Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Biserica este "mihnita"

de Alexandru Toma Patrascu     Contributors.ro
Vineri, 14 noiembrie 2014, 16:05 Actualitate | Opinii

Toma Patrascu
Foto: Arhiva personala

Biserica este “mîhnită“.[1] E mîhnită că societatea a ieşit din Evul Mediu şi că oamenii, cetăţenii, au posibilitatea de a decide ei înşişi, fără a mai fi obligaţi sa se supună voinţei preotului.

Biserica este “discriminată“. şi-a pierdut monopolul asupra societăţii şi se vede confruntată cu alternative. Oamenii pot alege! Este o discriminare strigătoare la cer!

Biserica este “umilită“. I s-a reamintit că legile României i se aplica şi ei, că trebuie sa le respecte. O, Doamne! In ce lume am ajuns să trăim?

Biserica este “îngrijorată“. O framîntă răspîndirea “unei aşa zise libertăţi de gîndire şi de conştiinţă şi a unei promovari a toleranţei şi a drepturilor fiinţei umane“.[2] Ptiu!, astea-s lucruri dracesti! Piei Satana!

Să fie sfîrşitul lumii? Oare vine Apocalipsa?

Liniştiţi-vă oameni buni, Biserica nu ne va părăsi. Ea va rămîne “un aliat fidel în apărarea şi promovarea valorilor eterne ale credinţei creştine ortodoxe, proprii poporului român [...], preţuind dorinţa [...] de-a nu reduce educaţia copiilor la orizonturi limitate şi efemere“.

Nu vă ingrijoraţi. Biserica va continua sa extindă orizonturile intelectuale ale copiilor prin excursii la moaşte, ii va fortifica fizic prin metanii mici şi mari după metoda de fitness a Maicii Siluana[3] si-i va proslăvi mai departe pe adevăraţii apostoli şi martiri ai autenticului suflet românesc Becali, Dragnea şi Ponta.

Liniştiţi-vă, Biserica va apăra pe mai departe “valorile” traditionale ale neamului: intoleranţa, xenofobia, obscurantismul.

Drepturile omului? Constituţia? Ce-s prostiile astea?

Biserica “nu se lasă intimidată şi descurajată“!


Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

4608 vizualizari
Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version