Semnificatia alegerilor din 9 decembrie 2012. Plus cateva mici previziuni
Votul popular, manipulat si resentimentar, va furniza - cel mai probabil - modelul maghiar cu influente turkmene si uzbece pliat pe necesitatile penalilor din Romania. Merge si asa. Dar nu pentru mult timp. Farmecul democratiei este ca lasa loc si dusmanilor ei sa se afirme si sa revendice puterea chiar in numele libertatilor de tip occidental. Dupa care gluma se ingroasa.
Asa ca prima obligatie este de a limita o putere abuziva sa se intinda. La operatiunea de punere a raului in carantina vor contribui - inevitabil - FMI si Comisia Europeana prin taierea finantarilor. Deja se intampla. Asta in prima faza. A explicat perfect colegul Cristian Pantazi efectul inchiderii robinetului asupra Romaniei. Urmeaza izolarea politica, manifestata la inceput prin refuzul contactelor cu oficialii de la Bucuresti. Daca toate acestea raman fara ecou, vine urgia.
Posibile alte masuri politice sanctionatorii: suspendarea unor drepturi (de vot in Consiliu, drepturi de munca, vize temporare etc). Astfel, va creste presiunea interna. In paralel, manipularea si orientarea urii impotriva "dusmanilor poporului" si "strainilor" (FMI, Bruxelles, Washington) se vor intensifica. Greu de spus cine va invinge, cu o presa mogulizata, tot mai anti-occidentala. In tot cazul, odata ajunsi in faza asta suntem cu un pas in afara UE si nu doar simbolic, ci de facto.
A doua obligatie este de a apara institutii care inca asigura echilibrul puterilor in stat. E vorba de institutiile de control, verificare sau reglementare (DNA, Parchet General, ANI, CSM, Curte Constitutionala, Consiliul Concurentei, CNA, ANCOM etc).
A treia obligatie este limitarea posibilitatilor de a se forma o majoritate constitutionala dupa alegerile din 9 noiembrie. Altfel, "challenges to constitutional processes" evocate recent se vor transforma in abuzuri de putere absoluta. Occidentalii deja ne compara cu derapajele Ungariei lui Victor Orban.
Votul din 9 decembrie 2012 despre asta va fi. Plus inca niste mize economice si geostrategice majore, in primul rand energetice si militare.
Asezarea Romaniei in grupul tarilor ex-sovietice si alaturi de Ungaria la capitolul "tari cu recul democratic" ne plaseaza deocamdata simbolic in afara spatiului Uniunii Europene, in afara lumii civilizate. Nefast simbolism, in orice caz.
Acesta este sensul declaratiilor fara precedent facute de secretarul de stat american, Hilary Clinton, la o reuniune OSCE. Desigur, ministerul roman de externe s-a grabit sa le minimalizeze si sa acuze jurnalistii de rea credinta. Prin absurd, sa admitem ca americanii au dorit sa ne incurajeze.
In acest caz, o singura intrebare pentru premierul Victor Ponta si ministrul de externe Titus Corlatean: ce cauta Romania astazi, la cinci ani de la integrarea in UE si la opt de la inrarea in NATO, alaturi de Rusia, Ungaria, Belarus, Ucraina, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan si Kazahstan? Cine e de vina pentru rusinea de a fi exclus simbolic din UE de catre sefa diplomatiei americane? Cum se face ca am aterizat alaturi de tari suspectate de "re-sovietizare"?
Parca sloganul lor zice "Mandru de Romania", nu "Rusinat de noul Belarus".

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Stii ce/ti propun?
Sa facem doua Romanii; una a voastra si una a noastra. Ambele cu granite inchise timp de 30 ani. Va alegeti ce vreti, unde vreti, cat vreti. Repet, cu granite inchise. Sa vedem care o duce mai bine dupa acesti 30 ani.
Abia dupa aceea sa te vad!
Tu vei fi plin de latrine, eu de... bine!
Eu voi munci, tu vei cersi!
Eu te voi ierta, tu ma vei injura!
///
In primul rand ca manipulati jalnic limbajul diplomatic al doamnei, rastalmaciti engleza ei cum va convine.....prezentati zisele ei, ca fiind lege pentru noi....
Patetic....va plang de mila, dar, sincer va inteleg.
Jurnalistii basisti preiau modelul Monica macovei si prezinta Apocalipsa USLista ca fiind sfarsitul Romaniei:
izolare totala, fara drept de circulatie a romanilor in lume, fara drept de munca "afara", ne pleaca toti investitorii....vai noua.
De ce nu spuneti ca Romania va fi inconjurata cu sarma ghimpata si romanii vor muri toti de foame?
ca sa fie catastrofa totala...
Postacii basisti preiau, imediat, ideile si se imagineaza lagar in URSS (ignorand ca perechea basescu - Boc nu era decat imitatia exacta a modelului Putin - Medvedeev...).
Sunt foarte curios (voi citi in continuare jurnalistii basisti )ce veti spune peste 1 an, peste 2, peste....
Sunt foarte curios ce voi afla (ca pana acum v-ati bucurat de protectie speciala) despre finantarile de care v-ati bucurat pana acum...
doar vreti sa luptam cu coruptia, nu?
Pe scurt:
mai vorbim dupa alegeri
mai vorbim dupa o vreme
mai vorbim la alegerile prezidentiale
mai vorbim la alegerile viitoare
sa nu uit....mai vorbim la urmatorul referendum de demitere a lui Basescu, de data asta fara cvorum impus.
Referitor la acest comentariu, ai putea explica unde vezi tu avantajele lui Basescu in toti anii astia, cu exceptia desigur a puterii detinute?
Pariem?
Tot ce sper e ca intre timp opozitia va fi suficient de combativa si vocala incat sa faca lumea sa inteleaga de ce guvernul Ponta ramane izolat si fara bani din afara. Altfel o sa ingurgite tot manipularile de la antene ca occidentalii vor sa faca din noi o colonie.
Europa? Locul de unde au izbucnit cele mai multe războaie ( inclusiv cele două mondiale).
Europa? Războiul din Iugoslavia.
Europa? Criza economică, morală și politică.
Europa? Merkel, Sarcozy, etcșamd.
Si dupa aceea ce se va intampla ? Ne vom balaci in acelasi sistem politic pervers in care "ai nostrii fura mai putin ca ai lor" si vom trai satisfactii efemere cand cativa smecheri prosti din politica, vor fi plimbati ca ursii cu catuse pe micile ecrane si atat?
Daca vrem o viata normala in care cei alesi de noi sa isi respecte promisiunile din campanie si sa fie constienti ca de aceea i-am ales, va trebui sa schimbam acest sistem politic parlamentar inlocuind-ul cu un altul in care legea raspunderii tuturor membrilor societatii, inclusiv alesii, sa stea la baza iar nerespectarea angajamentelor sa fie aspru pedepsita.
cetatenii isi aleg reprezentanti care vor vota, pentru ei.
Asta se cheama PARLAMENT.
Ti-am citit propunerile, explicate pe larg, pe forumul Hotnews.
"legea raspunderii tuturor membrilor societatii, inclusiv alesii, sa stea la baza iar nerespectarea angajamentelor sa fie aspru pedepsita" este doar un bla-bla aiurea.
Ce ai imaginat tu, si cu obstinatie insisti sa promovezi, nu functioneaza, este o aiureala.
Novator, nu esti novator, las-o moarta.
Eu dacă aş fi uzbek, kazah sau ucraineana m-aş supăra tare. De când sunteţi dumneavoastră în măsură să judecaţi popoare întregi, să puneţi semnul superiorităţii unei societăţi sau culturi asupra alteia? Fiecare popor are dreptul să-şi decidă soarta, să decidă cu cine face comerţ sau nu.
Dacă poporul român alege un partid sau altul vă rog să-i respectaţi dorinţa! Noi vrem să fim cu vestul dar nu preşuri la ei. Nu cu resursele ţării date pe nimica la firme fantomă "occidentale". Vrem modelul polonez sau islandez. Vrem un model demn, cinstit, corect!
Nu vrem să fim o colonie industrială, economică, culturală nici rusească nici vestică! Vrem să fim noi îmşine!!!
PS: Aşteptăm să scrieţi şi dumneavoastră cu diacritice, e jenant să nu respectaţi limba română ca jurnalist...
