie de zeci de ani cf. unui banc ca la UMF erau RECTorI, ProRECTorI si DiRECTori; plus decani etc) i-a amenintat cu exmatricularea finca, vezi doml'le nu reclamara flagrantu la organu academic intai... Procurorii nu-s dobitoci, Nae, dar decanu vrea sa puna capac la oala cu varza care pute din fundu curtii, ca poate l-or salta si pe domnia sa...Daca decanu ii da afara e primul care merita un sut in dos direct la tuhaus- acolo poate intalni parlamentari, prim ministri si poatge pune de u UMF si pe acolo...
    Sunt satul sa aud de porcariile din sistemul medical si nu numai. Porcii se lafaiau in bani si valuta, auzi, favoruri sexuale si multe altele. Go all to hell zic eu. Muriti incet. Eu am plecat demult dar asta este deja vu- toti mediocrii ajunsi la mare pret. Ca in "Hora de prosti a lui Arghezi" (fragment:
    Intr-o tara care-a fost
    Era mare cel mai prost.
    Bi-ba, ba-ba
    Li-ba, la-ba.
    Tara unde-i bun tutunul
    Avea prosti unul si unul.
    • 0 (0 voturi)    
     :) (Vineri, 6 februarie 2015, 9:26)

     Acestnicknameestedejainregistrat [utilizator] i-a raspuns lui Vasile Kubile- Medic plecat aiurea

     Si de ce ma insulti?

     Ceea ce afirmi tu nu rezulta din text. Dimpotriva, rezulta (indirect, drept) ca cei care ameninta sunt procurorii.

     Mi-ar place teribil sa-mi faci aceste demonstratii de mare inteligenta (cam incoerenta, ce-i drept) in fata nu din spatele tastaturii. Sau suferi si tu de sindromul Asperger?

     Pentru redactori: Chiar considerati acest comentariu normal?
  • +6 (6 voturi)    
   m-as mira (Marţi, 3 februarie 2015, 15:12)

   scepticu [utilizator] i-a raspuns lui jkl

   sa aflu ca situatia de la UMF Iasi sa fie singulara.
   Cred ca tot sistemul universitar e infestat de hiene , proxeneti ,hoti , violatori.
   Bine ca macar incepem sa-ntelegem unde suntem.
   • +4 (4 voturi)    
    scurt pe 2: la o cota de participare de 100 euro (Marţi, 3 februarie 2015, 15:40)

    saracie [anonim] i-a raspuns lui scepticu

    si la o masa de studenti egala cu 200 un biet profesor universitar ridica in cateva zile 20.000 euro ! La o cota de 500 de euro se ajunge la 100.000 euro in citeva zile!! Cine-i prost sa renunte la sumele astea ??
    • 0 (2 voturi)    
     Nu generalizati (Marţi, 3 februarie 2015, 18:38)

     aniod [utilizator] i-a raspuns lui saracie

     ceea ce se intampla la unele facultati de medicina Nu se intampla la alte universitati.
     Ati auzit de asa ceva intr-o universitate tehnica?
     • +1 (3 voturi)    
      e boala veche prezent peste tot (Marţi, 3 februarie 2015, 20:45)

      MaryLu [utilizator] i-a raspuns lui aniod

      Am auzit ca se intampla si la poli si nu numai.Admiterea pe baza de dosar sau in urma unui examen accesibil multor studenti permite aceasta stare de lucru.Spaga este prezenta peste tot.Citez un fost UMFist C Davila"fiecare profesor are pretul lui".Daca ai bani,ai un parcurs asigurat de tatucu cel baban,ori un iubit gen"padurar"ce trebuie sa mai inveti,dai euroii,ori dai din ce poti.......
      • 0 (0 voturi)    
       Dati cazul concret (Miercuri, 4 februarie 2015, 8:05)

       aniod [utilizator] i-a raspuns lui MaryLu

       Denigrarea tuturor ii ajuta pe cei care cu adevarat sunt corupti.
       Aveti concret profesorul care a luat bani pentru a trece pe cineva la examen in Politehnica?
 • +10 (10 voturi)    
  O cloaca (Marţi, 3 februarie 2015, 14:06)

  MPopa [utilizator]

