​Op-ed

Drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor sunt drepturile omului

Vineri, 1 martie 2013, 16:05 Actualitate | Opinii


Duane Butcher
Foto: Ambasada SUA
Articol semnat de Duane Butcher, Însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA

Ambasada noastră (a SUA- - n.red.) a co-sponsorizat proiecţia de miercuri seară a filmului documentar american „Revolta de la Stonewall” de la Centrul Ceh, situat în apropierea Universităţii din Bucureşti. Peste 100 de persoane au participat la ceea ce s-a dovedit a fi o seară emoţionantă. În urmă cu o săptământă, proiecţia unui alt film sponsorizat de Ambasada SUA, ce a avut loc în cadrul seriei de evenimente legate de luna istoriei comunităţii LGBT, a fost împiedicată şi oprită pe loc de protestatari care au început să strige în sala de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Acea demonstraţie şocantă a intoleranţei şi urii a părut să aprindă o scânteie în rândul comunităţii româneşti care luptă pentru drepturile omului, aşa cum a făcut revolta de la Stonewall în New York, în 1969. Entuziasmul şi susţinerea faţă de mişcarea pentru drepturile comunităţii LGBT din România au fost impulsionate, iar Ambasada SUA este mândră să fie parte a acestei mişcări.

Pentru comunitatea noastră de la Bucureşti, intoleranţa demonstrată la sala „Horia Bernea” a Muzeului Naţional al Tăranului Român în urmă cu o săptămână vine în profundă contradicţie cu profilul cultural al muzeului şi cu programul Noului Cinematograf al Regizorului Român, care include filme româneşti şi internaţionale cu valoare artistică. Noul val al cinematografiei româneşti cu realizările sale este foarte apreciat în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, şi reflectă bogata viaţă culturală şi deschiderea atât de des celebrate la Muzeul Ţăranului Român.

Însă acţiunile perturbatoare ale protestatarilor care au intrerupt proiecţia gratuită a filmului nominalizat la Oscar „Copiii sunt bine-mersi” (The Kids are All Right) au afectat reputaţia Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi totodată au împiedicat desfăşurarea unui eveniment sponsorizat de Ambasadă, afectând direct capacitatea noastră de a desfăşura activităţi culturale, care sunt parte a misiunii noastre diplomatice în România. Deşi răsuflăm uşuraţi că reprezentanţii noştri diplomatici prezenţi la proiecţia filmului nu au fost răniţi, protestatarii au creat o atmosferă foarte intimidantă pentru persoanele care veniseră să vadă filmul, iar discursul lor intolerant a creat o atmosferă care ar fi putut duce la confruntări violente.

Comunitatea LGBT din România a făcut mari progrese în eforturile de a obţine acceptare şi egalitate, eforturi pe care Ambasada noastră le susţine. În ultimul deceniu, România a dezincriminat complet homosexualitatea, a introdus şi a aplicat o amplă legislaţie anti-discriminare şi a introdus legislaţie împotriva infracţiunilor cauzate de homofobie. A adoptat principalele tratate privind drepturile omului ale Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Convenţia Europeană a drepturilor omului. Constituţia României apără ferm egalitatea drepturilor omului, principiu aplicat prin Ordonanţa de Guvern nr. 137/2000.

În discursul său de învestire, preşedintele Obama a spus: „Eforturile noastre nu se vor încheia până când fraţii noştri homosexuali nu vor fi trataţi la fel ca toţi ceilalţi conform legii.” În Statele Unite se fac deja eforturi în această direcţie, dar mai sunt paşi de parcurs în acest sens. Aceste eforturi au fost începute şi în România şi vă susţinem în acest demers.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5292 vizualizari

 • -3 (31 voturi)    
  Hmm (Vineri, 1 martie 2013, 16:49)

  Adrian C. [utilizator]

  Ma gandesc la drepturile copiilor familiilor de tigani. Au si ei dreptul la educatie, la alegerea momentului casatoriei, si se stie ca majoritatea lor nu au acces la asa ceva.

