Ce vrea sa spuna Voiculescu in cartea lui

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Joi, 27 martie 2014, 21:24 Actualitate | Opinii


Dan Tapalaga
Foto: Hotnews
"USL, ideea care l-a ingenuncheat pe Basescu Traian", cartea lansata de Dan Voiculescu, miercuri, 26 martie, este intai de toate o parere foarte buna despre sine, un compliment rudimentar adresat unui monstru politic de catre el insusi. Intr-un autoportret eroic, Voiculescu doreste sa-si compuna o statura de mare om politic dedicat tarii, de vizionar. Acest tablou vivant cauta sa stearga sau macar sa estompeze o reputatie iremediabil proasta, aceea de mogul fara scrupule, papusar malefic si turnator odios. Scrisa ca o epopee a bataliei intre Bine si Rau, cartea prezinta o serie de evenimente politice de dupa alegerea lui Traian Basescu la Cotroceni, cu Voiculescu aflat mereu in inima evenimentelor, plasat in centrul agitatei lumi politice romanesti luptand neobosit de partea unui Bine relativ impotriva unui Rau absolut.

Aceasta viziune mitica, legendara, de erou civilizator, aflat intr-un razboi de putere cat se poate de meschin cu Zeus, a mijit pana si in mintea lui Dan Voiculescu.  Cand isi descrie actiunile, cedeaza tentatiei hiperbolizarii: "(...) Nu puteam renunta la sansa de a ma lupta direct cu Omul Negru, cu Zmeul Zmeilor. Sa ne intelegem, nu incercam sa devin un Fat-Frumos, nici macar un Greuceanu, ar fi fost absurd, ma cunoaste toata lumea de Varan."

Cartea lui Voiculescu nu prezinta valoare si interes decat din perspectiva unei mai bune intelegeri a mecanismelor de functionare ale acestei fosile vii a fostei Securitati. Este, sa admitem, poate cel mai inteligent, puternic si abil dintre exemplarele lumii vechi. Confesiunile sale ne mai ajuta apoi sa-i anticipam urmatoarele mutari, mai ales ca obisnuieste sa le anunte singur tot din dorinta de a iesi in evidenta.

Autorul, dupa cum vom afla pe parcursul cartii, pretinde o intelegere superioara a "sensului istoriei", dar mai ales ca a influentat-o in mod decisiv, ca a faurit-o chiar. Dominat de mania grandorii, evident ca tot ce spune si face Voiculescu declanseaza invariabil "ample dezbateri", capteaza atentia publicului, cutremura societatea si o "transforma radical". Toate politica mare graviteaza in jurul sau iar Grivco devine natural epicentrul vietii politice. Evenimentele istorice maretese produc gratie geniului sau politic: "Trecuse un an si trei zile de la scrisoarea publica pe care o intitulasem <<Alianta Social Liberala. Acum!>> si ceea ce paruse o utopie devenea cea mai ampla constructie politica din perioada postcomunista. Protocolul Uniunii s-a semnat pe 5 februarie 2011". 

Voiculescu in film
Foto: Captura HotNews.ro
Voiculescu se vede jucand in filmul istoriei doar roluri principale, cele secundare fiind rezervate sefilor de partide, altor politicieni. Se aseaza singur in galeria parintilor neamului, sculptand de zor la propria statuie, sufland aur peste propria efigie. Ideea lui de a forma USL "a devenit o realitate politica fara precedent, un fenomen obiectiv care a transformat radical politica si societatea romaneasca". Unificarea PSD cu PNL si PC apare in ochii sai drept "cea mai importanta si complexa constructie politica din istoria contemporana a Romaniei". Voiculescu isi aroga meritul de a fi contribuit cu tenacitate, rabdare si metoda "(...) la constructia unui proiect major,cu semnificatii si implicatii in istoria contemporana a Romaniei" in care nimeni nu prea credea la inceput. Enuntul ca ideile sale au revolutionat tara sunt reluate obsesiv pana la sfarsitul cartii: "In privinta Uniunii Social Liberale, eu n-am regrete. Ideea din decembrie 2009 a schimbat Romania". In fine, Voiculescu aude deja cum despre opera sa (destramata in februarei 2014) se va vorbi mult si bine in cartile de istorie.

Diabolizat de adversari, Voiculescu se mandreste cu Grivco, locul de intalnire cu politicieni mari si mici. Aici se scrie in general istoria, ne spune Voiculescu, chiar daca in sediul afacerilor sale particulare se mai si flecareste uneori: "(...) Era reflexul presei ostile de a umfla necontrolat miza oricarui eveniment desfasurat la Grivco. E adevarat, multe dintre negocierile pentru formarea ACD si USL s-au desfasurat la sediul acestei firme, dar nu orice intalnire de la Grivco avea semnificatii istorice. De-a lungul timpului, s-au purtat si discutii banale, lipsite de relevanta politica si finalitate concreta".

Voiculescu se infatiseaza drept dirijorul celor mai importanti lideri politici ai tarii, seful din umbra. Modul in care discuta cu ei indica tot un raport de subordonare simbolica. Ei, maruntii lideri politici  sunt cei care vin la el, la Mecca politicii romanesti, nu invers. Titanul, strategul marilor proiecte nu are timp de pierdut cautandu-i pe altii decat in cazuri exceptionale: "Ma intalneam atat cu domnii Antonescu si Ponta, cat si cu alte personalitati din cele doua partide. Pentru ca nu ma pot dezvata de obiceiul meu de a veni dimineata la birou si de a pleca tarziu, in noapte, evitand cat se poate de mult orice alte deplasari - foarte rar timpul pierdut pe diverse drumuri in timpul zilei este cu adevarat justificat - majoritatea intalnirilor politice aveau loc in cabinetul meu, la parlament".

Posesorul unui ego supradilatat, obsedat de putere, avid dupa recunoastera statutului sau de mogul atotputernic, nu concepe un politician peste capul sau.
Cam lipsit de umor si excesiv de vanitos, Voiculescu pandeste mereu atent perceptia celorlalti, preocupat sa le citeasca impresia lasata, foarte sensibil la cei care-i refuza intalnirile la Grivco sau se arata jenati de asocierea cu mogulul. Adora sa se descrie ca un om de curaj, de actiune, neconformist, care sparge tipare si prejudecati, ca un personaj "incomod", de unde i s-ar trage de fapt toate neplacerile: "Se pare ca sunt, in general, o persoana destul de incomoda. Spun cu voce tare lucruri care, in principiu, se rostesc in soapta (...)  ma mandresc cu o oarecare independenta personala si am ajuns la o varsta la care chiar nu mai am nimic de pierdut.

Oricat se straduieste sa distruga mitul de papusar, sfarseste prin a-l cultiva. Voiculescu este pur si simplu indragostit de imaginea sa de aranjor din culise, de sforar iscusit si regizor subtil al marilor evenimente politice: "Ceremonia semnarii Protocolului privind infiintarea si functionarea Uniunii Social Liberale s-a desfasurat pe 5 februarie 2011, la Palatul Parlamentului in prezenta liderilor centrali si locali ai PSD, PNL si PC. A fost un moment festiv, - istoric - conform opiniei majoritare, momentul in care Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au semnat Actul Constitutiv al USL captand interesul presei si al opiniei publice in general. Eu am urmarit evenimentul de la televizor cu sentimentul muncii bine facute. Dupa un an de eforturi, de negocieri, de lupta cu Traian Basescu si cu inertiile sau prejudecatile unor colegi de opozitie, transformasem o idee intr-o realitate". 

Din primele randuri ale cartii aflam ca a avut o intalnire cu Traian Basescu proaspat ales presedinte "de la egal la egal" unde altundeva decat in biroul sau de la Grivco. "Asa cum am amintit, in 2004 se asezase cuminte la masa biroului meu de la Grivco pentru a-mi solicita o alianta. Eu l-am primit civilizat si i-am expus, la randul meu, termenii unui parteneriat corect. A fost o intalnire normala, intre egali", scrie Voiculescu. In paranteza fie spus, sustine ca Basescu venise insotit de Stolojan si de inca o persoana, prezentata drept viitorul sef al SRI. Ca detaliu semnificativ,  pretinde ca a tinut-o in anticamera, tot un mod de a stabili iararhii intr-un univers in care Voiculescu se crede varful piramidei.

Aceasta este cheia intelegerii personajului. In prima faza, se considera egalul lui Traian Basescu, cel mai puternic om din Romania ultimelor zece ani. In faza a doua, pretinde ca si-a pus in genunchi rivalul cu o idee. De altfel, spre sfarsitul cartii, dupa relatarea episodului suspednarii din vara lui 2012, Voiculescu nu-l mai numeste presedinte pe Traian Basescu, ci il reduce la statutul de "guvernator", imprumutand sintagma utilizata de un jurnalist.

Iar ideea USL, aflam din carte, ii apartine in exclusivitate. Este revelatia avuta a doua zi dupa ce Mircea Geoana a pierdut alegerile. Altfel spus, Voiculescu se autoproclama, fara a spune explicit, cel mai puternic om din Romania. Eu, supremul. Intreaga carte este o pledoarie in sustinerea acestei teze.

