Uitati-va daca asta mai e tara si nu doar o simpla bataie de joc. E incredibil.

Dragos Paul AligicaFoto: Hotnews

Sa vina odata, domnule, rusii si sa se termine acest chin de a fi responsabili pentru tara proprie: sa ne dea gaze ieftine si sa ne faca WC-uri duble aliniate cate trei, in timp ce invatam limba rusa cantand. Sa scapam odata. Sa fim fericiti.

In mod deliberat si sistematic aceste mediocritati, aceste hiene grupate in retele si grupuri de interese in jurul ministerelor si structurilor politic-administrative indeparteaza tot ceea ce poate reprezenta un reper de profesionism, competenta si normalitate. Pur si simplu elimina si marginalizeaza tot ce nu e ca ei.

Cunosc bine acest tip de cazuri. Este strigator la cer. In domeniul meu au facut prapad. Ceea ce face aceasta mafie a canaliilor care paraziteaza pana la descompunere sistemul de educatie din Romania este pur si simplu crima.

Uitati-va aici cazul profesorului dr. Ştefan Mindea specializat în neurochirurgie spinală minim-invazivă şi care conduce Secţia de Neurochirurgie spinală a Centrului Medical Universitar Stanford:

“A absolvit medicina la una dintre cele mai renumite universităţi din lume – Stanford, în Statele Unite. A ajuns să conducă secţia de Neurochirurgie la doar 36 de ani – o performanţă unică în istoria universităţii americane. Dar a lăsat totul în urmă şi s-a întors în România.

Aceasta este povestea lui Ştefan Mindea, un medic care aduce speranţe pacienţilor cu afecţiuni grave ale creierului. Pe de altă parte, statul român îl amână de şase luni pe neurochirugul în privinţa echivalării studiilor. Mai exact, el nu poate opera în ţară…. La doar 38 de ani face operaţii pe care doar o mână de oameni la nivel mondial le pot face, iar în plină ascensiune profesională a hotărât să vină cu tot cu familie în România, la Institutul Creierului din cadrul Spitalului Monza.

De şase luni însă, el aşteaptă ca statul român să îi echivaleze studiile.

Doctorul Mindea se loveşte de birocraţia statului român care i-a transmis că, deocamdată, nu îi poate echivala studiile…”

Cititi aici restul.

Asta este: Romania, tara europeana. In 2014.

Ce sa mai analizam, ce sa ne mai prefacem ca avem nevoie de elaborari si precizari?! E clar, nu?!

De 23 de ani trag si iau si apuca si apuca si nu se mai satura: Au intrat in tara asta zeci si zeci de milioane in sistemul de educatie: Bani de la UE, Banca Mondiala, ajutoare americane etc etc. Basca, anual, bugetul de stat. Si rezultatul il vedeti: nici macar o universitate, una, care sa puncteze cat de cat decent. Cercetarea? La pamant. Unde s-au dus 20 de ani de fonduri si “programe”? Intrebati-ma ca sa va intreb.

Si culmea tupeului: dupa ce au facut un sistem de educatie dupa chipul si asemanarea lor, tin cu dintii la monopolul lor pe musuroiul asta de balegar pe care il controleaza ei. Nu cumva sa se echivaleze diplomele si astia cu studii in strainate sau in general astia competenti sa poata profesa cumva pe musuroiul lor.

Doamne fereste, daca transforma musuroiul in altceva? Se schimba ecosistemul. Ce se fac parazitii si familiile si clanurile lor?! Cine sa mai suga banii pentru educatie si cercetare?! Nu e corect.

Dar, sigur ca da, e de dezbatut aici: Sa nu ne grabim cu concluzii si judecati. Orice chestie presupune doua puncte de vedere. Si de aia avem jurnalisti si formatori de opinie echidistanti. Sa ne spuna ca indignarea noastra in fata acestor abuzuri, acestei nesimtiri cosmice, acestei iresponsabilitati, acestei batai de joc pana la cer, este deplasata. Ia sa-i auzim cum vine treaba cu Profesorul Doctor Ştefan Mindea. Sunt sigur ca au ceva de spus.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro