La cald, citeva intrebari despre modul in care Dan Diaconescu a cistigat licitatia pentru Oltchim

de Cristian Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 21 septembrie 2012, 18:36 Actualitate | Opinii


Cristian Pantazi
Foto: Hotnews
Intr-o atmosfera de-a dreptul senzationala, Dan Diaconescu a cistigat licitatia pentru pachetul majoritar de actiuni al Oltchim. De-a dreptul stupefiant pentru o tara intreaga, Dan Diaconescu face inca un pas in ierarhia informala: bufon TV, apoi presedinte de partid ultra-populist, acum salvator in extremis al uneia dintre ultimele relicve ale industriei comuniste. Procedura de privatizare lasa in urma citeva intrebari majore:

1. De unde are Dan Diaconescu acesti bani? Este exclus ca patronul de televiziune sa aiba aproximativ 45 de milioane de euro in cont. Exista deja informatii pe surse ca banii acestia, plus sumele uriase ce vor fi necesare ulterior pentru investitii, ar veni din zona Rusiei, via Alisher Usmanov (unul dintre cei mai bogati si influenti magnati rusi, implicat intr-o serie de companii uriase precum Gazprom, Kommersant sau Metalloinvest).

2. Ce bonitate are Dan Diaconescu pentru a atrage din piata bancara banii necesari pentru investitiile viitoare?

3. Ce va face Dan Diaconescu cu Oltchim daca va reusi sa plateasca suma asumata?

4. Care vor fi consecintele asupra lui Dan Diaconescu daca nu va plati in termenul stabilit de lege (10 zilei) suma angajata?

5. Care vor fi consecintele asupra Oltchim si asupra organizatorilor licitatiei (OPSPI) daca Dan Diaconescu nu va plati in termenul stabilit de lege suma angajata?

6. Cum au promovat OPSPI si Ministerul Economiei actiunea de privatizare a Oltchim, astfel incit la licitatie s-au prezentat doar trei ofertanti, si nici un mare grup international din domeniu? Chiar si in lipsa unui anunt, cum se explica totusi absenta oricarui mare investitor strain?

7. Ce reactie vor avea actionarii minoritari ai Oltchim (PCC si Carlson Ventures)? Vor incerca sa atace in justitie legalitatea procesului de licitatie, avind in vedere ca Dan Diaconescu si-a depus oferta cu zece minute de intirziere?

8. Ce rol a jucat Constantin Roibu in toata aceasta operatiune?

9. Joaca Dan Diaconescu pe mina USL, ajutind Guvernul PSD sa rezolve o privatizare complicata contra unei colaborari in viitorul Parlament? Joaca DD pe mana lui Traian Basescu plus ceva servicii cu scopul de a rupe din electoratul USL. Politic, castiga pe o tema populista (salvatorul industriei romanesti). Daca privatizarea esueaza, tot Guvernul Ponta va trebui sa dea explicatii publicului dar mai ales salariatilor. Joaca DD pe mana unui investitor fara legatura cu politica interna?

10. Care va fi reactia FMI / BM / CE in fata acestui proces de privatizare?

11. Cine va plati daca se va repeta situatia de la privatizarea ratata a CupruMin, cind contractul nu a mai fost semnat dupa ce cistigatorul licitatiei nu a putut sa plateasca suma asumata? Ce garantii a cerut Guvernul tocmai pentru a evita situatiile din trecut?

Probabil ca zilele urmatoare vor aduce citeva clarificari in aceasta privatizare care, in ciuda mediatizarii sale enorme, ramine extrem de neclara in ceea ce priveste cistigatorul si mizele sale.

Pina atunci persista senzatia unei proceduri care, in locul personajelor sobre obisnuite in asemenea ocazii, ne-a prezentat un clovn resapat in supermanul salvator. Trecerea de la Elodia la polipropilena e greu de acceptat.