Ca avea ambitia de a pune cu mana lui presedinte in 2009 rezulta destul de clar din consilierea acordata lui Mircea Geoana, inainte de ultima confruntare televizata: "Personal aveam o neliniste, motiv pentru care i-am propus lui Mircea sa nu mearga la confruntarea finala. Simteam ca i se pregateste ceva".

Pe atunci, mai multi moguli se luptau sa instaleze viitorul presedinte. Rivalitatile dintre ei erau uriase. O spune chiar Voiculescu, sugerand ipoteza ca insusi SOV l-a infundat in dorinta de a se proclama primul mogul al tarii: "Un alt domn a simtit nevoia sa-si marcheze teritoriul. Sa aiba dovezi ca el si nu altcineva l-a facut presedinte pe Mircea Geoana. Iar candidatul PSD s-a dus, la ceas de seara, in noaptea dintre 2 si 3 decembrie 2009, acasa la Sorin Ovidiu Vintu. <<La Spa, la relaxare>> cum avea sa consemneze posteritatea. Vezi video Probabil tot din grija de a asigura probe pentru istorie, prezenta sa acolo a fost imortalizata si in cateva fotografii ale unui reporter de la un ziar de cancan, a carui prezenta la locul faptei s-a speculat ca s-ar fi datorat unei informatii primite chiar de la cel ce trebuia sa devina <<autorul moral al victoriei>>

A condus Voiculescu cu adevarat Romania in toti acesti ani? Raspunsul e si da, si nu. I-a influentat partial deciziile majore, dar a pariat mereu gresit. A pariat pe Geoana si a pierdut. A pariat pe suspendarea lui Traian Basescu si nu i-a iesit in doua randuri. A pariat pe functionarea USL care s-a destramat dupa un an de la castigarea alegerilor, nu dupa cinci sau zece cum spera. A pariat pe demolarea unor institutii cheie care s-au intarit semnificativ. A pariat mereu pe subordonarea statului dar acesta l-a ignorat. S-a plasat mereu prost in peisaj deoarece lumea s-a schimbat si refuza sa inteleaga ca s-a situat de partea gresita a istoriei. De data asta, nu i-a mai  prins "sensul". Intr-o democratie, mai ales semi-functionala precum cea romaneasca, nimeni nu mai trebuie sa detina toata puterea. Pentru a nu risca derapaje in autoritarism si modeul cunoscut de stat captiv, puterea se cere fragmentata, echilibrata si controlata. Acesta este si motivul pentru care USL era sortit din start sa moara.

Ultimul exemplar din galeria dinozaurilor, specia Varan, Voiculescu se lupta sangeros cu statul, cu institutiile lui, cu liderii politici, pentru a-i subordona simblic intereselor sale. Pe masura ce avanseaza in varsta, paranoia puterii se manifesta tot mai agresiv. Ultimul sau mare pariu este ca, spre deosebire de toti ceilalti, nu doar ca va supravietui, dar va castiga batalia finala. Aceea de a spune intr-o buna zi: statul sunt eu. Ca Voiculescu viseaza sa incarneze intr-o buna zi statul, puterea totala, poate chiar salvatorul tarii o sugereaza tot in registru simbolic: "Mitul Mogulului Voiculescu va fi, in cele din urma, inlocuit de alt mit. Lumea are nevoie de povesti cu eroi".

Voiculescu nu se poate obisnui cu ideea ca a pierdut, ca a fost invins. Nu uitati ca nu accepta pe cineva deasupra lui iar institutiile, politicienii, jurnalistii scapati de sub control devin automat inamici.

Greu de spus ce se ascunde in frazele din acestei carti, altfel binisor scrisa din punct de vedere stilistic. In tot cazul, se anunta un nou proiect, cum altfel decat grandios: "Cred sincer ca in spatiul public sunt necesare si persoane care si-au finalizat propria devenire, care nu mai au nimic de demonstrat, care pot privi dincolo de obiectivele personale. Care nu sunt preocupate de ce castiga pentru ele, ci de ce ramane dupa ele. Care se pot interesa cu adevarat de celalalt. Nu stiu daca sunt o astfel de persoana. Dar pot incerca sa fiu. Acesta ar fi, poate, singurul mare proiect in care m-as mai putea implica. Un proiect personal, politic si social, deopotriva".

Se poate intelege de aici ca Voiculescu se imagineaza arhitectul Romaniei viitoare, poate Basescu 2, conducatorul ei de facto. In tot cazul, va intra intr-o noua etapa, poate chiar mai violenta, a razboiului cu statul in incercarea de a-l captura si dociliza pentru a-si pastra libertatea de a face, ca si pana acum, orice.