In alta ordine de idei, dupa intelegerea mea, Dl. Tapalaga nu critica alegerile popoarelor mentionate de d-na Clinton, ci tocmai faptul ca aceste natiuni sunt private de libertatea de a alege.
Similitudinea cu situatia de la noi vine din perpetua optiune a "raului cel mai mic", in fata careia suntem pusi la fiecare ciclu electoral.
Aceasta nu e libertatea dorita, nu mai mult decat libertatea unui condamnat la moarte de a alege intre otrava sau scaunul electric.
In privinta modelelor alese, toate sunt perfecte, incepand cu celebrul model suedez popularizat de dl. Iliescu. Toate sunt perfecte, pana in momentul in care se ajunge la detaliile de implementare. Acolo frumosul castel-domino se prabuseste, de regula pentru ca creatorului sau, de fapt, i se rupe.
E adevarat, vrem sa fim noi insine, pentru asta insa trebuie sa ne autodefinim corect, trebuie sa ne privim in ochi fara sa ne rusinam. Aceasta este miza cinstei pe care multi intelectuali bat azi moneda, si pentru care sunt dispretuiti.
In privinta diacriticelor, acestea creaza inca probleme pe unele dispozitive de citire electronica. Pentru a se impune pe scara larga, ar fi ideal un ajutor tocmai din partea celor care sunt preocupati de limba romana.
Ce prilej nesperat pentru Tăpălagă&compania de a agita (a câta oară?) fantoma Rusiei și de a „broda”, cu o râvnă demnă de cauze mai nobile, pe marginea „alungării din rai”...
Așa că, dragi români, aveți grijă unde puneți ștampila!
In alta ordine de idei, daca stateai sa te uiti atent, devalizarea activelor statului s-a intamplat in vremea guvernarilor PSD, nu in ultimii patru ani - fenomen care a si inceput din nou, cu Oltchim-ul si Hidroelectrica.
Cine vorbeste de o noua suspendare uita un amanunt ,acum o eventuala hotarare a parlamentului (dealtfel putin probabila)va putea fi atacta la CC,o decizie a Curtii Constitutionale in aceasta speta va avea caracter obligatoriu
Ce mai poti spune cind dupa 23 de ani se repeta circul de la mineriade?,doar actorii s-au schimbat .
Sa alegi ???,pe cine ???,este plina lista de golani care s-au raspindit in tara dupa voturi,deoarece acolo unde au mai fost au furat sau au compromis totul.Altii fosti securisti a caror apucaturi nu le-a spalat timpul vin sa se procopseasca ca si parlamentari.
Puscariabilii se inghesuie in palament ca si pavaza
in fata legilor,haita te apara mai bine de puterea legii.
Indivizi care n-au inodat o ata,n-au condus ,n-au organizat si n-au raspuns vrodata de munca unei echipe vin azi si se cocoata pe scaune de secretari de stat,ministri etc,si ne mai miram ca nu stiu de unde se incepe si unde se termina o treaba ???.
Jocuri de culise,gainarii,santaje,sforarii mafiote astea sunt alegerile din decembrie 2012,asta-i semnificatia.
Se schimba ceva ???,NU,atunci nu au semnificatie.
La fel, in afaceri se poate intampla sa-ti diminuezi uneori profitul pentru a-ti onora angajamentele. E normal sa nu o faci, pentru ca un client in plus sau in minus nu conteaza?
Sau sa mintim, sa aruncam gunoaie, sa distrugem statui daca nu ne vede nimeni, doar pentru ca nu conteaza?
Batalia din '89 s-a transformat intr-un razboi de uzura, in care terminatori si monstri lupta umar la umar, pe structuri mostenite, contra unei societati inca firave. Slabiciunea societatii da slabiciunea votului, dar asa slab cum este, e o arma. Poate comparabila cu intepatura furnicii in talpa elefantului, poate cu respiratia unui pacient in coma, dar cata vreme Pepelea n-a murit, cuiul lui slabeste rezistenta unui palat al noilor ciocoi, construit pe amagiri vopsite in bune intentii.
Ramane de vazut cine va fi pe lista si in ce masura poate fi evitata si USL.