Senzatia ca imi scapa ceva esential din povestea asta e atit de puternica, incit ma intreb daca nu cumva traim o farsa in care Dan Diaconescu a devenit exponentul perfect si al clasei politice, si al mediului de business autohton.​
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15342 vizualizari

 • -14 (26 voturi)    
  12 (Vineri, 21 septembrie 2012, 19:20)

  Mazeta [utilizator]

  12. Cum de a scăpat Oltchim de Videanu și Boureanu?
  • +8 (8 voturi)    
   iarasi am dat un vot pozitiv (Vineri, 21 septembrie 2012, 22:42)

   math [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Tot din greseala. Imi cer scuze. Ce sa raspunzi la un asemenea mesaj ?
   Mazeto tine-o tot asa. Vedem la alegeri daca haznalele vor invinge, sau vor avea nevoie de DD ca sa faca un guvern si mai cinstit.
   • -6 (8 voturi)    
    mda, Videanu e fara pata (Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 3:47)

    tjax2k [utilizator] i-a raspuns lui math

    Ma mir cum unii inca mai au curajul sa sustina PDL, dupa dezastrul la care s-a ajuns, cu intreprinderi romanesti care dau faliment una dupa alta.
    • 0 (0 voturi)    
     Cine a dat faliment? (Luni, 24 septembrie 2012, 13:24)

     vladf [anonim] i-a raspuns lui tjax2k

     Care intreprindere a dat faliment?
     Ce privatizari au facut?

     Hai mai bine sa-ti desenez ce se intampl acum:

     - Oltchim - vandut
     - Hidroelectrica - vandut
     - CFR Marfa - in curs de vanzare
     - Posta - la un pas de privatizare

     Cine ce a vandut?
     E mai simplu sa arunci cu pietre decat sa construiesti ceva.
 • -4 (16 voturi)    
  "relicvele industriei comuniste" (Vineri, 21 septembrie 2012, 19:21)

  andrei [anonim]

  Domnule, si afirmatii ca: ultimele relicve ale industriei comuniste, au dus tara in situatia de azi!, nu numai deciziile aberante luate de politicieni. Impreuna, la pachet, afirmatiile si deciziile sunt expresia unei ignorante pe care o impartiti frateste. Ar trebui sa stii, ca nu exista "industrie comunista", ci numai industrie, gestionata diferit, dupa principii "comuniste" sau capitaliste! Comunistii, cand au venit la putere, nu si-au permis sa faca afirmatia cum ca in Romania ar fi o industrie burgheza, o relicva a perioadei interbelice, ci, Ceausescu a propus, cand a revit la putere, ca anul 1939, sa fie anul de referinta pentru dezvoltarea economica a tarii. Terminati cu prostiile si puneti mana pe carte!
  • +10 (18 voturi)    
   industria comunista (Vineri, 21 septembrie 2012, 20:33)

   Radu Korne [anonim] i-a raspuns lui andrei

   Industria comunista este aceea industrie care :
   a. a fost dezvoltata ca tip si intr-un loc fara a avea la baza considerente economice ci de alta natura (cazul Oltchim, Arpechim, Alro, termocentralele pe sisturi, multe mine, etc). Premisele acestea s-au dovedit ne-viabile dupa 1989 si ori au fost inchise ori au costat contibuabili, pe noi, sume uriase pentru a le tine in viata. Ajutorul e somaj in aceste cazuri este mai ieftin decat a le mentine in viata;
   b. nu au fost privatizate la timp (cazul ARO, Camioanele de la Brasov, Semanatoarea, hotelurile din Olimp) au costat contibuabilul sume uriase i au murit de o moarte anuntata.Au fost mentinute in propietatea statului (nu a contibuabillui) numai din considerente populisto-comuniste.
   c. Acele sectoare care au fost structurate de la inceput ca si economie socialista tip command & control, prost economic, si nu au fost restructurate (sistemul sanitar) sau privatizate (sistemul energetic) datorita intereselor unor grupuri birocratice-administrative ca aducatoare de profituri ascunse
   • +8 (12 voturi)    
    hinterandul Romanie (Vineri, 21 septembrie 2012, 22:16)

    Dacu [utilizator] i-a raspuns lui Radu Korne

    Trebuie sa lamurim pt. totdeauna.
    Este dezinformare sa spui ca industria comunista a fost dezvoltata aiurea fara legatura cu cererea, cu resursele, etc.

    Mi-am lamurit acest aspect cand am vorbit pe tren cu un fost muncitor in Liban pe timpul lui Ceausescu. Era dulgher si facea usi. 200 de usi pe schimb cica.
    Mi se aprinde beculetul: din ce lemn, acolo nu prea este lemn.
    Pai cu lemn din Romania.

    Pe atunci Ro castiga contracte in "hinterladul" ei si facea totul, dar absolut totul cu resurse din Ro: mana de lucru, ciment, lemn, otel, transport cu flota romaneasca, proiectare, ingineri, tot, tot.
    In tarile arabe si acuma isi aduce lumea aminte cu respect de romani. Le-au facut spitale, scoli, etc de multe ori.

    Asta inseamna ca Ceausescu si-a construit o zona de influenta economica, un mic imperiu ca sa exagerez, in care putea sa se miste in voie. Combinatele pe care toti le injurati pt. asta au fost construite. Nu doar pt. noi.
    Nimeni nu spune asta insa ca sa ascunda ca dupa revolutie s-a pierdut aceasta importanta realizare a lui Ceasca, zona de influenta economica si am redevenit cvasi importatori.

    Deci cand mai spuneti ca un combinat a fost construit aiurea ca un mastodont, sa va ganditi ca el trebuia sa corespunda pietelor externe ale lui Ceausescu, nu amaratei de piata interna.
    • +1 (1 vot)    
     Aveti partial dreptate (Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 10:08)

     MariusNi [anonim] i-a raspuns lui Dacu

     Evident ca nu toata industria comunista era construita aiurea. Daca ar fi fost asa, ar fi fost nefunctionala inca de pe atunci si nu cred ca ar fi putut sustine 23 milioane de oameni. Unul din scopurile dezvoltarii masive a industriei a fost ridicarea nivelului de trai, extrem de scazut in Romania in comparatie si cu alte tari comuniste. Sa nu uitam ca inainte de razboi Romania avea 85% din populatie in mediul rural si nivelul de trai ca in evul mediu. Deci dezvoltarea industriei a generat un transfer masiv de populatie in zona urbana, o creste uriasa a nivelui de trai si a conditiilor de viata. Si nu e adevarat ca s-a dezvoltat aiurea, in cea mai mare parte s-au dezvoltat industrii specifice zonei (minerit, agroalimentara, ingrasaminte chimice, petrochimica, textile). Si inca o chestie - foarte multe multe combinate au fost construite cu tehnologie americana, franceza, germana. Va puteti inchipui ca Romania nu avea know-how sa construiasca un combinat ca Oltchim. Licentele au fost cumparate din Occident pe bani grei. In proportie de 80-85% industria romaneasca era necesara. Excese s-au facut mai ales dupa 1980 cand Nea' Nicu o luase razna. Cauza principala a decaderii industriei comuniste inainte si dupa '89 (si implicit a sistemului comunist) a fost decalajul imens fata de Occident. Majoritatea tehnologiilor folosite erau la nivelul anilor '70 . Desigur sunt si probleme de natura sistemica : furtul si coruptia cvasi-generalizate, lipsa de competenta, etc.
    • 0 (0 voturi)    
     ceea ce... (Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 10:53)

     ion [anonim] i-a raspuns lui Dacu

     ...a fost ... poate o strategie la momentul respectiv insa nu schimba cu nimic situatia actuala; acum acest lucru devine un detaliu care subliniaza doar ca acesti mastodonti sunt o gaura neagra.
     • 0 (0 voturi)    
      gaura neagra (Luni, 24 septembrie 2012, 15:28)

      Dacu [utilizator] i-a raspuns lui ion

      corect. Ele tot o gaura neagra raman.

      Eu vreau doar sa punctez ca nu am auzit pe nimeni sa prezinte situatia asa cum am spus eu. Desi mi se pare foarte important si relevant acest aspect. Asa a fost atunci. Asta este istorie. Nu conteaza ca a fost bine sau rau. Asa a fost.

      De ce absolut nimeni care se referea la trecut nu prezinta faptele asa ? Din interes ? Din superficialitate ?
      Ca privatizarile pe 1 leu sa mearga pe banda era nevoie ca populatia sa se obistnuiasca cu ideea ca toata industria e de 2 lei. Sa nu se opuna la privatizari. Ca oricum nu pierdem nimic. Eu cred ca de asta nu s-a vorbit de aspectul asta. Si ca populatia sa uite repede ce a fost Romania pt. lumea a III-a : ceva similar cu ce este acum China pt. continentul african - investitor strategic.
   • +2 (2 voturi)    
    @korne (Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 15:40)

    sile1 [utilizator] i-a raspuns lui Radu Korne

    O adunatura de politicieni idioti,sprijiniti din cate se vede si de o suma de papagali,au distrus industria Romaniei, inclusiv prin neprivatizarea serioasa si la momentul potrivit,lasand loc pe piata produselor fabricate in China,de exemplu ( oare problema nu se poate pune la fel si pentru chinezi ca si pentru alte natii care produc in prostie,?)

    Daca managementul a fost prost,si asta-i o realitate,nu inseamna ca trebuie sa ne batem joc de industria noastra,atata cat a mai ramas,ci sa cautam cele mai bune solutii pentru a o face profitabila,mai ales in cazul in care,vezi Oltchim,exista o piata de desfacere pentru produsele fabricate

    In lumea inginerilor romani se vorbeste de necesitatea reindustrializarii tarii iar indivizi care nu au nicio legatura cu tehnica,cu productia,cu cercetarea isi dau cu parerea in continuare ca ar trebui distrusa si urma de industrie care a mai ramas pentru ca ar fi chipurile "comunista"

    Auzi ideei la unii...e mai usor sa dai ajutor de somaj...da' de unde-l dai ?...avem ,ca tara,niste bani ingropati pe undeva si nu stiu eu ?

    Desteapta-te romane !!!
 • +3 (5 voturi)    
  pai.... (Vineri, 21 septembrie 2012, 19:24)

  asadar... [utilizator]

  ...la punctul 4 am unele sperante si sper ca DD sa gaseasca o alifie buna pt. satisfactia colegilor de "pensiune".
  ...la punctul 6: "promovarea" a fost insasi politica dusa de guvern de ceva timp incoace.
 • +7 (9 voturi)    
  ... (Vineri, 21 septembrie 2012, 19:26)

  Non.e [utilizator]

  Bune întrebări.
  Cine răspunde?
 • +7 (9 voturi)    
  Intrebari legitime (Vineri, 21 septembrie 2012, 19:26)

  solar [utilizator]

  Articolul este foarte bun!! Fara sofisticarie inutila da posibilitatea si celor neinitiati in economie de piata sa-si testeze propriile viziuni de mari specialisti si atoatestiutori intr-ale politicii romanesti. Mai ales pune probleme foarte serioase in fata electoratului USL, cele "7,5 milione "de votanti care se dau mari batandu-se cu caramida in piept !!! In toata afacerea, chestiunea culturii politice la nivel de tara devine dintr-o data OGLINDA PROPRIE in care toti ne vom privi dupa capacitatile fiecaruia!!!!!!!!!!
  Licitatia are insa meritul primei licitatii publice transparente,asa cum trebuiau sa fie facute toate . Cu atat mai mult cu cat e vorba de proprietate de stat.Adica avutie nationala.
  DD dintr-o data va salta politic in electorat si asta se va vedea cat de curand, indiferent de claritatile sau neclaritatile ascunse ale numitei privatizari
  Numita privatizare va scoate la lumina ,in opinia mea, misterul rusesc in infiltarea poltico-economica din Romania. Nu cred sa nu -si fi bagat dracu coada in RO!!E mult prea tentant pentru... acest drac sa o faca !!
 • +13 (15 voturi)    
  raspunsuri (Vineri, 21 septembrie 2012, 19:41)

  DanDa [utilizator]

  1 - nu are
  2 - nu are
  3 - circ
  4 - niciuna+mai mult circ
  5 - niciuna
  6 - prima parte: nu a fost promovata, a doua parte: nu le trebuie circ
  7 - da
  8 - rolul care i-a fost atribuit (prietenii stiu de ce)
  9 - nici USL nici base. Doar circ
  10 - stearsa
  11 - noi, de la buget