Luptator pana la capat, poate se gandeste chiar sa candideze sau sa aiba propriul sau candidat pentru a para o eventuala condamnare la inchisoare. Daca va ajunge insa acolo, nimic nu-l opreste sa-si desavarseasca opera si sa se proclame presedintele Republicii Borfasilor. Are la dispozitie un guvern intreg, un fost premier, fosti ministri, parlamentari, primari, patroni din fotbal chiar si un mogul, in fine, o mica societate al carui papusar a tot fost.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18838 vizualizari

 • +53 (57 voturi)    
  Era mai bine... (Joi, 27 martie 2014, 21:35)

  gussy [utilizator]

  Sa o publice dupa "marea trecere", il scutea de niste zile petrecute la "reculegere".
  • +42 (44 voturi)    
   Urmatorul proiect: Jilava! (Joi, 27 martie 2014, 22:24)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui gussy

   Succes!!!
  • +30 (32 voturi)    
   da (Vineri, 28 martie 2014, 8:15)

   federal [utilizator] i-a raspuns lui gussy

   dupa marea trecere va publica probabil o editie revizuita si adaugita.
   daca brutaria ii lasa timp destul poate face si un al doilea volum.
   unul legat si confectionat la atelierul de pe linga pensiunea Rahova sau jilava.
  • -26 (28 voturi)    
   la puscarie cu fosila Basescu (Vineri, 28 martie 2014, 10:30)

   AIKO100 [utilizator] i-a raspuns lui gussy

   Singura fosila vie a fostei securitati se afla in acest moment la Cotroceni. Locul acestei fosile de la Cotroceni este la puscarie.
   • +10 (16 voturi)    
    /// (Vineri, 28 martie 2014, 11:10)

    hmara [utilizator] i-a raspuns lui AIKO100

    Bine, bine, hai lasa-ne gadeo sau badea, cum te-oi mai numi.
    Altceva nu ai ? Ne-ai plicitisit.
   • +16 (20 voturi)    
    Presedintele a declansat si a sustinut lupta impot (Vineri, 28 martie 2014, 11:15)

    HunterHunter [anonim] i-a raspuns lui AIKO100

    Ai fost indobitocit de minciunile, calomniile, dezinformarile, intoxicarile, inscenarile si manipularile banditilor din usl si de la televiziunile infractorilor Felix, SOV, Ghita si DDD.
    Presedintele a salvat tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati.
    Presedintele a scos tara din recesiune si a readus-o pe crestere economica.
    Presedintele a limitat, a atenuat si a redus la minimum posibil, efectele crizei economice mondiale, asupra tarii.
    Presedintele a declansat si a sustinut lupta impotriva coruptiei.
    Ca sa scape de puscarie, cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari infractori, cei mai mari banditi si cele mai mari li che le s-au coalizat impotriva Presedintelui si au declansat o campanie mizerabila de dezinformare si manipulare. Presedintele a ramas acum sigurul sprijin al democratiei si al statului de drept.
    Presedintele trebuie sa fie sustinut de toata lumea in lupta impotriva mafiei.
  • +2 (4 voturi)    
   urare (Vineri, 28 martie 2014, 15:04)

   n italy [utilizator] i-a raspuns lui gussy

   Ar fi bine ca sa aiba timp sa scrie un fel de mahabharata si ramayana cu milioane de strofe iar la iesire sa semene cu piticul porno cu barba alba pan`la brau si-n loc de Mercedes sa-l ia cu presu`...
 • +34 (36 voturi)    
  Pacat (Joi, 27 martie 2014, 21:42)

  Daniels22026 [utilizator]

  Daca as putea, as scuti toti cititorii si pe Dan Tapalaga de lectura si analiza unui personaj dezgustator. Reptilele scuipa venin si oricit ne-am feri, sintem afectati negativ.

  Cumva ar trebui sa evitam total orice contact cu asemenea reptile. Chiar asa.

  Spuneti-le doar uslamistilor ca Voiculescu a scris o carte monumentala. Lasati-i pe uslamisti sa beneficieze de efectele "curative" ale veninului. Iar noi sa uitam complet opera reptiliana. Uitarea e cel mai bun vaccin fata de veninul varanului.
  • +17 (19 voturi)    
   Minciunile lui Felix (Vineri, 28 martie 2014, 11:11)