1. ramane forta de munca varstinica, deseori in imposibilitate de a fi competitiva;
2. pleaca tinerii bine pregatiti, cu calificari inalte si se pierde una dintre cele mai importante resurse;
3. pleaca cei cu perspective de dezvoltare personala si de cariera, care s-au saturat sa hraneasca patura lui 'sa ni se dea si/sau faca";
4. contributiile pentru pensii vor deveni tot mai dificil de asigurat (inclusiv din resursa buget de stat), ca si celelalte surse pentru asistatii social;
5. 'sa ni se dea/sa ni se faca' va avea tot mai putine locuri din care sa suga, pe munca putina si furtisaguri marunte care sunt in 'naturelul' propriu.
Asa ca, toti aia care mai pot sfatul logic este "go west', faceti orice, dar nu mai girati ce va sa vina: un guvern format dintr-un grup infractional organizat, care va arunca RO din nou in marasm economic si politic. Inconstientii care-si imagineaza ca USL e mama lu' laptele si mierea n-au decat sa ramana sa se balaceasca in suc propriu. Tipul de gandire afisat mai sus e cel ce demonstreaza perfect calea spre faliment. Este un exemplu pur-sange al celor ce vor vota duminica. Pentru asa specimene nici nu merita sa-ti mai bati capul sa le explici ca au o gandire de tip tunel, sau putul gandirii.
E cel mai important lucru. Daca nu merita, daca a fost sau e suspect de incalcarea legii nu-l votati.
Doar asa putem duce in parlament oameni care sa faca ceva bun pentru tara.
Nu conteaza partidul. Daca parlamentarii ar fi oameni integri , liderii lor n-ar mai avea cum sa faca rau.
Și nu l-a găsit.
Le Roi est mort, vive le Roi !
Romania este azi, ultima din Eurapa. In cel mai ràu caz, vom ràmine ultimii din Europa !
Aveti talent, sunteti muncitor, veti gàsi ceva de lucru si sub USL.
Hai, capul sus!
http://www.tolo.ro/2012/12/04/merg-la-vot-dar-nu-ca-sa-salvez-tara-va-recomand-un-test-vot/
Lasati transeele, mergeti la vot!
sa ne fie rusine !
De 23 de ani toti guvernantii si politicienii au vrut sa reformeze si de fapt au anulat si distrus partial ce au inceput sa cladeasca cei de dinaintea lor. S-a ajuns la situatia deplorabila si disperata actuala : lipsa grava de locuri de munca aici in tara ...industrie si economie mediocre, putin competitive ,fara nici o viziune ...distrugerea nucleului familiei ...multe familii in saracie extrema... copiii fara educatie ,fara nici o cultura...tarani chinuiti de situatii fara iesire si de legi bicisnice...terenuri agricole lasate de izbeliste sau acaparate de straini ... oameni la varste de 50-60 de ani imbolnaviti grav si morti prematur...sanatatea natiunii pusa in pericol de o asistenta medicala mereu deficitara...scaderea dramatica a locuitorilor tarii...caracatita coruptiei intinsa peste tot ,de la sate la marile orase .
ACUM ESTE NECESARA URGENT O DEZBATERE NATIONALA PUBLICA (nu numai la televiziuni cu aceleasi personaje arhicunoscute manipulatoare si de multe ori gaunoase in continut) asupra modului cum ar trebui schimbata clasa politica .
Ar trebui sa se tina seama de premisele contemporane negative ,dar si de IMEDIATELE dezvoltari sumbre : sociale ,demografice ,economice, ecologice ,climatice ale secolului XXI .
Situatia prezenta este asa de grava incat bla-bla-urile actuale de schimbari politice care se vehiculeaza nu vor fi suficiente desi pot fi obligatorii:
1. Referendum pentru delimitari clare , coerente si rationale a atributiilor Parlamentului , primului ministru si presedintelui tarii ;
2. Separatia puterilor in stat : legislativa ,executiva si judecatoreasca sa poata fi constatata simplu si controlata prin mecanisme eficiente si temeinice ale statului de drept . Separatia puterilor in stat sa nu fie o
2.Depolitizarea tuturor institutilor publice (promovarea prin concurs),
3.Responsabilizarea functiilor de conducere (in caz de profit sa se dea procente in plus ,in caz de pierdere sa se platesca daune),
4.Acordarea de pensii proportional cu contributia si valoarea , interzicerea oricaror pensii speciale (vezi parlamentari ,armata,justitie ,militie,securitate si alte categorii de profitori),
5.Alegeri corecte nu uninominale , in majoritatea cazurilor castiga cei de pe locul 2,3sau chiar 4,mai cinstit ar iesi daca numele ar fi bagate in caciula si tras la sorti (care a fost alegerea noastra? ),
6.Eliminarea tuturor avantajelor falsilor revolutionari exclusiv ranitilor ,si celor ucisi la care sa se dea ajutoare doar urmasilor care au depins de ei si nu 10 generatii de urmasi (fiindca in strada am fost cu mult mai multi dar nu am cerut nici un avantaj doar profitorii ,unii fiind chiar de cealalta parte a baricadei),
7.Respectarea legilor fara exceptie(Nici o putere nu indexeaza pensiile cu inflatia si cu cresterea salariului mediu conform legilor in vigoare,
8.Sa nu existe diferentieri in aplicarea legilor( vezi cazul nastase care in comparatie cu alti borfasi si delatori apare in public fara catuse , el nefiind condamnat fiindca sta la infermerie cu toate oprtunitatile: internet,5 mese si alte avantaje , cred ca alti sunt cu mult mai bolnavi decat el si nu beneficiaza de acelasi privilegii),
9. O constitutie clara nu interpretativa dupa bunul plac si interes sau,(nu ca aceasta a comunistului iorgovan,numit si tatal ei).Acestea ar fii minimele doleante pentru a participa la vot in prezent si in viitor , doar cand unul din partide va veni cu propuneri de conduita morala si in interesul celor multi nu doar al uni un grup restrans de privilegiati ,doar atunci ma voi mai prezenta la vot, m-am saturat sa aleg oameni care se plimba de colo colo precum curvele, vreau sa aleg principii nu indivizi fara caracter si hoti pe deasupra
In al doilea rand exista o ratiune!
In al treilea rand exista Basescu.
Si desi be baza unui rationament similar lucrurile au mers anormal in SUA cu realegerea lui Obama, in Romania cred romanii sant diferiti de "democratii" americani care nu au gustat inca din comunism.
Nu pierdeti speranta!
Cum sa fie Romania in derapaj daca e in compania selecta a Ungariei reprezentate de Victor Orban, prietenul lui Traian Basescu?
Adica nu e adevarat ca " tradiţional, eu şi Viktor Orban ne susţinem în alegeri. Şi eu am îndemnat românii din Ungaria, cetăţeni ungari de etnie românească să voteze FIDESZ-ul (Uniunea Civică Maghiară, afiliată PPE în Parlamentul European, n.red.) la alegerile trecute", a susținut Traian Băsescu pentru Vocea Rusiei."?
Poate explicati cu de-amanuntul, dl. Tapalaga, cum vine alierea aceasta? Din cauza USL & Ponta ori din cauza T. Basescu suntem ipreunati cu Ungaria in afirmatia lui H. Clinton?
Trist va fi pentru restul. Si sincer? Nu-mi pare rau de ei. Peste doi ani, vor fi mai destepti.
Tara a mers inainte si dupa 2000, chiar daca CDR a disparut. Sigur, a mai murit cate un Panait in conditii "misterioase", dar nu exista progres fara victime. Important e sa le cinstim memoria si sa le facem dreptate. Iar ea va veni, intotdeauna vine.
Desi sunt absolut convins ca usl o sa clacheze in 2013. Foamea romanasilor vesnic prostibili nu poate fi astamparata etern cu caterinci si minciuni.
N-aţi văzut nici un lider al USL care să-şi ceară scuze pentru minciunile aruncate săptămâni în şir, cu un soi de iresponsabilitate veselă de parcă asistam la o ceartă între colegi de grădiniţă. Nici unul dintre analiştii care făceau atacuri de cord în direct acuzând nerespectarea voinţei poporului suveran, ce dădeau meditaţii de matematică calculând cât de puţini români mai sunt în România, nu şi-a recunoscut greşeala.
Multumesc, basescu!
Sa VOYAM pentru intarirea INSTITUTIILOR STATULUIcum ar fi CSM(Consiliul Superior al Magistrturii),Curtea Consttutionala,ANI(Agentia Nationala de Integritate),DNA(Deoartamentul National Anticoruptie) si a serviciilor SRI,SIF!