  De ce nu face ambasada SUA un comunicat si despre drepturile acestor copii? Face in schimb despre drepturile lesbienelor.
 • +7 (39 voturi)    
  Mda... (Vineri, 1 martie 2013, 17:07)

  justy [utilizator]

  ...si marmota invelea ciocolata...
  Drepturile omului sunt ignorate intotdeauna, in dauna drepturilor puscariasilor, a drepturilor dezaxatilor... In general, drepturile majoritatii sunt ignorate, in timp ce drepturile tuturor minoritatilor sunt clamate fervent. Nu avem dreptul la o viata normala pentru ca tot timpul trebuie sa ni se scoata ochii ca nu respectam drepturile anormalilor. Deci, drepturile celor care nu fac parte din nicio minoritate le respecta oare cineva???
 • +2 (28 voturi)    
  ce legatura (Vineri, 1 martie 2013, 17:15)

  sili [utilizator]

  Are Adrian C? Aici este vb despre homosexuali si lesbiene. Foarte bine ca se vb despre asta, ar trebui sa se vb mai mult, sa inceapa sa fie acceptat lucrul asta, nu este mai de preferat ca un barbat care este homosexual sa poata trai dupa cum ii este natura si sa poata recunoaste public lucrul acesta decat sa se casatoreasca cu o femeie si sa chinuie si o femeie pe deasupra si pe el traind dublu? avamd si relatii ascunse cu barbati? sau o femeie? sau nu ne putem pune intrebarea ce am face noi daca am avea copii care au aceasta inclinatie sexuala, nu am vrea sa fie si ei liberi , fericiti, sa nu le fie teama de aprobiul public daca se indragostesc cand le vine vremea de "cine nu trebuie" ? ca lesbiene si homosexuali exista de cand lumea!
  Pai tiganii au dreptul la educatie in Romania , ceea ce multi nu au este posibilitatea de a merge la scoala, saracie, mizerie, ai vazut si articolul de la Diaspora si poza cu acei copilasi frumosi de tigani de pe groapa de gunoi Cluj? citeste si comentariile si vei vedea ca societatea nu simte mila, compasiune, tendinta de ajutor pentru acei copiii saraci ramasi fara mama, sunt niste nomazi "imputiti" la care publicul roman le doreste mult suuces in Marea Britanie. :-) asta este ...
  Cat despre casatorii nu ma pronunt, discutabil :-), casatorite probabil sunt mult mai stabile si cuminti decat tinerele de 12 ani din Europa ...nici casatorite dar gravide la 12 ani , probleme cu drogurile, boli sexuale, etc.Discutabil.
 • +10 (20 voturi)    
  accesul vs dreptul (Vineri, 1 martie 2013, 17:16)

  getodacul [utilizator]

  Adrian C. nu-mi amintesc sa fi auzit vreodata de un caz in care vreo copil de etnie rroma a fost refuzat sa fie inmatriculat la scoala.
  Dimpotriva, stiu ca sunt programe universitare SPECIALE pentru cetatenii de etnie rroma. Sunt universitati ce au locuri rezervate DOAR pentru cetateni de etnie rroma.
  Faptul ca ei nu se inscriu la facultate nu poate fi considerat o incalcare a drepturilor omului.
 • +5 (31 voturi)    
  Conceptie (fecundatie) imposibila (Vineri, 1 martie 2013, 17:19)

  sorincj [utilizator]

  Pot doi homosexuali sau doua lesbiene sa conceapa un copil (sa se fecundeze) ? Nu.
  Daca toti barbatii ar fi homosexuali si toate femeile lesbiene? Nu s-ar mai naste nici un copil.
  Poate, candva, instinctul de conservare, instinctul de perpetuare a speciei sa contravina putin sau putin mai mult cu drepturile LGBT.
 • +5 (17 voturi)    
  @Adrian C (Vineri, 1 martie 2013, 17:25)

  Vlad C [anonim]

  Uite ca se ocupa si de tigani ambasada SUA, acum 1 an si 6 luni: "Ambasada SUA avertizeaza Baia Mare. Motivul: hotararea de a desfiinta un cartier al tiganilor"

