Presedintele Traian Basescu a infiintat Partidul Miscarea Populara si o fundatie-aspirator de primari ca jucarii pentru Elena Udrea. E atat de evident pentru orice om de buna credinta incat teza nu merita o demostratie prea sofisticata. De notat doar ca protejata presedintelui vorbeste de cand s-a inscris "simplu membru" in partid ca si cum l-ar conduce. In jurul ei se invart ceilalti lideri: Tomac, Baconschi, Funeriu si, pana mai ieri, Papahagi. Este prezentata "cel mai puternic politician din Romania" (de ce n-a primit atunci o functie in partid), tot ea stabileste politica de aliante, in ce conditii ar colabora cu liberalii, pe cine ar lua si pe cine nu in partid etc.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Totul ar fi OK daca partidul si-ar asuma ca Udrea este adevarul ei lider, ca totul s-a construit pentru ea si pentru ambitia ei de a dispune de un vehicul care sa-i sustina visul de a candida la prezientiale. Pana la urma, e dreptul lui Traian Basescu sa-si pregateasca viata dupa Cotroceni cum crede ca e mai bine si cu cine doreste. Problema e ca nimeni nu si-o asuma drept lider, cu toate ca Udrea se prezinta si se comporta ca atare. Initial, publicul a fost putin tras pe sfoara cu figuri onorabile, cu intelectuali subtiri pusi in vitrina si cu oameni de paie instalati lideri.

Intre timp, aparentele de prospetime s-au naruit. PMP se comporta la fel ca toate alcatuirile artificiale din politica romaneasca. Racoleaza ce poate si primeste pe oricine, fara criterii, fara standarde minime. In PMP gaism oameni din PDL, migratori de profesie sau scursuri politice, drojdia politicii romanesti de la PNG si PPDD. Sa zicem ca pusculitele politice ca Marin Anton, fost director Rafo (sau JAFO cum ii spunea Traian Basescu in 2004) sunt compromisuri necesare. Pana la urma, veti spune, orice partid are nevoie de bani, de sponsori. De acord. Dar macar nu defilezi cu compromisul, nu te mandresti cu hahalere.

Iata ce spune presedinta PMP Satu Maru, Laura Bota, entuziasta ca toate cele sase organizatii locale ale PNG si majoritatea membrilor PPDD s-au inscris in Miscarea Populara: "Partidul Miscarea Populară este într-o continuă expansiune iar prin cooptarea, sau înscrierea mai exact, a organizatiilor celor două partide s-a demonstrat că PMP Satu Mare a produs o emulatie pe scena politică judeteană". Acum sa vezi valuri de adeziuni! Oamenii lui Gigi Becali si Dan Diaconescu au dat semnalul, emulatia s-a produs, ce mai asteptati oameni buni? Dupa ei!

Mai ramane ca presedintele Basescu sa-l gratieze pe Becali, sa-l invite pe Dan Diaconescu in partid si sa-i aseze pe amandoi langa Baconschi si Funeriu pentru ca Elena Udrea sa aiba si o "aripa populara" in partid. Sa nu facem, totusi, din PMP un partid elitist, e loc pentru toata lumea. Am vazut cu totii din pozele postate pe Facebook ca Udrea este un politician universal: l-a convins pe ciobanul Artimita sa se inscrie in partid dar a fost si la dezbateri cu staif la GDS. E cu intelectualii, dar tine si cu prostimea.

Electoratul dreptei a mai avut parte de confuzii similare, de experimente ratate, de scene de prost gust precum cele de mai sus. Cand era la sefia PDL Bucuresti, Elena Udrea l-a adus pe Popescu Piedone, omul lui Voiculescu, pe post de sef de campanie iar pe Silviu Prigoana l-a pus candidat la Primaria Capitalei. Rezultatul: o catastrofa previzibila. Oricem om normal a fugit mancand pamantul de oferta dreptei in Capitala. S-ar putea insa ca oameni ca Udrea sa creada ca alegatorii nu au, in realitate, nimic de spus. In viziunea unor politicieni, absolut totul poate fi cumparat, aranjat cu baronii sau trucat la televiziunile mogulilor. Doar asa s-a ales in Parlament, cu ajutorul lui Pinalti din Piatra Neamt, azi cercetat de DNA.

Aici, fix in acest punct, vor sari in sus cativa postaci teleghidati si vor intreba daca ai ceva concret sa-i reprosezi, te acuza ca esti misogin, frustrat sau ca esti platit de Macovei sau Blaga sa o ataci pe Udrea. Ei bine, pentru linistea lor tin sa precizez in mod special urmatoarele: cel mai puternic politician din Romania, Elena Udrea, este perfecta, vizionara, un fost ministru de exceptie si va fi viitorul candidat pe merit la presedintia Romaniei. Pacat ca partidul lui Basescu o trage in jos, cu toti marinantonii dubiosi, cu tradatorii pedelisti, penegistii, pepededisti si alti migratori de doi lei amestecati aiurea cu intelectuali care n-au castigat un rand de alegeri in viata lor. Dati-i doamnei un partid adevarat si un electorat care s-o merite, s-o aprecieze la adevarata valoare! N-o mai chinuiti atat!