O majoritate prea MARE DAUNEAZA DEMOCRATIEI!
Decat sa tot vorbim toata ziua,cred ca mnaine a sosit momentul sa iesim la vot si sa votam in sensul celor de mai sus,pentru a fi siguri ca tara noiastra va merge pe drumul statelor democratice si moderne asa cum dorim cu totii!
Dumnezeu sa ne ajute ca maine sa votam pentru interesul tuturor ROMANILOR!
Prin noi insine!
Poate ai recunoscut deviza autentic liberala.....
Adica dreapta veritabila, traditionala romaneasca nu niste cameleoni care trec de la socialism la ,cica, liberalism fara sa roseasca macar.
Basistilor.......ROIU!
-Mark Twain
Cartarescu:
Un grup bine organizat a acaparat USL pentru ca, prin intermediul acesteia, să acceadă la putere[...]E grupul care a pus la cale puciul din iulie şi care, fără intervenţia unor factori de decizie europeni şi americani, ar fi distrus democraţia românească[...]O reorientare a României, dinspre vest spre est, în câmpul de forţe geopolitic e de asemenea pe agenda lor. Repet: acest grup care nu respectă regulile jocului democratic nu se identifică cu USL. El a acaparat-o doar, şi-o foloseşte ca vehicul politic.
Acest lucru face ca victoria sigură în alegeri a USL să devină un eveniment înspăimântător, căci ceea ce zisul grup nu a reuşit pe calea puciului din iulie, va reuşi acum sub masca jocului democratic. Poporul român, votând mai mult sau mai puţin legitim şi normal, este totuşi pe cale de a aduce la putere nu USL, ci groaznicul parazit din burta acestuia.
Lenin care a studiat in detaliu acest fenomen e de parere ca fara varsare de sange parazitul nu poate fi indepartat pentru ca e "metastazat" in toata societatea si se regenereaza permanent. Asa este daca avem imunitate proasta......
"varsare de sange" !
Ma rog, nu al lui, sunt sigur.....
La cati bani s-au pompat in el, trebuie sa presteze....
Clasa politica reprezinta niste functionari publici, platiti din banii nostri, asta inseamna ca NOI trebuie sa-i obligam sa faca ce trebuie, ce este necesar pentru NOI, nu ce vor ei !!!
Dar nu ne cunoastem drepturile (pentru asta trebuie sa citesti, deh, ce sa.i faci !), nu sintem uniti intre noi, nu avem nimic in comun unul cu celallat decat barfa, smenuri, susanele...
e atat de trist !
chiar nu stim sa folosim libertatea, ne place tare mult sa fim in situatii care ne limiteaza optiunile, care ne ingradesc si ne constrang, doar atunci ies la suprafata calitatile native ale romanilor !!!
Pana una alta vad ca relatiile celor doua partide la nivel european (cu Swoboda, cu Watson etc) sunt foarte bune, pe toata durata guvernului USL a fost continuat acordul cu FMI (exista niste probleme dar cand nu au existat probleme la noi), nici americanii nu au plecat cu scutul antiracheta in rucsac, Reding nu a fost de acord cu EBA ca procurorii europeni ar trebui sa fie un fel de SPP-isti internationali ai lui taticu si peste toate o sa vina un ambasador SUA care va fi mai putin partinic (sper) si va transmite mesaje ceva mai obiective ca de lobby-ul probasist al domnului Gitenstein ma cam saturasem la fel de mult cum m-am saturat si de minciunile (alea cu 2 milioane de voturi furate la referendum) pe care le-a transmis acasa la Departamentul de Stat.
Poate renunta si doamna Pivniceru la fanfaronada asta cu concursul pentru procuror sef si DNA si desemneaza doi profesionisti adevarati (din cei care nu au avut curajul sa-si depuna dosarul acum) care sa stearga pe jos cu increzutul de Morar la interviu care are impresia ca daca ii intreaba pe candidati din rapoarte la care nu are decat el acces e smecher.
Eu personal am ajuns după lungi reflecţii la concluzia că deocamdată trebuie să ne împăcăm cu răul mai mic. Că noi românii ar trebui să fim deocamdată multumiţi când un partid ajuns la guvernare nu îşi propune să arunce întreaga ţară iar la lada de gunoi a istoriei. Că ar trebui să ne fie suficient dacă partidul pe care îl votăm este măcar puţin mai bun (mai european, mai democratic) decât guvernarea precedentă.