   HunterHunter [anonim] i-a raspuns lui Daniels22026

   Ziaristii independenti, Intelectualii, Studentii, Societatea Civila trebuie sa demonteze, sistematic, toate minciunile, calomniile, dezinformarile, intoxicarile si manipularile din cartea semnata de Felix, dar scrisa de lichelele din jurul sau.
   In carte sunt reluate absolut toate minciunile si calomniile pe care le spun infractorii din usl si de la televiziunile mogulilor de citiva ani de zile.
   - In primul rind Presedintele nu a fost ingenunchiat. Intentia reala a grupului infractional organizat usl nu a fost sa-l ingenuncheze pe Presedinte, ci statul de drept, justitia, pentru ca ei sa scape de puscarie.
   - In al doilea rind, cine sunt cei care au format si finantat usl-ul ? Cei mai mari hoti, cei mai mari corupti, cei mai mari banditi, cei care au devalizat tara. Vazind ca justitia, datorita contributiei Presedintelui, a inceput sa functioneze, acesti banditi, dupa ce au furat miliarde de euro, cu spectrul puscariei in spate, au utilizat cele mai josnice mijloace pentru indobitocirea populatiei si pentru fraudarea alegerilor. Iata cine sunt cei care au pus la cale si au finantat usl-ul : Felix, dovedit informator al securitatii, condamnat intr-un dosar la puscarie si judecat in alte procese, Nas6case, arestat de doua ori pentru mare coruptie la nivel inalt, Fenechiu, arestat pentru coruptie, SOV, arestat, Bekali, arestat, Dinu Paturiciu, trimis in judecata in mai multe dosare, Dragnea, trimis in judecata in mai multe dosare, Oprisan, trimis in judecata in mai multe dosare, Mazare si Nicusor Constantinescu, trimisi in judecata in mai multe dosare, Nicolescu - Arges, condamnat, Voicu, arestat etc etc etc
   - In al treilea rind, in anul 2009, Presedintele a cistigat detasat alegerile, si in tara si in strainatate, in ciuda fraudarii masive de catre infractorii din usl. Infractorii din usl au desfasurat inaintea alegerilor o monstruoasa campanie de minciuni si calomnii impotriva Presedintelui si PDL-ului
  • +2 (4 voturi)    
   varannus horribilis (Vineri, 28 martie 2014, 14:55)

   n italy [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

   Citirea ``operei voiculesciene ``poate fi asemuita doar cu disectia unui cadavru demult putrezit de catre medicul legist.Nu poate constitui o tortura mai mare pentru un om obisnuit tortura aproape fizica !Mein Kampf pare probabil ``harap alb`` pe langa cartea sus amintita [mai corect de fapt harap tuciuriu]As fi curios cate ore i-au trebuit lui Tapalaga pentru revenire din stresul provocat de lectura...
 • +24 (26 voturi)    
  . (Joi, 27 martie 2014, 21:43)

  tirolez [utilizator]

  Multumim pentru rezumat, dar cred ca il bagati prea mult in seama, cumva il validati.
  • +28 (30 voturi)    
   Util pt a-l intelege si pe marele securist Putin (Vineri, 28 martie 2014, 3:06)

   fLoreign [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Macar Varanul scrie, insa de la pumnii in gura, rangile peste genunchi si poloniul in cafele date de Putin nu putem citi nimic direct.

   Dar se naste intrebarea: ce conjunctura anume l-a propulsat pe unul dintre ei la carma fostului imperiu rus, pe cand celalalt pierde constant teren, poate chiar ajunge, "definitively", dupa gratii?
 • +32 (34 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 martie 2014, 21:52)

  [anonim]

  • +13 (15 voturi)    
   /// (Vineri, 28 martie 2014, 11:12)

   hmara [utilizator] i-a raspuns lui

   fals, intr-o tara normala, deja avea o biblioteca intreaga de carti scrise de dupa gratii
 • +26 (30 voturi)    
  varanul la apus (Joi, 27 martie 2014, 21:54)

  rilucrocodilu [utilizator]

  superb articolul!!!
  felicitari domnului Tapalaga!!!
 • +27 (29 voturi)    
  Comedia ridicolului (Joi, 27 martie 2014, 21:54)

  catalin72 [utilizator]

  Cred ca numele cartii,faza cu ingenuncheatul, i-a fost inspirat de o celebra gluma : cica ,un barbat ,se lauda altuia :" bah,nevasta-mea sta in genunchi cind vorbeste cu mine ","cum asa?" se mira celalalt ...."pai da,sta in genunchi si-mi zice : hai,iesi sub pat,ca nu mai dau in tine !"
 • -16 (28 voturi)    
  domnule tapalaga (Joi, 27 martie 2014, 22:03)

  destanga [utilizator]

  Ne surprindeti,nu credeam ca o sa cititi cartea ,nici nu stia Varanul ca ziaristul care a scris,impotriva lui ani de zile va ajunge sa-i citeasca cartea.
  Acum incep sa inteleg de ce scrieti impotriva lui Basescu ,Udrea,EBA..de fapt citind-o ati incercat sa gasiti motivele deziluziei pentru care ati intors armele de la o vreme.
  Din ce in ce mai surprinzator.
  • +24 (28 voturi)    
   Cine sunteti bai voi astia "surprinsii"? (Vineri, 28 martie 2014, 1:11)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui destanga

