Nu exista nici un da, dar si caricaturistii...Nu pot accepta argumentul ca ziaristii trebuie sa-si limiteze libertatea de exprimare pentru a menaja sensibilitati religioase, politice sau de alta natura. Nu inteleg de ce lumea occidentala ar terbui sa-si ajusteze valorile democratice - cum ar fi libertatea de expresie - pentru ca asa ne impun radicalii islamisti, mai corect spus niste asasini. Nu aleg intre libertate si salbaticie. Nuvreau sa ne adaptam noi la teroare, la frica, la barbarie. Ceilalti – oricum s-ar numi ei - sa invete valorile civilizatiei occidentale daca vin din afara ei, vor sa traiasca si sa se bucure in ea.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Nu vad de ce trebuie sa ne adaptam noi la ei si nu ei la noi daca tot au navalit in hoarde mici pe aici. Toleranta nu inseamna sa-mi schimb cultura, obiceiurile, valorile, traditia, istoria, pentru a nu-i supara pe fanaticii lui Mahomed.

Am ramas cu gura cascata in urma cu ceva timp cand un amic de la Bruxelles imi spunea ca municipalitatea a renuntat (acum un an cred) la bradul de Craciun din piata orasului ca sa nu supere cumva comunitatea islamica tot mai numeroasa.

Daca tot au venit in casa noastra, sa ne accepte cu totul si ne respecte valorile sau sa ramana acasa la ei. Au atatea moschei unde se pot ruga in liniste, au si un Stat Islamic al lor. Nu au nici un drept sa ne impuna, sub amenintarea mortii, sa gandim de maine altfel, eventual de sub val sau turban si recitand versete din Coran.

Atentatul de la Paris, cel mai grav din Franta ultimilor 40 de ani, era o chestiune de timp dupa valul de terorism ridicat dupa 11/9. Toata compasiunea pentru cei 12 oameni, din care 8 erau ziaristi, casapiti de ura religioasa. A raspunde cu moarte la umor, sa scoti pistolul in fata unui desen, sa impusti in cap niste oameni care rad - astanu face parte din lumea noastra.

Daca asa stau lucrurile, si eu sunt Charlie.

Nu vreau sa aud in clipele astea dramatice nici un mucenic al corectitudinii politice, nici un multiculti de stanga vorbind doct despre saracia imigrantilor islamisti, despre egoismul europenilor insensibili, despre ignoranta francezilor care n-au invatat nimic din revolta suburbiilor de acum cativa ani, despre esecul integrarii imigrantilor (pus tot in carca noastra, desigur) etc.

Refuz sa nuantez intunericul, sa inghit aberatii si sofisme, nu vad ce-ar fi de dezbatut despre o evantuala culpa a victimelor. Terorismul, asasinatul rece, delirul religios care raspandeste moarte NU au nici o justificare.

Razboiul viitorului va fi pentru apararea valorilor occidentale, cu un inamic las, ascuns, din pacate deja numeros, raspandit in inima Europei, clocind noi crime in numele Dumnezeului lor. Din pacate, marii profitori ai acestui razboi vor fi extremismul, populismul, xenofobia.