  Dincolo de faptul ca astfel de indivizi sunt tolerati in universitati, dincolo de faptul ca multi colegi de-ai lui stiau ce face si astfel i-au fost complici morali, iata si explicatia faptului ca atatia medici tineri aleg sa plece in strainatate. Oricat ai fi de capabil, de ce sa-ti asumi 10 sau 20 de ani de slugarnicie pe langa "Dom' Profesor" doar pentru a putea sa ajungi, intr-un final, intr-un post pe care in mod normal l-ai fi meritat prin prisma competentelor tale?
 • +11 (11 voturi)    
  Multumesc (Marţi, 3 februarie 2015, 14:11)

  aniod [utilizator]

  Multumesc pt articol.
  Ati spus lucrurilor pe nume intr-un mod amuzant.
  Singurul lucru care nu-l pricep este de ce bombele de sub masina nu au avut efectul corespunzator pe care-l vad prin filme. Este clar ca lipseste experienta.
 • +13 (13 voturi)    
  mafia umefista (Marţi, 3 februarie 2015, 14:22)

  conducerea UMF [anonim]

  Povestea asta nu e intamplatoare la UMF Iasi: acum cateva luni, decana facultatii de medicina era dusa la DNA, rectorul UMF, Astarastoae e cunoscut ca un cal breaz pentru problemele cu justitia--a si fost declarat incompatibil de catre ANI, dar colegii nu au vrut sa-l demita, ministerul se foieste si nu stie ce sa faca si el tot rector a ramas cu consecintele pe care le vedeti.
  Cei doi profesori universitari Dorobat, prinsi cu spaga odata cu Paduraru sunt tot apropiati ai sefilor. E o adevarata mafie si din pacate, invocand autonomia universitara, la UMF Iasi toata lumea face ce vrea, par sa fie toti mai presus de orice lege.

  www.ziaruldeiasi.ro/stiri/stenograme-cu-sotii-dorobat-te-sfatuiesc-sa-fii-dragut-si-sa-nu-te-enervezi-da--86912.html
  • +11 (11 voturi)    
   Astia maruntii iau spaga si cei din conducere (Marţi, 3 februarie 2015, 14:54)

   saracie [anonim] i-a raspuns lui conducerea UMF

   isi fac clinici private si isi iau mercedesuri !! DNA ar trebui sa intre serios in universitatile de stat din Romania!!

   Pare-se ca ministru educatiei nu-i deranjat deloc ca in universitatile lui se da spaga si se preacurveste! O fi crezand ca asa-i normal!
   • +4 (4 voturi)    
    clinici private.....la stat (Marţi, 3 februarie 2015, 16:21)

    bataie de jos [anonim] i-a raspuns lui saracie

    Ce clinici private domnule? E doar pe hartie. Nu ati citit ca in realitate smecherii se privatizeaza in spitale de stat si fraieresc spitalul? In loc sa aiba loc de consultatii pacientii spitalului, vin aia care platesc la clinica: clinica furnizeaza doar femeia de serviciu care aduce pacientul la cabinetul din spital (ce organizare, domle! iti sta mintea in loc, nu stiu ce sa mai inventeze ca sa fure statul!) si oamenii mai fara dare de mana stau ca boii la usa cabinetului, sa intre intai aia cu bani.
    Pe urma urla ca nu sunt bani in spitale si nu sunt destui medici. Cum sa fie, daca toti fura pe rupte? Pe astia i-au prins dar cine stie cati fac la fel, cine stie numai clinica aia de cacao cati medici or avea care fac la fel. Imaginati-va ca functioneaza asa de ani de zile, care e gaura in bugetul spitalului? Medicul e platit de doua ori si de stat si de clinica, statul e fraierit si hotii se imbogatesc cu investitii minime! Astai ne sunt medicii care urlatoata ziua ca au salarii mici.
  • +2 (2 voturi)    
   la multe facultati e cam la fel. Bataie de joc (Marţi, 3 februarie 2015, 16:02)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui conducerea UMF