   Aia din camaruta aia unde va dicteaza alde felix ce sa scrieti?
  • +6 (10 voturi)    
   /// (Vineri, 28 martie 2014, 11:14)

   hmara [utilizator] i-a raspuns lui destanga

   Superfiaiala analiza si concluzie ai tras.
   Tipica spalarii pe creier.
 • +22 (24 voturi)    
  bunăă carte! (Joi, 27 martie 2014, 22:05)

  corvus coraX [utilizator]

  pentru un fost (?!) securist și viitor pârnăiaș, scrie binișor. OK, clar că nu a pus o literă la propria "creație". Nici măcar nu contează cine a fost vidanjorul literar. dane, nici măcar nu merita articolul ăsta pentru un personaj grețos..
 • +20 (22 voturi)    
  4000 de lei (Joi, 27 martie 2014, 22:23)

  arthur_l [utilizator]

  deci cu 2000 - 4000 de lei orice om poate sa isi scoata orice carte vrea, volum de poezii, proza, roman etc.

  normal ca varanu la banii lui a investit 10.000 de euro astfel ca si-a facut o carte cu coperti mai faine, cu hartie de calitate, etc.

  si ca sa i dea o autenticitate unei nulitati a mai platit inca 2-3 persoane sa apara alaturi de el

  dar calitatea continutului e tot nul la fel ca nebunelu de la mine din oras care a scos o carte de poezii doar asa ca sa arate ca se poate.
 • +27 (29 voturi)    
  domnu' tapalaga, (Joi, 27 martie 2014, 22:36)

  graveyard_shift [utilizator]

  sper ca ati luat cartea de pe torenti, ar fi nedrept sa-i alimentati contul varanului.
  fac pariu ca fie-sa si-a trimis toate secretarele si soferii sa cumpere cat mai multe volume, sa se umfle tati in sacoul cadrilat de mandrie.
  eu astept sa apara versiunea a doua, cu modificarile facute in beci.
 • +29 (31 voturi)    
  personal (Joi, 27 martie 2014, 22:51)

  potaissa [utilizator]

  am sa taraiesc cu siguranta ziua in care excrocul asta are sa intre la gherla, la baietii care nu se przinta cu numele ,ci cu marimea ``caracterului`` cam la modul :``Eu sunt Gigel 24 x 6`` si ca sa fiu sincer , ma bucur pentru el.
 • +33 (35 voturi)    
  atata amar de polologhie (Joi, 27 martie 2014, 22:53)

  ZeroAbsolut [utilizator]

  pentru ca tovarasul Dan Voiculescu aka dom'profesor Felix sa ne "explice" cum s-a ocupat personal de infiintarea grupului infractional organizat USL, cu scopul de a ingenunchea Romania prin acapararea Justitiei.

  In mod normal, la SRI ar fi trebuit sa existe o ditamai biblioteca despre faptele de "vitejie" ale pucistilor din vara anului 2012. Daca nici lovitura de stat nu reprezinta o problema de securitate nationala, atunci nu stiu zau ce altceva ar mai putea fi.

  Sa nu uitam ca unii dintre pasii care au stirbit statul de drept in Romania nu au fost inca parcursi in directie inversa. De exemplu, lantul OUG-uri neconstitutionale/secrete -> Monitorul Oficial subordonat Guvernului -> Avocatul Poporului (slugoi sau interimar) atarna inca greu de gatul democratiei, statului de drept si separatiei puterilor in stat in Republica Romania.
 • +27 (29 voturi)    
  Tratat de grandomanie în fază terminală... (Joi, 27 martie 2014, 23:07)

  Lupul Monarhist [utilizator]

  Felix va avea timp suficient să își recitească opera la mititica...răcorel și bine...
  • +4 (6 voturi)    
   Volumul II (Vineri, 28 martie 2014, 12:46)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui Lupul Monarhist

   va fi desprea regimul ingrozitor din puscarie aplicat de Basescu adversarilor sai politici si bineinteles despre bolile care s-au declansat automat in momentul in care s-a trantit usa de fier dupa el. Cartea e doar inceputul circului. E OK. Nu ma deranjeaza atata timp cat show-ul vine de dupa gratii.
   • 0 (0 voturi)    
    Cu atât... (Vineri, 28 martie 2014, 18:37)

    Lupul Monarhist [utilizator] i-a raspuns lui John M.