  Si in urma cu 1 an:

  "Potrivit informatiilor din mass-media romana si cea internationala, la cateva ore de la mutarea in cladirea Cuprom, multe dintre familiile relocate - in special copiii - s-au imbolnavit avand nevoie de asistenta medicala", se arata intr-un comunicat al Ambasadei SUA remis HotNews.ro

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12452432-ambasada-sua-ingrijorata-situatia-romilor-din-baia-mare-mutati-intr-uzina-inchisa-din-motive-poluare-cncd-analizeaza-cazul.htm

  Sau:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11534868-mark-gitenstein-guvernul-ambasada-sua-vor-ajuta-romii-ajunga-egalitate-deplina-ceilalti.htm

  Deci, ce spuneai? Ma enerveaza din cale afara omenii care vin cu intrebari de genul "de ce tocmai acum", sau "de ce aia si nu cealalta". Cu atat mai mult cand mai bat si campii ca tine.

  Dar probabil neavand altceva inteligent sa postezi, ai facut si tu ce ai putut. Nu ti-a iesit. Mai mult noroc data viitoare.
 • +3 (15 voturi)    
  Muzeul Taranului (Vineri, 1 martie 2013, 17:35)

  beee [utilizator]

  Nu se spune nimic de modalitatea in care a inteles Accept sa serbeze Luna LGBT, incercand sa aduca un profesor pro-pedofilie la Facultatea de Sociologie, manifestare de asemenea sanctionata de societatea civila. De asemenea de acest eveniment de la Muzeul Taranului, in contradictie toatala cu statutul muzeului, film cu intrare libera desi contine scene sexuale explicite cu raiting +18

  De fapt ce s-a intamplat: aproximativ 50 de oameni au boicotat proiectia dupa primele trei minute. Au fost angajati din muzeu, reprezentanti ai unor ong-uri, ziaristi, editori, scriitori, oameni de la diferite parohii bucurestene dar si cativa provocatori.

  Muzeul Taranului este depozitarul unui patrimoniu crestin impresionant, incompatibil cu o asemenea propaganda, oamenii s-au mobilizat sa protejeze ceea ce instiutiile trebuiau sa o faca din oficiu.
  Sanctionata a fost in primul rand cacofonia deontologica a directorului MTR care nu a inteles ca Muzeul Taranului este incompatibil cu un festival LGBT.
  Institutia a fost gandita inca din perioada interbelica tocmai sa separe patrimoniul spiritual romanesc de celelalte exponate din Muzeul de arta. Horia Bernea a fost un geniu aducand dupa revolutie in Romania singurul premiu EMYA (cel mai bun muzeu european). Din pacate epigonii fac gafe si creaza gratuit tensiuni.
  Directorul MTR Virgil Nitulescu in seara evenimentului a dat un interviu: “Este un film absolut decent, un film cu multe premii. Nu reprosez nimic în ceea ce priveste filmul, nici Asociatiei Accept si Asociatiei Macondo. Singurul meu repros este la adresa celor 50 de derbedei care au împiedicat difuzarea filmului. Este pentru prima data când un grup de huligani împiedica un proiect cultural în muzeu.”
  Din cate am povestit cu derbedeii astia de la muzeu, am inteles ca doreau sa va dea statutul institutiei. Domnule Nitulescu, daca domnul Horia Bernea v-ar auzi, s-ar scula de vis-a-vis de la Biserica Mavrogheni si ar veni sa va dea o palma...
 • +2 (18 voturi)    
  no sir (Vineri, 1 martie 2013, 17:44)

  popescu_dtru [utilizator]

  Reputatia MTR a fost salvata de protestatari. E nedemn de SUA, la care eu ma gandesc cu prietenie, sa sponsorizeze manifestari lgbt organizate sfidator intr-un spatiu cultural crestin. Data viitoare invitati-i la ambasada dv.
 • -2 (14 voturi)    
  Oare de ce (Vineri, 1 martie 2013, 18:04)

  Kappa [utilizator]

  oamenii care se nasc cu o problema cum ar fi homosexualitatea, am citit pe HN ca termenul asta este eradicat din DEX pe baza unui comitet al Aacademiei Romane, conduse de respectabilul Acad.Iorgu Iordan ( D-sa a fost respectat enorm de Stat si inainte de '89), nu inteleg un lucru simplu: daca 9999 dintre oameni au niste norme morale, ca daca n-ar fi astea ne dam cu totii in cap, ce vreau eu asta al 10000-lea?
  Sa le impun adevarul meu lu'restu'?
  Ai problema ta, si nu-i vorba de teoria relativitatii aici, daca gasesti pe acel altu'din ceilalti 10000, ti-ai rezolvat-o.
  Dar este problema ta, si daca eu sint unul dintre ceilalti 9999 nu vreau sa aud propaganda cum ca normalitatea ta este anormalitatea mea.
  Da, au fost Socrate, Numa Pompilius, Michelangelo (si uite ce porcarie a facut din Capela Sixtina), a fost Da Vinci (chapeau bas) si multi, multi altii.
  Dar si-au tinut problema in dormitor.
 • -2 (18 voturi)    
  @Vlad C (Vineri, 1 martie 2013, 18:19)

  HP [utilizator]

  Vrei sa spui ca suntem obligati sa ne imperechem ca iepurii pentru perpetuarea speciei ? Daca pe mine ma doare in cot de perpetuarea speciei, ce treaba ai tu ?

  ////(editat de HotNews.ro)
 • +2 (8 voturi)    
  Foarte bine ! (Vineri, 1 martie 2013, 18:25)

  XXIstCentury [utilizator]

  Normal ca drepturile asupra propriei sexualitati fac parte din drepturile omului. Tot asa cum ideea ca societatea trebuie sa judece sexualitatea dincolo de protejarea contra abuzurilor tine de mentalitatea secolelor trecute. Da, BOR poate sa refuze sa oficieze casatorii, dar in fata legii statului, este doar un contract - legea nu ar trebui sa faca si lectii de morala. Iar comportamentul celor care au perturbat proiectia de la MTR ... o parte buna, cred, e ca s-a vazut ca da, chiar a inceput sa existe la noi fundamentalism religios, amestecat cu nationalism ... si ca a existat un puternic sentiment de respingere a acestor manifestari.
  @ sorincj : daca toti oamenii ar fi homosexuali, da, ar disparea specia :) Homosexualitatea / bisexualitatea e specifica anumitor specii. La unele, sunt doar manifestari ale dominatiei, dar la altele, se formeaza cupluri homosexuale ( care pot si creste pui / fura si cloci oua ) si, totusi, speciile respective nu dispar. In cazul oamenilor, de-a lungul istoriei, nici cand homosexualitatea era incurajata nu s-a ajuns la un procent foarte mare :) Si chiar in prezent, in tarile in care e legalizata de multa vreme si larg acceptata, procentajul e relativ constant si e cel specific speciei noastre.
 • +3 (11 voturi)    
  am vazut filmul la Centrul Ceh (Vineri, 1 martie 2013, 18:42)

  ..13 [utilizator]

  Nu este nici o exagerare in pozitionarea Ambasadei USA.

  Exagerata a fost pozitia exprimata la MTR.

  Am vazut filmul de la Centrul Ceh si pot sa am un punct de vedere. Filmul de la Centrul Ceh a fost unul este extrem de emotionat despre drepturile omului si cum pentru ele americanii se lupta - fiind de multe ori la limita - on edge - dar nu se lasa. Povestea barului Stonewall din 1969 este legata de egalitatea in drepturi indiferent de orientarea sexuala. Un exemplu simplu: sa danseze in public doi barbati, Poate ca este cumva similara cu cea a Rosei Park - va rog cautati sa va documentati, pentru ca iarasi merita sa stiti mai multe. Filmul, extrem de bine documentat, readuce in prim plan o stare de fapt, o intamplare si niste oameni cu sentimentele lor , si aici sunt si polistii, si politicienii, si reporterii si oamenii care s-au aflat intamplator pe acolo...