   insa nu razbate.
   Discutii si povesti au fost si vor fi cu duiumul gen:
   //d-ra oricit ai invata de la mine nu ai 5-ul - deci era clar ca astepta si nenea prof ceva .
   sau
   toata grupa dadeam examene la o diciplina si nici unul nu a luat mai mult de 4 (la avizier) in sesiunea de vara, asa ca am tinut-o in re si rere si rerere , rerererere pina prin octombrie cind am aflat de la secretara decanului ca profesorul si-a batut joc de noi (trecuseram examenul din vara toti si cea mai mica nota a fost 6) dar nu a trecut notele in catalog
   oare o bataie buna nu merita si acel profesor ???
   • +1 (1 vot)    
    NU (Marţi, 3 februarie 2015, 18:33)

    aniod [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    Nu trebuie generalizat si NU trebuie cumva sa se inteleaga ca vina acestui violator poate fi diluata spunand ca aceste orori se intampla de multe ori.
    Studentii trebuie sa faca bloc comun si sa denunte actele imorale si ilegale.
    Cine stie cazurile concrete de abuz trebuie sa iasa in fata.
    Felicitari fetei care l-a denuntat pe violator- caci este un violator, nu un profesor
 • +5 (5 voturi)    
  Pestele se impute de la cap (Marţi, 3 februarie 2015, 14:37)

  Radu [anonim]

  Pestele se impute de la cap. Cu un rector ca Vasile Astarastoae nu poate exista corectitudine in universitate. Colegii ii tolereaza faptele penale si-l sustin; ce se poate face in aceasta situatie?

  "Astărăstoae, greu de demis. Colegiul Medicilor și UMF Iași își apără șeful condamnat definitiv de ICCJ "

  http://www.romanialibera.ro/societate/sanatate/astarastoae--greu-de-demis--colegiul-medicilor-si-umf-iasi-isi-apara-seful-condamnat-definitiv-de-iccj-350166?c=q2561
 • +6 (6 voturi)    
  ??? (Marţi, 3 februarie 2015, 14:50)

  cartograful [utilizator]

  oare nu si din cauza unor cimpanzei precum cel descris in articol pleaca pe rupte medicii tineri din Ro? Cei pe care-i plange cu lacrimi de aligator starostele lor, dom' profiesor Astarastoaie.
  • +7 (7 voturi)    
   UMF Iasi nu-i o universitate de stat?? (Marţi, 3 februarie 2015, 15:12)

   saracie [anonim] i-a raspuns lui cartograful

   Ea nu apartine ministerului educatiei? Ministru educatiei nu are nimic a spune cand o institutie a sa este intr-o situatie atat de jenanta??
 • +10 (10 voturi)    
  Sinteza perfecta (Marţi, 3 februarie 2015, 14:57)

  HS [utilizator]

  A sistemului universitar (medical) ... In cautarea licuriciului!

  Si subscriu: pacatul tacerii e cel putin la fel de mare! Cand vom reusi sa trecem peste solidaritatea de breasla si vom fi solidari cu principiile, bunul simt si cu pacientii/studentii vom fi depasit, probabil, ambiguitatea si obscuritatea tranzitiei.
 • +6 (6 voturi)    
  "De ce as fi un student cinstit? (Marţi, 3 februarie 2015, 15:08)

  Flo [anonim]

  Am citit articolele si comentariile pe care @jkl din Iasi le-a postat. Mi-a placut un comentariu al unui student care intreaba retoric conducerea UMF de ce ar fi cinstit?

  "De ce as fi un student cinstit?
  Mult stimata si iubita conducere umefista, Imi cereti mie, un student oarecare al universitatii sa fiu cinstit, corect, sa nu dau spaga profesorilor, sa invat serios ca sa devin un medic competent cu respect pentru pacienti. Dar de ce as face toate acestea lucruri daca poti sa ajungi pana la inaltele functii de decan si rector cu realizari numite maculatura? Domnul rector e numit Ghita Pristanda si rectorul-maculatura si asta nu-l impiedica sa fie adulat si admirat de colegii sai. Eu de ce sa invat daca se poate sa ajungi rector si decan, fiind agramat si cu 3 articole ISI-vorba vine ca si alea sunt mizerabile? De ce imi cereti sa invat serios daca ajungi cadru didactic in UMF dupa ce ai ratat rezidentiatul de cateva ori, vezi cazurile fiicei lui Burlea si fiului lui Onofriescu, distinsi profesori ai universitatii noastre? De ce sa ma stresez sa fiu corect si sa respect pacientii,daca domnul profesor universitar Branisteanu, patron de policlinica privata "de elita" Profesmed trateaza pacientii cu fundul, trimitandu-i la Sf Spiridon dupa ce au platit consultatia privata si pe cei din Sf Spiriron tinandu-i la usa ca doctorii sa-i consulte intai pe cei cu bani, in timpul programului de lucru din spital? Eu de ce as face altfel? De ce-mi cereti sa am incredere in conducerea universitatii cand Drugus, Ciureanu, Azoicai, Pieptu si chiar domnul rector au fost toti ridicati cu duba si dusi la DNA? Sunt tot in functiile de conducere, o duc foarte bine, ba Pieptu si-a adus si fiul in UMF si sfideaza legile tarii si hotararile judecatoresti, iar colegii, domnii si doamnele profesori universitari le inalta osanale si ii considera niste elemente de baza ale UMF-ului nostru? "
 • +5 (5 voturi)    
  de ce as fi un student cinstit? -continuare (Marţi, 3 februarie 2015, 15:09)

  Flo [anonim]

  "De ce cereti sa fiu cinstit cand domnul Paduraru, da, exact dansul, a fost acuzat de plagiat in lucrarea de doctorat si toata lumea a inchis ochii? Si nu e singurul caz de plagiat, au mai fost si alte acuzatii, la toate s-au inchis ochii. Eu de ce nu as plagia? De ce imi cereti sa fiu un bun medic daca un distins conferentiar din UMF, Socolov, a fost acuzat de malpraxis si nu i s-a intamplat nimic? iar cand are probleme in sala de operatie isi cheama nevasta sau sefu sa-l ajute. Asa o sa fac si eu, care e problema? De ce sa nu iau spaga ca medic, daca doctorul Botez si el cadru de nadejde al UMF-ului nu se jeneaza sa negocieze cu pacientii pretul unei interventii? De ce, de ce, de ce........de ce as fi cinstit stimata si iubita conducere daca ceea ce am scris mai sus e doar o parte infima din intamplarile umefiste cu profesori universitari care ar trebui sa fie un exemplu pentru mine? Daca sunt exemplu, atunci de ce va mirati ca o sa fac si eu ca ei si de ce imi cereti sa fac exact contrariul? DE CE? "

  Oare conducerea UMF Iasi ce are de raspuns la aceste intrebari?
  • +3 (3 voturi)    
   perfect adevarat ce spune studentul! (Marţi, 3 februarie 2015, 15:37)

   studentului retoric si cititorilor [anonim] i-a raspuns lui Flo

   Da, si mie mi-a placut foarte mult acest comentariu si mai mult decat atat, ceee ce spune studentul nu sunt vorbe in vant. Despre faptul ca toata conducerea UMF a fost luata pe sus de DNA pentru niste afaceri cu bani europeni se stie de ani de zile. Rectorul Astarastoae e numit Ghita Pristanda urmare a unui articol de pe voxpublica ( bravo autorului!)

   "Ghiţă Pristanda a ajuns profesor doctor şi şef de de breaslă intelectuală"

   voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ghita-pristanda-a-ajuns-profesor-doctor-si-sef-de-de-breasla-intelectuala-90909.html

   Povestea cu niste profesori universitari din UMF care s-au privatizat intr-un spital de stat si isi bat joc de pacienti a fost dezvaluita tot de Ziarul de Iasi acum cateva luni:

   http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/un-medic-s-a-privatizat-in-spitalul-a-sfantul-spiridona-100-de-lei-pentru-bunavointa--77215.htm

   Faptul ca UMF-ul; e plin de copii de profesori, absolventi care nu si-au luat nici rezidentiatul dar au ajuns cadre universitare cu pilele parintilor iar e de notorietate publica:

   "Sex, alcool, spaga, nepotism, diplome false, brandurile facultatii de medicina Iasi"

   adevarul.ro/locale/iasi/sex-alcool-spaga-nepotism-diplome-false-brandurile-universitatii-medicina-iasi-fotogalerie-1_50ada6df7c42d5a66398b62b/index.html

   La fel, spaga doctorului Botez, si el profesor in UMF a fost dezvaluita si in ziarele nationale, dar nu se mai stie nimic de ancheta, omul isi vede linistit de treburi.

