Comportamentul PSD de luni din Parlament reprezinta inca o incercare de a insela publicul, de a-i abate atentia de la un dosar greu. Am asistat cu totii la o incercare disperata de a evita o situatie lose-lose pentru partid. Daca Viorel Hrebenciuc nu demisiona din Parlament, PSD avea o mare problema cu cateva zile inainte de primul tur. O eventuala cerere de arestare trebuia fie aprobata, fie respinsa. In ambele situatii, candidatul Victor Ponta avea numai de pierdut. In caz ca PSD facea scut in jurul lui Hrebenciuc, simbolul combinatiilor tenebroase, ar fi scandalizat opinia publica. In caz ca-l lasa din brate, demobiliza si mai rau partidul, oricum demoralizat de valul de anchete penale.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Demisia lui Hrebenciuc a fost o perdea de fum pentru a stopa orice discutii in spatiul public, oricum rare sau trunchiate, despre acest dosar infernal. Cifrele vehiculate, modul de operare, totul arata ingrozitor. Potrivit procurorilor DNA, s-au restituit abuziv 43.000 de hectare de padure in Bacau. Imaginati-va o fasie de padure lata de 4 km si lunga de 100 de km, adica intinsa de la Bucuresti pana spre Campina. O halca buna de tara traficata contra unor comisioane. Prejudiciul calculat se ridica la 300 de milioane de euro, adica aproape cat o transa FMI.

Apoi, vedem putreziciunea intinsa peste stat. In dosar sunt urmariti penal Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta (observam ca despre el se pomeneste foarte putin spre deloc) Viorel Hrebeniuc&fiul si un senator PSD plus sotia judecator. Unde le-a disparut subit mandria de a fi romani? Cum poti "calca pe cap" simpli functionari care isi fac datoria aparand padurile statului? Ce poate fi mai periculos decat un partid care-si pune toata forta in slujba unor infractori? PSD schimba folclorul cu acest dosar. Ar fi depasit sa mai spunem ca este un partid care fura ca in codru. Dupa dezvalurile din dosar rezulta ca lideri de varf ai PSD fura codrii cu totul.

Abia acum urmeaza marea inselatorie. In ziua demisiei lui Hrebenciuc, Victor Ponta acuza opozitia ca-si apara penalii si incompatibilii in timp ce penalii lor, oameni de onoare, se dau singuri pe mana justitiei. Ce urmeaza? Ce face PSD in Parlament dupa incercarea premierului Ponta de a prezenta partidul altfel decat e, adica un mare sustinator al justitiei, un adevarat aparator al dreptatii? In locul lui Viorel Hrebenciuc partidul il urca in functia de vicepresedinte la Camera Deputatilor pe Marian Neacsu, un condamnat penal in prima instanta care a pierdut definitiv un proces cu ANI pe conflict de interese. Omul propulsat de PSD la conducerea Camerei s-a mai remarcat prin punerea legii aminstiei si gratierii pe ordinea de zi in martea neagra si prin voturi impotriva Agentiei Nationale de Integritate. (Vezi aici profilul complet)

Marea mistificare a continuat cu apararea unui cercetat penal. PSD l-a scapat de arestare pe deputatul PC, Ion Dinita, pus sub acuzare in dosarul de coruptie in care este anchetat presedintele CJ Brasov, iesind din sala astfel incat nu a existat cvorum. Apogeul a fost atins cand opozitia a cerut ca proiectul de lege privind amnistia si gratierea sa fie inclus pe ordinea de zi cu scopul explicit de a fi respins iar PSD a refuzat.

Toate aceste fapte stridente petrecute intr-o singura zi probeaza, daca mai era nevoia, extractia penala a partidului condus de Victor Ponta. Acest partid reprezinta azi un pericol la adresa democratiei, o masa critica de interese ilegitime si trebuie oprit prin orice mijloace sa puna mana pe toata puterea. Victor Ponta a ajuns candidatul unor cohorte de penali, marea speranta a borfasilor mari si mici. In ritmul asta, PSD va avea curand majoritate si in puscarii, nu doar in Parlament, cata vreme trei sferturi dintre alesii cu probleme in justitie provin din acest partid.