  Fimul este extrem de echilibrat.

  Sala plina - a vibrat la multe secvente. Unele comice, altele mai putin.

  In final toti spectatorii au aplaudat - multumiri celor care l=au realizat, Ambasadei USA si Centrului Ceh

  Pentru mine a fost o lectie din istoria recenta a Americii pe care nu o cunosteam.

  USA mereu si-a perfectat propriul sistem democratic.Un politist spunea in film ca el a aplicat legea,dar stia ca legea aceea nu era perfecta si ca trebuia cumva schimbata...
 • +3 (11 voturi)    
  Drepturi (Vineri, 1 martie 2013, 19:39)

  Setalcott [utilizator]

  Daca drepturile minoritatilor sexuale sunt drepturile omului, de ce nu le spunem pe nume? De ce cream categorii speciale, inclusiv prin "legislaţie împotriva infracţiunilor cauzate de homofobie"? Este casatoria unul din drepturile omului? Dar casatoria homosexuala? Care va fi atitudinea Ambasadei americane cand casatoria homosexuala va fi legala pe tot cuprinsul SUA, iar in Romania nu? Nu cumva cei care au protestat au facut-o tocmai pentru ca, in viziunea lor, evenimentul afecta reputatia Muzeului Taranului Roman, sau oricum, ii deturna misiunea? Cum explicati ca astfel de evenimente nu au avut loc la Centrul Ceh? Nu cumva prin aluziile la violenta pe care le faceti stigmatizati o intreaga categorie de oameni, pe care ii asociati in mod automat cu violenta, doar pentru ca au vederi neconforme cu corectitudinea politica de azi? Se poate toleranta cu de-a sila? Daca intoleranta e asa un pacat, nu e intolerant ca o institutie a statului sa desconsidere parerile unei largi categorii de cetateni, determinandu-i sa recurga la astfel de forme de protest pasnic? Unde sunt drepturile lor?
 • +3 (13 voturi)    
  comenta cineva aici (Vineri, 1 martie 2013, 19:43)

  math [utilizator]

  "ce ne-am dori pentru copilul nostru care prin natura lui....". Nu este prin natura lui ci prin atitudinea societatii si prin nepasarea parintilor. Astfel ajunge sa i se para o optiune acceptabila si interesanta, la fel cum pot parea la un moment dat alcoolul, tigarile, drogurile usoare....

  Deci chestia cu natura, propun sa o lasam mai usor. Copiii nu au de ce sa vada asa ceva si nici sa li se prezinte drept ceva normal.
 • -1 (9 voturi)    
  VIITORUL ESTE INCERT (Vineri, 1 martie 2013, 20:47)

  dincannes [utilizator]

  Dacà procreerea isi continuà ritmul, mai devreme sau mai tirziu, vom fi prea multi, fatà de resurse, deci catastrofà!
  Dacà se diminuazà procreerea, pensiile nu vor mai putea fi asigurate (si spun unii, traditiile nu vor mai putea fi transmise, adicà vor dispàrea).
  Societatea noastrà este organizatà piramidal. Dacà baza nu creste, de la an la an, "intregul" devine instabil.
  Procentul celor, ce fac obiectul articolului, este mic si nu influenteazà viitorul.
 • -1 (11 voturi)    
  Muzeu vs. spatiu crestin (Vineri, 1 martie 2013, 20:50)

  Petran [utilizator]

  Cred ca abordarea muzeului ca un spatiu crestin duce spre fundamentalism. Un muzeu e un muzeu, un loc unde sunt expuse obiecte, e un spatiu cultural, apartine comunitatii, cu toate valentele ei. Asa sunt toate muzeele din tarile civilizate. Muzeul a fost initial creat pentru a celebra "artele pamantene" - creatiile tuturor. Faptul ca orasenii celebreaza la muzeu mostenirea rurala e un merit cultural si istoric incontestabil al celor de acolo. Faptul ca muzeul a devenit un nod cultural al Bucurestiului celebrand artisti contemporani, romani si straini, fie pictori, fie sculptori, artizani, bucatari, regizori si actori, faptul ca se tine pe picioarele lui adunand zeci, sute de adulti si copii saptamanal, tine de un merit managerial exceptional si de viziune. Ar fi bine ca toleranta si deschiderea sa guverneze in continuare acel spatiu minunat.
 • +1 (3 voturi)    
  Dar este natural, si este ceva (Vineri, 1 martie 2013, 22:40)