    ... mai incitant... spectacol total! După gratii să fie!
 • +13 (15 voturi)    
  Copiosule :-) (Joi, 27 martie 2014, 23:14)

  scoobska [utilizator]

  Esti tare, bai Tappy.
  De o vreme le chiar zici.
  :-)

  Sa traiesti.
 • +23 (25 voturi)    
  Genial (Joi, 27 martie 2014, 23:32)

  skanda7 [utilizator]

  Cartea asta e bilet pentru ospiciu, sper sa o citeasca si un psihiatru si sa faca ce e mai bine pentru bietul om si mai ales pentru romanii sarmani. Se pare ca prostimea din Romania a fost mereu fascinata de indivizi puternic deranjati psihic (vezi Ceausescu)...
  • 0 (2 voturi)    
   Pentru ca... (Vineri, 28 martie 2014, 12:49)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui skanda7

   foarte multi spera sa ajunga la fel ca acesti nenorociti care ne-au furat viata si continua sa o faca.
 • -15 (19 voturi)    
  Rusine! (Joi, 27 martie 2014, 23:44)

  Gigi Kent [utilizator]

  Dl Basescu se uita la Mircea Badea, dovada ca stia ca "pe la Antene isi pun unii mainile in cap ca iar declaratie ...". Dl Tapalaga il citeste constiincios pe Voiculescu. Eu ce sa mai inteleg? Rusine!
  • +17 (19 voturi)    
   Tu si cu cei ca tine.. (Vineri, 28 martie 2014, 1:10)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   ..nu ati inteles niciodata nimic, asa ca nu-ti face probleme: esti acelasi personaj pentru care prostia, minciuna si hotia sunt reperele tale morale si care te reprezinta din plin.
   • -8 (10 voturi)    
    ? (Vineri, 28 martie 2014, 10:01)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Pari a fi putin suparat. Nu mai fii asa suparat ca faci riduri si alte problem de sanatate...
    • +8 (12 voturi)    
     /// (Vineri, 28 martie 2014, 11:17)

     hmara [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     Pe strada sau in colectivitate esti bagat in seama?
     Sincer, nu prea cred, esti prea superficial, mediocru, fara sclipire.
     • -2 (4 voturi)    
      Unde? (Vineri, 28 martie 2014, 12:40)

      Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui hmara

      Ce va mai place colectivizarea :D
  • +10 (12 voturi)    
   Ce sa mai intelegi? (Vineri, 28 martie 2014, 9:00)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Ca de obicei, nimic.
  • +8 (10 voturi)    
   /// (Vineri, 28 martie 2014, 11:15)

   hmara [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Tu nu trebuie sa intelegi nimic. Nu este nevoie, oricum nu ai capacitatea. Ai dovedit-o.
   La a3 lucrurile sunt mai simple pt tine. Acolo poti intelege tot.
  • 0 (0 voturi)    
   ghinion (Sâmbătă, 29 martie 2014, 8:21)

   mendax [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   uite de asta castiga tot timpul Basescu, ca-si cunoaste foarte bine adversarul si de asta pierde Voiculecu mereu, ca in grandomania lui nu se vede decat pe el, e mereu absorbit de ce face el, nu de ce-o sa faca adversarul lui.
 • +20 (22 voturi)    
  Cred (Vineri, 28 martie 2014, 0:11)

  KostasP [utilizator]

  Ca felix a trecut de-acum la faza de vise erotice cu basescu, atat este de marcat de acest personaj.
  • +6 (8 voturi)    
   /// (Vineri, 28 martie 2014, 11:18)

   hmara [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

   ca si gigutu de mai sus.
 • +23 (25 voturi)    
  felix are dreptate... (Vineri, 28 martie 2014, 0:24)

  timp tamp [utilizator]

  Băsecu a îngenunchiat, un ghenunchi e pe grumazul varanului, peste câteva zile îi va aplica lovitura de gfație, vreo zece ani de pușcărie...
  Deja șandramaua USL e o amintire...urâtă pentru milioane de români, care nu au fost bolșevizați...
 • -11 (17 voturi)    
  Mda! (Vineri, 28 martie 2014, 0:58)

  Cataleya [utilizator]

  E plina lumea de traducatori.
  Ca si cum Varanul n-ar fi avu destui in ograda lui, se pare ca Tapalaga a sarit si el parleazu'
  Jenant...
 • +19 (21 voturi)    
  Adica,dupa toate, (Vineri, 28 martie 2014, 1:06)

  micul [utilizator]

  mai e si paranoic !Un fel de regale Midas pe invers,tot ce atinge se transforma nu in aur ci in ra...at ! Oricum , la vremea cand Basescu asi va termina mandatul ,Felix va sarbatori deja 4-5 luni la Jilava ! Si sa te tii atunci carti scrise !
 • +2 (4 voturi)    
  din tot (Vineri, 28 martie 2014, 8:47)

  pita [utilizator]

  ce ''vomita'', aceasta reptila baloasa , imi place un singur lucru si anume faptul ca in PLASA USL-ului se zbat niste pestisori cu nume si prenume v.v.ponta , crin,
  anto, sarbu, hrebe si multi altii.
 • +2 (4 voturi)    
  Seamana cu o opera literara cunoscuta (Vineri, 28 martie 2014, 8:53)