   Dupa cum vedeti si cum zicea si primul comentator al acestui articol - care pare sa cunoasca si el foarte bine situatia - la UMF Iasi e incurcata rau! Orice ajutor e binevenit!
   Macar faceti publice aceste fapte.
  • 0 (0 voturi)    
   http://oameniitimpului.ro/nominalizati/sanatate/ (Marţi, 3 februarie 2015, 15:49)

   saracie [anonim] i-a raspuns lui Flo

   Daca ati fi cinstit, cum ar mai aduna unii bani ca sa-si cumpere premiile, oferite onest de mass media??
 • +2 (2 voturi)    
  Excelent articol (Marţi, 3 februarie 2015, 15:38)

  Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

  PS: Ar trebui sa va apucati si de scris literatura in volum, nu numai pe blog, aveti un talent cert.
 • +9 (9 voturi)    
  Vrem si bani, vrem si valuta...Paduraru sa ne f... (Marţi, 3 februarie 2015, 15:49)

  vali [anonim]

  Sunt profesor de biologie intr-o mica localitate din Vaslui.
  Pregatesc, printre altele copii (de obicei fete) pentru olimpiada de biologie (gimnaziu)si lucrez cu ei cel putin 2 luni pe an, in afara programului scolar, intre 2 si 7 ore. Nu ma astept la cine stie ce recompensa, doar una: speranta ca poate acesti copii ar putea deveni, intr-o zi, medici buni si datorita mie. Pentru a le incuraja le spun ca eforturile lor vor fi poate rasplatite intr-o zi cu admiterea la UMF Iasi. Citind articolul descopar cu oroare ca eforturile lor, ale profesorilor lor, ale parintilor, ale societatii de ai tine la scoala au drept scop printre altele crearea posibilitatii ca Paduraru sa ii poata f...Adica eu am stat azi la B..., la pregatire cu eleva de la 8 la 13 ca Paduraru s-o f... peste 5 ani daca va fi o eleva exceptionala !? Si colegii lui tac malc!?
  • +7 (7 voturi)    
   bine spus! (Marţi, 3 februarie 2015, 16:14)

   Daniel [anonim] i-a raspuns lui vali

   Domnule, ati pus punctul pe i! Paduraru e un bolnav psihic, un grandoman care profita de pozitia privilegiata de profesor universitar si membru prin Senat, in comisia de admitere, dar colegii lui sunt de-o pasivitate si indiferenta care produc greata! Inteleg din articole ca omul are antecedente, a fost acuzat si de plagiat nu numai de hartuire sexuala si cu toate acestea conducerea universitatii il promoveaza, ii da si mai multa putere! E ca si cum ai angaja un pedofil intr-o gradinita, singur cu 20 de copii! Cum se poate asa ceva?Toti profesorii din aceasta universitate sunt murdariti? Chiar toti? Nu ai si ei copii, nu au fost si ei studenti? Cum poti sa lasi un animal ca Paduraru sa-si bata joc de atatea tinere? Sunt la fel de vinovati ca si Paduraru (care nu ar fi exclus sa "apara" in curand ca fiind bolnav mintal si deci imposibil sa fie tras la raspundere). Asa profesori nu au ce cauta intr-o institutie de invataamnt superior.
 • +6 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 3 februarie 2015, 16:53)

  [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
   dobitoc, dar....conferentiar univ (Marţi, 3 februarie 2015, 17:11)

   Traian [anonim] i-a raspuns lui

   Dobitoc, dobitoc dar e conferentiar universitar de 12 ani!!!, membru in Senatul UMF si in comisia de admitere, cu un CV profesional slabut rau de tot. Daca astea sunt cadrele universitare de la o universitate care se lauda- asa zice rectorul ei- ca este printre cele mai bune din tara, daca asa se iau examenele la o asemenea universitate, nu ar trebui desfiintata? Asemenea oameni, si studentii, viitori medici si profesorii universitari, sunt doar pericole publice si penali in devenire.
 • +2 (4 voturi)    
  Doar o biata studenta de la umf iasi (Marţi, 3 februarie 2015, 21:07)

  studenta [anonim]