  XXIstCentury [utilizator]

  cu care te nasti. Altfel nu ar exista si la animale, care, totusi, au un mod mai "natural" de a fi. Face parte din sexualitatea unor specii. Ideea ca nu ar fi natural a aparut din necunoastere, iar apoi suprimare a informatiilor - cand au inceput sa fie observate, de catre naturalisti, comportamente homosexuale la alte specii, informatia nu a fost facuta publica pentru ca era "scandaloasa" :D La fel si cu istoria - desi cei mai culti stiau ca anumite societati care erau considerate modele de cultura erau foarte liberale cu homosexualitatea (Grecia antica, in special), iar unii dintre eroi fusesera homosexuali, despre acest lucru nu se vorbea. Astazi informatiile sunt mult mai accesibile, de asta se reduc predujecatile. Si nici nu sunt asa de putini oamenii care sunt pentru aceste drepturi cum ar vrea unii. Nici procentul homosexualilor nu este chiar asa de mic. In afara de asta, stiu destul de multi hetero care sunt ferm impotriva homofobiei (inclusiv eu). Deci, li se adauga si acest procent - care, in plus, este in crestere :D
 • +2 (4 voturi)    
  pentru sorincj si un pic mai mult... (Vineri, 1 martie 2013, 23:27)

  ..13 [utilizator]

  Vezi, daca nu ai vazut filmul, poti sa iti da cu presupusul, dar cred ca poti pierde ff mult pe drum.

  De multe ori judecam ff tehnic, dar pierdem nuante. Da, nu se pot reproduce el-el sau ea-ea, dar tehnica face posibila reproducerea cumva ca un parinte sa poata obtina un copil cumva... Dar apar tot felul de complicatii - de exemplu un el si o ea, creati prin fertilizare artificiala, au descoperit, dupa ce au 3 copiii ca provin din acelasi parinte - ceva trebuie schimbat aici cumva...

  dar sunt si multe alte probleme sensibile, soft pe care semenii simt nevoia sa le impartaseasca chiar daca sunt LGBT - Vrei sa le interzicem? Le ciuntim serios viata lor - partea soft. Nu as indrazni sa le tai dreptul de a avea dreptul de a forma un cuplu, pentru ca ar suferi ingrozitor si nu cred ca au facut ceva sa merite aceea suferinta.

  Nu m-as fi gandit si poate ca nu m-as fi asteptat sa fie atat de delicate problemele legate de LGBT.Este ca si cum ai interzice unui om sa cante pentru ca este chel...

  Poate ca este chel ca are o problema de sanatate, poate ca este chel din alte considerente...

  Si eu cred ca este o problema de sanatate comportamentala cazul LGBT si ca in mod normal comportamentul sexual coincide cu cel traditional asociat sexului existent fizic. Nu este demonstrat stiintific si atunci... Ce se intampla cu cei care sunt in viata,acum? Le interzicem anumite drepturi? de ce? Pe ce baza?
 • 0 (12 voturi)    
  Culture Gay (Sâmbătă, 2 martie 2013, 1:40)

  beee [utilizator]

  Problema nu este comunitatea in sine ci propaganda LGBT. Nu are ce cauta in mediul educational, daca faci pilaf creierii adolescentilor s-ar putea sa ne trezim cu surprize peste ani. Culture Gay se vrea un stil alternativ de viata
 • 0 (6 voturi)    
  Nu stiu... (Sâmbătă, 2 martie 2013, 9:08)

  Adeodatus [utilizator]

  Daca se mai face astazi diferenta intre spatii dedicate unui anumit fel de a vedea lucrurile. Ce s-ar intampla daca in Memorialul Lincoln s-ar afisa vreo doi baieti cu Union Jack la brau? Ce-ar fi daca in National Cathedral din WDC ar veni sa se inchine si niscai condamnati pe la Guantanamo? Ce-ar fi daca in Natiunile Unite cineva ar tine vreun speech despre Hitler? Ce-ar fi sa facem si-o zi de aducere aminte a lui Bin Laden care a luptat pt drepturile saracilor de talibani?

