Repulsie, dezgust, revoltă: acestea sunt cuvintele care descriu reactia oricarui om cu bun simt citind ştirea despre găinile decapitate azvârlite in sediul ACL. Victor Ponta si PSD-ul au transformat campania electorală intr-un dans macabru. Este o sarabandă a urii dezlăntuite, o ofensiva a tot ceea ce poate fi mai abject in subteranele fetide ale resentimentui social si etnic. Cand am scris despre hunveibinul Ponta, multi s-au intrebat la ce făceam aluzie. Era vorba de Gărzile Rosii maoiste din anii a ceea ce s-a numit “Marea Revolutie Culturală Proletară”, una dintre cele mai cumplite explozii de barbarie din secolul XX. In momentul de față, oamenii lui Ponta folosesc impotriva candidatului ACL, Klaus Iohannis, intreg instrumentarul xenofob al extremei drepte interbelice. Mai lipsesc doar echipele mortii. Pontocrația este rezultatul unificarii perverse a comunismului si fascismului.

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

“Mândria de a fi roman”, neghioaba strigătură electorală pontistă, a devenit lozinca favorită a tuturor complexatilor terorizati de tot ceea ce inseamnă modernitate. Au ucis-o in efigie pe Monica Macovei, acum sunt dezlănțuiți, in aceeaşi lugubră operatiune stigmatizantă, impotriva lui Klaus Iohannis. Cum scrie Ioan Stanomir, Victor Ponta oficiază această religie politică a urii. Indeplineşte cu voluptate rolul de Mare Dragon. Candva, regretatul Ioan Petru Culianu a scris despre Ku Klux Klan-ul ortodox. Noul fundamentalism xenofob al carui campion este Victor Ponta se muleaza perfect pe acest concept. Ma refer, desigur, la fanatism, nu la ortodoxie ca religie.

Dl Iohannis are dreptate numind această pseudo-campanie drept abominabilă. Nu ai cum sa răspunzi unor asemenea gesturi huliganice, nu ai cum să polemizezi in chip decent cu mardeiaşii. Găinile decapitate sunt simbolul a ceea ce ne aşteaptă pe toți dacă invinge Ponta. Omul acesta nu se va da in lături de la nimic pentru a-şi eterniza şederea la putere. Singura sa armă este agresiunea simbolică pe care, la nevoie, o poate transforma intr-una fizică. Astfel au procedat toți dictatorii totalitari, Stalin, Mussolini, Hitler, Mao, Castro, Ceauşescu, modelele reale ale mitomanului serial. Exista de fapt o spaimă teribilă care pare să-i ghideze nesăbuitele acțiuni.

Victor Ponta se teme, de aici şi obrăznicia cu care isi tratează adversarii politici. Tupeul sau este direct proportional cu a sa insecuritate existentială. Victor Ponta ştie că este un plagiator ordinar, deci un hot. Inchei aceste randuri nascute din greata si indignare, citând-o pe respectata jurnalistă Tia Șerbănescu: “Mai bine pisic decât James Bond, mai bine neamț decât vagabond.” Cu un singur amendament: pisicul Victor Ponta este unul lovit de rabia celui mai detestabil şi nociv şovinism. Monica Lovinescu a scris cândva că vadimita este o maladie contagioasă. Avem acum proba definitivă că nu s-a inşelat.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro