Se dau trei mere mari si rosii si trei partide romanesti. Sa le spunem A,B si C. In primul an, la putere e partidul A. Ia cele trei mere, face o coalitie cu B si ii transmite lui C ca daca vrea un mar, sa aduca doua mere de acasa. In al doilea an, la putere e partidul C. Ii confisca merele lui A, explica poporului ca din cauza ca A si B au distrus livada cu meri a Tarii, va trebui sa creasca taxele. Ceea ce se si intampla, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro.

In al treilea an, la putere ajunge B. Ii ia merele lui C, i le striveste de cap, il face pe B tradator. Pune poporul sa produca mai multe mere si da vina pe criza.

Anul al patrulea. Re-castiga puterea partidul A. Face un accord cu FMI. Imediat, Fondul ii cere sa privatizeze ferma de mere intrucat produce numai belele. Partidul promite ca o privatizeaza si isi ascunde cele mai frumoase exemplare de mere in pivnita de la partid. B protesteaza. C organizeaza mitinguri intrucat nu-l invita nimeni sa guverneze si el, iar merele ii sunt pe terminate.

Anul al cincilea. Pleaca de la putere A, dar revine B. Arata Fondului depozitul clandestin cu mere al lui A si se jura ca va duce la capat privatizarea fermelor de mere. Poate va lista una si la Bursa. Partidul C ramane fara niciun mar.

Anul al saselea. In Romania nu mai sunt mere. Fermele si-au cerut insolventa. Fondul vine in inspectie dar vede numai prezentari in powerpoint cu ferme fictive de mere care produc mult. Tot mai mult. Cetatenii sunt somati sa produca mere, altfel intra la puscarie. FMI pleaca scarbit.

Al saptelea an. A fuzioneaza cu B si decid sa se numeasca C. La randul lui, C se scindeaza din cauza scandalurilor interne, in partidele A si B. Cineva pune trei mere mari si rosii pe masa. Reluati textul de la inceput.

Comentati pe blogul Hymerion.ro