  Ce-ar fi daca ambasada SUA si-ar da seama, dupa vreo cativa ani petrecuti in Romania ca la MTR nu poti face un festival LGBT, nu pt ca e rau ci pt ca sunt doua lucruri incompatibile ca mesaj, continut, sens, etc????

  Daca MTR este un spatiu atat de democratic si deschis pai sa facem si o expozitie cu fotografiile copiilor ucisi de drone, cu ale femeilor fara barbati de prin Palestina, etc...
 • 0 (6 voturi)    
  N-ati inteles: e vorba de folosirea ilegala .... (Sâmbătă, 2 martie 2013, 9:47)

  alex1234 [utilizator]

  N-ati inteles:
  Aici nu e vorba de orientare sexuala ci de folosirea ilegala a Infrastructurii Statului

  1. Orice grup poate milita prin mijloace pasnice si constitutionale pentru schimbarea unor legi, respectand cadrul legal in vigoare

  2. Dar Statul nu are dreptul sa puna la dispozitia unor astfel de grupuri private mijloacele sale si/sau infrastructura sa in folosul unor astfel de grupuri private.

  Exemplu:
  un grup militeaza pentru declararea mahomedanismului ca religie de stat a Romaniei.

  1. el o poate face, daca o face legal, folosind banii si infrastructura proprie -> pentru a difuza filme , oferi dezbateri publicului si militantilor sai, pliante etc...dar repet folosind banii si infrastructura proprie....
  2. Statul insa nu are dreptul sa-si puna la dispozitie mijloacele si infrstructura sa (mijloace si infrastructura care au alte roluri definite prin lege) in interesul unor grupuri private de cetateni

  Aplicand aceste principii:
  1. militantii respectivi putea inchiria orice sala privata de film si prin mijloace proprii sa-si cheme acolo simpatizantii, militantii sau sa lase intrarea libera si sa cheme pe oricine vrea sa vina
  (repet deci: ei erau liber sa organizeze rice vizionare de film vroiau)
  2. DAR: Muzeul Taranului Roman nu putea gazdui el insusi o astfel de activitate caci facand-o ar trebui sa-i gazduiasca si pe
  - militantii pentru mahomedanism (care ar avea aceleasi drepturi nu?)
  - militantii pentru dezmembrarea tarii (care ar avea si ei aceleasi drepturi de a folosi infrastructura Statului , nu?)
  - militantii pentru eutanasierea cateilor de peste 10 ani (care ar avea si ei aceleasi drepturi de a folosi infrastructura Statului , nu?)
  etc...etc...
  Deci, Nitulescu directorul Muzeul Taranului Roman a incalcat legea punand la dispozitie Infrastructura Statului unor organizatii de drept privat care militeaza pentru schimbarea unei legi in vigoare
 • -1 (1 vot)    
  Ambasada ofuscata (Sâmbătă, 2 martie 2013, 9:56)

  contrarius [utilizator]

  De ce la Muzeul Taranului Roman? Poate pentru-ca Taranul inca nu se uita la filmele care promoveaza homosexualitatea si in felul acesta nu este conditionat sa devina el s-au urmasii homosexual(i) si implicit consumator de medicamente scumpe pentru tratarea bolilor provocate de acest fel de relatii, medicamente fabricate de mari companii farmaceutice,detinute ,ghiciti de cine? DE popo(r)ul a carui ambasada s-a scandalizat!. Adica statul, adica de AMERICANI, adica de niste nenorociti care in afara de bani nu mai stiu nimic. Aaaa, ba da! stiu sa faca in asa fel incat sa para ca sunt culti. Ca reprezinta elita culturii planetare. Iar sarmanii bolnavi psihic, se lasa manipulati (nici nu e greu) si storsi de bani si de sanatate
 • 0 (4 voturi)    
  drepturi... (Sâmbătă, 2 martie 2013, 12:07)

