In traditia politicienilor priceputi la toate, Elena Basescu a publicat pe pagina ei de Facebook un selfie 'de campanie' cu Elena Udrea. Poza face inconjurul retelei, adesea cu comentarii nu prea laudative. Dar, pana la urma, care-i problema?, se intreaba Iulian Comanescu, pe blogul lui.

'Selfie de campanie'. De Elena Basescu

La fel cum Maria Grapini tine sa-si posteze singura pe Facebook mesajele pline de greseli de dactilo si agramatisme, Elena Basescu a ajuns la concluzia ca poate si stie sa se pozeze singura. Trec peste discutia de continut (e cea mai buna idee sa te afisezi acum cu Elena Udrea intr-un avion?) ca sa spun un lucru care tine strict de poza si pe care multi dintre noi il stim, chiar daca n-avem treaba cu fotografia propriu-zisa:daca te pozezi de aproape, cu mobilul, o sa ai capul umflat.

Mobilul ala pe care il foloseste Elena Basescu (banuiesc ca ea, fiindca se uita mai degraba la buton decat la camera si fiindca poza a aparut pe pagina ei) are ceva numit obiectiv, care are ceva numit distanta focala. Asa cum a lasat-o fabricantul, fara zoom, distanta aia e facuta ca sa poti poza peisaje, grupuri, oameni intregi si naiba mai stie ce fara prea mult efort ¬ dar nu capete de oameni. Nu intru in lectii de fizica, fiindca se gasescpeste tot, ci o sa va arat efectele:

Diferite distante focale

Diferite distante focale

Imaginea am luat-ode aici, iar cifrele reprezinta distantele focale. Selfie-ul EBa-Udrea intra mai degraba in categoria din stanga, aia carenuse foloseste, cu exceptia cazurilor candvreisa obtii ceva deformat. Fiindca se vede cum face dintr-o femeie atragatoare un moroi.

Comparati arta fotografica a Elenei Basescu cu selfie-urile Innei:

Inna - selfie de pe Instagram

Inna - selfie de pe Instagram

Sigur, Inna e entertainer, mai simpatica prin definitie decat Elena Udrea si Elena Basescu. Ea poate sa-si permita sa scoata un genunchi din halat fara sa se supere nimeni, dimpotriva. Insa cineva se ocupa de imaginea ei si o face bine. Cantareata nu e, cu siguranta, o erudita a fotografiei, dar lectia pe care n-o stie EBa e printre cele mai simple si, probabil, cineva a invatat-o pe Inna.

E drept, poti fi fotograf si cu un telefon mobil. Dar telefonul mobil nu e suficient.

Comenteaza pe blogul lui Iulian Comanescu