"Continui sa cred ca presedintele a facut ce trebuia sa faca, adica si-a exercitat prerogativele. Capitulare mi se pare mult spus, si n-as vrea sa intram intr-o discutie de tip conspirativ. Nu cred in asemenea lucruri", a declarat europarlamentarul PDL, Traian Ungureanu, intr-un interviu pentru HotNews.ro, comentand explicatiile presedintelui Traian Basescu in legatura cu numirea noilor procurori sefi propusi de premierul Victor Ponta. Ungureanu acuza insa USL ca "ia la puercat lista cu procurori si pune aprobat sau respins, in prezenta lui Dan Voiculescu, care devine arbitrul situatiei".

Traian Ungureanu in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

TRU despre explicatiile lui Traian Basescu in ce priveste numirea noilor procurori sefi propusi de Victor Ponta

  • Am ajuns intr-o situatie periculoasa, intr-adevar, in care la sedinte de partid se discuta numele procurorilor buni sau rai, preferati sau indezirabili.
  • Nu stiu ce-au discutat intre ei (n.r. presedintele si premierul). Stiu ce-a discutat PNL-ul insa, si asta mi se pare scadalos ca un partid sau o alianta cum e USL-ul sa ia la pueract lista cu procurori si sa puna aprobat sau respins, in prezenta lui Dan Voiculescu, care devine arbitrul situatiei. 
  • PDL-ul ramane singurul partid din Romania care nu s-a ocupat cu asa ceva, care n-a participat la demonstratii de sprijin pentru inculpati, n-a facut coada la DNA, n-a pichetat Tribunalele, a suferit cat a avut de suferit in urma sentintelor care a scos din cursa un politician sau altul PDL si a mers mai departe. 
  • Continui sa cred ca presedintele a facut ce trebuia sa faca, adica si-a exercitat prerogativele. Capitulare mi se pare mult spus, si n-as vrea sa intram intr-o discutie de tip conspirativ. Nu cred in asemenea lucruri. 
  • USL-ul a trecut prin prima lui criza majora atunci cand s-a ajuns la justitie, mai precis la numirea marilor procurori. Nu cand a fost vorba de regimul fiscal din Romania. Aici s-au inteles perfect: oricine munceste trebuie jupuit de viu. Nu cand s-a pus problema sectorului agrar: are omul un hectar in plus de pamant, pe el cu birurile! Deci criza a intervenit in USL a intervenit atunci cand a fost vorba de justitie. Obiectivul principal al acestei aliante este acapararea justitiei. 
  • Eu cred ca e justitia e consolidata. Eu cred ca nu mai poate fi stricata sau avariata de nimeni, decat in conditii de asediu, cum era s-o patim asta vara. Cred ca Morar a facut un lucru bun, cred ca Monica a facut un lucru bun. Apropo de Monica (Macovei n.r.), desi nu suntem suta la suta de acord, ii datorez o reparatie. Atunci cand recent am spus ca a fost procuror comunist, a fost o greseala, si eu am fost ziarist comunist. Discutia-i alta. 
  • M-am lasat dus ca sa zic asa de propriul meu elan polemic si retoric. O recunosc, imi pare rau, sper sa mergem inainte si dupa aceasta mica remarca nefericita. In linia mare de actiune nu cred ca ne desparte nimic important. 
  • Am avut demnitari cu dosare, au fost judecati. Deci PDL e curat, sau daca vreti este agnostic in ce priveste justitia. In rest, da, putem discuta de tot felul de formule de ingerinta si chiar iresponsabilitate. Demonstratii la Medgidia, mitingul fratiei hotilor la Pitesti. Avem multe de discutat aici. 

TRU despre viitorul dreptei, influenta lui Traian Basescu si despre viitorul candidat la prezidentiale