  In rest mai mult circ
 • +6 (8 voturi)    
  creste popularitatea PPDD pt o viitoare (Vineri, 21 septembrie 2012, 19:59)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  creste popularitatea PPDD pt o viitoare alianta la Guvernare cu p-USL-amalele !?
  • -8 (8 voturi)    
   creste popularitatea ? (Vineri, 21 septembrie 2012, 20:35)

   Radu Korne [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   Evident da daca reuseste. Mai degraba cu PDL fiind tot partid popular si gandit sa preia electoratul fostei Romania Mare
  • -1 (5 voturi)    
   ppddddddd (Vineri, 21 septembrie 2012, 21:34)

   luci [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   Eu sper sa nu creasca popularitatea lui DD.CINE SA-L VOTEZE CARE AU VOTAT PANA ACUM psd n-o sa votaze ppdd,si nici pdl-istii fideli n-o sa voteze ppdd.el o sa aiba cat a avut la locale.
   • +4 (6 voturi)    
    PPDD (Vineri, 21 septembrie 2012, 23:01)

    RADU-DAN [utilizator] i-a raspuns lui luci

    PPDD va fi votat de electoratul sarac si putin educat care este cuprins in votantii PSD. Din acest motiv USL o sa-l atace pe d-l Dan Diaconescu care, daca va obtine minimum 15% la alegerile din toamna , va anula sansa USL de a guverna. Deci la toamna jocurile politice vor fi conduse de PPDD, chiar daca nu ne place.
    • +2 (2 voturi)    
     Raport EUROSTAT (Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 12:25)

     Cristian [anonim] i-a raspuns lui RADU-DAN

     Peste 44% din romani traiesc la limita subzistentei.
 • -3 (5 voturi)    
  45 mil E vs 3 mil E (Vineri, 21 septembrie 2012, 21:20)

  Adrian [anonim]

  Nu inteleg toti postacii... DD a oferit de 15 ori urmatorul pret...

  Efectiv, a doua oferta era ridicola (3 mil euro), si oferta lui DD pare mai mult decat rezonabila (probabil teapa lui ca putea cobora)

  Ghici ce, toti postacii se plang ca DD a luat oltchim, ca vai comunistii ca vai etc... cine va plateste? (ori sunteti debili?)
 • -2 (4 voturi)    
  de ce nu? (Vineri, 21 septembrie 2012, 22:20)

  anonim_na [anonim]

  bai baieti, asta are bani la greu din reclame, ati uitat ca e cel mai bogat patron de tv din ro? cu televiziunea poporului are mai multi bani ca voiculescu. asa ca nu vad dc nu ar avea banii
 • +6 (8 voturi)    
  intrebare (Vineri, 21 septembrie 2012, 22:26)

  marius [anonim]

  cum este posibil sa fie asa de ieftin un combinat despre care se spune ca ar fi vital economiei ? nu pot intelege. cum au admis oferte de 3 mil de eur ? daca acel combinat valoreaza 40 mil eur cum a facut datorii de un miliard de eur ? si cum poate un bufon de la TV sa liciteze dar sa nu aiba dovada banilor ? poate are bani dati de mafia din nush ce tara ... fisc nu avem si noi, de unde are el 40 mil eur ? daca e obiectiv strategic nu conteaza cine - l cumpara ? bataie de joc
  • 0 (0 voturi)    
   mi-e rusine ca purtam acelasi nume (Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 12:18)

   marius123 [utilizator] i-a raspuns lui marius

   De ce zici ca au admis oferte de 3 mil euro...cand, daca ai fi urmarit licitatia, ai fi vazut ca tocmai, NU AU ADMIS. Si Vulpescu a zis la incepututl licitatiei ca nu vor fi admise oferte mai mici decat pretul de pornire, de 4,5 mil. Aia puteau sa ofere si 1 Euro.... nu inseamna ca ar fi fost admise.
   In privinta lui DD, iarasi nu ai vazut, dar vad ca multa lume nu a vazut, a depus o scrisoare de garantie bancara. Scrisoarea de garantie bancara inseamna ca daca DD nu plateste, statul executa scrisoarea, adica incaseaza....ca un CEC sau Bilet la Ordin.
   Si apoi de unde stii ca ceilalti competitori ar fi facut intr-un fel sau altul dovada banilor si DD nu a facut-o? Adica vreau sa zic ca au beneiciat de acelasi tratament in privinta doumentelor.
   Dar cand s-a privatizat BCR crezi ca Erste a venit cu dovada a 600 mil in cont????
 • +1 (3 voturi)    
  Omul zilei (Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 1:19)

