Tot apar insi speriati ca se alege praful de "partidul Bratienilor". Un distins intelectual pro-liberal, Michael Shafir, a luat distanta de seful PNL, acuzandu-l ca invie "national-comunismul" prin cooptarea legionaroidului Becali. Se inmulesc criticile la adresa arogantelor Marelui Gargaragiu. Cristian Tudor Popescu admite public ca l-a votat in 2009 iar astazi se intreaba "cât mai poate coborî domnul Antonescu în a mă dezamăgi". Vlad Moisescu, demis de la sefia organizatiei sector 1, Ludovic Orban si Andrei Chiliman, adica mica dizidenta interna din partid, vad astazi in seful lor caricatura lui Traian Basescu.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Orbiti de ura lor fata de un Traian Basescu autoritar si cinic, toti acesti oameni au preferat sa vada o vreme intr-o caricatura proasta un tablou renascentist. Intre timp, li s-a mai luat valul de pe ochi. Insa dezastrul PNL nu a inceput azi, cu becalizarea partidului. Sub influenta nefasta a lui Dinu Patriciu liberalii au ratat sansa transformarii intr-un mare partid de dreapta, preferand intre aprilie 2005 si noiembrie 2008 o guvernare minoritara cu sprijin parlamentar PSD. Din martie 2009, partidul a intrat sub alta zodie rea. Sub Crin Antonescu, liberalii au ajuns un partid mai mare decat sub Calin Popescu Tariceanu, dar nu de dreapta, ci populist, nationalist, anti-european si anti-american.

Asocierea cu turnatorul dovedit Dan Voiculescu, cu turnatorul Rosca Stanescu si alti dubiosi a grabit iesirea din galeria partidelor frecventabile. Mesajele violent anti-europene si anti-americane au zidit ultimele caramizi pe mormantul fostului partid liberal. Toate acestea s-au produs sub conducerea Omului Elastic. Despre el scriam prin februarie 2011:

  • "Omul elastic dovedeste o capacitate iesita din comun de a demonstra ca orice e posibil, ca nimic nu conteaza cu adevarat, ca semenii lui sunt moluste fara creier si coloana, ca liberalii lui inghit orice le vara el pe gat iar calcatul pe cadavre este calea catrea puterea suprema. Nu aflam niciodata ce inseamna pentru el binele si raul, care sunt reperele si scopul sau in viata. Se agita, dar nu munceste. Le zice bine, dar nu spune nimic. Latra fioros principii, dar ridica piciorul pe stalpii oricarui caracter puternic. Are obiceiul de a vorbi in avalanse de sinonime, un talent rarissim capabil sa declanseze mici orgasme intelectuale bolnavilor de Rebusache. "Sugerez o alianta, o comasare si o unire sub formele cele mai eficiente intre aceste doua mari partide", a spus omul-elastic despre Alianta stanga-dreapta. Practic, poti intelege orice. Construieste frazele arborescent, intr-o avalansa ametitoare de subordonate care par sa nu se termine niciodata. Este o metoda impecabila de zapacit audienta sau adversarii oricat de versati, inecati finalmente intr-un debit verbal mereu peste cota de inundatie. Cu tehnica oratoriei torentiale isi mascheaza perfect inconsecventa si goliciunea, devenite proverbiale."

De atunci, ceva s-a schimbat. Omul Elastic s-a transformat in Domnul Goaie. Noul personaj este un fel de combinatie intre obraznicia domnului goe, gigi becali, oaie, pasunism, nationalism, antiamericanism, antieuropenism, branza, mos, viezure, varza din capul lui, papusa ucigasa, turnatori, felix, srs, delir sistematizat, poker, incontinenta verbala, dragos dobrescu, monaco, spagi, afaceri, licitatii, iarasi dragos dobrescu, heil goaie, antidepresive, xanax, chiulangeala, flecareala, bagabonteala, nu uitati de dragos dobrescu si musai adaugati europarlamentarul Alina Valean. Restul, puneti voi.

P.S. Ce interes ar avea candidatul USL, Sebastian Ghita, sa-l promoveze la televiziunea sa de dimineata pana seara pe noul coleg Gigi Becali, desi orice analiza de bun simt spune ca oierul recalcitrant trebuie tinut ascuns, nu aratat zilnic la TV sa sperie electoratul? De ce televiziunea candidatului USL, Sebastian Ghita, l-a promovat intens pe Dan Diaconescu, desi amicul sau, premierul Victor Ponta, zice ca Partidul Poporului joaca pe mana PDL? In locul domnului Goaie mi-as pune intrebarile astea.