  Daniel-CostelGrigore [anonim]

  am inceput sa vb tot mai mult de drepturile unor....minoritati, culte sau mai stiu eu ce la fiecare colt de strada sau in fiecare zi, ora minut.... DAR oare unde sunt drepturile unor copiii care se nasc cu probleme de sanatate; oare unde sunt drepturile celor care mor de cancer sau leucemie si nu isi pot apara statutul de bolnav si nu pot gasii medicamentele.. findca in parlamente se vb numai de astfel de cazuri si suntem ocupati de niste ....stereotipuri. Oare de ce nu vad aceste grupari ca fac un bine si ajuta copii, bolnavi sau batrani. Ies in strada si tipa in gura mare.
 • +1 (3 voturi)    
  Culture Gay vs Culture All Inclusive? (Sâmbătă, 2 martie 2013, 12:17)

  Petran [utilizator]

  @bee Revin. Muzeul e un spatiu social, cultural cu valente educationale. Daca mergem pe principiile tale, in nici un muzeu nu se vor mai expune tablouri, sculpturi nude. Ajungem la inchizitie. Scoala, universitatea sunt eminamente educationale. Fara a promova homosexualitatea, ea apare tangential ca subiect de studiu, la lectii de bio/zoologie, mari personalitati, istorie etc. Eu prefer pentru copilul meu o abordare academica a subiectului, plus cunostiintele care i le explic acasa, decat sa las aspectele educatiei la intamplarea strazii sau a unei educatii neadecvate venite din partea colegilor etc. Organizarea unui eveniment cu un anumit subiect nu e propaganda. E un eveniment cultural ca oricare altul. Daca ma duc la Muzeul Taranului Roman sa vizionez o expozitie, sa particip la un eveniment, nu inseamna ca imi schimb modul de viata si de maine ma incalt numai cu opinici si imi pun clop in cap. Inseamna ca de maine voi fi mai bogat spiritual. Asta imi doresc si pentru copilul meu. Sa aiba cunostinte suficiente, ca sa poata alege intelept.
 • 0 (2 voturi)    
  transformarea perceptiei si a conceptiei (Sâmbătă, 2 martie 2013, 12:26)

  a.h. [utilizator]

  si uite asa, usor, usor, ceea ce de fapt este o mare denaturare a fiintei umane, o eroare genetica, o rusine, ajunge sa devina ceva firesc.
  picatura cu picatura, si cei care nu au convingerile firii foarte puternice, ajung sa vada homosexualitatea ca pe ceva firesc, chiar daca ei nu sunt.
  asta le este si scopul; incet, incet, sub pretextul ''libertatii de exprimare'', a ''drepturilor minoritatilor'' si a ''democratiei'', vor sa ne obisnuiasca cu ideea ca si ei sunt normali.
  si uite asa, ajungem sa traim ceea ce marii nostri inaintasi prevedeau. ca ceea ce este anormal va ajunge un lucru normal si invers. firescul sa devina nefiresc. uratul, devine frumos, barbatul devine femeie, femeia devine barbat, samd.
  cat despre MTR, e nevoie de un director sau 2-3 functionari cu functii inalte care sa aibe astfel de inclinatii, iar sarcina Anbasadei SUA devine f usoara.
  RUSINE, RUSINE, RUSINE: Ambasada SUA, conducerii MTR, conducerii Facult. de Sociologie si tuturor celor care vb si-si exprima sustinerea fata de asa ceva. nu aveti nici cea mai vaga idee despre ce faceti si ce sustineti.
  personal nu am nimic cu acesti oameni. ei sunt bolnavi. ei si rudele lor traiesc o tragedie pe care f putini o realizeaza. in schimb am o problema cu cei care striga in gura mare, cer drepturi publice, se organizeaza in comunitati si se manifesta public si mai ales cand lupta sa ne convinga ca ei sunt normali.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by