Se umple, in fine, marele gol din politica romaneasca. Dupa lungi sfortari a aparut Partidul cu un singur membru, Reformator si Liberal. Presedinte, membru si fondator este Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu. Desi par mai multi, in realitate vorbim despre unul si acelasi om. Tot el formeaza Comitetul de Initiativa si se reprezinta in emisiuni televizate, fiind, cum ar veni, propriul purtator de cuvant.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Va fi primul partid fara scandalaluri, disensiuni interne, schisme, tabere, bisericute, aripi si aripioare. Tocmai din acest motiv se numeste si Reformator. Caci nimic nu seamana cu sublima realizare a lui Tariceanu. Nici un fost presedinte de partid n-a reusit, pana la el, contraperformanta de a fi total abandonat, ignorat cu desavarire, lasat in offside de colegii de partid.

Moment istoric in zbuciumata istorie a liberalilor: se rup din nou dar iata ca nu pleaca nimeni. Doar un fost presedinte plictisit de propria singuratate s-a decis intr-o buna zi sa se autoproclame partid pentru a nu mai putea fi dat jos vreodata din functie decat de el insusi. Cine a mai ocupat functii atat de inalte si ai comis gesturi politice atat de caraghioase?

N-am vazut inca personaj mai comic dar atat de ferches, o marioneta dichisita zambind atat de fermecator, un exemplu de oportunism atat de stupid. N-am mai intalnit politician mai rupt de realitate dar atat de multumit de sine, in stare sa se autociteze mereu ca din Biblie. Cand apare la TV, acest vesnic inamorat mai ales de el insusi emite foarte sobru, plascaind mereu ca dupa o masa buna, o multime de fleacuri si alte tampenii amestecate cu teme serioase.

Ati remarcat falosenia cu care acest fost prim ministru pretins de dreapta se plimba ca o stafie prin vitrina unui guvern pretins de stanga? Este manechinul liberal numai bun de inchiriat putin de Victor Ponta si PSD pentru a pune in scena o noua farsa, pentru a atrage si ceva lume mai spalata la spectacol. Eventual niscai papitoi in frac si cu limuzina la scara, nu doar eterna saracime rupta de foame.

Eleganta si stil, mici si bere.

Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu completeaza galeria partidelor mici cu nume mari cu scopul evident de a amplifica in acest fel starea de confuzie generala, in speranta ca va aduce stangii niste voturi de dreapta si poate cativa parlamentari liber-schimbisti (la sugestia cititorilor HotNews.ro). S-au mai vazut insa cazuri de iesiri spectaculoase in decor, alunecari in santul istoriei. Poate doar Emil Constantinescu il intrece in ridicol, pretiozitate, autosuficienta, egoism, narcisism si aroganta ca mod de a vietui in politica cu aerul ca prezentul nu te merita.