"EBA se lauda pe Twitter: <>", titreaza Adevarul. Cand si-a anuntat candidatura la Parlamentul European am spus ca nu va avea nici un fel de cariera politica europeana, pentru ca lumea va rade de ea acolo. Elena Basescu va disparea din viata politica imediat ce tatal ei iese la pensie. Sa te lauzi cu meniu de caviar si rochie care costa cat o masina e de prost gust in orice situatie.

Sa te lauzi cu caviar la nunta cand tatal tau a primit 80% voturi negative la un referendum de destituire in primul rand din cauza taierilor de salarii, este si prost gust si prostie politica.

Pentru ca ii decredibilizezi exact mesajul pe care a vrut sa-l transmita atunci cand a cerut poporului rabdare, sacrificii si solidaritate. Bine, frate, solidaritate, dar poti sa nu ne fluturi caviarul pe la nas?

Oamenii se vor uita la socrul mic, omul cu chelie de langa rochia care face cat o masina, si vor zice: deci, cum era cu sacrificiile comune?

Nu, nu sunt ipocrit. Nu cred ca trebuie sa mancam toti salam cat tine criza. Dar cred ca e important ce mesaj dau oamenii politici in vremuri in care cer sacrificii - solidaritatea sociala e importanta, glamour-ul e glamour tocmai pentru ca nu toti pot avea acces la el si tocmai de aceea nu e bine ca politicienii sa joace in aceeasi piesa ca fotomodele si baietii de bani gata. Fotomodelele nu cer sacrificii de la cetateni.

Taierile de venituri sunt intotdeauna dureroase. Dar ele sunt mai suportabile atunci cand pastram macar aparenta de bun simt ca suntem in aceeasi oala, sa suntem toti cetateni, ca avem o problema, dar lucram la ea. Impreuna.

De aceea taierile de salarii sunt mereu mai usoare in tarile care tin la aparenta egalitatii, ca Suedia, decat in tarile in care fiecare om din clasa de mijloc e un cocalar ascuns care vrea sa epateze. Ca Romania si ca Grecia.

Presedintele care a cerut sacrificii putea sa ceara odorului sa ia o pauza de la laudat pe twitter cu cat costa rochia, sa lase fazele astea pentru manelisti si papitoance...

Traian Basescu are o mare problema cu femeile din viata lui.