  Clop [utilizator]

  Prieteni, avem unicul Partid Popular...

  ... cu particula antroponimica din Romania!

  * Haha, sper ca mai avem oameni care sa-l psihanalizeze - dincolo de haznaua politica sau afacerista - pe Dan Diaconescu, acest Mesia al Oltchimului... in noua guvernare...
 • +3 (3 voturi)    
  Si pe Pionta cine il privatizeaza? (Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 4:35)

  1luk3r [anonim]

  Tocmai a iesit si ne-a spus in fata ca DD ne-a pacalit pe toti, ca nu are banii astia. Valeu, ce farsa!~
 • +1 (1 vot)    
  Dan Diaconescu (Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 10:12)

  proletara [utilizator]

  a intrat in acesta actiune spontan, cu mult curaj si determinare. Merita felicitat nu criticat .
  Publicul care-l urmareste este eterogen , sunt oameni din toate categoriile- mai ales dupa ce Elodia s-a sfarsit- si dupa ce PP- DD a avut rezultate foarte bune la locale.
  Cat despre afirmatia ca OLTCHIM ar fi o constructie nerentabila ar trebui sa va informati de ce au ajuns aici . Raf. Arpechim a fost vanduta, la pachet , catre OMW PETROM SA , si acum doi ani inchisa . La importul de utilaje noi statul roman s-a gandit sa puna taxe vamale , dupa ce combinatul incheiase contractul de import in conditiile date.
  Electricitatea au cumparat-o cu un pret exorbitant si multe altele.
  De ce nu va intrebati si nu va puneti n+ l intrebari despre cine a cumparat bijuteria PRAHOVEI , UPETROM 1 Mai S.A. din PLOIESTI si ce a ajuns aceasta uzina de produs Utilaj petrolier in prezent ?
  Nu trebuie sa fim nici cinici si nici i sa insinuam tot felul de alternative imaginare la realitate. Adevarul iese oricum la iveala.
  Daca vreti subiecte senzationale aveti UPETROM .
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebarea este: (Sâmbătă, 22 septembrie 2012, 16:49)

  CetateanulRoman [utilizator]

  Care caracatita a recuperat acest bufon pentru a patrunde pe piata si in vietile noastre? Sa nu va mirati daca, ca prin minune, o sa inceapa sa ii "iasa" tot ce si-a propus, sa creasca in sondaje, etc. Ar putea ca prietenii din est sa renunte la uslest si sa parieze pe alt cal. In definitiv sint maestrii ai tradarilor. Ar fi bine sa aflam inainte sa incercam pe pielea noastra!
 • +1 (1 vot)    
  oltchim (Duminică, 23 septembrie 2012, 7:45)

  zorro [anonim]

  De ce este "relicva" OLTCHIM-ul?....d-ule PANTAZI...ziaristi ca d-ta au contribuit la distrugerea ind. romanesti,buna rea cum era ea.....nu ai citit ca are o instalatie ultra moderna de pe timpul lui CEAUSESCU?.....ce tot va OFTICATI,ca a reusit DIACONESCU?...bravo lui...adevarat roman,care tine cu poporul si va avea de castigat si politic daca se tine de cuvant!......pe NOI nu ne intereseaza de unde vin banii,ne intereseaza sa dea drumul la productie care se vinde si sa pastreze locurile de munca.....asta este esentialul......restul sant vorbe goale ale TRADATORILOR!,,,un pensionar care a vazut la TV PRIMA privatizare in direct.....asta transparenta TRADATORILOR!......bafta DIACONESCU!.....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by