Doar cativa jurnalisti au ridicat din sprancene dupa sedinta conducerii USL de luni, 14 ianuarie, la care a participat Dan Voiculescu. Se intampla rar sa se deplaseze la o sedinta de partid. De obicei cheama politicienii la Grivco. Cand se prezinta personal la sedinte, e semn de criza maxima. Public, Voiculescu si-a justificat prezenta afirmand ca le-a propus liderilor USL sa angajeze ofiteri din Armata la fisc pentru a combate mai eficient evaziunea fiscala. Dar, de fiecare data cand vrea sa-si ascunda adevaratele intentii, Voiculescu se lupta cu evaziunea fiscala. Amintiti-va episodul demisiei din Senat. Ce-ar avea insa de ascuns de aceasta data? Ce urgenta l-a determinat pe Dan Voiculescu sa faca act de prezenta la sedinta USL?

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Prezenta sa insolita la sedinta de partid este si mai greu de inteles daca ne gandim ca Voiculescu nu are, cum bine remarca Ion Cristoiu in EVZ, nici o calitate oficiala, pretinde ca nu e nici macar senator. Singurele calitati atribuite pana in prezent de statul roman sunt acelea de inculpat in dosarul ICA si de turnator la Securitate.

Raspunsul il gasiti urmarindu-i atent gesticulatia publica. Voiculescu si Antena 3 au declansat un atac furibund impotriva institutiilor statului, atac camuflat dibaci sub dorinta de a lupta pentru independenta si dezrobirea lor din sclavia in care sunt tinute de Traian Basescu. In aceasta actiune de intimidare a statului Dan Voiculescu doreste, evident, sa nu lupte de unul singur.

Maestrul disimulatiei, fostul turnator al Securitatii a inteles atat pericolul care-l paste personal (o condamnare la Inalta Curte) cat si riscul ca Guvernul Ponta sa-si piarda popularitatea la fel ca guvernul Boc. Or, daca pierde sprijinul popular, nu doar USL are de suferit, dar nici interesele sale particulare nu pot fi aparate usor. Voiculescu si-a luat ca scut "poporul roman". Odata pierdut, e vulnerabil.

In consecinta,acesta este ordinul pe unitate: atacati institutiile statului!In editorialul precedent am expus modul in care Antena 3 - televiziunea controlata de Dan Voiculescu - dinamiteaza zi de zi increderea in tot sistemul de justitiei, compromitand metodic toate institutiile si mecanismele care compun acest sistem.

Strategia atacarii institutiilor statului - expusa la ultima sedinta USL la care a participat Dan Voiculescu - are in mod evident scopul de a inchide cat mai repede marile dosare penale dar si manipularea populatiei. Ideea de baza este simpla si a functionat perfect la referendumul de suspendare: cat timp exista Traian Basescu, totul merge prost. Vinovat este un intreg sistem diabolic aflat mai departe, chiar si dupa alegerile din 9 decembrie, nu se stie exact prin ce minune, la picioarele dictatorului.

Teoria ca exista inca un intreg sistem care trebuie nimicit apare si in ultima postare pe blogul personal, unde Voiculescu scrie negru pe alb: < sistemul arondat domnului Basescu a renuntat la orice “jena democratica”, iar aparentele oricum nu mai pot fi salvate, nu inteleg de ce se mai pierde vremea. L-a suparat chestorul pe Traian Basescu, “umflati-l!” L-a suparat judecatorul pe Traian Basescu, “umflati-l!”. Il supara, de atatia ani, Voiculescu pe Basescu? “Curat neconstitutional, dar umflati-l!" Umorul ramane cea mai buna arma in lupta cu impostorul >>

Din pacate, nu e nimic amuzant, umorul utilizat de Voiculescu si Antena 3 este de cea mai proasta factura. Modul in care Voiculescu si aliatii sai se lupta cu "sistemul" arata de-a dreaptul inspaimantator. Institutii ca ANI, DNA, CNA, SRI, CSM, Curte Constutitionala, judecatori, procurori, sefi de institutii, toti cad victima unor demolari de tip securist, prin lansare de atacuri virulente la persoana, insulte, actiuni de compromitere, si n-ar fi exclus sa asistam la tentative de corupere acolo unde nu se poate altfel.

Deloc intamplator, unul dintre invitatii preferati ai Antenei 3, senatorul PNL, Sorin Rosca Stanescu, publica in Jurnalul National de astazi un articol cu stupefiant, intitutlat "Sa scoatem oamenii din inchisori" in care poveste cum i-a vizitat la inchisoare pe Sorin Ovidiu Vantu, Bogdan Popoviciu si Adrian Nastase si face o pledoarie pentru amnistie. Tot SRS s-a dezlantuit de cateva zile - cam dupa vizita lui Voiculescu la USL - impotriva ANI, CNA si altor institutii de control, militand pentru desfiintarea lor.

Cum suna asta? De la "dreptate pana la capat", sloganul USL in campanie, iata-i ajunsi la "sa scoatem oamenii din inchisori", deviza oamenilor lui Voiculescu! Cata aroganta si sfidare, cat tupeu nemerginit sa-i spui poporului pe care chipurile il reprezinti ca tu tii cu hotii, ca te bati pentru eliberarea unor detinuti, condamnati definitiv, ca alergi prin puscarii pregatind legi pentru golirea lor! Cum Dumnezeu tolereaza oamenii de buna credinta din aceasta tara - cati or mai fi - un scuipat atat de gros aruncat in obrazul lor fara o minima reactie?

Atacul de amploare impotriva institutiilor statului are precent in Romania, l-ati mai vazut la lucru. Va amintiti de cinicul indemn intariti-va statul? Sorin Ovidiu Vantu - ca tot il pomenim aici - a pretins, avand si el calitatea nu tocmai onoranta de inculpat, respectul sistemului subminandu-i zi de zi autoritatea. Cel putin, SOV avea decenta sa admita ca e care pe care: ingenuncheaza el statul sau statul il va inghenunchea pe el. Personaje ca Vantu, Voiculescu, distrug totul in jurul lor atunci cand se simt incoltite.

Numai ca aceasta agresiune brutala impotriva unor institutii cheie pentru orice stat democratic sunt intolerabile in interiorul Uniunii Europene. O tara membra NATO si avand parteneriat strategic cu Statele Unite a ajuns prizoniera unor cercetati penali. Va trebui sa gaseasca rapid o cale de a se elibera din chinga lor inainte ca modelul de tara sa se modifice in mod ireversibil. Premierul Victor Ponta are o responsabilitate majora in a decide in mod neechivoc daca merge pe mana Occidentului sau pe mana lui Dan Voiculescu, daca goleste puscariile asa cum vrea SRS&co sau lasa justitia sa le umple cu cei dovediti ca merita sa ajunga acolo.