  Va pot spune cu tristete ca sunt doar o biata studenta de la UMF Iasi. Realitatea este crunta si nedreapta, mai ales pentru noi, cei care chiar vrem sa invatam ceva.
  Din nefericire multi dintre noi, in trecutul poate nu asa de indepartat, eram considerati printre cei mai buni la anumite discipline, cu rezultate extraordinare atat la Bacalaureat(medii de 10), cat si la olimpiadele nationale si internationale ce aveau loc in liceu.
  Totul s-a schimbat in UMF. Am ajuns sa observam cum fosti colegi de clasa, de liceu, copii ai unor somitati ale lumii medicale iesene, de o mediocritate rara, stralucesc aici ca niste diamante rare... Initial iti pui semne de intrebare si consideri ca poate chiar sunt mai destepti decat aveai tu impresia dupa 8 ani in care ati fost colegi. Dar la un moment dat ajunge clipa cand poti asista la un examen practic, oral, la care sunt si ei ascultati.
  Si observi cum ei sunt lasati sa vorbeasca si nu li se adreseaza nici o intrebare, in timp ce tu esti intrebat si ascultat timp de 20 de minute. Observi cum de multe ori, sunt tinuti 2 minute si singura intrebare adresata lor este "Stii ce rol are nucleul?", si in urma unui raspuns "Da, stiu" , nota lor este 10 cu felicitari.
  Si astfel, conform sistemului 15% nota din timpul anului, 35% nota de la examenul practic, si 50% nota din grila, ei se vor prezenta la examenul grila cu media 10. Ca apoi, unii dintre ei, sa ia 4 in grila, dar sa aiba media 7. Asa si bietii noi, cei care fac parte din multime, obtinem media 7, dar cu o cu totul alta pondere a notelor(uneori cu note de 8 in grila, si note de 6 in practic si in timpul anului)
  Si cum as putea eu sa dovedesc un lucru mult prea bine cunoscut ? Mai ales dupa ce domnul rector ameninta prin toate partile ca acei studenti care au mers la DNA, risca exmatricularea pentru ca "au incalcat regulamentul intern al UMF-ului si nu au realizat o cerere scrisa adresata decanatului" ?
  Si din nefericire, dupa 6 ani, multi vom alege sa plecam.
  • 0 (2 voturi)    
   Solutie posibila (Miercuri, 4 februarie 2015, 5:27)

   Medic emigrant [anonim] i-a raspuns lui studenta

   Multi dintre medicii emigranti au fost ca voi. Au plecat si din cauza neputintei in fata mafiei din medicina. Cred ca o solutie posibila e ca macar o parte sa se intoarca si sa aiba pozitii de raspundere. Impreuna, putem reusi..Succes!!
 • 0 (0 voturi)    
  Despre Mafia universitara (Miercuri, 4 februarie 2015, 13:27)

  Uscatu [utilizator]

  Explicatia situatiei este simpla: consagnvinizarea, care produce alterarea "materialului genetic" (cadrele didactice de la UMF-uri sunt toate rude intre ele, este imposibil sa patrunzi altfel in MAFIA universitara)....
 • 0 (0 voturi)    
  Hmm... (Sâmbătă, 14 februarie 2015, 18:27)

  K [anonim]

  Felicitari pentru material! Foarte, foarte bine scris!
  Cazul este chiar foarte interesant dintr-un anumit punct de vedere. Incercati sa nu priviti cazul personal, mai ales ca ati avut oarece tangente cu respectivul si sa analizam situatia mai "din exterior".

  Dumneavoastra, ca medic psihiatru, considerati ca individul se inscrie intr-o anumita patologie? Daca da, credeti ca o pedeapsa privativa de libertate intr-un penitenciar e corecta intr-un astfel de caz? N-ar putea fi considerata un abuz? Chestia cu discernamintul cred ca e discutabila. Stiti mult mai bine decat mine ca exista numeroase afectiuni psiahitrice care se declanseaza in anumite conditii, iar in absenta lor acesta neprezentind probleme de discernamint, diagnosticarea corecta fiind extrem de dificila.

  Intimplarea face sa aflu ceva mai mult detalii despre individ de la unii care i-au fost prin preajma si se pare ca DP are, in realitate, niste frustrari teribile determinate, de fapt, de un apetit sexual foarte scazut, majoritatea cazurilor fiind mai mult hartuieli sexuale fara prea multa actiune efectiva.

  Evident, asta nu inseamna ca ar fi mai putin libidinos sau ar putea avea spera la oarece clementa.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by