  Matrafirefox [utilizator]

  sub numele de Mein Kampf, doar inlocuiti "evrei" cu "basisti" si inlocuiti-l pe Felix cu stiti voi cine.
 • +7 (9 voturi)    
  Domnule Tapalaga (Vineri, 28 martie 2014, 9:26)

  soringusar [utilizator]

  Nu ma intereseaza. Asa cum nu ma uit la Latrine nici macar o secunda , asa nu ma intereseaza ce a vrut sa transmita d-l Voiculescu nici o clipa. DELOC.Tot articolul dvs este o pierdere de timp. Cu stima.
 • +11 (13 voturi)    
  Graba (Vineri, 28 martie 2014, 9:41)

  adriann_l [utilizator]

  Cred ca omul s-a grabit... daca mai amana putin si o lansa in timpul detentiei, ii mai scadeau din pedeapsa.
 • +9 (11 voturi)    
  stiu (Vineri, 28 martie 2014, 9:47)

  Ruhe [utilizator]

  Asta a scris cartea asta ca sa poata demonstra ca nu-i in deplinatatea facultatilor mentale si sa scape de puscarie.
 • +10 (12 voturi)    
  ciudat (Vineri, 28 martie 2014, 9:47)

  dum_i [utilizator]

  ciudat totusi titlul, avand in vedere ca USL e istorie si Basescu e tot in functie :))
 • +11 (13 voturi)    
  E atre asta cu "ingenuncherea lui Basescu" (Vineri, 28 martie 2014, 10:24)

  v_sile [utilizator]

  Imi aduce aminte de un episod din Muppets, acele papusi simpatice, pentru cei care nu stiu. Un tobosar celebru, nu mai stiu, din pacate, numele, vine in spectacol (asa era formatul, era un invitat la fiecare episod).

  Acolo I se pregateste un duel intre el si bateristul trupei Muppets, numit Animal, un baterist dement, care nu vorbea, ci doac zbiera si se agita.

  Inainte de duel, Animal vine acolo, dar nu normal, ci urland si tinut in lanturi de seful trupei, care cu greu il stapanea sa nu sare la gatul "invitatului"

  Invitatul il priveste cu compasiune si spune cu umor:
  - Saracul, nu stiu cum o sa suporte infrangerea!
  La care seful trupei, gafaind de efort, raspunde:
  - Daca imi scapa din lant, nu stiu cum o sa suporti tu victoria!

  Ei, cam asa si cu Voiculescu, cred ca o sa suporte cam greu "victoria" asta, cativa ani la mititica...
 • -3 (5 voturi)    
  . (Vineri, 28 martie 2014, 10:49)

  DeLove [anonim]

  Nu mai visati atat ca daca Basescu avea probe il inchidea de mult pe voiculescu, dar dupa cum puteti vedea, nu are probe.
 • -5 (7 voturi)    
  . (Vineri, 28 martie 2014, 10:54)

  sandra.renetova [utilizator]

  N-ai prea inteles mare lucru vad. Cand ai tipul asta de gandire, e greu sa ti-l schimbi doar citind o carte.
 • +9 (11 voturi)    
  nu-i cam mult? (Vineri, 28 martie 2014, 11:25)

  nede [anonim]

  Nu e totusi cam mult sa discutam despre o mizerie scrisa de un turnator penal?
  • 0 (2 voturi)    
   Nu e prea mult... (Vineri, 28 martie 2014, 12:56)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui nede

   Trebuie sa se stie ca oamenilor de rand ca noi le pasa si nu-i iarta decat daca se aplica legea.
  • 0 (2 voturi)    
   Mi se pare amuzant (Vineri, 28 martie 2014, 15:19)

   Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui nede

   Inteleg ca majoritatea oamenilor sunt revoltati de psihopatia acestui individ, dar pentru mine la un moment dat devine comica toata sarada. Ma rog, sa vedem ce scrie din parnaie si daca i se imbunatateste stilul ii putem spune "stii, nu m-a impresionat munca ta timpurie, dar cred ca sentinta iti prieste".
 • -2 (4 voturi)    
  !!! (Vineri, 28 martie 2014, 12:35)

  Raluca.H [utilizator]

  Cred ca o sa deschidă ochii multor oameni în legătura cu Băsescu, o sa iasă la iveala toate mârșăviile și manipulările pe care l-a făcut în cele doua mandate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by