Oriunde ne aflăm şi ne căutăm fericirea în existenţa noastră limitată – în România sau în străinătate, trebuie să mergem duminica să votăm răul mai mic. Un efort mic, măcar la patru ani. Prin asta dăm o şansă României şi nouă să fim mai bine cu fiecare an ce trece şi, pe termen lung, să devenim o ţară modernă şi dezvoltată din toate punctele de vedere. Este doar o şansă, din păcate nu o garanţie, de aceea trebuie să stăm aproape, oricât de lipsit de speranţă şi lent ni se pare totul. Conştinţa acestei şanse şi răbdarea necesară să ne însoţească duminică la urne. În mod special, conştinţa că votul nostru este un strop de speranţă într-o mare de indiferenţă, exasperare şi disperare. Nici mai mult, nici mai puţin. Dar: cine ştie oare ce pot însemna mai mulţi stropi de speranţă?
Cred ca si conductorii nostrii politici au consilieri care cunosc lucrurile astea sau macar putina istorie (cel putin sper asta...) asa ca nu imi fac deocamdata viziuni apocaliptice despre viitorul de dupa alegeri.
Dar poate romanii vor ajunge la mintea cea de pe urma si isi vor da seama ca atunci cand in 1866, M.Kogalniceanu, Rosetti, Alecsandri, L. Catargiu si altii, au adus un strain la conducera tarii, tocmai ptr a fi neutru si echilibrat a fost si probabil este SOLUTIA
SRI este singurul care cunoaste oamenii de valoare ai acestei tari.Poate ne ajuta acum la ceas de.....
Dumneavoastra sustineti ca Romania se afla acum la coada clasamentului si citand-o in mod "ciudat" pe doamna Clinton spuneti ca ar fi ajuns in grupul tarilor in pericol sa fie re-sovietizate! Daca este asa cum pretindeti ca este, cine a adus Romania in aceasta situatie? Guvernul Ponta in cele sapte luni de guvernare sau Guvernarea Basescu&Boc&MRU&Co., in cei opt ani de guvernare! Credeti ca calarea politicii externe romanesti doar pe directia "marelui licurici" a fost fezabila&avantajoasa pentru Romania? Singurul efect vizibil, din pacate, pentru romani, a acestei politici ingurgutate, este pretul pe care il platesc pentru gazul rusesc - cel mai mare din Europa - pe care in importam, nota bene, printr-o firma intermediara germana! De ce domnule Tapalaga!
Si-apoi este Rusia de astazi,( este regimul politic patronat de Putin) o altfel de Uniune Sovietica, domnule Tapalaga! Asta-i analiza dumneavoastra?! Poate Rusia lui Putin isi doreste sa redevina o mare putere, dar nu pe bazele ideologiei bolsevice ci reluand vechiul plan al tarului Petru I cel Mare de a "impinge" granita europeana a imperiului cat mai spre vest! Este posibil ca intr-un viitor previzibil sa avem in aceasta parte de Europa o noua "Problema Orientala", domnule Tapalaga! Fiti, va rog, atent si la evolutia Turciei! Credeti ca "licuricii" occidentali si "marele licurici" american vor ezita sa negocieze, cum au facut-o si in trecut, peste capetele romanilor, cu "tarul" Putin?! Si in aceasta situatie Romania ce va face , domnule Tapalaga?! Ce fac si ce vor face politicienii romani? Vom mai avea noi niste Bratieni si niste Kogalniceni in Guvernul si Parlamentul Romaniei? Vom mai avea noi un "neamt" pe "tronul" de la Cotroceni, domnule Tapalaga?! Sau ne vom consuma energiile in luptele interne "pentru ciolan", intre catavencii si tipatestii post-comunismului national si ultra liber schimbist?!
Ia ascultaţi cum sună:
Uzbekistan
Turkmenistan
Kazahstan
MANELISTAN
Şi uite-aşa, Borat avea dreptate. Eu am iPod, dar vecinul meu, Nursultan Tuliakbar e fraier, că are doar iPod Nano!