Nu credeam ca voi ajunge sa scriu despre acest personaj minabil, vetust si gaunos. El este simptomatic pentru ceea ce Andrei Plesu a diagnosticat drept obscenitatea publica. Numirea sa la Curtea Constitutionala de catre PSD-ul lui Ponta este o palma data tuturor celor care iau in serios drepturile omului. L-am vazut in sedinta Parlamentului din 18 decembrie 2006, era secundul, aghiotantul lui Vadim in acea oribila harmalaie care a urmarit sa-l impiedice pe Traian Basescu sa-si tina discursul prin care condamna, in numele statului roman, dictatura comunista ca ilegitima si criminala. Nu auzisem mai nimic depre Lucian Bolcas. Peste putin timp mi-a fost semnalat un text din care reiese ca Lucian Bolcas, vicepresedintele PRM, o formatiune xenofoba, rasista, antisemita si anti-pluralista, isi permitea sa faca afirmatii insultatoare despre mine. Intre timp, Lucian Bolcas a devenit pesedist. Ceea ce arata, din nou si mereu, adevaratul chip al formatiunii care il are ca presedinte de onoare pe Ion Iliescu.

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

Este o infamie sa spui ca am batjocorit mormantul tatalui meu. Cu asemenea enormitati intram in zona delirului. Numele sau apare in Raportul Final pe o lista care include zeci de alti activisti din “frontul ideologic”. Sunt sute de nume mentionate acolo, in Raport. Exista o lista in final cu biografiile principalilor responsabili. Tatal meu nu a facut parte din CC al PCR, nu a fost ministru, ambasador, general de Securitate etc Este enumerat intr-o lista de activisti ideologici de nivel mediu. A fost director adjunct al Editurii Politice intre 1948 si 1958. Ar fi trebuit sa ca numele sau sa fie omis numai pentru ca eu eram presedintele Comisiei? Mi se pare o aberatie. Dar Lucian Bolcas nu avea cum sa stie ce contine Raportul. La data cand facea acea declaratie mizerabila, textul nu fusese publicat. Era cu patru zile inaintea sedintei din 18 decembrie. Lucian Bolcas si-a ingaduit sa ma ponegreasca abject fara a avea nicio baza documentara. Omul este xenofob, nu incape indoiala. In plus, este incompetent si de o infinita rea credinta. Nu are ce cauta in ceea ce trebuie sa fie un sanctuar al legalitatii.

“Vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş se îndoieşte de moralitatea raportului privind comunismul întocmit de comisia prezidenţială la conducerea căreia se află Vladimir Tismăneanu. Liderul PRM a fost invitatul emisiunii ”Dialog juridic”, de seara trecută, moderată de Corneliu Turianu şi difuzată de canalul Alpha Tv. ‘Cum se poate că un asemenea raport care prespune onestitatea unui om este susţinut de cineva care scuipă pe mormântul tatălui său şi asta nu se poate. (…) Acelaşi lucru l-a făcut şi Petre Roman”, a declarat Bolcaş.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro